Může se s MRkem do myčky? aneb další problém s MRkem :(

vše ohledně modelové řady MR2
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Invader píše:Jasny ze jo souhlasim s tebou ze voda dokaze vycisti od karbonu hodne se to dela dokonce se dela to ze se vsrikuje voda kvuli lepsi vlhkosti ve smesi i schlazeni a pripade rozkladu na H + O2 i kdyz to jde jen elektrolizou (elektricky rozklad vody na atomy) jako je tady na obrazku

Obrázek

mam dojem ze to samy meli i nejaky stary motorky ze 40-50 let s tou vodou ale tak daleko moje vedomosti nesahaji :oops:

ps. je taky rozdil jestli ti jde voda do sani nebo do valce :)
tak takhle dlouho už mě nikdo nepobavil!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D naposledy laser beam když tvrdil že do messerů vstřikovali vodík :D :D :D :D :D víš vůbec co jsi postnul a k čemu to vůbec slouží?????
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

libor12 píše:tak takhle dlouho už mě nikdo nepobavil!!!!!!!!! :D :D :D naposledy laser beam když tvrdil že do messerů vstřikovali vodík :D :D :D [/b] víš vůbec co jsi postnul a k čemu to vůbec slouží?????
tak povídej, mě to taky zajímá, od pohledu to může bejt skoro cokoliv ?
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To co je na obrázku je vstřikování vody do sani. Voda se vstřikuje ne proto,aby se motor vyčistil od karbonu i když to je vedlejší účinek. Je to proto že tím potlačis detonacní hranici daného paliva při spalování chudé směsi nebo při vysokém dynamickém kompresním poměru. Používali to již němci za války do messeru. O tom tu již byla zmínka. To že potlačis detonacní limit,můžeš zvýšit kompresi a snížit předstih. Tím dojde k zvýšení výkonu. Má to však dva háčky. První musíš mít jednotku která umí posunout předstih v tu správnou chvíli,druhá.. Nesmí při posunutem předstihu dojít voda ani nesmí selhat čerpadlo. Okamžitě dojde k detonacim,které zničí motor. Používá se jak pro atmo tak turbo motory. Oktanove číslo zvýšís vodou až zhruba k 108-110. Když pridáš metanol mezi 20-50% ku 80-50% vody dostaneš se tak na 120. Úplně stejný efekt a bezpečnější dosáhnes tím že v určitém poměru do benzínu přimíchás toluen nebo xylen. Trvale se dostaneš na oktanove číslo 109-113.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Odpovědět

Zpět na „MR2“