Zkušenosti
Re: Zkušenosti
manasek, nepochopil jste moji otázku .Na jakém principu se ztmavuje a rozsvící displej při jízdě když se třeba podjíždí podjezdem nebo se vjede při cestě do delšího tmavého místa jako př. dlouhý les.To znamená ,že někde na palubní desce nebo někde je nějaký senzor který toto řídí?V poslední době se mi to už tak neřídí po rozsvícení světel na místě se dostane to do ztmavlého stavu a je stále v tom stavu.O tom co mi na obrázkách ukazujete je o seřizování,ale tím se ten stav o které jsem psal nezměnil.Stále mi to svítí v tmavém stavu a i po projetí tmavčjších míst je to v původním nastavení a na světlých místech se nerozjasní.Takže jaký senzor to řídí a kde je umístěn?
tak to pardon...
tusim,ze na pristrojovce u spolujezdce je pod celnim sklem...je videt..

- priusek plusek
- Navigátor
Je to takový malý klobouček na palubní desce a pod ní se ukrývá fotodioda, která je spojena s řídící jednotkou.p1947 píše:manasek, nepochopil jste moji otázku .Na jakém principu se ztmavuje a rozsvící displej při jízdě když se třeba podjíždí podjezdem nebo se vjede při cestě do delšího tmavého místa jako př. dlouhý les.To znamená ,že někde na palubní desce nebo někde je nějaký senzor který toto řídí?V poslední době se mi to už tak neřídí po rozsvícení světel na místě se dostane to do ztmavlého stavu a je stále v tom stavu.O tom co mi na obrázkách ukazujete je o seřizování,ale tím se ten stav o které jsem psal nezměnil.Stále mi to svítí v tmavém stavu a i po projetí tmavčjších míst je to v původním nastavení a na světlých místech se nerozjasní.Takže jaký senzor to řídí a kde je umístěn?
Vím to proto, že jsem se o to kdysi zajímal a měl jsem možnost prostudovat schémata.
Podelim se o moji dnesni zajimavou zkusenost. Pred domem bylo rozsypane sklo, nejak jsem do nej asi najel a par km jsem zjistil, ze mam prazdnou pneumatiku. Vymenil jsem za dojezdovou a to byla hromada srandy:) Resp ja jel poprve na dojezdove, vzdy jsem mel plnohodnotnou nahradu. Pneu ma mensi prumer, nehorazne huci, prokluzuje, podkluzuje, utrhava se pri zataceni - dnes byly mokre cesty.
Co ale bylo zajimave, ze pri odpoledni ceste do servisu se mi behem cesty rozblikala kontrolka prokluzu a auto nechtelo akcelerovat. Dostat se z 30 na 40kmh trvalo minutu. Auto ale nijak neprokluzovalo a kontrolka blikala i kdyz jsem sundal nohu z plynu... Asi za 3 min blikat prestala a uz se situace neopakovala. Rikam si, jestli auto nebylo zblble prave z toho, ze to kolo ma mensi prumer.
Co ale bylo zajimave, ze pri odpoledni ceste do servisu se mi behem cesty rozblikala kontrolka prokluzu a auto nechtelo akcelerovat. Dostat se z 30 na 40kmh trvalo minutu. Auto ale nijak neprokluzovalo a kontrolka blikala i kdyz jsem sundal nohu z plynu... Asi za 3 min blikat prestala a uz se situace neopakovala. Rikam si, jestli auto nebylo zblble prave z toho, ze to kolo ma mensi prumer.
Prius II 2008
Možné to je, známý dal nějaké jiné (rozměrem) kolo na Q7 a jel v nouzáku.
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
priusek.plusek,
díky za informaci. Měl jsem též dojem,že se jedná o ten " klobouček" co je na palubní desce.Ale přesto se Vás priusáci ještě zeptám. Seřizoval někdo na PIII osvětlení na palubní desce tak když se rozsvítí klopený světla a v letním období jezdíte s tmavými brýlemi proti slunci,tak jak je ztmavlá přístrojová deska tak tam vůbec nic člověk nevidí ani jakou rychlostí jede. Musím občas si zvednout brýle,abych zjistil rychlost.Dík za informaci k tomuto problému.
díky za informaci. Měl jsem též dojem,že se jedná o ten " klobouček" co je na palubní desce.Ale přesto se Vás priusáci ještě zeptám. Seřizoval někdo na PIII osvětlení na palubní desce tak když se rozsvítí klopený světla a v letním období jezdíte s tmavými brýlemi proti slunci,tak jak je ztmavlá přístrojová deska tak tam vůbec nic člověk nevidí ani jakou rychlostí jede. Musím občas si zvednout brýle,abych zjistil rychlost.Dík za informaci k tomuto problému.
V PII je potřeba podržet tlačítko změny osvětlení asi 1-2s a pak se palubka rozsvítí stejně, jako by potkávací světla nebyla zaplá. Nedivil bych se, kdyby to bylo v PIII stejně.p1947 píše:priusek.plusek,
Ahojte, Je tu nekdo kolem zlina , popr. Vsetina, ovy, olomouce...kdo by me pustil do priusu 2 gen? Zvazuju koupi ale rad bych si vyzkousel jak se ridi, pokecal o zkusenostech, na co dat pozor pri koupi, mrknul na kufr jestli se mi tam vejde rozlozena motorova krosna na parqgliding a tak...
v autobazaru je ted jedina pobliz v luhacovicich a ta tam stoji uz docela dlouho, a stejne to auto znat nebudou
http://toyota-prius.autobazar.cz/inzera ... lima-navi/ odmena v podobe valašského kerosinu nebo dukátů dle preferencí jistá.. 

- priusek plusek
- Navigátor
Jestli ti můžu poradit, podívej se na:NoDicz píše:Ahojte, Je tu nekdo kolem zlina , popr. Vsetina, ovy, olomouce...kdo by me pustil do priusu 2 gen? Zvazuju koupi ale rad bych si vyzkousel jak se ridi, pokecal o zkusenostech, na co dat pozor pri koupi, mrknul na kufr jestli se mi tam vejde rozlozena motorova krosna na parqgliding a tak...v autobazaru je ted jedina pobliz v luhacovicich a ta tam stoji uz docela dlouho, a stejne to auto znat nebudou
http://toyota-prius.autobazar.cz/inzera ... lima-navi/ odmena v podobe valašského kerosinu nebo dukátů dle preferencí jistá..
https://auto.bazos.cz/inzerat/74524220/ ... HYBRID.php
Je to novější 2008, prošel faceliftem a drobné změny v konstrukci, rozdíl v ceně není tak markantní.
Ale určitě bych si ho pozorně prohlédl....holt Itálie

Na co konkrétně? Rezaví ty auta nebo je to pozink? A co asi stoji prihlaseni kdyz je to na cizich dokladech? Asi bych to vzal nekam do orig. Toyoty aby mi to proklepli...priusek plusek píše:Jestli ti můžu poradit, podívej se na:NoDicz píše:Ahojte, Je tu nekdo kolem zlina , popr. Vsetina, ovy, olomouce...kdo by me pustil do priusu 2 gen? Zvazuju koupi ale rad bych si vyzkousel jak se ridi, pokecal o zkusenostech, na co dat pozor pri koupi, mrknul na kufr jestli se mi tam vejde rozlozena motorova krosna na parqgliding a tak...v autobazaru je ted jedina pobliz v luhacovicich a ta tam stoji uz docela dlouho, a stejne to auto znat nebudou
Je to novější 2008, prošel faceliftem a drobné změny v konstrukci, rozdíl v ceně není tak markantní.

- priusek plusek
- Navigátor
Koroze se bát nemusíš, ty auta jsou dobře ošetřené. Pokud to má platnou STK z EU tak to nemusí absolvovat STK u nás a je platná.NoDicz píše:Na co konkrétně? Rezaví ty auta nebo je to pozink? A co asi stoji prihlaseni kdyz je to na cizich dokladech? Asi bych to vzal nekam do orig. Toyoty aby mi to proklepli...priusek plusek píše:Jestli ti můžu poradit, podívej se na:NoDicz píše:Ahojte, Je tu nekdo kolem zlina , popr. Vsetina, ovy, olomouce...kdo by me pustil do priusu 2 gen? Zvazuju koupi ale rad bych si vyzkousel jak se ridi, pokecal o zkusenostech, na co dat pozor pri koupi, mrknul na kufr jestli se mi tam vejde rozlozena motorova krosna na parqgliding a tak...v autobazaru je ted jedina pobliz v luhacovicich a ta tam stoji uz docela dlouho, a stejne to auto znat nebudou
Na doklady se musíš někde zeptat, to jsem neřešil. Stačí si vzít VIN auta a buď Toyota nebo jsou na to služby. Já jsem využil AutoDNA. Tam bylo snad vše

Zdravim, mám dotaz. Když po ránu pomalu popojíždím po městě, tak se začalo ozývat pískání, vrzání. Řekl bych že od levého předního kola, při větší rychlosti to přestane, při přibrzdění taky, a řekl bych že i po ujetí pár km. Bude to ložisko, nebo zatuhlé brzdy? Případně, jak řešíte ty zatuhlé brzdy? Jak vyčistit, jak promáznout? Díky.
Tipnu si, že to spíš bude od zadního, brzdy. Přední na to prý tak netrpí, zadní ano. Pravidelně promazávat. A jezdit často a ne jenom úplně piánko. Takové rady se mi dostalo.
Měl jsem podobný problém.V březnu mi v servisu kvůli špatného ložiska vyměnili celý náboj LP kola.Údajně poškozen v souvislosti s ložiskem.
Po měsíc se podobný zvuk opakuje,tak tipuju na ty zadní brzdy.
Když si uvědomím jak málo je používám (často rekuperuji B),tak mě to nijak nepřekvapuje.Takže sundat kola a rozhýbat.Někdo tu i psal jakým mazadlem.
Po měsíc se podobný zvuk opakuje,tak tipuju na ty zadní brzdy.
Když si uvědomím jak málo je používám (často rekuperuji B),tak mě to nijak nepřekvapuje.Takže sundat kola a rozhýbat.Někdo tu i psal jakým mazadlem.
PRIUS II.G 2008
Mi pri pomale jizde vrze cely podvozek docela masakralne. Je to hnus. Na minule servisce jsem jim pravil, at se na to podivaji - tak neco promazali, asi 15km byl pokoj a uz to zase vrze jako stara branka. Brzdy to v mem pripade nejsou. Na dalsi servisce po nich budu chtit dukladnejsi revizi, zatim si to budu dale uzivat:(
Prius II 2008