Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Karrel
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Karrel »

slabostka píše:Asi by to aj nahlásil lebo nepredpokladám že by jeden model mal o túto funkciu menej ale zrejme baterka v kľúči sa vybila tak ako sa vybila - nie postupne ale skokovo.... alebo práve v čase keď kapacita klesala nebol kľúč v aute.....
Ináč Prius plus je veľmi podarené auto aspoň podľa recenzií, ako si spokojný hlavne s vlastnosťami mpv? priestor vzadu do šírky, variabilita sedačiek, jazdné vlastnosti......?
...spokojenost převažuje nad negativi. Je to pohodlný auto, na žádný závodění a řezání zatáček to neni. Jako rodinne auto v slouží dobře. Místa na zadních sedačkách je dost. Sedačky lze sklápět a posouvat samostatně všechny tri. Dovnitr se vejde 3m trám.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

... tie posledné 2 sedačky sa dajú vybrať alebo sú napevno a len zložiť? Druhá rada - posuv na koľajničkách... demontáž z auta jednoduchá? viem tam nechať napr. 2 s tým že sa prisunú trocha k sebe v priečnom smere?
Operadlo spolujazdca sa nedá sklopiť dopredu?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Možná trochu mimo téma,
asi 3 týdny zpět jsem pobýval týden u přátel v Berlíně,kde nelze přehlédnout neskutečné množství TAXíků v režii nejen PRIUSů,ale i Avensis a sem,tam i Auris.Konkurencí za nimi klopýtá Mercedes,dle mého názoru tak 70:30%
Z TOYOT pak PRIUS+ asi 70%,P III možná 20% a o zbylých 10% se s velkou převahou dělí Avensis a drobky zbyly na Auris a P II.Těch jsem tam jako TAXI zahlédl pouze 2.
Ale civilních P II tam jezdilo dostatek.
MERCEDESY jsem neškatulkoval
Tato velmi hrubá statistika vznikla několika hodinovou vycházkou centrem(Alexanderplatz,Potsdamerplatz,Reichstags,Brandenburská brána...)Bohužel,mimo centrum se hybridy nenosí.
Přátelé mají chatu asi 20 km od centra,v oblasti Rehfelde,kde jsme bydleli a za dobu týdenního pobytu jsem viděl pouze 2 Priusy.
Na třídě Stralauer Alee 44,kousek od East Side Gallery-Muzeum berlínské zdi,má zastoupení TOYOTA-LEXUS,a protože už měli 30 min.zavřeno,tak jen pár fotek přes výlohu.Třeba P II v řezu:
Přílohy
P III.jpg
(115.65 KiB) Staženo 1187 x
P+.jpg
(162.79 KiB) Staženo 1187 x
Naposledy upravil(a) milanos dne pon 01.08.2016, 17:39, celkem upraveno 2 x.
PRIUS II.G 2008
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

v řezu
Přílohy
WP_20160705_051.jpg
(130.61 KiB) Staženo 1189 x
WP_20160705_048.jpg
(118.22 KiB) Staženo 1189 x
WP_20160705_059.jpg
(151.93 KiB) Staženo 1189 x
PRIUS II.G 2008
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

jj
Přílohy
WP_20160705_049.jpg
(233.3 KiB) Staženo 1192 x
PRIUS II.G 2008
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Psal jsem to před asi 2 týdny ve vlákně "kde jsme koho potkali" - byl jsem pár dnů ve Vídni a zhruba v poměru 80:20 tam jako taxi převládají Priusy (PII, PIII, P+) dokonce jsem tam několikrát viděl i taxikářský Nissan Leaf.
Zeman není můj prezident
Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

slabostka píše:... tie posledné 2 sedačky sa dajú vybrať alebo sú napevno a len zložiť? Druhá rada - posuv na koľajničkách... demontáž z auta jednoduchá? viem tam nechať napr. 2 s tým že sa prisunú trocha k sebe v priečnom smere?
...posledni dvě jsou napevno. Vyndat nejdou. I v servisu tají jestli jdou. A nedoporučují to kvůli homologaci na sedm mist, což by pak nesplňovalo VTP. Prostřední jsou na kolejnicích, pohyblivá jen v podélném směru. V příčném nikoliv. Vyndavat jsem je nezkoušel. Jsou připojený kabelem kvůli senzoru zapnutého pásu. Sedadlo spolujezdce dopředu nesklopíš, ale dozadu ano...
;-)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

K tým stredným - na Tine viem strednú vyhodiť a tie krajné potom nahodiť do pozície že sú k sebe bližšie - čiže 2 sedadlá ale bez veľkej diery po prostrednej sedačke... mám jedno dieťa a 3 sedačky vzadu nepotrebujem plus majú slušnú váhu takže vozím menej balastu. Inak ďakujem za info, pris plus sa mi veľmi páči, škoda vyššej ceny a malej ponuky jazdeniek.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Karrel píše:
slabostka píše:... tie posledné 2 sedačky sa dajú vybrať alebo sú napevno a len zložiť? Druhá rada - posuv na koľajničkách... demontáž z auta jednoduchá? viem tam nechať napr. 2 s tým že sa prisunú trocha k sebe v priečnom smere?
...posledni dvě jsou napevno. Vyndat nejdou. I v servisu tají jestli jdou. A nedoporučují to kvůli homologaci na sedm mist, což by pak nesplňovalo VTP. Prostřední jsou na kolejnicích, pohyblivá jen v podélném směru. V příčném nikoliv. Vyndavat jsem je nezkoušel. Jsou připojený kabelem kvůli senzoru zapnutého pásu. Sedadlo spolujezdce dopředu nesklopíš, ale dozadu ano...
;-)
Od známého v Berlíně vím,že pluska jsou jako TAXI velmi oblíbená pro svoji variabilitu.Ať už více pasažérů,nebo po odstranění zadních sedaček jako víceprostorová k přepravě většího množství zavazadel,hlavně z letiště.
Takže v německu to nejspíše mají ZASE trochu domyšlenější,nebo mohou mít pro TAXI vyjímky.
A s tou homologací si myslím,že to nebude až tak horké ani u nás,protože kolega z práce koupil asi před 6 lety,starší 7 místnou Alhambru,ve které bylo jen 5 sedadel(míst k sezení) a asi po roce si 2 sedadla dokupoval.Dal za ně 20 000!!!
PRIUS II.G 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ono sa tie posledné dajú asi zložiť do roviny s podlahou... určite sa nejako dajú aj vybrať keď sa dali namontovať ale zrejme by tam ostala neošetrená diera - škoda.... mohol by byť problém pri "prísnej" STK, neviem... mňa minule drbali že nemám hlavové opierky vzadu - na Punte jazdím sám, vzadu mám zložené sedadlá vždy... vraj na STK musia byť všetky opierky hlavy na mieste....
A k Taxi - možno je finta aj v nejakých úľavách na dani? poplatky za vstup do centra? lebo zase tí Nemci by len tak svoje MB nepustili k vode.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Ano,mají úlevu při koupi nového vozidla s hybridním pohonem.Kolik,nevím.
Mám dojem,ze naše ministerstvo životního prostředí od letošního roku vyhlásilo také něco podobného.
Mimo téma,asi před 3dny tu někdo vzpomínal NISAN LEAF.Něco jsem si o něm vyguglil,a včera jsem ho míjel na křižovatce kouse od domu.Jel opačným směrem,tak ani nevím,zda je z blízkého okolí.Rád bych si s majitelem vyměnil informace,pokud by ho to neobtěžovalo.
PRIUS II.G 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Nissan leaf je podľa mňa dobrá voľba pre niekoho kto býva v rodinnom dome na predmestí alebo v nejakej dedine do 20-30km od mesta - ideálne vozítko povoziť deti do školy, nákupy, práca potom domov, v noci nabiť a vybavené.... škoda tej ceny... možno sa zobudia aj u náš, tiež čosi riešia ale oni radšej niečo z čoho by sa dalo niečo ukradnúť - tak zvýšia poplatky za prepisy, prihlásenia, PZP....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Jedna od Severního moře...
Přílohy
image.jpeg
(106.54 KiB) Staženo 1030 x
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Hezká :wink:
a nějaké technické a osobní parametry z jízdy?
PRIUS II.G 2008
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

To nemůžu, už je mezi lidma Priusů dost. Každý ho mít nesmí :wink:

Ale tak pro tebe- Německo (Sinsheim), Francie (Metz, Verdun), Lucembursko, Belgie (Brusel, Antverpy), Nizozemsko (Terneuzen, Bergen op Zoom) a zpět. Celkem 2.233 kilometrů na dvě nádrže a jako vždy bez technických problémů.
Přílohy
image.jpeg
(106.86 KiB) Staženo 1005 x
Odpovědět

Zpět na „Prius“