No tak jsem se na tu pumpu koukal a růžové to naštěstí nikde není. Kdyby něco tak mám ještě rezervní pumpu ze starého motoru. Akorát deklík co je kolem ní museli použít na nový motor protože nebyl kompatibilní s motorem na Aygu. Zajímalo by mě ale proč ty pumpy tečou. Že by přes ložisko nebo pod těsněním anebo dokonce ty hliníkové dekly praskají ???
Důležitý poznatek !!!
Dnes jsem ještě mluvil s technikem z Toyota Tsusho Průhonice. Řekl mi velice zajímavou věc. Vodní čerpadlo obsahuje pojistný ventil a při přetlaku může upustit trochu kapaliny ven. Takže pokud občas trochu kapaliny ustříkne, ale jinak je pumpa běžně suchá a úbytek kapaliny je minimální, tak to znamená, že čerpadlo je pravděpodobně v pořádku. Píšu záměrně pravděpodobně, protože jak mě upozornil je to o kontrole, ale neznamená to že když máte pocákanou haupnu, že to musí stříkat pořád. Když jsem si minulý týden nechal doplnit kapalinu (ujel jsem mezitím cca 100 km), tak úbytek žádný a pumpa stále čistá, takže opravu nejspíš odložím na neurčito, pouze si pro jistotu koupím trochu kapaliny do zásoby.
Podtrženo a sečteno, když to občas "stříkne" nic se nemusí dít.
Doplněno: 22.11.2010 17:58
Dříve napsané bohužel asi neplatí, uvidíme co se bude dít dál
Naposledy upravil(a) T.Y.N.G. dne pon 22.11.2010, 17:58, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Možná nestíhám sledovat všechny modernizace součástek u Toyoty, ale dle IMHO tam pojistný ventil není. Když mě to čerpadlo montovali do Yarise držel jsem ho v rukou. Obyčejná vrtulka, kryt, ložisko, řemenice,nevšim jsem si žádný pojistný ventil.
Na chladícím systému je přetlakový uzávěr na nádržce chladící kapaliny.
Ten technik je známej? Pokud ne tak to možná bude nejaký pohádkář. Něco nakecat aby zákazník neotravoval.
Pošli dotaz do TMCZ zda má čerpadlo pojistný ventil, pokud ne tak techniky blbě školí a nezapomeň se zmínit kde.
Naposledy upravil(a) Čepo dne pon 22.11.2010, 18:08, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Díky za info. Známý to není a dotaz na TMCZ je, tak uvidíme.
T.Y.N.G. píše:
Podtrženo a sečteno, když to občas "stříkne" nic se nemusí dít.
No já teda nevím ale já si občas stříkl a manželka je v pátém měsíci !!! Jinak souhlasím s Čepem. Ten pojistný ventil je pěkná krávovina. Na co by teda byl ten na nádržce??? Mě pumpa teda neodstříkává!! Nejmenuje se ten technik příjmením Andersen ???
To Bobešek: Gratuluju k těhotenství
Jojo, asi máte oba pravdu a já měl takovou radost. Počkám si na odpověď s TMCZ a uvidím. Mě je divný, že postříkanou haupnu mám tak 1. až 2. do roka a vždycky to bylo po mytí auta případně po dešti. Na kapotě byly bílý fleky, tak jsem "doufal" že to bude něco jinýho. Teď po každý jízdě prohmatám pumpu a je suchá, tak fakt nevím.
Odpověď z TMCZ, byla běžná omýlačka. Bohužel žádná svolávačka na to není. Přesto mám vyjednanou slevu u svého servisu, tak aspoň něco.
borland píše:Je to tak, servis si mozes vybrat. Na garancke som bol v AWF, ale spokojnost nebola dostatocna, tak som sa isiel zverit s problemami do Autograndu. Mozno som mal stastie na technika.
Ano ja mam uplne ten isty zazitok,a pochvala za pristup hned letela do Prahy.