huli píše:Maju vsetky toyoty tak hlupo riesene okna/tesnenie na okna?
Myslim tym to ze ked mam na okne vodu a dam dole okno tak tesnenie sa nedotyka skla a teda voda pekne ostane na skle aj ked okno zide dole a opatovne hore. Neuskodi to elektronike v dverach ked je na skle voda ktora teraz steka zo skal dole do dveri? A vobec preco to takto zle vyrabaju?
- voda do dverí zateká v nejakom množstve v každom aute plus sa tam beztak kondenzuje preto máš na spodku dverí odtokové diery - tie si sem tam kontroluj či sa nezaniesli bordelom... a o elektroniku - teda o motorčeky sa neboj, to je všetko vymyslené....
Keď som dal dole tapacír na 16 ročnom punte kvôli zámkom bolo to tam ako nové - nejaký prach, nejaká pavučinka, žiadna hrdza, vazelínka na tiahlach akoby si ju práve naložil.... parkované vonku.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
descent: Z toho co som uz davnejsie pozeral, tak benzin s vyssim oktanovym cislom ma vyznam pre motor, ktory je na to priamo stavany/nastaveny, co bezny motor nie je. Viem, ze to znie prilis jednoducho ale takyto zaver som si urobil po precitani par clankov a prispevkov na roznych forach. Benzin s vyssim oktanoym cislom moze pri nevhodnom pouziti dokonca znizit vykon. Ak som si to poplietol, tak budem rad, ked to tu niekto profesionalne objasni. Ohladne aditiv... za predpokladu, ze porovname kvalitny cisty benzin a ten isty kvalitny cisty benzin s aditivami, tak podla mojho skromneho nazoru tam rozdiel je ale nestoji to za ten cenovy rozdiel (ked beriem napr. standardny shell a v-power). Osobne si myslim, ze hlavny problem je v kvalite benzinu ako takeho na konci retazca. Darmo je najlepsi benzin od vyroby, ked ho sprasia na konkretnej pumpe. Vseobecne si myslim, ze sa neda spolahnut na jeden typ paliva a ani na jednu pumpu.
huli: Potvrdzujem, ze to nie je s tym utretim vody idealne (resp. lepsie mi to stieralo v skodovkach octavia, fabia, rapid) ale tesnenie sa mi okna dotyka. Pretekanie vody cez dvere pozorujem u roznych aut, ako pise slabostka a tiez to povazujem za normalne. Akurat susedovi na seate toledo (tomu aktualnemu bratovi rapida) tak zatiekla voda, ze mu to zblnkalo vo dverach a boli tazke ako svina. Asi sa mu niecim upchal odtok vody.
slabostka: Dik, aj som si myslel ale nedalo mi to. Predsa len, tato Toyota Yaris je moje prve sukromne auto a pripada mi stale ako nove. Na kontrole ma neupozornili na nic a predtym som bol na preventivke ako pises (aj ked uplne tym preventivkam nie vzdy doverujem).
Chlapi, este by som sa rad minimalne podelil o skusenost, idealne dostal nejaku radu, ako dalej postupovat.
Od prebratia noveho auta (jul 2012) mi susti radio. Utrzkovito som tu o tom uz pisal.
- susti na vsetkych radiostaniciach (po Slovensku, cestou do Chorvatska, cestou do Talianska, ...), prehravanie z cd/usb je ok
- susti ked auto stoji, aj ked ide, na ev aj na benzin, ked je zapnuty motor aj ked je zapnute iba prislusenstvo
- bolo vymenene radio, nepomohlo to (nechali mi nove)
- bol vymeneny antenny zosilnovac, nepomohlo to (vratili mi stary)
- bol vymeneny jeden kabel na trase radio-antena, pretoze pri premerani vykazoval vyssi odpor, nepomohlo to (nechali mi novy)
- update (preladenie) stanic nepomohlo, preladuju sa aj same pocas jazdy podla dostupnosti vysielaca
- rozsirena zaruka radio nepokryva ale riesim to s toyotou, kedze to riesim dlhodobo z doby, ked som mal este standardnu zaruku
- to iste robi aj druhy Yaris HSD (povodny model ako moj), ktory sme testovali servise, zeby plosny problem? ale tu mi to nikto davnejsie nepotvrdil
- to iste robi aj treti Yaris HSD (novy kus na predajni, facelift), to uz ale fakt ukazuje na plosny problem
- problem jasne pocuje x ludi co islo mojim autom, aj technici, aj clovek z Toyoty (od importera z Bratislavy), cize si nevymyslam
Momentalne cakam na odpoved z Toyoty, ze co dalej.
Prikladam nahravku, co som nahral prvou aplikaciou pre mobil co som nasiel. Znie to trochu viac prebasovane a to sustanie pocut menej ako je v skutocnosti ale po nejakej 13-tej sekunde to pocut zretelne.
K tomu šusteniu rádia,
v servisoch všeobecne, nie len u Toyoty, sa v rádiach nevyznajú. Sú to automechanici a nie rádiomechanici. Podobne mi začalo šustiť rádio, keď syn na umyvárke odskrutkoval anténu a niečo tam utrhol. rádio hrá, ale tak isto, ako je na nahrávke šustí. Chyba nebude v rádiu, ale na ceste od rádia k anténe. neviem, ako to kontrolovali, možno predzosilovač nemá správne napätie, možno je chyba priamo v anténe / tú nemenili?/ treba so skusiť, =pripojiť inú anténu, aj bez predzosilovača, pripevniť ju len na sklo vodiča prísavkou, a ak to bude robiť aj naďalej, tak potom je chyba vo vstupnom obvode rádia, môže to byť len studený spoj na anténu. Myslím, že šikovnejší rádiomechanik by to vedel pomerne rýchlo vyriešiť.
YARIS HSD SENSO SMART Bi-Tone
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Výmena kvalitnejších repro na yaris hsd. Tak tie orig. repro sú nič moc aj na pohľaď po vymontovaní. Nové hertz sú super. Treba kúpiť kým sa ešte majú na sklade u hocijakého predajcu. Už sa totiž prestali vyrábať. Vraj sa dobre nepredávali a pri tom sú to asi naj. repro do ceny 300e. za pár:)
Výmena orig. repro za Hertz 2.
Kamoš má tieto herzt tiež a prehadzoval ich do svojho druhého auta, ktoré kúpil nové, keď to staré malo už najazdené veľa km. Nechcel ich ani za nič predať, tak som na ebay našiel niekoho kto také predával a kúpil tam.
Dedo Palo: Dakujem za info. Ked nemaju v servisoch technika na radio, tak nech nepredavaju auto s radiom. Ja som zaplatil 16k za male auto, tak som necakal, ze take hlupe radio nebude normalne hrat a uz vobec nie, ze to nebudu vediet vyriesit za 4 roky. Antenu pokial viem nemenili ale asi im to najblizsie odporucim. Len mi je trapne, ze ja mam hovorit servisu, co ma robit. Podla mna takyto sustavy problem ma byt rychlovka.
tomas2009:
- uprava - parada
- vyladenie sustiaceho radia - sustalo ti radio a opravili ti to tam alebo to davas ako vseobecne odporucanie, ze by to mali vediet? Ja to mam do BA 200 km ale audiotuning by to mohol robit externe pre Toyota servis (min. ZV/BB), kedze ti to nevedia.
ace960: To neviedia nielen v ZV a BB ale ani v iných mestách. V servisoch majú prevážne iba jednoho autoelektrikára, ktorého naučili pripojiť diagnostický prístroj k autu, ale ani on tomu, čo mu ten prístroj ukáže všetkému nerozumie. predtým vo všetkých autách ešte neboli rádia a keď som si ho dal tam namontovať v Renaulte TN, tak mi zapojili pravé reprá dopredu a lavé dozadu. Stereo im nič nehovorilo. A buster nezvládli vôbec. Na ďalšom aute som si už iba nechal naťahať káble /Ja zas nie som automechanik a odstrojenie palubovky, aby som sa kdesi dostal s káblami ma nelákalo./ a ostatné som si radšej urobil sám. Takže aj keď je v servise ochota to urobiť, bohužial ich vedomosti sú len slabé elektrikárske a nie rádiomechanické, opraviť šustiace rádio nedokážu. Možno v tom autotuningu bude nejaký zapálenec, ktorý to bude vedieť opraviť. Aj v iných servisoch som sa stretol s tým, že nevedeli poriadne rádio ani zapojiť. Ich vedomosti sú zúžené na to, že do seba zastrčia dva konektory, ktoré do seba pasujú. Asi preto aj firmy vyrábajúce rádia už nenechávajú na výstupe rádia kábliky, ale dávajú tam koncovky, ktoré sa nedajú zameniť medzi sebou.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Ano, trošku šuštalo rádio, pozreli všetky spoje, vyladili rádio signál a už to ide dobre. Niekde bol asi vadný spoj v anténe. Takže tak. Vedia to pozrieť. Alebo elektrikár v toyote v BA. Viem že v servisoch toyoty sa menia elekt. a nevedia niektoré veci. Tento človek robí v toyote už 15 rokov. Ak by niekto chcel číslo na neho, napíšte.
Tak keby niekto chcel vediet co sa da do yarisky hsd externe namontovat tak tu je popis:, zatmavenie zadnych okien, navigacia, zadne parkovacie senzory ku kamere, predne parkovacie senzory vypinatelne. (Podla mna predne senzory az tak netreba.), vyhrievane predne sedacky, ked nie su vo vybave, vytlmit predne a zadne dvere, vymenit reproduktory, predne a zadne, vytlmit predne podblatniky od hluku kolies. (Podla mna to az tak netreba.), zosilovac na reproduktory, aj ked podla mna ho tiez netreba, lebo radio utiahne aj lepsie vykonnejsie repro celkom v pohode, trojblik (vraj sa da nejako nastavit, alebo modifikovat, neskusal som, aj ked to vravel elektrikar co robi pre toyotu v BA.), doplnit predne hmlovky ak nie su vo vybave. (podla mna, tiez az tak netreba). Myslim ze to by mohlo byt tak vsetko. Ostatok su uz len asi nejake kozmeticke prislusenstva ako napriklad koncovka vyfuku, alebo bocne listy, zadna lista atd. Alebo si doplnky objednat na zaciatku pri kupe noveho auta ako paket.
Postrehy po kupe yaris hsd 2015,: obcasne vrzganie plastov prednych dveri, nedoliehanie niektorych drobnych plastov na milimeter presne, jemna vola zadnych sedaciek, mensi kufor. Po kupe mi museli dotiahnut rucnu brzdu, bola volnejsia. Yariska hsd je asi citlivejsia na palivo, raz po natankovani mi par kilometrov obcas zasklbol motor. Inak ale yaris hsd ide ukazkovo, hladko, plynule zabera do otacok.
Najnovsia yaris 2016 priniesla par drobnych zmien, ako bi tone farby karoserie, dvojfarebne sedacky a elektricky sklopne zrkadielka. Ale zas v najvyssej vybave aj o malo vyssiu cenu.
Za cenu, aku sa yaris hsd v akciovom cenniku predava ide o jedno z najlepsich vozidiel v triede malych automobilov. Ako bonus mate dvojzonovu klimatizaciu uz v zakladnej vybave a automaticku bezspojkovu prevodovku ecvt.
Vrátil som sa s Talianského Bibione, mal som pred cestou obavy, ako to pôjde do Alp, ale Yariska išla skvelo. Išiel som kde sa dalo 133 GPS, tachometrových 140, na ceste je dosť obmedzení na 100. Citelný vysávačový efekt bol len pár krát pri predbiehaní. Nešiel som na úsporu paliva, sem tam mi to ušlo až k 150-tke, spotreba, včetne jazdenia po letovisku a okolí 5,4 L/km. Posledné tankovanie na začiatku Rakúska pri Klágenfurte, a v TN mám ešte štvrť nádrže. S naftou som musel tankovať už v BA a nádrž tam je 60L. Po celú cestu klima, väčšinou zapnutý eco. Naložený 3 dospelými osobami + naprataný kufor po strechu a na zadnom volnom sedadle. Po celej ceste som stretol iba jednu Yarisku HSD v Taliansku.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Kvoli zmenam v rodine potrebujem presedlat, aj ked nerad, zo svojej Yarisky do vacsieho auta.
Moja Yaris HSD ma teraz 22 mesiacov, v cukrikovom stave, najazdenych 27 tisic, nikdy ani len netuknuta, jazdim na tom len ja. Je to najvyssia vybava Style, s Panoramatickou strechou a so vsetkym co sa k tomu autu kupit da, okrem navi.
Kontaktoval som Toyotu so ziadostou o ocenenie, ale zda sa ze su to dost spekulanti, odhad odkupnej ceny co mi poslali bol necelych 9 tisic EUR. Nova bola za 16k EUR.
Vraj je to ale len odhad z ich systemu, po obhliadke to udajne zvysia.
Nevie tu niekto aka by mohla byt realna cena za to auto, ktora by sa dala pytat?