repase-renovace motorů

vše ohledně modelové řady MR2
MiG-21
Navigátor

Příspěvek od MiG-21 »

Idaho: dokonalá odpověď !
Toyota MR2 mk1 dva měsíce přihlašovaná k provozu :-/
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jeste se vyjádřím k repasím a renovacím motoru - je to trosku ošidná otázka, protože každá Go je svým zpusobem specifická podle stupne "opotřebování" motoru.
rozlišuji nekolik případů :

Písty a steny válcu OK , stačí překroužkovat písty - nejlevnejší varianta

nutný komplet výbrus, nové písty, klika atd - nejdražší verze.

Co mohu slíbit je následující : ceny tak jak platí pro Toy forum ( tzn 20-25% sleva z ofiko cen IC ), 5%-8% sleva z dílu zakoupených u toy ( org díly které nejdou jinde sehnat - třeba prasklá prsa motoru, olejová čerpadla atd.. ), u dílu dovezených z US vám vyučtuji komplet cenu dovozu a nákupu ( vč cla a dph pokud je uctováno ) a k tomu si dávám přirážku 5% ( minimálne 100kč ).
Takže tolik k cenám dílu , co se týče práce, tak práce je ve všech případech stejná ( zabere stejne casu složit polomotor s překroužkovanými starými - dobrými - písty jako s novými ) a to 15tis Kč.

Vím že to není málo, ale vzhledem k tomu jak se budeme vašemu motoru venovat myslím přímo umerná. Nepoužíváme díly značek "starline, JC, Optimal a 4MAX" což jsou low-endové značky velkých českých dodavatelů, používáme pouze kvalitní maziva a silikony ( wuerth, motul, redline )a celý postup GO je podrobně zdokumentován.

V současné dobe pracuji na tom abychom meli stále "na sklade" polomotor 3SGE a mohli jsme naše GO řešit "výměnným zpusobem" a tím maximálně zkrátit dobu nutnou na provedení GO.

Ideální případ je pokud doveze motor vyndaný, cena neobsahuje demontáž a montáž vozu z / do auta.

Samozřejmě ke každému zákazníkovi máme individuální přístup takže se dá domluvit takřka na všem ( děláme i servis "nahoře bez" ) a ceny se mohou měnit podle rozsahu kompletní práce na voze..:D

Edit :

a nová služba - nafotíme Vase auto s pěknými modelkami, jak ho opravují, myjí atd :D fotografie od profi fotografa :)
( pozn. nebojte opravovat ten vuz budou jen "jako" :D )
Naposledy upravil(a) Idaho dne stř 22.07.2009, 21:38, celkem upraveno 1 x.
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Idaho píše:( děláme i servis "nohoře bez" )
To se ale týká pouze letních měsíců s venkoví teplotou nim. 30° naměřeno ve 12:00 před branou dílny. Záleží na výši příplatku, kdo z mechaniků pak bude na fotkách... :lol: :woot: :lol: :woot: :lol: :woot:
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Toro píše:
Idaho píše:( děláme i servis "nohoře bez" )
To se ale týká pouze letních měsíců s venkoví teplotou nim. 30° naměřeno ve 12:00 před branou dílny. Záleží na výši příplatku, kdo z mechaniků pak bude na fotkách... :lol: :woot: :lol: :woot: :lol: :woot:
jo u Astry nebo u Vraha
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak to je dobrá a potřebná informace k těm svíčkám-jelikož já sem se zatím pouze všude dočetl že se tam mají dávat právě ty IK20
Jamal
Navigátor

Příspěvek od Jamal »

to Idaho: jeste by me zajimalo jak to mate v zime? Mate min prace? Ja bych mel o nejakou takovou kontrolu motoru zajem pres zimu (asi jako kazdej ze) :D
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Taky bych už potřeboval vyměnit olej, jenže nevim co tam mám nalejt... Nikde nemám štítek ani samolepku, jediný vodítko co mám je servisní knížka z Toyoty kdy v červnu z roku 92 je tam propiskou dopsaný někde malym písmem na spodnim rohu 5w40 (asi byl tehdy měněnej), ale všichni píšete, že tam dáváte 10w40, Jan Nosek tady z fora tam dokonce dává 10w60.. :) Tak jak? Je to jedno nebo bych tam raději měl dát 5w40 :?:
Toyota MR2 MKII Rev 4
Apollo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apollo »

olej by tam měl asi nejlíp zůstat ten co tam byl... ani horší ani zrovna bych nedával lepší (takhle jsem to u jednoho auta dal lepší než tam byl původně protože byl předepsanej výrobcem a po 3tis to šlo na generálku motoru)
MR2 MkII r.v.1991 115kW dovoz D
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

Olej by se měl dávat v závislosti na opotřebení motoru...charakterizovaný většinou najetými kilometry...někde tu tuším Libor dával odkaz na výrobcem doporučený typ oleje/kilometry pro určitá auta. Já bych dal 10W-40. Trochu hustější, aby to zbytečně neunikalo, přeci jen....něco to najeto asi má, což?
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Těžko říct, když sem ho kupoval tak mi bylo řečeno, že 122t a že tam je novej tacháč... Je sice vidět, že je tam nasazenej jinej, ale neni novej bylo na něm asi 198t, teď je na něm něco přes 200t... Když sem na ten motor sháněl s Idahem termostat tak se dokonce došlo k závěru, že ani možná neni seriovej, ale swapnutej, tak já nevim :) Pro mě je důležitý, že šlape jak hodinky, jediný co mě štve, že nevim co s tim olejem... :?
Toyota MR2 MKII Rev 4
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

držel bych se 10W40 a jen si prošel specifikace jednotlivých výrobcu a držel se té nejvyšší..
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

To myslíš jak? Protože de facto, všechny značky olejů tam maj napsaný to samý... Přemýšlel sem nad tím Repsolem Multiválvulas, o kterým se tady mluvilo nebo pak ještě Shell Helix Plus a Castrol Magnatec... Zase když tam dám tu 10w40 (za předpokladu, že to 5w40 co bylo jednou napsaný při tý technický v servisní knížce se tam nelilo pořád) tak nechci skončit jako Apollo pokud to s tim jeho motorem nebyla náhoda.. :)
Toyota MR2 MKII Rev 4
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

já tam liju s čistym svědomím Q8 kilo za litr :lol: až zadřu dam vědět
Dejfid
Člen Týmu

Příspěvek od Dejfid »

Já jsem tam nalil všemi doporučenej Mobil 1 5W40.... Byl jsem se ptát přímo v Toyotě a tam mi řekli, že výrobcem doporučenej je určitě plná syntetika, takže 5W30 ekvivalent toho je 5W40.....

Jinak mě litr vyšel asi na 250, což je za olej myslím hodně slušný....
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to Dejfid-a vo jakym autě to prosímtě mluvíš?tady se všichni bavěj vo mr2-mk2-nikdy sem neslyšel o tom že by d ní někdo doporučil 5W30, v papírech je 10W40 a stejně jako Idaho tak i další motoráři, včetně servisu toyoty nedoporučili po 15 letech používání 10W40 změnit na 5W40
Odpovědět

Zpět na „MR2“