Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Taka kia seat a ini... ma aj navi aj carplay a android auto pomaly v zakladnej vybave tak neviem co si mysli toyota ze zdrazi pre toto? Uz teraz je ta cena za auto tejto triedy vela prestrelena preto sa osobne im mam chut vykaslat na celu corollu s takymto pristupom ako keby to bolo neviem co a je to obycajne auto strednej triedy kde konkurencia je o dost dalej a mne predajca pri mojej otazke na toto povedal ze ak to niekedy aj bude tak ze to bude komplet novy hardwer zial cely system novej corolly aj ravky fici na systeme tej starsej cize ak by aj bola taka moznost len softom dala by sa aj na tieto, neberte ma v zlom kazde auto ma svoje muchy ale toto je ozaj hlupost toyoty
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Mňa osobne čo trápi je krátka podpora Navi.
Ale toto je ak sa nemýlim aj u iných výrobcov, že podpora a update su iba na určitú dobu.
Alebo je to inde lepsie?
O tom či to dakto ponúka za bezpriplatok a v zaklade sa nebavím.
Ale toto je ak sa nemýlim aj u iných výrobcov, že podpora a update su iba na určitú dobu.
Alebo je to inde lepsie?
O tom či to dakto ponúka za bezpriplatok a v zaklade sa nebavím.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
trochu jsem, hledal a našel různé info, v případě modelů pro evropu se nic moc nikde nepíše, tedy kdy to bude jsou podle mne zatím spekulace. Umí to Corolla Hatchback pro USA, kde podle youtube videí a webu applu, apple carplay v corolle 2019 funguje.
https://www.apple.com/uk/ios/carplay/available-models/
https://www.youtube.com/watch?v=DssIxO6S6wA
https://www.youtube.com/watch?v=68N6N_pLcwI
https://www.apple.com/uk/ios/carplay/available-models/
https://www.youtube.com/watch?v=DssIxO6S6wA
https://www.youtube.com/watch?v=68N6N_pLcwI
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Tam to ale funguje kvůli legislativě, stejně jako v Austrálii, navíc mají možnost ovládat auto přes mobil, světla, klima, zamykání, atd. Psal jsem o tom podrobněji pár stránek zpátky. V USA je taky víc verzi infotainmentu, v EU údajně jen jeden ve všech verzích, podle toho Španěla z Toyota Spain.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Koukám, že spoustě lidí leží podpora apple carplay či android v žaludku, já sice bych to uvítal, ale využil bych to 2x do roka na dovolenou na navigaci a telefonuji minimálně - tak si holt dotyčný počká
. Je fakt , že za ty prachy už by to měla mít automaticky, vestavěná navigace je prý nic moc a za 20 litru se s ní můžou akorát vyfotit a navíc není dle testu nic moc. 
Já budu objednávat v 12/2019, pokud mě nic neodradí a tahle věc to nebude, není pro mě zas tak důležitá.
Spíš sem rád, za první postřehy MartinHSD, ta spotřeba je super, věřím, že u sedanu u hybridu se bude dát jezdit za 4l po zajetí, všude v testech chrochtali blahem při spotřebě 6.5l, ale je to o tom, že s tím neumíní a nebo nechtějí jezdit na spotřebu . Trochu mě teda zaráží ten plast/kov jak píše, i toho oleje, ale Toyota asi ví, co dělá ... . A nevěřím, že sedan bude o moc hlučnější než TS, což dle nějakých testů i říkali, ale nebude to asi žádná tragedie.
Jsem zvědav na dojmy od někoho, kdo bude mít sedan, na který cílím. Jsem zvědav, kolik se dostanu s cenou za verzi hybrid+comfort+ barva (ne bílá).
Čekám, že i n ježíška udělají nějakou spešl nabídku

Já budu objednávat v 12/2019, pokud mě nic neodradí a tahle věc to nebude, není pro mě zas tak důležitá.
Spíš sem rád, za první postřehy MartinHSD, ta spotřeba je super, věřím, že u sedanu u hybridu se bude dát jezdit za 4l po zajetí, všude v testech chrochtali blahem při spotřebě 6.5l, ale je to o tom, že s tím neumíní a nebo nechtějí jezdit na spotřebu . Trochu mě teda zaráží ten plast/kov jak píše, i toho oleje, ale Toyota asi ví, co dělá ... . A nevěřím, že sedan bude o moc hlučnější než TS, což dle nějakých testů i říkali, ale nebude to asi žádná tragedie.
Jsem zvědav na dojmy od někoho, kdo bude mít sedan, na který cílím. Jsem zvědav, kolik se dostanu s cenou za verzi hybrid+comfort+ barva (ne bílá).
Čekám, že i n ježíška udělají nějakou spešl nabídku

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Presne tá hlučnosť medzi sedan a TS nie je zaa až taká "tragédia".
No ak už si mám možnosť vybrať tak radšej TS, alebo.....
Ja tiež zatiaľ iba zbieram postrehy tak aby podobne ako ty som šiel do toho bud koncom tohoto roku alebo v prvej polovici toho nasledujúceho.
Ešte stále čakám na Trek alebo FL CHR.
Tie bodykit vidím ako veľký prínos. Hlavne pokiaľ ide o ochranu na našich cestach.
Mentalita nášho národa je taká aká je a nevidím nádej ,že by sa spôsob posypovania počas zimy u nás zmenil.
A nerád by som bol aby lak a hlavne podbehy boli po 2 rokoch ako na mojom 12 ročnom Auris.
No ak už si mám možnosť vybrať tak radšej TS, alebo.....
Ja tiež zatiaľ iba zbieram postrehy tak aby podobne ako ty som šiel do toho bud koncom tohoto roku alebo v prvej polovici toho nasledujúceho.
Ešte stále čakám na Trek alebo FL CHR.
Tie bodykit vidím ako veľký prínos. Hlavne pokiaľ ide o ochranu na našich cestach.
Mentalita nášho národa je taká aká je a nevidím nádej ,že by sa spôsob posypovania počas zimy u nás zmenil.
A nerád by som bol aby lak a hlavne podbehy boli po 2 rokoch ako na mojom 12 ročnom Auris.
tam je to otázka vzhledu , komu s evíc líbí TS nebo sedan.farnell píše: No ak už si mám možnosť vybrať tak radšej TS, alebo.....
Kdo potřebuje kufr, tak to má jednodušší a má rozhodnuto. Já ho nepotřebuji a víc se mi líbí sedan.
Co se týká laku, tak bych se toho nebál, myslím, že si Toyota netroufne si poškodit pověst uvedením něčeho, co nemá odzkoušeno.
Ale přece jen, peníze sou až na prvním místě ... .
mam za sebou prvnich 700 km s 2.0 TS a tak davam do placu par postrehu. Plastovych prahu jsem si vsiml az to napsal Martin
hold nejsem takovy autodetailista
- spotrebu mi to momentalne pise 5.7, podle sprint monitoru to bylo 5.2, ale rekl bych, ze to bude spis vypnuti pistole pri plneni. Prvnich kilomentry jsem to mozna az uzkostlive drzel pod 3000 ot, ale pres Chriby se to blbe drzi. Ale celkove ho zatim moc nehonim. spektrum - pulka okresky, zbytek mesto a primestka dalnice. s klimou akorat chvilku.
- rozeznavani znacek mi pripada, ze chodi hur nez na tom Executive co jsem mel pujcene. mam podezreni, ze to nejak mluvi a pomaha si navigaci - kterou jsem si nekoupil a za 20t nehodlam.
- adaptivni tempomat chodi krasne, plynuje. neni ale samospasitelny - dobrzdovani do kolony v zatacce nekdy neda, nekdy si toho auta nevsimne. Ale to jsou opravdu okrajove pripady.
- LTA - k nicemu, nedava to tak casto, ze to nema cenu zapinat. a k cemu taky, kdyz stejne musi mit ruce na volantu
- jestli ma nahozeny motor na 1000 RPM si za jizdy vsimnu akorat podle otackomeru, neni to vubec slyset. pri zrychlovani v ECO si klidne zvedne otacky nema pod 2000, to uz si mam sanci vsimnout, ze motor vrci. Ale neni to zadna raketa. nad 2000 uz to zrychluje normalne, nad 3000 uz tak, ze ujizdim vetsinovemu provozu na krizovatce. rozjezd nad 4000 si myslim, ze bude odirat gumy.
- v zatackam to fakt sedi krasne.
zatim jsem nenasel nic,proc bych byt jen trosku litoval, ze to mam.

- spotrebu mi to momentalne pise 5.7, podle sprint monitoru to bylo 5.2, ale rekl bych, ze to bude spis vypnuti pistole pri plneni. Prvnich kilomentry jsem to mozna az uzkostlive drzel pod 3000 ot, ale pres Chriby se to blbe drzi. Ale celkove ho zatim moc nehonim. spektrum - pulka okresky, zbytek mesto a primestka dalnice. s klimou akorat chvilku.
- rozeznavani znacek mi pripada, ze chodi hur nez na tom Executive co jsem mel pujcene. mam podezreni, ze to nejak mluvi a pomaha si navigaci - kterou jsem si nekoupil a za 20t nehodlam.
- adaptivni tempomat chodi krasne, plynuje. neni ale samospasitelny - dobrzdovani do kolony v zatacce nekdy neda, nekdy si toho auta nevsimne. Ale to jsou opravdu okrajove pripady.
- LTA - k nicemu, nedava to tak casto, ze to nema cenu zapinat. a k cemu taky, kdyz stejne musi mit ruce na volantu

- jestli ma nahozeny motor na 1000 RPM si za jizdy vsimnu akorat podle otackomeru, neni to vubec slyset. pri zrychlovani v ECO si klidne zvedne otacky nema pod 2000, to uz si mam sanci vsimnout, ze motor vrci. Ale neni to zadna raketa. nad 2000 uz to zrychluje normalne, nad 3000 uz tak, ze ujizdim vetsinovemu provozu na krizovatce. rozjezd nad 4000 si myslim, ze bude odirat gumy.
- v zatackam to fakt sedi krasne.
zatim jsem nenasel nic,proc bych byt jen trosku litoval, ze to mam.
Tak mne osobne sa do SDN ťažko dostávalo. Ten kufor je tragédia.papi píše:tam je to otázka vzhledu , komu s evíc líbí TS nebo sedan.farnell píše: No ak už si mám možnosť vybrať tak radšej TS, alebo.....
Kdo potřebuje kufr, tak to má jednodušší a má rozhodnuto. Já ho nepotřebuji a víc se mi líbí sedan.
Co se týká laku, tak bych se toho nebál, myslím, že si Toyota netroufne si poškodit pověst uvedením něčeho, co nemá odzkoušeno.
Ale přece jen, peníze sou až na prvním místě ... .
Ale zas posed vzadu ako vravela manželka je oproti TS ďaleko lepší.
Tzv "fotelkovy", teda skoro ako v obývačke na pohodlnej sedačke.
Ale to je možno aj vďaka tomu ,že v TS boli použité kožené sedačky. A tam ako už vyplynulo z diskusie je rozdiel hlavne pokiaľ ide o priestor.
Bohužiaľ toto som si nemal možnosť porovnať.
A Toyota si dáva pozor na lak...
No. Dva mesiace dozadu som sedel so svagrom v jeho Mazde CX5 a z oproti idúceho auta odletel kamienok.
Asi po hodine sme sa pozreli obaja súčasne na kapotu a švagor už p.coval. Skus uhádnuť prečo?
Správne, až na zinok krásne odskoceny lak.
A prečo to píšem? Bol by som rád ak by Toyota bola na tom lepšie.
Ale skôr som skeptický a preto radšej dačo s ochranou z plastu.
Ja tomu laku jednoducho neverím.
Hlavne pokiaľ ide o prahy, blatníky.
Mám na oboch rollkách obyčajný lak, nemetalizovaný. A na férovku vám poviem, je to bieda.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
k laku, kdo chce v dnešní době co nejvíce ochránit lak a zamezit oděrkům a šrábancům z mytí, tak doporučuji uvažujte o keramice. Vzlášť japonské automobilky dávají poměrně tenké a měkké laky. Já dávám na auto keramiku, opravdu kvalitní keramika, která je správně aplikovaná ochrání lak i před drobnými kamínky a oděrky z parkování.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Viem, naletova hrdza....Kocúr píše:Mám na oboch rollkách obyčajný lak, nemetalizovaný. A na férovku vám poviem, je to bieda.

A podvozok detto. Tam to je po zime este horsie.MartinHSD píše:k laku, kdo chce v dnešní době co nejvíce ochránit lak a zamezit oděrkům a šrábancům z mytí, tak doporučuji uvažujte o keramice. Vzlášť japonské automobilky dávají poměrně tenké a měkké laky. Já dávám na auto keramiku, opravdu kvalitní keramika, která je správně aplikovaná ochrání lak i před drobnými kamínky a oděrky z parkování.
farnell píše:papi píše: Tak mne osobne sa do SDN ťažko dostávalo. Ten kufor je tragédia.
Ale zas posed vzadu ako vravela manželka je oproti TS ďaleko lepší.
Tzv "fotelkovy", teda skoro ako v obývačke na pohodlnej sedačke.
Ale to je možno aj vďaka tomu ,že v TS boli použité kožené sedačky. A tam ako už vyplynulo z diskusie je rozdiel hlavne pokiaľ ide o priestor.
Bohužiaľ toto som si nemal možnosť porovnať.
A Toyota si dáva pozor na lak...
No. Dva mesiace dozadu som sedel so svagrom v jeho Mazde CX5 a z oproti idúceho auta odletel kamienok.
Asi po hodine sme sa pozreli obaja súčasne na kapotu a švagor už p.coval. Skus uhádnuť prečo?
Správne, až na zinok krásne odskoceny lak.
A prečo to píšem? Bol by som rád ak by Toyota bola na tom lepšie.
Ale skôr som skeptický a preto radšej dačo s ochranou z plastu.
Ja tomu laku jednoducho neverím.
Hlavne pokiaľ ide o prahy, blatníky.
Ten kufr, je velká škoda, že nedělají liftbak, který mám v současný době a to je pro mě velké mínus, na druhou stranu mě to aspon neumožní převážet vánoční stromek uvnitř auta jako doposud a tím se to dostává zase do plusu

Ale píšu to, že jsme tří člená rodina a kufr nepotřebujeme extra velký - na dovolenou postačí ten , co má sedan. Samozřejmě to je ze začátku šok,než si na to člověk zvykne.
Co se týče laku, bohužel tohle šulí už asi všude ..., na jednom voze ušetří drobek a a npočtu vyrobených aut je to ranec, brácha má pežota a a přes kapotu je pomale vidět do motoru, jak je to tenký. Ale nemyslím si, že si dovolí to udělat tak, že uvidíme zrezlou corollu do cca 10 let stáří. A automobilky nechtějí dělat auta na věčné časy.... .
farnell píše:Viem, naletova hrdza....Kocúr píše:Mám na oboch rollkách obyčajný lak, nemetalizovaný. A na férovku vám poviem, je to bieda.![]()
![]()
A podvozok detto. Tam to je po zime este horsie.MartinHSD píše:k laku, kdo chce v dnešní době co nejvíce ochránit lak a zamezit oděrkům a šrábancům z mytí, tak doporučuji uvažujte o keramice. Vzlášť japonské automobilky dávají poměrně tenké a měkké laky. Já dávám na auto keramiku, opravdu kvalitní keramika, která je správně aplikovaná ochrání lak i před drobnými kamínky a oděrky z parkování.

Ono to nieje ale len o tej náletovej hrdzi.
Na dieloch s plastovým podkladom sa lak správa dosť pofidérne. Akoby to bola nejaká blana na povrchu. Poviem to inak. Ako keď šúpeš uvarené vajíčko a odlúpneš škrupinku - pod ňou je ešte tá tenúčka blana, taká je mäkká a priľnieva k uvarenému bielku vajíčka. Tak takto nejako sa chová aj ten lak konkrétne na nárazníku. Náraz kamienka ho trošku odškerí a on je akoby mäkký a poddajný nieje tvrdý ako škrupinka vajíčka. Metalízované laky ktoré som mal na predchádzajúcich autách sa chovali akoby boli hrubšie a vytvrdené. Tento lak sa chová ako blanka či povedzme lepiaca páska.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Ved v pohode, ja som iba narazal na davno minulu "diskusiu".
Kazdopadne ak sa dakto uz rozhodne si auto zadovazit tak je viac ako iste, ze bez investicii do osetrenia laku ci podvozku sa to nezaobide.
Pripadne sa poohliadnut v tejto znacke po dacom co je "opancierovane".
Aspon ja takto uvazujem.
A urcite je to lepsia investicia ako dake dodatocne cpanie obifonu ci dacoho ineho pod blatniky.
Kazdopadne ak sa dakto uz rozhodne si auto zadovazit tak je viac ako iste, ze bez investicii do osetrenia laku ci podvozku sa to nezaobide.
Pripadne sa poohliadnut v tejto znacke po dacom co je "opancierovane".
Aspon ja takto uvazujem.
A urcite je to lepsia investicia ako dake dodatocne cpanie obifonu ci dacoho ineho pod blatniky.