Auris II
- marceltokar
- Manager Týmu
Re: Auris II
"Blbost. Jediné co ničí turbodyzl je spatne zacházení a nekvalitní nafta. "
Ja som turbodízel mal a každý vravel že chodím okolo neho jak okolo písaného vajca. Aditíva, nafta vpower, agip, omv prémiová, zahrievanie pred záberom, ochladzovanie turba...atď. Hovnajs to bolo platné. Aké špatné zacházení? To som ho mal ešte v noci parkovať pod paplónom? Do roboty som mal ísť autobusom a len najbližšie do Prešova som ho mal spod neho vytiahnuť? Problém je že je háklivý na všetko, keď to porovnáš s atmosférou. Mal som dve atmobenzíny s ktorými som motoricky nemal vôbec žiaden problém. Pri nich si netrebalo dávať pozor na nič. Bolo jedno čo za benzín do nich naleješ atď vôbec nič som pri nich neriešil, lebo netrebalo, chápeš. Boli to motory s ktorými sa dalo jazdiť kamkoľvek a kedykoľvek na akýkoľvek benzín. Aj do mesta, aj na diaľnicu, aj na okresky, aj v zime... A šli, bez zaváhania.
Ja som turbodízel mal a každý vravel že chodím okolo neho jak okolo písaného vajca. Aditíva, nafta vpower, agip, omv prémiová, zahrievanie pred záberom, ochladzovanie turba...atď. Hovnajs to bolo platné. Aké špatné zacházení? To som ho mal ešte v noci parkovať pod paplónom? Do roboty som mal ísť autobusom a len najbližšie do Prešova som ho mal spod neho vytiahnuť? Problém je že je háklivý na všetko, keď to porovnáš s atmosférou. Mal som dve atmobenzíny s ktorými som motoricky nemal vôbec žiaden problém. Pri nich si netrebalo dávať pozor na nič. Bolo jedno čo za benzín do nich naleješ atď vôbec nič som pri nich neriešil, lebo netrebalo, chápeš. Boli to motory s ktorými sa dalo jazdiť kamkoľvek a kedykoľvek na akýkoľvek benzín. Aj do mesta, aj na diaľnicu, aj na okresky, aj v zime... A šli, bez zaváhania.
Naposledy upravil(a) marceltokar dne pát 16.05.2014, 09:46, celkem upraveno 1 x.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Tak řekněme třeba oktávka a auris (oboje v kombíku) jsou zhruba tak stejná. S motorem 1.6, který budu mít, tak se dostat po 6l bude asi dost problém, a s 1.4 tsi to zas tak nereálný není.
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
- marceltokar
- Manager Týmu
Kolega oktávku 1,4 tsi má. Na 82000 oprava za 800eur, preskočila reťaz. Po záruke. Spotreba priemer 7,2 ale zas ju nejako nešetrí.
-
- Řidič
1,6 atmo benzin treba porovnavat s 1,2 tsi 
1,4 je niekdy inde. Dynamicky.

1,4 je niekdy inde. Dynamicky.
-
- Řidič
Tak bral jsem to podle kw, tam je to shodné, jinak 1.4 tsi je určitě živější. Psal jsem, že při klidné jízdě
Já teď měl 1.4 16V a spotřeba v létě 6l a to podotýkám, že rozhodně nejsem brzda provozu

Já teď měl 1.4 16V a spotřeba v létě 6l a to podotýkám, že rozhodně nejsem brzda provozu

A je to. Na atmo není naopak problém udržet lepší dynamiku jízdy za nižší peníz než rádoby výkonné turbo benzíny. Opravdu ta mediální masáž o tom jak je to super asi postihuje jen Petra Franského.
)) Já jsem zpatecnik. Jezdil jsem s atmo i za 36litru na stoa to supru 96 s olovem a za 4.20litr..
))

Back in Czech.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Trosku se pletes...naopak vyssi potreba razeni.bogin2010 píše:Tak já myslel jízní vlastnosti, menší potřeba řazení, vyšší kroutící moment v nižších otáčkách a menší spotřeba při klidné jízdě.
Údržba a spolehlivost je věc jiná, proto jsem do toho nešel, jak píšu.
Napriklad u 1,6 atmo 5kvalt na 4ku ten motor krasne pracuje od 30kmh po 170kmh, to je u TSi nemozne.
Dalsi blbost, jen neumis drzet motor ve spravnych otackach, 1.6 je o dost zivejsi. Pokud ji porovnavas s 1.2TSi, pak ma mnohem vetsi vykon, konkretne o 20kwPeter Franskyno píše: ta 1,6 je v prdelileniva svina

Turbomotor je vhodny pro nekoho, kdo neumi ridit a nevi, jak se k motoru chovat, coz je spousta lidi a to vysvetluje i velkou oblibu TSi motoru u ridicu, kteri pouzivaji auto z bodu A do bodu B. Ten, kdo trochu umi ridit a umi citit s autem, bude vychvalovat atmosferu.
Pro sviznejsi jizdu je TSi a zrovna ten maly 1.2TSi nevhodne...musi se myslet na chlazeni turba...pri delsim slapani na hrane, je problem...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Luke_Luke píše:bogin2010 píše:Trosku se pletes...naopak vyssi potreba razeni.
Napriklad u 1,6 atmo 5kvalt na 4ku ten motor krasne pracuje od 30kmh po 170kmh, to je u TSi nemozne.
A jaký máš otáčky při 30kmh na 4ku?
- marceltokar
- Manager Týmu
Udržiavacie.
-
- Řidič
udrziavacie - ze jaky korektny vyraz 
btw ad spolahlivost - ked je motor shit od vyroby - nic ta nezachrani. A pri HDI je pravdepodobnost, ze narazis na shit velmi vysoka (ako TSI). To je vsetko. Ja som napr. narazil na shit u atmo motoru.

btw ad spolahlivost - ked je motor shit od vyroby - nic ta nezachrani. A pri HDI je pravdepodobnost, ze narazis na shit velmi vysoka (ako TSI). To je vsetko. Ja som napr. narazil na shit u atmo motoru.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Z hlavy nevim, muzu vyzkouset, ale okolo 1200-1300ot odhaduju.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Tak to asi není moc dobrý pro motor, takový nízký otáčky ne?