Pohodlné, svižné a tiché ježdění to je. Ale jak jsem psal něco mi vrže/cvrdliká vpravo u spolujezdce dveře/B sloupek/boční okno. Nahrát to pořádně nejde protože to video nezachytí ale je to slyšet v autě dost, bohužel do servisu to zatím nemá smysl - je to jen někdy, na některém typu vozovky (která jakoby rozvibruje auto) a spíš jen po ránu. Možná to jen dře těsnění dvěří, možná na to má vliv teplo/zima
Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
jojo pravdu máš, já bych si toho taky nevšiml, jen jsem viděl na aliexpressu takovou pěknou koncovku na ty výdechy, tak jsem to chtěl objednat ale ještě že jsem se nejdřív mrkl. Vzadu nikoho nevozím takže mi to je zatím tak nějak jedno. V létě to podle mě vychladí celý auto v pohodě, spíš v zimě může být problém (zima od noh).
Pohodlné, svižné a tiché ježdění to je. Ale jak jsem psal něco mi vrže/cvrdliká vpravo u spolujezdce dveře/B sloupek/boční okno. Nahrát to pořádně nejde protože to video nezachytí ale je to slyšet v autě dost, bohužel do servisu to zatím nemá smysl - je to jen někdy, na některém typu vozovky (která jakoby rozvibruje auto) a spíš jen po ránu. Možná to jen dře těsnění dvěří, možná na to má vliv teplo/zima
uvidíme časem ale jak se na to člověk soustředí tak to slyší i přes rádio:-)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
- buckyskentucky
- Řidič
Poslední dvě krátké větičky potvrzuji.Ostatní jsou jen malichernosti.Corolla2014 píše:Pokud byste nepsali, že tam nejsou zadní výdechy, tak bych o tom ani nevěděl. Asi nejvíc mě ale vadí neosvětlení čudlu skl. zrcátek a hnusnej displej v kapličce ukazující spotřebu. Jinak to jsou podle mě malichernosti. Jako např. tvrdý plasty ve dveřích, kde se při jakémkoliv doteku dělají šmouhy a samozřejmě bludička osvětlení kufru ... . Pro mě je důležité, že nikde nic nevrže, nepíská. A hlavně, je to pohodlné a vcelku svižné ježdění.
Corolla 2014 1.6 Valvematic 97 kw 6M/T + paket exclusive - Bílá bez doplatku
Jsou, na druhé straně, člověk si nekupuje funglovku auto, aby mu po půlroce začalo vrzat. Taky tam něco malého mám, co mě otravuje, ale pokud mě to nevynervuje (a pokud se to bude projevovat i v chladu), nechám si to spravit v zimě při garančce.buckyskentucky píše:Poslední dvě krátké větičky potvrzuji.Ostatní jsou jen malichernosti.Corolla2014 píše:Pokud byste nepsali, že tam nejsou zadní výdechy, tak bych o tom ani nevěděl. Asi nejvíc mě ale vadí neosvětlení čudlu skl. zrcátek a hnusnej displej v kapličce ukazující spotřebu. Jinak to jsou podle mě malichernosti. Jako např. tvrdý plasty ve dveřích, kde se při jakémkoliv doteku dělají šmouhy a samozřejmě bludička osvětlení kufru ... . Pro mě je důležité, že nikde nic nevrže, nepíská. A hlavně, je to pohodlné a vcelku svižné ježdění.
Hlavně musíme doufat, že když se zjevně (a někdy docela hloupě, viz ty výdechy) šetří i na Corolle, nešetří se na věcech, které jsou nejdůležitější - motor, podvozek, převodovka, antikorozní ochrana atd.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Mne v poslednej dobe povrzávala palubka zhruba od miest nad stredovými výduchmi klimy. Kúpil som slnečnú clonu na čelné sklo z pumpy za tri eurá takú, čo má z oboch strán akoby alobal. Naučil som sa ju dávať na palubku vždy hneď keď zaparkujem. A je ticho.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
buckyskentucky píše:Poslední dvě krátké větičky potvrzuji.Ostatní jsou jen malichernosti.Corolla2014 píše:Pokud byste nepsali, že tam nejsou zadní výdechy, tak bych o tom ani nevěděl. Asi nejvíc mě ale vadí neosvětlení čudlu skl. zrcátek a hnusnej displej v kapličce ukazující spotřebu. Jinak to jsou podle mě malichernosti. Jako např. tvrdý plasty ve dveřích, kde se při jakémkoliv doteku dělají šmouhy a samozřejmě bludička osvětlení kufru ... . Pro mě je důležité, že nikde nic nevrže, nepíská. A hlavně, je to pohodlné a vcelku svižné ježdění.
Mne veru piska....ako som pisal v inom vlakne (dal som aj video..pri vetre smerujucom z lava z predu mi pri cca 100 -110 km/H piska nieco v prednej lavej casti palubovky.... oblepil som paskou vsetky mozen skary aby som nasiel kadial....nic som nenasiel - obavam sa ze to ide od vzućhu nasavaneho od podvozku v kazdom pripade som to opakovane nahral - nafotil oblepenie a 14.8 som objednany do servisu....trosku sa obavam ci na to pridu....pravdepodobne pojde palubovka dole....... pretoze ja som neprisiel na to kde je problem - ostane auto v servise. vybavil som si nahradne vozidlo kedze auto denne potrebujem. Vysledok dam vediet. Inak som s autom spokojny.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Pánové, 35 tisíc a zatím vše OK. Co mě zarazilo je výměna brzdové kapaliny po druhé servisce ve 30 tisících. Tak brzy bych to nečekal. Zatím vše šlape jak má.
Spotřeba se při celkem agresivní jízdě a nejhorší možné kombinaci město+dálnice ustálila na 7,5 l / 100 km. Reálně jezdívám tak za 5,8-6,2. Když se člověk vleče jako smrad s ostatními na okresce, spotřeba je těch 5,5 l.
Myslím, že níž už to asi nepůjde.
Spotřeba se při celkem agresivní jízdě a nejhorší možné kombinaci město+dálnice ustálila na 7,5 l / 100 km. Reálně jezdívám tak za 5,8-6,2. Když se člověk vleče jako smrad s ostatními na okresce, spotřeba je těch 5,5 l.
Myslím, že níž už to asi nepůjde.
Dnešní výměna oleje po 4 tis.km. Sdílím foto, kdy je hezky vidět, že se výměna po zajetí opravdu vyplatí. Drobné částečky nečistot jsou dobře viditelné.
- Přílohy
-
- IMG_20170804_204117.jpg
- (186.54 KiB) Staženo 1938 x
-
- IMG_20170804_204046.jpg
- (191.78 KiB) Staženo 1938 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Ultra: zkoušel si to zrcátko? Myslím, že jsem dával link na Suzuki fórum, kde někomu pískalo jako tobě a dělalo to snad uchycení zrcátka ke karosérii. Třeba blbost, ale třeba ne.ultra píše:buckyskentucky píše:Poslední dvě krátké větičky potvrzuji.Ostatní jsou jen malichernosti.Corolla2014 píše:Pokud byste nepsali, že tam nejsou zadní výdechy, tak bych o tom ani nevěděl. Asi nejvíc mě ale vadí neosvětlení čudlu skl. zrcátek a hnusnej displej v kapličce ukazující spotřebu. Jinak to jsou podle mě malichernosti. Jako např. tvrdý plasty ve dveřích, kde se při jakémkoliv doteku dělají šmouhy a samozřejmě bludička osvětlení kufru ... . Pro mě je důležité, že nikde nic nevrže, nepíská. A hlavně, je to pohodlné a vcelku svižné ježdění.
Mne veru piska....ako som pisal v inom vlakne (dal som aj video..pri vetre smerujucom z lava z predu mi pri cca 100 -110 km/H piska nieco v prednej lavej casti palubovky.... oblepil som paskou vsetky mozen skary aby som nasiel kadial....nic som nenasiel - obavam sa ze to ide od vzućhu nasavaneho od podvozku v kazdom pripade som to opakovane nahral - nafotil oblepenie a 14.8 som objednany do servisu....trosku sa obavam ci na to pridu....pravdepodobne pojde palubovka dole....... pretoze ja som neprisiel na to kde je problem - ostane auto v servise. vybavil som si nahradne vozidlo kedze auto denne potrebujem. Vysledok dam vediet. Inak som s autom spokojny.
Corolla 2017 1,6 Valvematic 6 M/T Active Trend+
IN IT TO WIN IT!
IN IT TO WIN IT!
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:59, celkem upraveno 1 x.
Skusal.....masak_r píše:
Ultra: zkoušel si to zrcátko? Myslím, že jsem dával link na Suzuki fórum, kde někomu pískalo jako tobě a dělalo to snad uchycení zrcátka ke karosérii. Třeba blbost, ale třeba ne.
- Přílohy
-
- 3.jpg
- (210 KiB) Staženo 1886 x
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Menil si si olej sám ?. Su tam nejake zaludnosti ? Tiez sa chystam na vymenuhanes73 píše:Dnešní výměna oleje po 4 tis.km. Sdílím foto, kdy je hezky vidět, že se výměna po zajetí opravdu vyplatí. Drobné částečky nečistot jsou dobře viditelné.
Výměna oleje je bez problémů. 4 litry jsou akorát. Je dobré mít nástavec na povolení olejového filtru, bez něj by to šlo hůř...
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Výměna oleje je mnohem snazší, než třeba u mixéru (souseda z Boleslavi), je dobré mít zmíněný nástavec, povolí se objímka na filtr. Tím, že je filtr pěkně dole u vany, starý olej úplně vyteče. Výhoda (při výměně oleje) je přístup k výpustnému šroubu u automatu, jako v mém případě, spodní část motoru není úplně zakrytá plastovým krytem motoru. Kdežto u manuálu je ve zmíněném krytu vyříznuty prostup, obdélníkové tvaru, ten je zapotřebí vyhnout a za pomocí třeba drátu ho zaaretovat v poloze, aby byl volný přístup jak k výpustnému šroubu, tak k filtru. Pak už to jde samo.
Co mě jediný štvalo a štve, že měrka oleje při vytahování se v záhybu opře o prostup a dojde k rozetření olejové stopy výšky hladiny na měrce.
Co mě jediný štvalo a štve, že měrka oleje při vytahování se v záhybu opře o prostup a dojde k rozetření olejové stopy výšky hladiny na měrce.
- Přílohy
-
- IMG_20170805_120428.jpg
- (89.34 KiB) Staženo 1900 x
-
- IMG_20170805_120405.jpg
- (89.93 KiB) Staženo 1900 x
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Přesně tak. Z té měrky zjistím jen to, jestli tam nějaký olej ještě vůbec je....nebo nedávno byl....ale kolik ho tam je, to změřit nejde.hanes73 píše:.....Co mě jediný štvalo a štve, že měrka oleje při vytahování se v záhybu opře o prostup a dojde k rozetření olejové stopy výšky hladiny na měrce.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
A keď dáš dolu deflektor z okna, nepomôže to?ultra píše:Skusal.....masak_r píše:
Ultra: zkoušel si to zrcátko? Myslím, že jsem dával link na Suzuki fórum, kde někomu pískalo jako tobě a dělalo to snad uchycení zrcátka ke karosérii. Třeba blbost, ale třeba ne.
Na Megane mi neoriginálne deflektory občas popiskovali keď sa mi trošku posunuli pri vysúvaní okna.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)