Zkušenosti
-
- Řidič
Stále mne udivuje nelibost až zášť vůči hybridním autům. Kdekoliv je hodnocen nějaký hybrid, tak se ihned ozve řada rádobyodborníků, co to znají a vědí, že to stojí za houby, nejede to, žere stejně jako jejich nafťák a je to vlastně zbytečné a slepá vývojová větev. Tolik zloby se hned tak nevidí. Přitom - nikdo, s kým jsem se setkala z laické veřejnosti, tak vůbec nechápe princip hybridu, řada z nich si myslí, že to v noci dobíjím v zásuvce. -Ale kdyby jen z laické - prodejci od konkurence to taky haní a evidentně vůbec nevědí, která bije. Fakt úsměvné někdy. Zjištění, že auto nemá spojku ani převodovku, a dokonce ani hnací řemen... tak to je vážně síla teda! Šak to nemože fungovat!
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Mám stejnou zkušenost. To je tak, alespoň podle mne, rád bych se mýlil.tuzezlypes píše:Stále mne udivuje nelibost až zášť vůči hybridním autům. Kdekoliv je hodnocen nějaký hybrid, tak se ihned ozve řada rádobyodborníků, co to znají a vědí, že to stojí za houby, nejede to, žere stejně jako jejich nafťák a je to vlastně zbytečné a slepá vývojová větev. Tolik zloby se hned tak nevidí. Přitom - nikdo, s kým jsem se setkala z laické veřejnosti, tak vůbec nechápe princip hybridu, řada z nich si myslí, že to v noci dobíjím v zásuvce. -Ale kdyby jen z laické - prodejci od konkurence to taky haní a evidentně vůbec nevědí, která bije. Fakt úsměvné někdy. Zjištění, že auto nemá spojku ani převodovku, a dokonce ani hnací řemen... tak to je vážně síla teda! Šak to nemože fungovat!

Takže nějaký hybrid s pohodovou jízdou a nízkou spotřebou je pro ně šunt, ro tohle nemají absolutně pochopení. Navíc by tam nemohli kvrdlat řadicí pákou, což milují nade vše. Znám pár takových řidičů z firemního prostředí a vím, že takhle opravdu uvažují.
Jezdím občas do Rakouska a užívám si jejich styl, to je taková pohoda, člověk doslova relaxuje za jízdy. Pak se vrátím do Čech, najedu na D1 a to je takový šok a bezmála strach o život. To bych brečel jako malej kluk.
Lidi mají navíc zvyk všechno jiné kritizovat bez důvodu. Když jsem měl kdysi první auto s klimatizací, hned jsem slyšel, jak budu stále nachlazený a budu mít rýmu. Nestalo se. Když jsem si pořídil první auto s automatem, že prý je to poruchové. Mám na Hondě najeto 250 tisíc km a automat běhá jako nový. Tak teď mám Prius a zase pro změnu poslouchám, jak je hybrid špatný.

Miluju to ticho na křižovatce.
-
- Řidič
Tak z D1 chytám nerva a mám už předem depku, když po ní náhodou mám jet. Naštěstí se na ni nedostanu tak často a dálnice od Brna na KM, nebo směr Ostrava jsou volnější. Včera večer mne vyblikávalo a vytrubovalo několik vozů - jela jsem přes obec (tma a déšť k tomu) 50 km/h na tempomat, čímž jsem je velmi zdržovala. Taky mám na autě zatím jiné (pardubické) číslo a tak si možná říkali, že nějaký blbec neznalý se tu táhne pomalu, bo to nezná. Občas na cestách fakt o strach!
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Nemá to řemen, ale má to řetěz - nějak se ten ventilový rozvod pohánět musí a ozubené soukolí to nebude (velké třecí ztráty)
Pro pejskařku (fenko ti říkat nebudu a tuzezlýpes se mi k tobě nějak nehodí
) - máš relativně nové auto a předpokládám, že to máš na původních letních gumách. Já jsem byl hodně nepříjemně překvapený z chování na mokru - to auto nezatáčelo a musím si na to dávat velký pozor. Prostě zatáčky, které s jiným autem projedu 50 v pohodě, tak s Priusem max 35!!! Na suchu OK, ale jakmile je mokrá silnice
Tak si dej pozor

Pro pejskařku (fenko ti říkat nebudu a tuzezlýpes se mi k tobě nějak nehodí

Zeman není můj prezident
Řemen nemá, má řetěz a ten se mění nejdříve v 250 tis. km, pokud vůbec. Převodovku nahrazuje planetové soukolí a to pracuje na principu diferenciálu, takže spojka není potřeba. Na YouTube je k nalezení docela dost animací i ukázky celého mechanizmu na stole v laboratoři.aczasa píše:Tak a to me zajima... koukal jsem do rozkresu motoru a nasel jsem jak hnaci remen (tedy retez) tak prevodovku (i se spojkou).... Tak co to zase melete o tom, ze to tam neni?

Jsem laik, pokud něco nenazývám přesně, někdo mě jistě opraví.

Miluju to ticho na křižovatce.
-
- Řidič
to mida: Jo, mám na tom 17" letní kola, tuším Micheliny. Včera bylo extra hnusně, tak to já jezdím tak jako tak pomalu, ale určitě díky za postřeh, to by mohlo sakra překvapit! Na zimu budu mít Nokiany, na Corole sem měla Goodyear UG 7 a byly perfektní.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Já bydlím cca 15 km od Mladé Boleslavi a tam to auto působí jak červenej hadr na bejka - to byste nevěřili, jak to tam ti machýrci nesnáší, každý to musí už z principu pokořit, i kdyby se měl zabít. Já z toho mám strašnou srandu, když jim začnu ujíždět a oni s tou dýchavičnou "ochcáfkou na hlínách, co táhne pjekně vocpodu" nestíhaj. Pak si samozřejmě pořádně vynadám, protože to číslo, který na mne křičí z palubky, no hanba!!!
Co už jsem slyšel zaručených pivních keců, jak tomu po dvou letech odejdou baterky, jak to v zimě má naopak o 3 litry navýšenou spotřebu, jak to musí do servisu každých 5000 km na výměnu toho a onoho... nikdo z toho to auto neviděl v reálu, jen někteří a pouze na obrázku, ale vědí všechno líp, než v Japonsku. No jak malý děti ...
Co už jsem slyšel zaručených pivních keců, jak tomu po dvou letech odejdou baterky, jak to v zimě má naopak o 3 litry navýšenou spotřebu, jak to musí do servisu každých 5000 km na výměnu toho a onoho... nikdo z toho to auto neviděl v reálu, jen někteří a pouze na obrázku, ale vědí všechno líp, než v Japonsku. No jak malý děti ...
Zeman není můj prezident
Jo vlastně máš pravdu, Auris se vyrábí v Evropě, tak tam nebudou ty japonský hrůzy (pneu).
Taky se mi líbí, když se hádám s pánama od Toyoty (ze zastoupení). Oni urputně všude tvrdí, že to auto má variátor, ale to není pravda, tam je planetová převodovka, která je však zapojená tak, že na vstupu je připojený spalovací motor, na výstupu jsou kola a ten unašeč satelitů je připojený na elektromotor, takže jsou tam vlastně dva nezávislé vstupy a jeden výstup. Tím je docíleno jednak toho plynulého spojení dvou motorů na vstupu a druhak je docíleno toho, že ta převodovka sama o sobě je veliká asi jako talíř na polévku. No a za třetí je to geniálně jednoduché a nemá se tam co po*rat
Taky se mi líbí, když se hádám s pánama od Toyoty (ze zastoupení). Oni urputně všude tvrdí, že to auto má variátor, ale to není pravda, tam je planetová převodovka, která je však zapojená tak, že na vstupu je připojený spalovací motor, na výstupu jsou kola a ten unašeč satelitů je připojený na elektromotor, takže jsou tam vlastně dva nezávislé vstupy a jeden výstup. Tím je docíleno jednak toho plynulého spojení dvou motorů na vstupu a druhak je docíleno toho, že ta převodovka sama o sobě je veliká asi jako talíř na polévku. No a za třetí je to geniálně jednoduché a nemá se tam co po*rat

Zeman není můj prezident
-
- Řidič
Tak to jsi mne výborně pobavil s tou Boleslaví! Musím říct, že u koncernu bych si tak nějak nevybrala - nechtělo se mi ani do TDI ani do TSI, bo sem nečetla žádnou chválu na žádný z nich. Kromě chvály v salonech pochopitelně. Největší borci jezdí v Oktávkách, to je jasné, včera mne jich také nejvíce předjíždělo, bo jim to jede! No schválně zkusím s takovým nějakým borcem dát rozjezd ze světelné křížovatky a uvidíme, kdo bude rychlejší!
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
-
- Řidič
-
- Řidič