...spokojenost převažuje nad negativi. Je to pohodlný auto, na žádný závodění a řezání zatáček to neni. Jako rodinne auto v slouží dobře. Místa na zadních sedačkách je dost. Sedačky lze sklápět a posouvat samostatně všechny tri. Dovnitr se vejde 3m trám.slabostka píše:Asi by to aj nahlásil lebo nepredpokladám že by jeden model mal o túto funkciu menej ale zrejme baterka v kľúči sa vybila tak ako sa vybila - nie postupne ale skokovo.... alebo práve v čase keď kapacita klesala nebol kľúč v aute.....
Ináč Prius plus je veľmi podarené auto aspoň podľa recenzií, ako si spokojný hlavne s vlastnosťami mpv? priestor vzadu do šírky, variabilita sedačiek, jazdné vlastnosti......?
Zkušenosti
Re: Zkušenosti
... tie posledné 2 sedačky sa dajú vybrať alebo sú napevno a len zložiť? Druhá rada - posuv na koľajničkách... demontáž z auta jednoduchá? viem tam nechať napr. 2 s tým že sa prisunú trocha k sebe v priečnom smere?
Operadlo spolujazdca sa nedá sklopiť dopredu?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Možná trochu mimo téma,
asi 3 týdny zpět jsem pobýval týden u přátel v Berlíně,kde nelze přehlédnout neskutečné množství TAXíků v režii nejen PRIUSů,ale i Avensis a sem,tam i Auris.Konkurencí za nimi klopýtá Mercedes,dle mého názoru tak 70:30%
Z TOYOT pak PRIUS+ asi 70%,P III možná 20% a o zbylých 10% se s velkou převahou dělí Avensis a drobky zbyly na Auris a P II.Těch jsem tam jako TAXI zahlédl pouze 2.
Ale civilních P II tam jezdilo dostatek.
MERCEDESY jsem neškatulkoval
Tato velmi hrubá statistika vznikla několika hodinovou vycházkou centrem(Alexanderplatz,Potsdamerplatz,Reichstags,Brandenburská brána...)Bohužel,mimo centrum se hybridy nenosí.
Přátelé mají chatu asi 20 km od centra,v oblasti Rehfelde,kde jsme bydleli a za dobu týdenního pobytu jsem viděl pouze 2 Priusy.
Na třídě Stralauer Alee 44,kousek od East Side Gallery-Muzeum berlínské zdi,má zastoupení TOYOTA-LEXUS,a protože už měli 30 min.zavřeno,tak jen pár fotek přes výlohu.Třeba P II v řezu:
asi 3 týdny zpět jsem pobýval týden u přátel v Berlíně,kde nelze přehlédnout neskutečné množství TAXíků v režii nejen PRIUSů,ale i Avensis a sem,tam i Auris.Konkurencí za nimi klopýtá Mercedes,dle mého názoru tak 70:30%
Z TOYOT pak PRIUS+ asi 70%,P III možná 20% a o zbylých 10% se s velkou převahou dělí Avensis a drobky zbyly na Auris a P II.Těch jsem tam jako TAXI zahlédl pouze 2.
Ale civilních P II tam jezdilo dostatek.
MERCEDESY jsem neškatulkoval
Tato velmi hrubá statistika vznikla několika hodinovou vycházkou centrem(Alexanderplatz,Potsdamerplatz,Reichstags,Brandenburská brána...)Bohužel,mimo centrum se hybridy nenosí.
Přátelé mají chatu asi 20 km od centra,v oblasti Rehfelde,kde jsme bydleli a za dobu týdenního pobytu jsem viděl pouze 2 Priusy.
Na třídě Stralauer Alee 44,kousek od East Side Gallery-Muzeum berlínské zdi,má zastoupení TOYOTA-LEXUS,a protože už měli 30 min.zavřeno,tak jen pár fotek přes výlohu.Třeba P II v řezu:
Naposledy upravil(a) milanos dne pon 01.08.2016, 17:39, celkem upraveno 2 x.
PRIUS II.G 2008
v řezu
- Přílohy
-
- WP_20160705_051.jpg
- (130.61 KiB) Staženo 1189 x
-
- WP_20160705_048.jpg
- (118.22 KiB) Staženo 1189 x
-
- WP_20160705_059.jpg
- (151.93 KiB) Staženo 1189 x
PRIUS II.G 2008
Psal jsem to před asi 2 týdny ve vlákně "kde jsme koho potkali" - byl jsem pár dnů ve Vídni a zhruba v poměru 80:20 tam jako taxi převládají Priusy (PII, PIII, P+) dokonce jsem tam několikrát viděl i taxikářský Nissan Leaf.
Zeman není můj prezident
...posledni dvě jsou napevno. Vyndat nejdou. I v servisu tají jestli jdou. A nedoporučují to kvůli homologaci na sedm mist, což by pak nesplňovalo VTP. Prostřední jsou na kolejnicích, pohyblivá jen v podélném směru. V příčném nikoliv. Vyndavat jsem je nezkoušel. Jsou připojený kabelem kvůli senzoru zapnutého pásu. Sedadlo spolujezdce dopředu nesklopíš, ale dozadu ano...slabostka píše:... tie posledné 2 sedačky sa dajú vybrať alebo sú napevno a len zložiť? Druhá rada - posuv na koľajničkách... demontáž z auta jednoduchá? viem tam nechať napr. 2 s tým že sa prisunú trocha k sebe v priečnom smere?

K tým stredným - na Tine viem strednú vyhodiť a tie krajné potom nahodiť do pozície že sú k sebe bližšie - čiže 2 sedadlá ale bez veľkej diery po prostrednej sedačke... mám jedno dieťa a 3 sedačky vzadu nepotrebujem plus majú slušnú váhu takže vozím menej balastu. Inak ďakujem za info, pris plus sa mi veľmi páči, škoda vyššej ceny a malej ponuky jazdeniek.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Od známého v Berlíně vím,že pluska jsou jako TAXI velmi oblíbená pro svoji variabilitu.Ať už více pasažérů,nebo po odstranění zadních sedaček jako víceprostorová k přepravě většího množství zavazadel,hlavně z letiště.Karrel píše:...posledni dvě jsou napevno. Vyndat nejdou. I v servisu tají jestli jdou. A nedoporučují to kvůli homologaci na sedm mist, což by pak nesplňovalo VTP. Prostřední jsou na kolejnicích, pohyblivá jen v podélném směru. V příčném nikoliv. Vyndavat jsem je nezkoušel. Jsou připojený kabelem kvůli senzoru zapnutého pásu. Sedadlo spolujezdce dopředu nesklopíš, ale dozadu ano...slabostka píše:... tie posledné 2 sedačky sa dajú vybrať alebo sú napevno a len zložiť? Druhá rada - posuv na koľajničkách... demontáž z auta jednoduchá? viem tam nechať napr. 2 s tým že sa prisunú trocha k sebe v priečnom smere?
Takže v německu to nejspíše mají ZASE trochu domyšlenější,nebo mohou mít pro TAXI vyjímky.
A s tou homologací si myslím,že to nebude až tak horké ani u nás,protože kolega z práce koupil asi před 6 lety,starší 7 místnou Alhambru,ve které bylo jen 5 sedadel(míst k sezení) a asi po roce si 2 sedadla dokupoval.Dal za ně 20 000!!!
PRIUS II.G 2008
Ono sa tie posledné dajú asi zložiť do roviny s podlahou... určite sa nejako dajú aj vybrať keď sa dali namontovať ale zrejme by tam ostala neošetrená diera - škoda.... mohol by byť problém pri "prísnej" STK, neviem... mňa minule drbali že nemám hlavové opierky vzadu - na Punte jazdím sám, vzadu mám zložené sedadlá vždy... vraj na STK musia byť všetky opierky hlavy na mieste....
A k Taxi - možno je finta aj v nejakých úľavách na dani? poplatky za vstup do centra? lebo zase tí Nemci by len tak svoje MB nepustili k vode.
A k Taxi - možno je finta aj v nejakých úľavách na dani? poplatky za vstup do centra? lebo zase tí Nemci by len tak svoje MB nepustili k vode.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ano,mají úlevu při koupi nového vozidla s hybridním pohonem.Kolik,nevím.
Mám dojem,ze naše ministerstvo životního prostředí od letošního roku vyhlásilo také něco podobného.
Mimo téma,asi před 3dny tu někdo vzpomínal NISAN LEAF.Něco jsem si o něm vyguglil,a včera jsem ho míjel na křižovatce kouse od domu.Jel opačným směrem,tak ani nevím,zda je z blízkého okolí.Rád bych si s majitelem vyměnil informace,pokud by ho to neobtěžovalo.
Mám dojem,ze naše ministerstvo životního prostředí od letošního roku vyhlásilo také něco podobného.
Mimo téma,asi před 3dny tu někdo vzpomínal NISAN LEAF.Něco jsem si o něm vyguglil,a včera jsem ho míjel na křižovatce kouse od domu.Jel opačným směrem,tak ani nevím,zda je z blízkého okolí.Rád bych si s majitelem vyměnil informace,pokud by ho to neobtěžovalo.
PRIUS II.G 2008
Nissan leaf je podľa mňa dobrá voľba pre niekoho kto býva v rodinnom dome na predmestí alebo v nejakej dedine do 20-30km od mesta - ideálne vozítko povoziť deti do školy, nákupy, práca potom domov, v noci nabiť a vybavené.... škoda tej ceny... možno sa zobudia aj u náš, tiež čosi riešia ale oni radšej niečo z čoho by sa dalo niečo ukradnúť - tak zvýšia poplatky za prepisy, prihlásenia, PZP....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
To nemůžu, už je mezi lidma Priusů dost. Každý ho mít nesmí
Ale tak pro tebe- Německo (Sinsheim), Francie (Metz, Verdun), Lucembursko, Belgie (Brusel, Antverpy), Nizozemsko (Terneuzen, Bergen op Zoom) a zpět. Celkem 2.233 kilometrů na dvě nádrže a jako vždy bez technických problémů.

Ale tak pro tebe- Německo (Sinsheim), Francie (Metz, Verdun), Lucembursko, Belgie (Brusel, Antverpy), Nizozemsko (Terneuzen, Bergen op Zoom) a zpět. Celkem 2.233 kilometrů na dvě nádrže a jako vždy bez technických problémů.
- Přílohy
-
- image.jpeg
- (106.86 KiB) Staženo 1005 x