Servisy Toyota - kvalita práce a ceny
-
- Věčnej rejpal
Re: Servisy Toyota - kvalita práce a ceny
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:45, celkem upraveno 1 x.
Jako, já na ten podzimní servis jezdím pravidelně, je to v podstatě jediný moment, kdy tam jezdím
Nikdy jsem neplatil víc než 3 kila, když nechceš doplnit kapaliny (ostřikovače apod.), tak jim to řekneš a jenom dostaneš info, co je potřeba. Taky mi ohlásili jednu svolávačku, koupil jsem o 20% levněji origo palivový filtr a chladící kapalinu, mám zápis do el. servisní knihy, auto mi umyjou, dostanu kafe, posedím si v nových autech a spokojený pak odjedu. Prostě pohoda, skoro jak prosedět tři kila v hospodě!

T25 2.0 D-4D 93kw /2006/
Byl jsem v Modřanech na dvouleté prohlídce,proti ceníku který jsem dostal s autem, za 2. prohlídku jsem měl platit 5300kč si naúčtovali 6334kč. Mytí vozu jen za peníze,ale hlo se v nich asi svědomí tak auto vyluxovali.Jinak vše ok.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:12, celkem upraveno 1 x.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:45, celkem upraveno 1 x.
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Moje zkušenost s Toy CK Brno při žádosti o odstranění cvakajícího spojkového pedálu v záruční době.
Protože jsem ještě v záruce, tak jsem to řešil v Toy CK v Brně
1. komunikace objednání byla hodně špatná. Na stránkách jsem vyplnil formulář a přišla mě aut. zpráva, že v nejbližší době mě budou kontaktovat. Po 14dnech jsem raději zavolal.....slečna mě ujistila, že to prověří a ihned se ozve. Po dalších 14dnech jsem napsal do TOY.cz s dotazem jak mám postupovat, když autorizovaný servis nereaguje a chci prověřit věc, která se mě nezdá. Toy.cz reagoval docela rychle a do 24hod. se ozval i servis.
2. servisní technik při přijetí na mě zkusil, že ztrácím záruku, protože garanční prohlídku nedělal servis Toy. To jsem mu vymluvil nálezem evropského soudu.
3. mechoš prověřil pedál a pšišlo mu to taky divný, ale nenašel řešení a navíc u jejich předváděčky to dělá to samé. Tedy resumé bylo, závada nezjištěna, tak to prostě je.
4. servisní technik mě vystavuje fa. na cca 500,-. Můj nesouhlas komentuje, že mu toto nikdo nezaplatí a závada vlastně není. Chci si nechat zavolat šéfa servisu a platbou zásadně nesouhlasím. Faktura je v tu chvíli 0,-. Technik je nasranej, já jsem nasranej a vím, že sem už nikdy více.
Tak tohle je docela čerstvá zkušenost.
Nicméně souhlasím s tím, že už to není co bývalo. Starý Avi Verso bylo kus auta. Teď když zaklepu na dveře, tak se plech prohýbá, je to takový lagricový......
No, mám co jsem chtěl. Spokojenost s provozem je, ale "úspory" na autě jsou citelně poznat.
Protože jsem ještě v záruce, tak jsem to řešil v Toy CK v Brně

1. komunikace objednání byla hodně špatná. Na stránkách jsem vyplnil formulář a přišla mě aut. zpráva, že v nejbližší době mě budou kontaktovat. Po 14dnech jsem raději zavolal.....slečna mě ujistila, že to prověří a ihned se ozve. Po dalších 14dnech jsem napsal do TOY.cz s dotazem jak mám postupovat, když autorizovaný servis nereaguje a chci prověřit věc, která se mě nezdá. Toy.cz reagoval docela rychle a do 24hod. se ozval i servis.
2. servisní technik při přijetí na mě zkusil, že ztrácím záruku, protože garanční prohlídku nedělal servis Toy. To jsem mu vymluvil nálezem evropského soudu.
3. mechoš prověřil pedál a pšišlo mu to taky divný, ale nenašel řešení a navíc u jejich předváděčky to dělá to samé. Tedy resumé bylo, závada nezjištěna, tak to prostě je.
4. servisní technik mě vystavuje fa. na cca 500,-. Můj nesouhlas komentuje, že mu toto nikdo nezaplatí a závada vlastně není. Chci si nechat zavolat šéfa servisu a platbou zásadně nesouhlasím. Faktura je v tu chvíli 0,-. Technik je nasranej, já jsem nasranej a vím, že sem už nikdy více.
Nicméně souhlasím s tím, že už to není co bývalo. Starý Avi Verso bylo kus auta. Teď když zaklepu na dveře, tak se plech prohýbá, je to takový lagricový......
No, mám co jsem chtěl. Spokojenost s provozem je, ale "úspory" na autě jsou citelně poznat.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Môžeš konkretizovať bližšie "nález evropského soudu"?
Dík.
Dík.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
-
- Člen Týmu
CK Brno jako servis taky zklamání, auto jsem kupoval tam. Obchodník slušný jednání super, po koupi se objevil dost zásadní problém a jednání s přijímacím technikem a záručním technikem byla totální tragédie. Dělali ze mě debila jako bych si ty závady vymýšlel. Nicméně byl jsem i párkrát na dílně a kluci mechanici byli v pohodě.progym píše:Moje zkušenost s Toy CK Brno při žádosti o odstranění cvakajícího spojkového pedálu v záruční době.
Protože jsem ještě v záruce, tak jsem to řešil v Toy CK v Brně![]()
Začal jsem jezdit do ID AUTO již druhá garančka jednání solidní, takový rodinný a mají snahu věci řešit.
Fakt je chválím, všechno je o lidech samozřejmě. Před Toykou sem jezdil se Škodovkou taky do aut. servisu, ale nikdy se mi nestalo, že by neměli zájem problém řešit.
Na druhou stranu mám kamaráda mechanika a je potřeba ke všemu přistupovat... opravovat až se to posere...

- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
To kocůr: doufám, že to nebudu nijak pokřivovat, ale pokud se nepletu, tak záruční servisy řešil i evropský soud s nálezem, že:
Můžeš servisovat i v neautorizovaném servisu, ale musí být dodrženy všechny úkony předepsané pro garanční prohlídku a tato musí být zapsaná v servisní knížce.
Žádný záruka vozu takto nepadá a nikdo tě nemůže nutit abys jezdil speciálně do Toy, Šádovky, nebo kamkoliv od koho auto kupuješ.
Můžeš servisovat i v neautorizovaném servisu, ale musí být dodrženy všechny úkony předepsané pro garanční prohlídku a tato musí být zapsaná v servisní knížce.
Žádný záruka vozu takto nepadá a nikdo tě nemůže nutit abys jezdil speciálně do Toy, Šádovky, nebo kamkoliv od koho auto kupuješ.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Ještě se sluší doplnit, že to musí být regulérní servis (s odpovídajícím živnostenským oprávněním) a mít (ofiko) přístup k servisní dokumentaci.
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ano, samozřejmě
To jsem ani nepředpokládal, že by to mělo být jinak.

To jsem ani nepředpokládal, že by to mělo být jinak.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:13, celkem upraveno 1 x.
Ono to vsetko vyzera logicky a jasne. Otazka co sa stane az pride na lamanie chleba. Napr. pouzil servis pripravok AB? Pouzil mazivo AZX? Ukazte mi servisny manual podla ktoreho ste postupovali....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
-
- Věčnej rejpal
cc
Ahojte,
jako nový majitel Avíka sháním nějaký slušný a levný servis. Nejlépe okolí Českých Budějovic či Českého Krumlova, šlo by to tedy i v Praze ale spíše preferuji jihočeský kraj.
Nerad bych dával Avíka pod ruku nějakému nemehlu.
Mockrát děkuju za rady a tipy.
Jaffa
jako nový majitel Avíka sháním nějaký slušný a levný servis. Nejlépe okolí Českých Budějovic či Českého Krumlova, šlo by to tedy i v Praze ale spíše preferuji jihočeský kraj.

Nerad bych dával Avíka pod ruku nějakému nemehlu.
Mockrát děkuju za rady a tipy.
Jaffa

Toyota Avensis 2.0 D4D 2001 81kw