TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
milano
Řidič

Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

Příspěvek od milano »

A prozradíš nám to?
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

Kemo píše:Tak mě se to nakonec podařilo. Vyzkoušel jsem všechny zde popsané návody a konečně to funguje!!! Snad napořád :-D
Zapomněl jsem tě citovat.
Prozradíš nám to teda?
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

milano píše:A prozradíš nám to?
Při zapnutém zapalovaní jsem 3X zmačknul reset. Kontrolka přestala blikat a začala svítit, pak jsem ten reset ještě pro jistotu chvíli podržel a vypnul zapalovaní. To jsem pro jistotu opakoval třikrát. Ale vždy po zapnutí zapalovaní kontrolka blikala, tak jsem nakonec jel auto projet a kontrolka zhasla!! A to už vydrželo 40km. A dnes ráno už je vše v pořádku :-D
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

Kemo díky i když o moc chytřejší nejsem.
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

milano píše:Kemo díky i když o moc chytřejší nejsem.
Zkus si s tím pohrát!! Já už to taky vzdal a nakonec se to povedlo!! Možná pomohlo, že jsem Aurisu pohrozil, že jinak půjde z domu :-D
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Mám Ravku s celoročníma pneu. Když to čtu, tak zaplať pánbůh. Jsem docela zvědavej, kolik na nich ujedu.
L.H.
Láďa
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

Ono se to musí vychytat!
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Dával jsem letní gumy a sundaval zimní, v těch ventilky nemam, tak že mi celou zimu svítila kontrolka.
Letní jsem vyměnil a druhej den jedu a zpoměl jsem si že už by svítit neměla, tak jsem zastavil a zmáčknul reset
ani jsem nevypnul motor a dřel jsem ho dokud nezhasla cca asi 10 sek.
Od té doby nesvítí, tak asi v pohodě.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Kemo píše:
Při zapnutém zapalovaní jsem 3X zmačknul reset. Kontrolka přestala blikat a začala svítit, pak jsem ten reset ještě pro jistotu chvíli podržel a vypnul zapalovaní. To jsem pro jistotu opakoval třikrát. Ale vždy po zapnutí zapalovaní kontrolka blikala, tak jsem nakonec jel auto projet a kontrolka zhasla!! A to už vydrželo 40km. A dnes ráno už je vše v pořádku :-D
To ti kontrolka blikala ihned po výměně sad a zmáčknutí resetu? Mě po výměně sady a nastartování normálně kontrolka zhasla a po nafouknutí na předepsaný tlak u benzínky jsem s nastartovaným motorem resetoval (kontrolka nesvítila ani neblikala),tak asi 3x zablikala a zhasla.Po 20min. jízdy se znovu se rozblikala, až když svítila trvale tak se mi reset povedl.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

A je to. Zhruba jak napsal Kemo 3x jsem resetoval i presto že blikala a vypnul. Nastartoval jsem a jel do práce. Po 1 km přestala a teď jak sem se vracel z práce rozsvítila, zhasla a vše normál, snad je vyhráno.
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

Standa50 píše:
Kemo píše:
To ti kontrolka blikala ihned po výměně sad a zmáčknutí resetu? Mě po výměně sady a nastartování normálně kontrolka zhasla a po nafouknutí na předepsaný tlak u benzínky jsem s nastartovaným motorem resetoval (kontrolka nesvítila ani neblikala),tak asi 3x zablikala a zhasla.Po 20min. jízdy se znovu se rozblikala, až když svítila trvale tak se mi reset povedl.
Po výměně sady a zapnutém zapalovaní kontrolka blikala!
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

milano píše:A je to. Zhruba jak napsal Kemo 3x jsem resetoval i presto že blikala a vypnul. Nastartoval jsem a jel do práce. Po 1 km přestala a teď jak sem se vracel z práce rozsvítila, zhasla a vše normál, snad je vyhráno.
Snad máme vyhráno :-D
Honza108
Člen Týmu

Příspěvek od Honza108 »

Díky za rady, především Standovi50 !!!
Sadu ventilků se mi nakonec podařilo přepnout (Verso r.v.2015), ale byl to boj.
V manuálu který jsem dostal k autu je to špatně a v servisu mi také dobře neporadili :(
Takže díky radám zde...victory :)
Zkoušejte vícekrát, ale je třeba chvilku počkat než si to "sedne".
Takže nejlépe vysvětlený správný postup se zdá:
"Pokud je druhá sada zaregistrovaná,tak po nasazení jet do doby(cca 20 min) pokud nezačne blikat kontrolka a následně trvale svítit.Potom zastavit a nevypínat motor,3x asi po 1s. stisknout "set" a kontrolka by měla zablikat a zhasnout (zde pozor nezhasne hned, chce to chvíli počkat...zmíněné 2 minuty asi stačí).Pro jistotu jsem ještě 1x dlouze zmáčknul tlačítko "set" jako při inicializaci tlaku."
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Nič v zlom, ale ten kto vymyslel takýto divoký systém registrácie druhej sady tpms by si zaslúžil takú jednu otcovskú, vzduchom chladenú facku.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

Kocúr píše:Nič v zlom, ale ten kto vymyslel takýto divoký systém registrácie druhej sady tpms by si zaslúžil takú jednu otcovskú, vzduchom chladenú facku.
Raději dvě :-D
Odpovědět

Zpět na „Auris“