Zimni gumy na Yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

neviem z akych poznatkov vychadzaje je jedna vec ale spoliehat sa na to je podla mna utopia. a druha vec v jeden den bude pekne a na druhy den nasnezi-potom si pojdes prezut? na letnych?uz keby som mal prejst par km na letnych po snehu-tak to sa mi zdA velmi riskantne
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Mam druhou sadu kol, ktera je na zimu pripravena a vyvazena. Jednou me to vypeklo na jare, kdy se jeste zima vratila. Ja se rano probudil, potreboval jet na sluzebni cestu cca 200km a venku byla vrstva snehu. Kola jsem behem 20minut (mereno) prehodil a jel.

Minuly tyden jsem jel vrcholkama Sumavy a huste chumelilo. Teplota kolem nuly a mistama se na silnici zacal snih uz drzet (poprasek). Tak jsem zkousel, co ty letni vydrzej a musim rict, ze mi dalo hooodne prace, nez jsem vubec dostal ESP do akce, do hodin se mi to dostat nepodarilo.

Jinak teda, aby to nekdo nepochopil spatne, ja nejsem odpurce zimnich pneumatik, pouzivam je a staram se o to i rodicum. Jenom je mi proti srsti, aby mi nekdo prikazoval a zakazoval veci, na ktere si myslim dovedu udelat vlastni (snad ne uplne blby) nazor. Ten zakon nic nevyresi, protoze podle statistiky vyplynulo, ze vetsina lidi prezouva a z toho zbytku co neprezouva zase vetsina ani v zime nejezdi. Takze jedina zmena je to, ze TED DATUM, TED MUSIS, TED TOHLE, TED POKUTA,... A kdyz si vyslechnu v televizi casto omilane "kdyz prumerna denni teplota klesne pod ....". Jak pneumatiky meri PRUMERNOU teplotu? Ja myslel, ze se chovaji podle AKTUALNI.
Jarouš 1.0 VVTi, rok 2004, 5D, světle modrý
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jarous350 píše:Jenom je mi proti srsti, aby mi nekdo prikazoval a zakazoval veci, ..
:D tohle je myslím uplně v pořádku. Normální konzervativní názor na svobodu jednotlivce. Bohužel v populaci se vyskytuje velký počet jedinců, kterým je potřeba ten konkrétní datum a značku prostě nařídit.. :D To tvrdím pořád, kdyby se používal rozum a dodržovala pravidla spousta věcí by nemusela vůbec existovat - např. takové retardéry, co nám jen ničí auta.. ;)

btw: důležitý taky myslím je, jak kdo má kola uložený, jak jsou dostupný, ne každý má garáž nebo zahradu a ve městech je uložení kol a přezutí někdy docela logisticky náročné.. a zejména když už sněží... ;)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ide o to ze vacsina tu yarisov nema esp, tak je to ina kava. a nejde len o prejazd zakrutou ale aj brzdenie a pod. to ze davat zakonom ked vacsina aj tak prezuva-podla mna nie je relevantne. staci aj jeden blbec a narobi tolku paseku aj pre tich co prezuju (znamy tak minuly tyzden doplatil a ma z auta totalku). a nejak sa musi urcit cas kedy prezut-zas si ja myslim ze pri vyrobe zimakov nie su zas hlupy a robia to tak aby aj v takomto case (listie, mraz, dazd, poladovica,..) - maly ucinok. zas samozrejme nie v lete.vsetky argumenty- su spravne
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No ja načnem trochu z iného súdka...Trovna včera bili dosť vážne dop.nehody,kvôli čomu aj bude tento týžden) plno dopravákov na cestách (podla info z tel.)
Nehovorím,že tie nehody boli kvôli tomu,že nemali obuté zimne gumy,no neviem,ako sa pri neh.udalostiach bude prehodnocovat preplatenie škody z poisťovní...Viem,že nie je ešte sneh a dôvod teda na prezutie podla zákona nie je,ale ono si nejakú príčinu nájdu,aby nemuseli platiť... :?
Druhá vec je aj to,že bude nával v pneuservisoch-kto to ešte neprezul,ma šancu ako tak sa objednať. No a to uskladnenie v bytoch pneumatík by som nebral tak vážne... bývam v byte a vždy som to mal na nejakých malých hranoloch položené na strane disku,teda nie na gumu v pivnici.Inak-min.týždeń som si kupil v LIDLI za 14,99€ hliník.stojan na disky s pneu..a je to vyriešené :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

Nevim, co to je zase za vymysl pojistoven, ze budou kratit plneni pri spatnem obuti. Ano, nejakou logiku to samozrejme ma, protoze tim ridic vedome porusuje predpis. To by ale zrovna tak mohly zacit kratit plneni i v pripade, ze duvodem nehody byla prekrocena rychlost, nebezpecne predjizdeni a spousta dalsich veci, ktere ridic take dela zcela vedome a porusuje tim predpis. Ono totiz malo nehod vznikne tak, ze by nikdo nic neporusil, ze? Takze z pojistoven se namisto pojistoven stanou v podstate vymahacske spolecnosti, ktere sice zaplati poskozenemu, ale pak to hned zacnou tahat z vinika. OK, ale pak teda chci, aby cena pojisteni byla 1/3 soucasnych cen.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

To mas standartny bod, nevyhovujuci technicky stav vozidla, co je ine ako kratkodobe zlyhanie vodica v tebou popisovanych pripadoch. A napriklad nikomu nie je divne, ze poistovna krati plnenie pri nameranom alkohole pri nehode.
Nechcem obhajovat poistovne, mam na ne dost tazke srdce, ale poistovnam ako kazdej obchodnej spolocnosti ide v prvom rade o zisk, tak musi platit urcite pravidla hry lebo inak by boli charita.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

To, ze pojistovna krati za alkohol je divne uplne stejne.
Predstav si, ze jsem si na Silvestra trochu roztrhl dlan petardou, a prestoze jsem nebyl strizlivej, tak me to v nemocnici vydesinfikovali gratis.

Ze jde pojistovnam v prve rade o zisk je v poradku, je to firma. Ale pokud uz stat prikaze POVINNE ruceni, tak to musi mit jasne dane parametry, aby to nedopadlo jako ted, ze pojistovny MUZOU....
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

moc zalezi na tom aku mas poistovnu
a taktiez v akom servise to opravuju, lebo niektory servis si vie obhajit co opravuje a potom mu to poistovna preplati bez problemov. ja som napr. raz v zime nedobrzdil a rozbil cely predok a nevolal som ani policiu ani nic a jednoducho som zaviezol auto do servisu ( schvalne nebudem menovat :))) a uz som viac neriesil akurat som zaplatil spoluucast a to bolo vsetko.
ziadne ze ci som mal zimmne gumy atd nebolo
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Pojistovny by museli nejdriv dokazat, ze letni gumy meli primou pricnou souvislist s nehodou a pak mohou kratit plneni. Pokud na letnich nedobrzdim, pak at si klidne plneni krati, ale pokud me nekdo neda prednost, pak za to nemuzu i kdybyhc mel sliky.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jarous350 píše: Predstav si, ze jsem si na Silvestra trochu roztrhl dlan petardou, a prestoze jsem nebyl strizlivej, tak me to v nemocnici vydesinfikovali gratis.
v nemocnici sice gratis, ale radši to už dál nezveřejňuj - i zdravotní pojištovny vymáhají náklady - jak na člověku samotném, tak i u soudu na tom, kdo to způsobil. Na jednu stranu s tím možná i souhlasím, na druhou stranu se nějaké zavinění často dost těžko dokazuje.. ;)
jarous350
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarous350 »

josuk píše: v nemocnici sice gratis, ale radši to už dál nezveřejňuj - i zdravotní pojištovny vymáhají náklady - jak na člověku samotném, tak i u soudu na tom, kdo to způsobil. Na jednu stranu s tím možná i souhlasím, na druhou stranu se nějaké zavinění často dost těžko dokazuje.. ;)
Jako ze bych si to osetreni zaplatil z vlastni kapsy a z usetrenych penez by jel nejakej fetak do odvykacich lazni, jo? :)
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jarous350 píše: Jako ze bych si to osetreni zaplatil z vlastni kapsy a z usetrenych penez by jel nejakej fetak do odvykacich lazni, jo? :)
asi tak nějak -- :D slušnej člověk přece vždycky dobře platil a platit bude.. :idea:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

mrazik píše:Pojistovny by museli nejdriv dokazat, ze letni gumy meli primou pricnou souvislist s nehodou a pak mohou kratit plneni. Pokud na letnich nedobrzdim, pak at si klidne plneni krati, ale pokud me nekdo neda prednost, pak za to nemuzu i kdybyhc mel sliky.
Preto som to hore vyššie písal... Včera bolo nejakých 5 vážnych dopr. nehôd z dôvodu toho,že ludia vraj podceňujú situáciu čo sa týka blíženia sa zimy, pri tom vraj ak by mali už zimne pneu obuté,tak by bola menšia nehodovosť ...To tvrdia oni-policajti.
Ale to je všetko tom,že : "keby mal","keby nemal".keby sa venoval viac riadeniu-teda prispôsobil jazdu k stave a povahe vozovky,a pod...-ďalej to poznáte !
A čo sa týka tých poisťovien - vieme,ako si nás získavajú a vieme aj to,ako nám potom "pomáhajú"...To je proste život. Len "ty" pekne zaplať a potom sa k tebe obrátia chrbtom a urobia z teba "nepriateľa" prvej triedy...Česť výnimkám ( tú výnimku som na vlastnej koži pocítil! ).No a čo sa týka dokazovania viny či neviny ako účastníka nehody predsa píše v správe o nehode policajt a to musíš odovzdať (ak zavolaš policajtov poisťovni a preto vedia,prečo a kto zapríčinil nehodu.Teda na 90% to tak myslím že je..)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

to ze ide zima neznamena ze staci prezut a je vsetko ok, ale ludia by si mali uvedomat ze treba prisposobit svoju jazdu a nejazdit ako v lete
Odpovědět

Zpět na „Yaris“