Mesiac s Toyotou Avensis 2006 .. postrehy a otazky

vše ohledně modelové řady Avensis
vodasa
Člen Týmu

Příspěvek od vodasa »

[quote="dyo"]ahoj..
co sa tyka xenonov tiez mi svietia slabo. Osobne to vidim na vymenu ziariviek.
Teraz v lete skoro vobec nejazdim v noci..tak skusim vymenu az na jesen.[/quote]

Takže - mám druhé AVO - nyní 4 roky staré s xenonama.
Vše co bylo řečeno na téma nudné auto asi částečně OK ale až pojedeš 1000km v kuse pak teprve poznáš co je to pohodlí a kvalita (jezdil jsem ajezdím s oktávou a je to nesrovnatelné).
Jinak velkej pozor - ty xenony máš v pr... Prostě je to pro mne obrovské sklamání protože výmněna světlometů po 4 letech je děsná. A doporučuji ihned na tom začni makat nebo dopadneš jako já. Bohužel vám přešlo (i když krátce) 4 roky takže máte smůlu. Zkoušel jsem to i přes importéra a krom slušných odpovědí nic.
Takže ihned servis - světla nesvítí nesvítí nesvítí něco s tím dělejte, dotaz na importéra prostě jdi do toho - světla jsou minimálně 20 000,- ¨
Jinak pokud stím má někdo zkušenost uvítám informace. A pro ty co mají xenony i když se to nezdá jsou u Ava na ....., Co bych dal za normální světla - Pkud je vyreklamuješ vzla bych od tebe ty staré - snad budou lepší než ty moje
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

vodasa píše:
dyo píše:ahoj..
co sa tyka xenonov tiez mi svietia slabo. Osobne to vidim na vymenu ziariviek.
Teraz v lete skoro vobec nejazdim v noci..tak skusim vymenu az na jesen.
Takže - mám druhé AVO - nyní 4 roky staré s xenonama.
Vše co bylo řečeno na téma nudné auto asi částečně OK ale až pojedeš 1000km v kuse pak teprve poznáš co je to pohodlí a kvalita (jezdil jsem ajezdím s oktávou a je to nesrovnatelné).
Jinak velkej pozor - ty xenony máš v pr... Prostě je to pro mne obrovské sklamání protože výmněna světlometů po 4 letech je děsná. A doporučuji ihned na tom začni makat nebo dopadneš jako já. Bohužel vám přešlo (i když krátce) 4 roky takže máte smůlu. Zkoušel jsem to i přes importéra a krom slušných odpovědí nic.
Takže ihned servis - světla nesvítí nesvítí nesvítí něco s tím dělejte, dotaz na importéra prostě jdi do toho - světla jsou minimálně 20 000,- ¨
Jinak pokud stím má někdo zkušenost uvítám informace. A pro ty co mají xenony i když se to nezdá jsou u Ava na ....., Co bych dal za normální světla - Pkud je vyreklamuješ vzla bych od tebe ty staré - snad budou lepší než ty moje
20 tisic? To hadam nie, dufam ze vymenia len xeony vybojky a nie cele svetla ved svetla ako take idu takze ich nemusime menit ako po havarii
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Zavolaj do toyoty a budeš to mať zfleku zistené...takto len beháme okolo horúcej kaše...zisti a daj vedieť :wink:
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

vymenili mi narychlo jeden xenon vybojku, stary uz bol vypaleny a normalne na ziarovne uz bolo nieco divne akokeby spalene ... Ale nova je lepsia len o trochu, predpokladam ze ked vymenia aj druhu tak sa svietivost o nieco zlepsi ale nejake rapidne to nebude ... myslim ze tam bude este nejaky iny problem ... moze byt ze existuje problem na riadiacej jednotke toho xenonu ? existuju nejake tabulky kolko by mala byt svietivost tych svetiel? nejaka fyzikalna konstanta ktora sa da premerat?
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Bude vypálená i ta parabola, jak už tu někdo říkal. Samotnou výbojkou to neopravíš...
vodasa
Člen Týmu

Příspěvek od vodasa »

[quote="feronovak"]vymenili mi narychlo jeden xenon vybojku, stary uz bol vypaleny a normalne na ziarovne uz bolo nieco divne akokeby spalene ... Ale nova je lepsia len o trochu, predpokladam ze ked vymenia aj druhu tak sa svietivost o nieco zlepsi ale nejake rapidne to nebude ... myslim ze tam bude este nejaky iny problem ... moze byt ze existuje problem na riadiacej jednotke toho xenonu ? existuju nejake tabulky kolko by mala byt svietivost tych svetiel? nejaka fyzikalna konstanta ktora sa da premerat?[/quote]

Takže ještě jednou - to co jsem napsa jsou jasná fakta - pokud ti narychlo vymněnily výbojky tak nejlépe ihned v pondělí do toho jdi znova - to že jsou nutné vyměnit světla se dovíš hned po záruce (v protokolu po 90 000 km mám z tojoty napsáno - světla nedostatečně svítí v případě probl=emů výmněna).
Takže - nesvítí nesvítí nesvítínesvítínesvítí
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

feronovak píše:existuju nejake tabulky kolko by mala byt svietivost tych svetiel? nejaka fyzikalna konstanta ktora sa da premerat?
zkus zajet na technickou, u nas maji merak svitivosti a taky by mohli mit prehled jak co sviti (i kdyz se svitivost na technicke nemeri)
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

dam si to zajtra premerat, chcem sa len spytat este pred tym co je parabola a ako sa moze vypalit ... je to to sklenene pred ziarovkou alebo co to je ?
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

vzhledem k tomu ze zarovka vyzaruje svetlo v kruhu (klasicka, tedy tahle to ma trusku jinak), tak parabola je tam proto aby to svetlo co jde do boku, do zadu, smerovala dopredu (defacto zrcadlo, ktere to odrazi spravnym smerem). je to nejaky chromovy nastrik nebo nejaka tenka vrstvicka nejakeho kovu, ktera ma vysoke reflexni vlastnosti (ale samozrejme se taky opotrebovava - svicenim a starim)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
aczasa
Věčnej rejpal

mor na parabolu....

Příspěvek od aczasa »

Mor na parabolu je vlhkost a s ní spojená oxidace povrchu. To by mohl být jeden z důvodů proč ti světla málo svítí. Další by mohl být staticky usazený prach zepředu a zezadu na čočce ve světle. Zkusil bych se co nejvíce na tyto dva prvky zaměřit a zkusil bych třeba jen šťourátkem do ucha dírou pro výbojku čočku očistit. Když to pomůže, musíš vymyslet, jak to udělat pořádně a i zepředu. :-/ S tou vlhkostí ti pomůže jen kontrola výdechů světla těsnění. :-/

Jinak jsem dnes prve viděl "vyjetou" výbojku. Svítila mi v autě cca 1.5roku a cca 65000km. Tak jsem ji vyměnil. :-)
Back in Czech.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Kontrola paraboly prebehla, paraboly su ciste a v pohode takze zajtra to odnesiem daju dole prednu masku a premeraju riadiace jednotky a vymenia aj druhy xenon ... Ono podla popisu to je zabava pre vymenu ziaroviek vpredu sa musi dat dole aj maska ...
aczasa
Věčnej rejpal

:-)

Příspěvek od aczasa »

A nejdříve oddělat spodní kryt motoru, nadkolí a pak přední spojler a teprve potom jdou ven světla.. .:-)))) Tohle je opravdu sranda na avensisu. :-)
Back in Czech.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Tak svetla este zrobene nemam lebo nebol cas ale definitivne som si isty ze je to zle :)

Dnes sa za mna postavili v noci v krizovatke golf s halogenmi a na dalsej mercedes s xenonmi a oba mi osvetlili cestu viac ako ja s mojimi xenonmi ... a v strede kde nemali ist svetla dosah som mal normalne tien, to predsa nie je normalne aby ma svetla 5-6 metrov za mnou presvetlili ...
aczasa
Věčnej rejpal

to opravdu není normální...

Příspěvek od aczasa »

To je opravdu chyba někde jinde. :-/ To bych si stěžoval a nechal to co nejrychleji vyměnit. :-/
Back in Czech.
Kasper
Člen Týmu

Xenony

Příspěvek od Kasper »

Ahoj pokud nevydíš od světel nebo máš pocit že svítí dolu před auto ,budeš mít problém s vypálenými parabolami. Poučil jsem se od kolegy a zvolil jsem raději rozebrat a nachromovat před investicí 24000kč za nové .
Kasper- AVE 2,2 D-CAT
Odpovědět

Zpět na „Avensis“