Zahmlene svetla a xenony
Svetlomet se montuje bez skla a sklo se priplacne nakonec. Tim se cely svetlomet uzavre. Nektere typy bmw svetlometu se dodnes nelepi. Nasadi se pouze tesnici guma a sklo je drzeno zeleznymi spomami. To se da rozdelat.
Bohuzel casteji se skla lepi, bud butylem tavici se pri nejakych 150 stupnich anebo dvou slozkovym tmelem a tam uz je to naveky.
Pokud ma svetlomet po obvodu sponky je vyhrano. Jinak to bez poskozeni nelze (sundat sklo).
Bohuzel casteji se skla lepi, bud butylem tavici se pri nejakych 150 stupnich anebo dvou slozkovym tmelem a tam uz je to naveky.
Pokud ma svetlomet po obvodu sponky je vyhrano. Jinak to bez poskozeni nelze (sundat sklo).
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
A ako zistim ako to ma T25 avensis bez toho aby sme to museli rozmontovat?jarmil píše:Svetlomet se montuje bez skla a sklo se priplacne nakonec. Tim se cely svetlomet uzavre. Nektere typy bmw svetlometu se dodnes nelepi. Nasadi se pouze tesnici guma a sklo je drzeno zeleznymi spomami. To se da rozdelat.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
No obvykle je pozvednuti vika motoru horni cast svetlometu videt. Byva na nem nejaka kryci guma a pod tou gumou je uz videt, je-li sklo lepene nebo ne.feronovak píše:A ako zistim ako to ma T25 avensis bez toho aby sme to museli rozmontovat?jarmil píše:Svetlomet se montuje bez skla a sklo se priplacne nakonec. Tim se cely svetlomet uzavre. Nektere typy bmw svetlometu se dodnes nelepi. Nasadi se pouze tesnici guma a sklo je drzeno zeleznymi spomami. To se da rozdelat.
cena byla cca 3.000,-Kč, zkus se podívat třeba na http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx? ... 90.24.100Dferonovak píše:kolko si za nove svetla dal a nevies presne vyrobny typ svetiel kompatibilnych na t25 2006 ?chudy píše:Mám T25 bez xenonu a jsem po výměně jedné lampy, upadly packy držící žárovku a lampa je dohromady slepená. Bohužel
za tohle bych zabil....
Za tohle bych fakt někoho zabil...
Jak jako spotřeba a svícení přes den? :-/ Kua jaký de**l to mohl vymyslet... :-/ Průměrné altik má aspoň 900W a i kdyby dával naplno, tak se auto zbaví jednoho kilowatu výkonu, kua to mi neříkejte, že to ve sto koních někdo pozná? a snížení spotřeby o jedno procento? To taky někdo pozná? A co spíš trochu být nas**ný a jet o litr dráž jen kvůli tomu.... Ach jo... kdyby chytrost nadnášela...

Back in Czech.
Re: za tohle bych zabil....
Bohuzel mi neda nez reagovat.aczasa píše:Za tohle bych fakt někoho zabil...Jak jako spotřeba a svícení přes den? :-/ Kua jaký de**l to mohl vymyslet... :-/ Průměrné altik má aspoň 900W a i kdyby dával naplno, tak se auto zbaví jednoho kilowatu výkonu, kua to mi neříkejte, že to ve sto koních někdo pozná? a snížení spotřeby o jedno procento? To taky někdo pozná? A co spíš trochu být nas**ný a jet o litr dráž jen kvůli tomu.... Ach jo... kdyby chytrost nadnášela...
1. ucinnost alternatoru je z principu jeho cinnosti nejakych cca 30% a to jeste v optimalnich otackach.
Takze pokud chces vyrobit 1kW elektrickeho vykonu, seberes motoru 3kW.
Evidentni to je pokud u studeneho motoru zapnes na volnobeh svetla, motor se zatizi a prida otacky.
2. urcite to na spotrebu ma vliv (otazka je kolik - radove nejaka decka na sto)
3. casta vymena zarovek podsviceni budiku, ruznych hejblatek, a celkoveho osvetleni vozu, o prehrivani svetlometu nemluve.
4. mlhovka take drive nebyla povinna, a dnes je jiz soucasti zadnich lamp.
Stejne je to i s dennim svicenim, rada automobilek ho jiz seriove dodava s novym vozem.
5. pokud je denni sviceni namontovano dle normy, tak je to prinos - minimalne v mnozstvi usetrnych emisi. Samo se rozsviti a nepotkas blbce, ktery bud nesviti anebo ti to pere do ksichtu dalkovejma.
6. je to kazdeho vec, nelze odsuzovat nazory druhych.
Omlouvám se, ze žiju a že dýchám vzduch určený pro někoho lepšího. Je mi líto, že jsem někde něco slyšel a opovážil jsem se na to zeptat. Vždycky jsem si myslel, že jsme tu všichni pro to, abychom si pomáhali, snad to jde napsat i jinak. Ještě jednou sorry všem, ale otázka trvá, máte někdo světla denního svícení?aczasa píše:Za tohle bych fakt někoho zabil...Jak jako spotřeba a svícení přes den? :-/ Kua jaký de**l to mohl vymyslet... :-/ Průměrné altik má aspoň 900W a i kdyby dával naplno, tak se auto zbaví jednoho kilowatu výkonu, kua to mi neříkejte, že to ve sto koních někdo pozná? a snížení spotřeby o jedno procento? To taky někdo pozná? A co spíš trochu být nas**ný a jet o litr dráž jen kvůli tomu.... Ach jo... kdyby chytrost nadnášela...
[quote="chudy"][quote="aczasa"]Za tohle bych fakt někoho zabil... :-( Jak jako spotřeba a svícení přes den? :-/ Kua jaký de**l to mohl vymyslet... :-/ Průměrné altik má aspoň 900W a i kdyby dával naplno, tak se auto zbaví jednoho kilowatu výkonu, kua to mi neříkejte, že to ve sto koních někdo pozná? a snížení spotřeby o jedno procento? To taky někdo pozná? A co spíš trochu být nas**ný a jet o litr dráž jen kvůli tomu.... Ach jo... kdyby chytrost nadnášela...[/quote]
Omlouvám se, ze žiju a že dýchám vzduch určený pro někoho lepšího. Je mi líto, že jsem někde něco slyšel a opovážil jsem se na to zeptat. Vždycky jsem si myslel, že jsme tu všichni pro to, abychom si pomáhali, snad to jde napsat i jinak. Ještě jednou sorry všem, ale otázka trvá, máte někdo světla denního svícení?[/quote]
Nic si z toho nedělej - výše uvedený rozbor je sice malinko nadnesený ale v podstatě naprosto přesný a ten kdo sy myslí že světlo se bere z ovzduší je trochu blázen. Je to jednoduché - Proč asi Rakušani zrušily denní svícení - pokud se týká úspory jednotlivce není to žádná závratná částka (ale je to určitě ročně ve 100,-Kč+dle najetých KM) Pro ty kdo mají xenony je lze tuhle srandu vyčíslit na 5 000,- ročně. Jinak samozřejmně kolik na tom má stát - jsou to stovky miliónů.
Omlouvám se, ze žiju a že dýchám vzduch určený pro někoho lepšího. Je mi líto, že jsem někde něco slyšel a opovážil jsem se na to zeptat. Vždycky jsem si myslel, že jsme tu všichni pro to, abychom si pomáhali, snad to jde napsat i jinak. Ještě jednou sorry všem, ale otázka trvá, máte někdo světla denního svícení?[/quote]
Nic si z toho nedělej - výše uvedený rozbor je sice malinko nadnesený ale v podstatě naprosto přesný a ten kdo sy myslí že světlo se bere z ovzduší je trochu blázen. Je to jednoduché - Proč asi Rakušani zrušily denní svícení - pokud se týká úspory jednotlivce není to žádná závratná částka (ale je to určitě ročně ve 100,-Kč+dle najetých KM) Pro ty kdo mají xenony je lze tuhle srandu vyčíslit na 5 000,- ročně. Jinak samozřejmně kolik na tom má stát - jsou to stovky miliónů.
Na montazou LED svetiel na denne svietenie som uz rozmyslal. To by som si potom do svtiel mohol dat kvalitnejsie ziarovky z vyssim svetelnym vykom (osram night alebo tak nejako). Ved cez den by som s nimi nesvietil - nakoniec bola by to zbytocnost s nimi svietit cez den, kedy by sa ich potencial nevyuzil a zbytocne by isla dole zivotnost.
ALE...
Novy slovensky cestny zakon nepozna dodatocne montovane svetla na denne svietenie. Hoci su schvalene a splnanu vsakovake normy EU (ktore Slovensko vstupom do EU muselo akceptovat).
Ak ich uz auto ma od vyroby tak je to OK. Dodatocna montaz je vsak nelegalna.
Jak na hlavu postavene.
Ak teda denne svietenie stoji stat rocne stamiliony, preco to tak dobabrali. Ak by sa mohli pouzivat LED svetka (homologizovane) na denne svietenie so spotrebou max 5W. tak by stat tie stamiliony usetril.
ALE...
Novy slovensky cestny zakon nepozna dodatocne montovane svetla na denne svietenie. Hoci su schvalene a splnanu vsakovake normy EU (ktore Slovensko vstupom do EU muselo akceptovat).
Ak ich uz auto ma od vyroby tak je to OK. Dodatocna montaz je vsak nelegalna.
Jak na hlavu postavene.
Ak teda denne svietenie stoji stat rocne stamiliony, preco to tak dobabrali. Ak by sa mohli pouzivat LED svetka (homologizovane) na denne svietenie so spotrebou max 5W. tak by stat tie stamiliony usetril.
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
Ale no tak....jarmil píše:...ucinnost alternatoru je z principu jeho cinnosti nejakych cca 30%...

Je to obecny odhad. Souvisi s ucinnosti motoru, alternatoru, prevodu mezi jednotlivymi hridelemi, optimalnimi otackami, ap. Samozrejme jsou lepsi a horsi alternatory.Jimmi píše:Ale no tak....jarmil píše:...ucinnost alternatoru je z principu jeho cinnosti nejakych cca 30%...
Pokud se mnou nesouhlasis, doporucuji si precist treba http://www.odbornecasopisy.cz/index.php ... ment=23207