Pomóóóc !!! Yarísek se mi porouchal při 76600km !!!

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

ohnuté je to pěkně. Kdyby to prasklo, řekl bych asi vada materiálu. Že se to ale ohnulo spíš ukazuje na nadměrnou sílu, která to způsobila. Proto zajímavější při pátrání po příčině se mi zdá to kluzné ložisko ojnice, je tam odlomena hrana jestli dobře vidím.
Jinak toho karbonu poměrně dost na muj vkus... slyšeli jste jak mechanici v BMW kradli olej tak že něco nahradili fritovacím.. možná městská legenda, ale spíš bych tomu věřil.. :shock:

něco o ojnicích s obrázky je třeba tu http://www.gsxr.wz.cz/klika.htm
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No..páni-tu vidíme(čo píšeš aj ty -josuku),že pracujú všade len ludia...
Takže prečo si nezarobiť aj inak-ako poctivou prácou. :mad:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Tak to určitě ne. Olej byl krásně čistej. Když jsem ho mezi ryskama kontroloval tak jedině proti světlu nebo pohmatem. Ten motor byl fakt v top stavu až na tu krajní ojnici. Mimochodem mám pocit že ohnutá ojnice valila s druhou krajní v páru a prostřední makala na sólo. Proč se ta prostřední neohnula když na tu zátěž byla sama?
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

podle toho co píše pan Černohorský tady http://www.gsxr.wz.cz/klika2.htm a v odkazu výše, řekl bych, že stačí když ojnice není správně v ose a je problém, ta odlomená hrana by tomu svědčila. Co koukám na Tvé fotky tak to kluzné ložisko asi nebylo v pořádku již nějakou dobu. Dalo by se to vysvětlit tak, že po delší jízdě to bylo zahřáté, jakž takž to drželo, třením tam vznikala vysoká teplota (mohla by být patrná změna barvy materiálu v okolí) a když to vystydlo, tak se to rozsypalo hned při startování. Rozhodně myslím, že to není žádná náhlá příhoda, jak říkaj doktoři, ale spíš chronická nemoc. Ten zakarbonovaný píst pro to taky svědčí... že to bylo třeba trochu vyosený a hřálo se to delší dobu... nevím. :?

btw: olej má být po nějaké době černý, na potvrzení toho, že dobře rozpouští usazeniny
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

josuk píše:podle toho co píše pan Černohorský tady http://www.gsxr.wz.cz/klika2.htm a v odkazu výše, řekl bych, že stačí když ojnice není správně v ose a je problém, ta odlomená hrana by tomu svědčila. Co koukám na Tvé fotky tak to kluzné ložisko asi nebylo v pořádku již nějakou dobu. Dalo by se to vysvětlit tak, že po delší jízdě to bylo zahřáté, jakž takž to drželo, třením tam vznikala vysoká teplota (mohla by být patrná změna barvy materiálu v okolí) a když to vystydlo, tak se to rozsypalo hned při startování. Rozhodně myslím, že to není žádná náhlá příhoda, jak říkaj doktoři, ale spíš chronická nemoc. Ten zakarbonovaný píst pro to taky svědčí... že to bylo třeba trochu vyosený a hřálo se to delší dobu... nevím. :?

btw: olej má být po nějaké době černý, na potvrzení toho, že dobře rozpouští usazeniny
Na té ojnici nic odlomeného není. To tam je schválně ten výřez a je na obou stranách ojnice. Jinak jsem včera prohlížel i kluzné ložisko (vypadá že je z hliníku) a to je taky neporušené. Nemá ani změnu barvy kromě toho karbonu co se vytvořil i na pístu. Znova detaily nafotím a pak sem vložím až se vrátíme z kina :D
Naposledy upravil(a) Bobešek dne ned 31.10.2010, 20:27, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Tak tady jsou další fotky. Všechno vypadá nepoškozeně. Na té ojnici zespodu nic ulomeného není. Je to tam schválně. Označil jsem to šipkama.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Jo a tady jsou fotky třecího ložiska z vnější i vnitřní strany. Taky je nepoškozené. Obrázek

Obrázek

Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tak toto mi je zhada...všetko nepoškodené,len ojnica je ohnutá... :?
Kua - tí japončíci su fakt vynaliezaví 8) 8) Veškeré stopy su zahladené 8) 8) -jak toto robia :? :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

díky za perfektní instruktážní fotky.
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1tenhle má 245tis.km na 1.3 za 3,5roku 8)
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Wario píše:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1tenhle má 245tis.km na 1.3 za 3,5roku 8)
Hm, tak ta cena je ale krapánek vysoká ne? 245000km a 4700 euro? :roll:
Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Wario píše:http://www.otomoto.cz/index.php?sect=show&id=C15197118
tady jeden s vyměněným rok 2007 třívalec , Tříválec je mnohem náročnější na vyvážení kliky než čtyřválec.
Tak jsem volal na ten inzerát a ten Yaris má najeto 64000km už po výměně motoru. Celkově má asi 120000km. Nevím ale proč u inzerátu píšou že je to 16V když je to 12Ventil. Údajně to byl služebák a zadřel motor. Podotýkám údajně !!! Kdoví jak to je doopravdy jak jde auto do bazaru tak se asi taky pěkně kecá. Ten člověk mi ale taky řekl že to není první měněný motor, o kterém slyšel. :shock:
Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

super fotky dik bobesku
inak aj ja som uz pocul a tom ze ten litrovy motor niekto menil ale v peugeote 107 ale motor je stale ten isty, tak asi na tom nieco bude.
ale ako sa tak pozeram na tie fotky tak neviim nic co by sposobilo ohnutie ojnice akze stale zahada ;)
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

já chci časem ještě koupit yarise II 1.0 (výměna za nynější punto) ročníku 2007 se ,ale si vyhnu obloukem .
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

Wario píše:já chci časem ještě koupit yarise II 1.0 (výměna za nynější punto) ročníku 2007 se ,ale si vyhnu obloukem .
co je to za Punto jestli se smím optat?? Možná bych měl zájem Dík za info
Odpovědět

Zpět na „Yaris“