Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
tomas2009
Člen Týmu

Re: Yaris HSD

Příspěvek od tomas2009 »

No, cena podla mna by mohla byt vyssia., ale bohuzial mal som priamu skusenost s jednym znam. Kupoval si auto, chcel nieco jazdene, male, previezol som ho v hsdcku. On ze super to chcem, ked hladal na nete nejake jazdene kusy rok 2014 cca tak ich bolo velmi malo a cena taka vysoka, ze si kupil jazdenu skodovku...bohuzial taka je realita.:( Ako ta yariska pomer cena vybava je uplne super, akurat ked clovek pozrie nejaku octaviu s dsg a 2.0tdi jazdenu s 200tisic km a este aj stocen. tak za tie vyborne ceny, no nekup to,. A potom sa divia, kolko penazi zhltne taka oprava, taka oprava,...take dpf a aj tak jazdiaa 80% mesto.:). Uz ktora kolvek 1,3 ci 1,6 od toyota je lepsia volba ako diesel do mesta:)...
Yaris hsd style senso
trud
Řidič

Příspěvek od trud »

emipov píše:Kvoli zmenam v rodine potrebujem presedlat, aj ked nerad, zo svojej Yarisky do vacsieho auta.
Moja Yaris HSD ma teraz 22 mesiacov, v cukrikovom stave, najazdenych 27 tisic, nikdy ani len netuknuta, jazdim na tom len ja. Je to najvyssia vybava Style, s Panoramatickou strechou a so vsetkym co sa k tomu autu kupit da, okrem navi.
Kontaktoval som Toyotu so ziadostou o ocenenie, ale zda sa ze su to dost spekulanti, odhad odkupnej ceny co mi poslali bol necelych 9 tisic EUR. Nova bola za 16k EUR.
Vraj je to ale len odhad z ich systemu, po obhliadke to udajne zvysia.

Nevie tu niekto aka by mohla byt realna cena za to auto, ktora by sa dala pytat?

Ty si síce kúpil nadupanú Yarisku lebo nie je vela ludí čo kúpi plnku...a teraz pod 16000 kupiš plnku (slection 15200) aj z safety sense (400eur) a senso smart (190eur)+5ročná predlžena zaruka zadarmo. Panoramticku strechu ti malokto odceni...ja by som to napríklad nechcel. Ešte záleží akú máš farbu.
Moj odhad ferovej ceny je 11 000eur.
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

trud píše:
emipov píše:Kvoli zmenam v rodine potrebujem presedlat, aj ked nerad, zo svojej Yarisky do vacsieho auta.
Moja Yaris HSD ma teraz 22 mesiacov, v cukrikovom stave, najazdenych 27 tisic, nikdy ani len netuknuta, jazdim na tom len ja. Je to najvyssia vybava Style, s Panoramatickou strechou a so vsetkym co sa k tomu autu kupit da, okrem navi.
Kontaktoval som Toyotu so ziadostou o ocenenie, ale zda sa ze su to dost spekulanti, odhad odkupnej ceny co mi poslali bol necelych 9 tisic EUR. Nova bola za 16k EUR.
Vraj je to ale len odhad z ich systemu, po obhliadke to udajne zvysia.

Nevie tu niekto aka by mohla byt realna cena za to auto, ktora by sa dala pytat?

Ty si síce kúpil nadupanú Yarisku lebo nie je vela ludí čo kúpi plnku...a teraz pod 16000 kupiš plnku (slection 15200) aj z safety sense (400eur) a senso smart (190eur)+5ročná predlžena zaruka zadarmo. Panoramticku strechu ti malokto odceni...ja by som to napríklad nechcel. Ešte záleží akú máš farbu.
Moj odhad ferovej ceny je 11 000eur.
Keď kúpim auto a na druhý týždeň ho budem predávať, tak už na ňom veľa stratím. podľa mňa bude rád, keď ho predá za 9600€. Ja som kúpil Yarisku pred dvoma mesiacmi a až teraz sa mi podarilo predať staršie auto. A musel som ísť s cenou dobre dole. Zdá sa mi, že teraz sa autá /ojazdené/ zle predávajú. Veľa šťastia, nech dostaneš dobrú cenu. Na HSD sa u nás ľudia stále pozerajú s určitou nedôverou.
YARIS HSD SENSO SMART Bi-Tone
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
emipov
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emipov »

Dakujem vsetkym za odpovede. Nakoniec som auto predal za 10500 EUR, co si myslim ze uz bola primeranejsia cena.
V Toyota Zilina mi tiez urobili dobru ponuku na Auris TS HSD, takze od pondelka ma uz caka novy stroj.
Kedze s Yarisom som viac ako spokojny (az na tu malu kapacitu batoziny), myslim ze s Aurisom budem taktiez :bigups:
Corolla 1,6 (E11, 4A-FE), 1998
Yaris HSD 2014 (Style, Panoramic)
Auris Touring Sports HSD 2016 (Executive, Senso)
NaPe
Člen Týmu

Příspěvek od NaPe »

Zdravím, potřebuji nové auto a původní volba byla Auris. Ale v prodejně jsem viděla tento Yaris hybrid a začala jsem uvažovat a zazdálo se mi, že pro mně bude praktičtější. Byla jsem se projet, auto se mi líbí. Ale přece jen jsem ovlivněna muži z okolí, kteří mají strach zejména z baterie. Prodejce mně tlačí do koupě, ale v podstatě mi mé dotazy nezodpověděl... Prodejní akce končí za pár dnů, určitě bude nějaká jiná, ale mému současnému autu už pomalu končí technická, kterou jsem už neuvažovala absolvovat, proto se potřebuji rozhodnout.

Ročně ujedu kolem 20 tisíc km. Dojíždím do práce vzdálené 79 km, takže cca 160 km denně. Obvykle jezdím sama, někdy vezu jednu osobu, málokdy mám plně obsazené auto.

Prosím vás, diskuzi jsem četla, ale spoustu informací jsem nepobrala. Můžete mi vy praktici vysvětlit, jak to s tou baterií je? Záruka po 5 letech - pak následuje její prodlužování cca po roku. Mám to chápat tak, že při servisní prohlídce se uvidí, v jakém je stavu a buď se záruka zase o rok prodlouží anebo se baterie zdarma vymění?

Dále, jak je to s jejím dobíjením? Bydlím ve městě, kde mám 3 km k dvouproudové silnici, po ní jedu asi 18 km a pak najíždím na dálnici, kde ujedu cca 40 km. Po sjezdu jedu cca 4 km devadesátkou, poslední km pak jedu přes Olomouc a dvě vesničky, s tím, že mezi obcemi to obvykle moc nerozjedu. Jestliže ráno cestou přes své bydliště vybiji velkou část baterie, mezi městy se mi zřejmě moc nedobije? Na dálnici i dvouproudovce bývá plynulý provoz. Dovedete odhadnout, jestli bych trasu přes města a obce opravdu zvládla jen na tu baterii?

Hybrid mně zaujal hlavně spotřebou. Pokud bych na cestě měla průměr 4,5 l/100 km, ušetřila bych oproti původně plánovanému Aurisu (který tu trasu ujede za 6,5 l/100 km) denně až 3 l benzínu, což mně láká. Ale zřejmě díky poměru město/dálnice bude spotřeba vyšší, dovedete odhadnout, jaká?

A ještě dotaz - když se přidává plyn do otáček a auto začne řvát, jakmile dosáhnu plánovanou rychlost, ztichne? :) Zkušební jízdu jsem měla jen po městě. Jo a kopce. Občas do kopců musím, to je taky takový rachot? Díky.
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Já tomu prd rozumím a hybrid jsem nikdy neměl, ale pro tvé potřeby bych volil Yarise s benzinovým motorem 1,0 nebo 1,33 :wink:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

NaPe píše:Zdravím, potřebuji nové auto a původní volba byla Auris. Ale v prodejně jsem viděla tento Yaris hybrid a začala jsem uvažovat a zazdálo se mi, že pro mně bude praktičtější. Byla jsem se projet, auto se mi líbí. Ale přece jen jsem ovlivněna muži z okolí, kteří mají strach zejména z baterie. Prodejce mně tlačí do koupě, ale v podstatě mi mé dotazy nezodpověděl... Prodejní akce končí za pár dnů, určitě bude nějaká jiná, ale mému současnému autu už pomalu končí technická, kterou jsem už neuvažovala absolvovat, proto se potřebuji rozhodnout.

Ročně ujedu kolem 20 tisíc km. Dojíždím do práce vzdálené 79 km, takže cca 160 km denně. Obvykle jezdím sama, někdy vezu jednu osobu, málokdy mám plně obsazené auto.

Prosím vás, diskuzi jsem četla, ale spoustu informací jsem nepobrala. Můžete mi vy praktici vysvětlit, jak to s tou baterií je? Záruka po 5 letech - pak následuje její prodlužování cca po roku. Mám to chápat tak, že při servisní prohlídce se uvidí, v jakém je stavu a buď se záruka zase o rok prodlouží anebo se baterie zdarma vymění?

Dále, jak je to s jejím dobíjením? Bydlím ve městě, kde mám 3 km k dvouproudové silnici, po ní jedu asi 18 km a pak najíždím na dálnici, kde ujedu cca 40 km. Po sjezdu jedu cca 4 km devadesátkou, poslední km pak jedu přes Olomouc a dvě vesničky, s tím, že mezi obcemi to obvykle moc nerozjedu. Jestliže ráno cestou přes své bydliště vybiji velkou část baterie, mezi městy se mi zřejmě moc nedobije? Na dálnici i dvouproudovce bývá plynulý provoz. Dovedete odhadnout, jestli bych trasu přes města a obce opravdu zvládla jen na tu baterii?

Hybrid mně zaujal hlavně spotřebou. Pokud bych na cestě měla průměr 4,5 l/100 km, ušetřila bych oproti původně plánovanému Aurisu (který tu trasu ujede za 6,5 l/100 km) denně až 3 l benzínu, což mně láká. Ale zřejmě díky poměru město/dálnice bude spotřeba vyšší, dovedete odhadnout, jaká?

A ještě dotaz - když se přidává plyn do otáček a auto začne řvát, jakmile dosáhnu plánovanou rychlost, ztichne? :) Zkušební jízdu jsem měla jen po městě. Jo a kopce. Občas do kopců musím, to je taky takový rachot? Díky.
Predavači v Toyote toho o hybride moc nevedia. Ja, keď som ho išiel kupovať, som mal o ňom naštudované viac, ako vedel predavač. Keď som sa ho spýtal, ako funguje klimatizácia, či je poháňaná motorom, alebo elektricky, tak sa musel ísť pýtať mechanikov. V druhej predajni ma zas od hybridu odhováral, lebo že po dialnici poveziem oba záťaž batérií a že by bola lepšia 1,33 benzín. Nedal som si povedať, a predsa som si kúpil Yariska hybrida, a vôbec toho nelutujem.
Na dialnici som išiel na dovolenku do Itálie, spotreba naloženého 5,4L , / a to som išiel na limite povolených rýchlostí,/ do kopcov išiel skvele, hučanie motora pri normálnej jazde do kopca nie je až také, treba pracovať s plynovým pedálom, trochu ubrať a auto ide ticho, po meste a okreskách spotreba 4,2L, batéria sa dobije velmi rýchlo pri normálnej jazde sama. S jazdou na batérie moc nerátajte, len tak asi 2 km, potom naštartuje motor a bateria sa motorom a brzdením rýchlo nabije a zas môžete ísť na batériu. To, že ide auto na benzín skoro ani nezbadáte, motor ide ticho. Pri prudkej akcelerácii vždy zapne aj benzín. Všetko si riadi počítač, takže pre Vás nie je žiadna starosť, len točiť volantom a pridávať, alebo brzdiť. S autom sa perfektne jazdí, dobre parkuje a pre ženu je to ideálne auto. Treba s ním jazdiť tak ako s iným benzínovým autom, o prepínanie režimov elektr.-benzín sa nie je treba starať, pri opatrnej jazde a snahe ísť len na elektriku sa môže zo začiatku stať, že bude spotreba vyžšia, ako pri normálnej jazde. V zábehu je spotreba o niečo vyžšia, po prejdení cca 5000km mi klesá. Batérie sú ako v Priuse a niektorí na nich jazdia už 10 rokov. údržba s nimi nie je žiadna.
Naposledy upravil(a) Dedo Palo dne pon 29.08.2016, 00:24, celkem upraveno 2 x.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
RX450h
Navigátor

Příspěvek od RX450h »

NaPe: Podle mého názoru je pro Váš uvažovaný provoz lepší Yaris 1.33. Výhody hybridu mimo město a na dálnici jsou minimální. Mě osobně také vadil ten zvuk vytočeného motoru při akceleraci.
S Yarisem jezdím poměrně často po dálnici a mimo město a pokud jedu klidnější jízdou není problém se dostat v kombinaci i pod 5 l/100km. Hybrid má menší spotřebu ve městě, ale osobně jsem za něj nebyl při koupi ochoten připlatit cca 80 tis. Kč (automat nepotřebuji).
Docela pěkný srovnávací test Hybrid vs. 1.33 je zde:
http://www.auto.cz/test-toyota-yaris-1- ... brid-82778
Obrázek2013 Yaris 1.33
Obrázek2009 Yaris 1.33
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

RX450h píše:NaPe: Podle mého názoru je pro Váš uvažovaný provoz lepší Yaris 1.33. Výhody hybridu mimo město a na dálnici jsou minimální. Mě osobně také vadil ten zvuk vytočeného motoru při akceleraci.
S Yarisem jezdím poměrně často po dálnici a mimo město a pokud jedu klidnější jízdou není problém se dostat v kombinaci i pod 5 l/100km. Hybrid má menší spotřebu ve městě, ale osobně jsem za něj nebyl při koupi ochoten připlatit cca 80 tis. Kč (automat nepotřebuji).
Nesúhlasím, to isté sa mi snažil nahovoriť predavač v Toyotote a som rád, že som sním nesúhlasil. Ak budem jazdiť s hybridom klidnejšie, tak so spotrebou pôjdem pod 4 L. / Kto nemal hybrida, tak ten to neocení, aká je jazda s ním/
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Cenový rozdíl cca 80tis. Kč a rozdíl ve spotřebě 1 litr? Myslím že není co řešit, návratnost si každý spočítá sám :wink:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

Není všechno jenom návratnost.

/je tu ve vlákne HSD príliš moc ostatných Yarisákov, kterí nám tu agitují za 1,33 benzín/ :biggrin: :P
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
NaPe
Člen Týmu

Příspěvek od NaPe »

Mates. píše:Já tomu prd rozumím a hybrid jsem nikdy neměl, ale pro tvé potřeby bych volil Yarise s benzinovým motorem 1,0 nebo 1,33 :wink:
Teď mám 1,341 a je to živé auto a Yaris benzín jede hůř. Nechci horší auto. Chtěla jsem Aurise 1,33, ale ten tedy jede katastrofálně, takže buď v 1.6 anebo ten hybrid anebo pak hledat v jiné značce.
NaPe
Člen Týmu

Příspěvek od NaPe »

Dedo Palo píše: Predavači v Toyote toho o hybride moc nevedia. Ja, keď som ho išiel kupovať, som mal o ňom naštudované viac, ako vedel predavač. Keď som sa ho spýtal, ako funguje klimatizácia, či je poháňaná motorom, alebo elektricky, tak sa musel ísť pýtať mechanikov. V druhej predajni ma zas od hybridu odhováral, lebo že po dialnici poveziem oba záťaž batérií a že by bola lepšia 1,33 benzín. Nedal som si povedať, a predsa som si kúpil Yariska hybrida, a vôbec toho nelutujem.
Na dialnici som išiel na dovolenku do Itálie, spotreba naloženého 5,4L , / a to som išiel na limite povolených rýchlostí,/ do kopcov išiel skvele, hučanie motora pri normálnej jazde do kopca nie je až také, treba pracovať s plynovým pedálom, trochu ubrať a auto ide ticho, po meste a okreskách spotreba 4,2L, batéria sa dobije velmi rýchlo pri normálnej jazde sama. S jazdou na batérie moc nerátajte, len tak asi 2 km, potom naštartuje motor a bateria sa motorom a brzdením rýchlo nabije a zas môžete ísť na batériu. To, že ide auto na benzín skoro ani nezbadáte, motor ide ticho. Pri prudkej akcelerácii vždy zapne aj benzín. Všetko si riadi počítač, takže pre Vás nie je žiadna starosť, len točiť volantom a pridávať, alebo brzdiť. S autom sa perfektne jazdí, dobre parkuje a pre ženu je to ideálne auto. Treba s ním jazdiť tak ako s iným benzínovým autom, o prepínanie režimov elektr.-benzín sa nie je treba starať, pri opatrnej jazde a snahe ísť len na elektriku sa môže zo začiatku stať, že bude spotreba vyžšia, ako pri normálnej jazde. V zábehu je spotreba o niečo vyžšia, po prejdení cca 5000km mi klesá. Batérie sú ako v Priuse a niektorí na nich jazdia už 10 rokov. údržba s nimi nie je žiadna.
Děkuji. Četla jsem, co jste o Vaší dovolené psal už asi před 2 týdny, a to mně tak nějak nalomilo, že ano. Ale doma chlap i kolegové v práci jsou dost skeptičtí. Rozhodnutí je sice na mně, ale je to velké rozhodnutí a na roky... Do práce po dálnici jezdím a je fakt, že většinu km, co najedu, jsou právě km do/z práce. A jezdím těch 130, protože ráno opravdu nechci jet pomalu na pohodu, když vstávám s problémy o půl páté. Ale jezdím také trasy, kde se střídá obec s obcí a v pár úsecích, kde se smí jet 90, se devadesátkou jet prakticky nedá - hustý provoz. Jak jsem už psala, Yaris 1.33 mi nevyhovuje. Je sice hezký, rozměrově podobný mému, ale zkusila jsem si vyjet na chatu, zkusila jsem si vyjet Mohelnický kopec a cítila jsem, že to není ono. Jsem zvyklá ty kopce vyjet jinak. Tipovala jsem si, že bych mohla na benzínu ušetřit třeba tisícovku měsíčně, ale nevím, no. Kdybych jezdila na Vaši spotřebu, byla bych šťastná :) Mně se jeví, že ti, co mají hybridy, jsou spokojení, říkám si, že budu tady u nás průkopník, ale pak zas slyším ty kecy v práci a znejistím... ale zkušenosti z praxe jsou prostě k nezaplacení. ;)
Naposledy upravil(a) NaPe dne pon 29.08.2016, 22:21, celkem upraveno 1 x.
NaPe
Člen Týmu

Příspěvek od NaPe »

RX450h píše:NaPe: Podle mého názoru je pro Váš uvažovaný provoz lepší Yaris 1.33. Výhody hybridu mimo město a na dálnici jsou minimální. Mě osobně také vadil ten zvuk vytočeného motoru při akceleraci.
Díky. Právě po dálnici jezdím 130, naše část je dobře sjízdná a sviští to tam. A člověk chce být brzy doma i za cenu té spotřeby. O ránu ani nemluvím. I když ráno jedu hodinu, odpoledne 50 minut. To bych asi tak nízké spotřeby nedocílila.
A ten test? V podstatě zhodnotil obě yarisky stejně :)
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

NaPe píše:
Dedo Palo píše: Predavači v Toyote toho o hybride moc nevedia. Ja, keď som ho išiel kupovať, som mal o ňom naštudované viac, ako vedel predavač. Keď som sa ho spýtal, ako funguje klimatizácia, či je poháňaná motorom, alebo elektricky, tak sa musel ísť pýtať mechanikov. V druhej predajni ma zas od hybridu odhováral, lebo že po dialnici poveziem oba záťaž batérií a že by bola lepšia 1,33 benzín. Nedal som si povedať, a predsa som si kúpil Yariska hybrida, a vôbec toho nelutujem.
Děkuji. Četla jsem, co jste o Vaší dovolené psal už asi před 2 týdny, a to mně tak nějak nalomilo, že ano. Ale doma chlap i kolegové v práci jsou dost skeptičtí. Rozhodnutí je sice na mně, ale je to velké rozhodnutí a na roky... Do práce po dálnici jezdím a je fakt, že většinu km, co najedu, jsou právě km do/z práce. A jezdím těch 130, protože ráno opravdu nechci jet pomalu na pohodu, když vstávám s problémy o půl páté. Ale jezdím také trasy, kde se střídá obec s obcí a v pár úsecích, kde se smí jet 90, se devadesátkou jet prakticky nedá - hustý provoz. Jak jsem už psala, Yaris 1.33 mi nevyhovuje. Je sice hezký, rozměrově podobný mému, ale zkusila jsem si vyjet na chatu, zkusila jsem si vyjet Mohelnický kopec a cítila jsem, že to není ono. Jsem zvyklá ty kopce vyjet jinak. Tipovala jsem si, že bych mohla na benzínu ušetřit třeba tisícovku měsíčně, ale nevím, no. Kdybych jezdila na Vaši spotřebu, byla bych šťastná :) Mně se jeví, že ti, co mají hybridy, jsou spokojení, říkám si, že budu tady u nás průkopník, ale pak zas slyším ty kecy v práci a znejistím... ale zkušenosti z praxe jsou prostě k nezaplacení. ;)
Kopce se s hybridem jezdí uplne jinak. HSD se do kopce trochu rozzuří, ale pak sklapne a tahá. Ale je to uplne jiná jízda, jak s klasikou. A jízda na chatu, pokud tam není dobrá cesta, tak bych tam s ním nejel, pretože má dost nízky podvozek. To je zas výhoda na ceste a v zatáčkach, sedí jak přilepený.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Odpovědět

Zpět na „Yaris“