Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Zimni pneumatiky na Auris TS Hybrid

Příspěvek od MartinHSD »

opravuji původní příspěvek který byl spíše konfiguraci nastavení tlaku : Standa to níže popisuje lépe, pozor - načtení může trvat různě dlouho prý až 10 minut. Pozor v návodu to není.
Naposledy upravil(a) MartinHSD dne sob 04.11.2017, 11:44, celkem upraveno 2 x.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Zapnout zapalování aby se rozsvítily kontrolky,potom 3x rychle zmáčknout tlačítko "set" a kontrolka tlaku se rozbliká.Cca po minutě zůstane svítit trvale a potom zmáčknout asi na 10s tlačítko,kontrolka zhasne a sada by měla být načtená.Proces provádět mimo dosah původní sady.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Vasa
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasa »

Standa50 píše:Zapnout zapalování aby se rozsvítily kontrolky,potom 3x rychle zmáčknout tlačítko "set" a kontrolka tlaku se rozbliká.Cca po minutě zůstane svítit trvale a potom zmáčknout asi na 10s tlačítko,kontrolka zhasne a sada by měla být načtená.Proces provádět mimo dosah původní sady.

Díky moc. udělal jsem to přesně a tohle mi pomohlo. už mi to nesvítí.
Muj nový miláček:
Auris turing sport hybrid
Mé současné a snad v brzké době minulé trápení:
Citroen C4 grand picasso, LPG.
Chevrolet Orlando, LPG
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Není zač,ze začátku jsem se s tím taky trápil :D
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
petrStone
Navigátor

Příspěvek od petrStone »

Mam takovy dotaz.
V jednom servisu v Brne mi namontovali ocelove disky s pneumatikami a TPMS senzory.
Vse fungovalo spravne. V toyota servisu mi TPMS senzory nahrali a vse jelo bez problemu.

Bohuzel jsem se asi nepohodl s psychicky labilni sousedkou
a vcera kdyz jsem jel po dalnici, na zimnich jsem jeste nejel po dalnici s TPMS vubec.
Mi zacali hlasit, za mam spatny tlak a po zmereni jsem tam mel skute 1,5; 1, 1,5; apod.

Jsou dve varianty. Budto mi spatne nasadili kola a zacalo se to projevovat na dalnici nebo jsou spatne nasazene TPMS ventilky
Musim zastavovat kazdych 30 km abych dofouknul.

Nebo mi sousedka propichla necim mali vsechny pneumatiky. Bohuzel nemam dukazy.
Jak se da zjistit, jestli jsou opravdu propichnute?

Auto ted stoji a srdce mi to rve.
Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

V pneuservise ti to najdu za minutu...mozes doma sam....napen vodu saponatom a potri behun pneu stetcom,aby pena bola na vzorke aj v drazkach...pekne uvidis kde sa robia bublinky....mozno su ale chybne tie ventilky a prepoustaju.... Koleso samozrejme dole...
Susedka je nespokojna? :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Morty
Člen Týmu

Příspěvek od Morty »

Ahojte,
Viete porovnat spravanie auta na 16" a 17" diskoch? Prave cakam na Auris Trend+ so 17" ale vsetci naokolo ma odradzaju od 17" kolies. Zaujima ma ci sa na nasich cestach hned neznicia a ci jazda s nimi nie je prilis tvrda.
Dakujem za odpoved.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

většinou odrazují ti, co nemají vlastní zkušenost...mám letní 17" a zimní 16" a žádné drama to není....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
pelesc
Člen Týmu

Příspěvek od pelesc »

Ahoj ja som od leta jazdil na letnych 17", teraz mam zimne 16" a pohoda.
Na zaciatku som citil rozdiel iba v tom ze zimne boli zo zaciatku hlucnejsie.
petrStone
Navigátor

Příspěvek od petrStone »

Tak jsem zjistil po navsteve servisu u znameho, ze mi namontovali TPMS ventilky spatne ne vnejsi stranu pneumatiky. Dali tak gumovy krouzek,
ktery zpusoboval pri vyssich rychlostech a tim padem vetsi odstredive sily unik vzduchu.

Dle znameho to mohl udelat jen trotl, ktery by to ani nemel delat. Auto je v poradku a pneumatiky kontrolovany pod vodou.
Zadna dirka. Uff.
Toyota Auris TS HSD
Kia cee'd Sporty Wagon, 1.6 CVVT
Volkswagen Vento, 55kw
Škoda 120 L
Vasa
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasa »

No vidíš. A chudák sousedka si musí najít jinou záškodnickou akci.
Muj nový miláček:
Auris turing sport hybrid
Mé současné a snad v brzké době minulé trápení:
Citroen C4 grand picasso, LPG.
Chevrolet Orlando, LPG
Baran
Člen Týmu

Příspěvek od Baran »

Morty píše:Ahojte,
Viete porovnat spravanie auta na 16" a 17" diskoch? Prave cakam na Auris Trend+ so 17" ale vsetci naokolo ma odradzaju od 17" kolies. Zaujima ma ci sa na nasich cestach hned neznicia a ci jazda s nimi nie je prilis tvrda.
Dakujem za odpoved.
Nazdar. Mam letne 17 a zimne 16. Rozdiel v komforte je minimalny az ziadny. Naopak, lepsi pocit mam na 17 kolesach - auto promptnejsie reaguje na zmeny smeru a takisto grip je na sirokych gumach lepsi. Ak neplanujes dve sady kolies tak riesit 16 namiesto 17, ktore mas k objednanemu autu mi pride blbost. Ak by si riesil zimnu sadu kolies, tak tam mi pride lepsia 16. Okrem toho, ze obcas potrebujem pouzivat retaze (manual ich na 17 myslim zakazuje pouzivat), tak uzsia guma ma na mokru a snehu z fyzikalneho hladiska lepsie vlastnosti.
Morty
Člen Týmu

Příspěvek od Morty »

Baran píše:n
diky za info. Teraz som kludnejsi :). Planujem to spravit tak isto, na zimu 16" leto 17".
dolo
Člen Týmu

Příspěvek od dolo »

Morty píše:Ahojte,
Dakujem za odpoved.
Zdravím. Sme na tom asi podobne - zaujala ma akcia -4000€ a objednali sme Aurisa TS 1,6 Selection + 1 rok poistenie zadarmo k tomu dali aj s textilnými koberčekmi takže nebolo čo riešiť až kým som nezistil, že s tými zimnými kolesami bude taká patália.

Rozmýšľam nad tromi možnosťami (bez senzorov a na plecháčoch sa mi behať nechce) takže:
1. zobrať akciové 16 elektróny z Toyoty za 990€ - (podľa info z Toyoty senzory stoja 180€ + 4 ks Nokian WR D3 cca 260€ + 4 ks origo Orion 16 = 664€ + práca = 1150 €) takže nejaká zľava tam akože bude...
2. alebo zobrať 15 elektróny z Toyoty za 790€,
3. alebo kúpiť senzory 180€ + lepšie pneu 16 za 320€ a k tomu nejaké 16 elektróny - cenovo to bude podobné ale vyberiem si to čo sa bude páčiť woman :-)

Ty si už vyriešil zimné gumy?

PS: Nemá niekto na Aurise TS - 15 origo Toyota elektróny či to vyzerá horšie ako keby tam boli 16 plecháče? (foto)?
PS2: Doma mám OBD2 kábel - ak má niekto takýto kábel neskúšali ste sa napojiť na Aurisa? (doplnenie senzorov do RJ bez návštevy servisu)

Ďakujem
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Souhlasím viz výše, mám na zimu 16 kola a potvruji, že na 17 to sedělo lépe, rozdíl v komfortu minimální, ale trochu tam je. Tedy na zimu 16 ideální volba.

Dolo : 15 kola nebudou vzhledově nic moc, když jsem přezul na 16 ze 17 takl to také byl pro mne optický skok, ale OK. Mám origo antracitové 16 od Toyoty vzor. Podium II, je to co se nyní prodává ve zvýhodněné sadě. Klidně mohu poslat foto jak to vypadá, již jsem si zvykl a začali se mne i líbit :-).
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Auris“