Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Za ty peníze se dá sehnat i 0W20 od toyoty. Ale jak někteří tvrdí, je to jedno.
Back in Czech.
Zdravim, potřeboval bych radu. Svítí na mě taková ta oranžová kontrolka tvar jako motor či převodovka. Auto se nehne, když zařadim, tak se rozsvítí všchny písmena p,r,n,d. Ráno jsem normálně nastartoval, popojel 100 m, auto jsem umyl, popojel 100m na ev, zastavil a ted už se to nehne. V pojistkách je sucho, víc nevim co stim. Jak je to s odtahem, dá se to normálně táhnout na laně? Dík.
a ještě to nejde ani zamknout, cvaká to, neblikne to a zamkne to jen kufr
Odpojil by som 12V bateriu vzadu v kufri (staci - pol), na cca minutu a znova zapojil.
Ak to nejde ani zamknut, mohla nacisto odist, je to pomerne casty problem, ktory je tazko predvidat, kedze 12V bateriou sa motor nestartuje, tak nie je mozno spozorovat, ze uz doziva. Jedneho dna sa proste nedostanes do auta a vybavene.
Ak to nejde ani zamknut, mohla nacisto odist, je to pomerne casty problem, ktory je tazko predvidat, kedze 12V bateriou sa motor nestartuje, tak nie je mozno spozorovat, ze uz doziva. Jedneho dna sa proste nedostanes do auta a vybavene.

Dík za radu. Připojil jsem jí na nabíječku, hoďku nechal a už jsem opet pojízdný. Ale zkouška na zátěžáku ukázal 8,8 takže baterka bude ko. Takže musím koupit novou. Máte nějaký typ?
Za japonsky original v servise pytaju cca 240eur. Nahradou je Bosch S4 0092S40220 330A, ktoru mam v mojom Priuse nieco vyse dvoch rokov a stala okolo 50EUR. K nej je potrebne v oficialnom BMW (ano, BMW) servise kupit diel 6121 1 377 835, pretoze povodny nepasuje. Vyzera to takto: 
Vysiel 1,60 pred spominanymi dvoma rokmi ...
Inak super, ze oprava bola takto jednoducha. Zelam vela dalsich stastnych a bezporuchovych kilometrov

Vysiel 1,60 pred spominanymi dvoma rokmi ...
Inak super, ze oprava bola takto jednoducha. Zelam vela dalsich stastnych a bezporuchovych kilometrov

Já vloni kupoval tuhle-
http://www.autobaterie-pema.cz/autobate ... 22019.html
Má nějaký rozdíl v rozměrech od originálu,ale je tam dost místa,takže se vejde.
Někde jsem tu tenkrát dával i obrázky a trochu povídání o tom co předcházelo výměně.
http://www.autobaterie-pema.cz/autobate ... 22019.html
Má nějaký rozdíl v rozměrech od originálu,ale je tam dost místa,takže se vejde.
Někde jsem tu tenkrát dával i obrázky a trochu povídání o tom co předcházelo výměně.
PRIUS II.G 2008
Tak samotná výměna baterie není nic tak složitého, není třeba se toho bát. Ovšem nemilé překvapení bylo, když jsem vzal novou baterii a ona byla o cca 5 cm delší, takže nebyla šance jí tam nacpat. Takže zítra druhý pokus už se správnou.
Jinak přezuto na letní pneu+pěkné počasí= 4,5 litru na pp.
A ještě jeden poznatek, včera v Českých Budějovicích u Globusu jsem se sešel na parkovišti s vínovým Priusem 3g. Není to někdo z vás?
Jinak přezuto na letní pneu+pěkné počasí= 4,5 litru na pp.
A ještě jeden poznatek, včera v Českých Budějovicích u Globusu jsem se sešel na parkovišti s vínovým Priusem 3g. Není to někdo z vás?
...a které to jsou - nesprávná - správná...?
Já si nechal včera teprve "letňáky 16" pouze vyvážit - od zítřka týden nočních - a ráno u nás je 3-5 C pod nulou...takže se ještě budou pár dní zimáky točit ..
V servisu byla i " očista brzd ".... plíšky byly solidně "zajebané"
...ocelák se i zapotil.... takže očištěno,promazáno - připraveno na letní sezonu...

Já si nechal včera teprve "letňáky 16" pouze vyvážit - od zítřka týden nočních - a ráno u nás je 3-5 C pod nulou...takže se ještě budou pár dní zimáky točit ..
V servisu byla i " očista brzd ".... plíšky byly solidně "zajebané"

Dotaz pri.use
jak uvádíte náhradový akumuláror od fy Bosch s4, tak by mě zajímalo kam se na něj osazuje ten díl od BMW servisu jak dále uvádíte. Ten akumulátor nemá z boku nikde otvor pro ventil /VRLA koncepce/.Děkuji za odpověď.
jak uvádíte náhradový akumuláror od fy Bosch s4, tak by mě zajímalo kam se na něj osazuje ten díl od BMW servisu jak dále uvádíte. Ten akumulátor nemá z boku nikde otvor pro ventil /VRLA koncepce/.Děkuji za odpověď.
Zdravim,
do otvoru vyznaceneho cervenym obdlznikom. Lepsiu foto zial nemam, Priusa som nechal mamke a domov sa dostanem cca o 3 tyzdne.
do otvoru vyznaceneho cervenym obdlznikom. Lepsiu foto zial nemam, Priusa som nechal mamke a domov sa dostanem cca o 3 tyzdne.
- Přílohy
-
- bosch.png
- (202.83 KiB) Staženo 2114 x
www.HybridClub.sk
Baterie nejlépe Yuasa.Do republiky vozí firma Micronix s.r.o.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
je to sice o lexusu, ale povidani o hybridu jako bazarovce najde uplatneni i tady
https://www.stream.cz/bazarovky/10016830-lexus-ct200h
https://www.stream.cz/bazarovky/10016830-lexus-ct200h
Prius II 2008
Priusáci poraďte. Na jakém principu(jaký senzor a kde) zajišťuje " soumrak" displeje u PIII. Před časem když jsem nastartoval tak po zapnutí světel displej svítil jasně a po vjetí pod most ztmavnul. Po vyjetí se rozjasnil.V poslední době po zapnutí světel ztmavne a již se nerozjasní. Při slunečním osvitu není téměř viditelné jednotlivé ikonky.Děkuji Vám za informaci.
na prave strane u HUD displeje je budicek a sipky pro svit pristrojovky..pridrzet tri vteriny,ma to asi tri moznosti...pri rozsvicenych svetlech a tusim i behu motoru.... 

- Přílohy
-
- prius.jpeg
- (207.61 KiB) Staženo 1831 x
-
- prius.jpeg
- (138.98 KiB) Staženo 1831 x