Ano davnejsie mi to zopár krát spravilo.Teraz uz dlho nic...ale ja som aj vtedy a aj teraz mal podozrenie na palivo..špinu ..vodu v nádrzi. Keby šlo o elektronicky problém štartovanie a zapinanie asi by sa to prejavilo aj v riadiacej jednotke..a tam nič nie je. A stavalo sa to prave pri takomto pocasi ze cez den teplo..v noci mraz...take vlhke pocasie.
Ja si myslim ze sa dakde vyzraža voda a ta sa dostane k palivovemu filtru alebo priamo do motora.
Viac krat som sa na to pytal na servisnej ale nikde nic nezistili..a tiež mali podozrenie na palivo...mne sa to stavalo ked som tankoval inde..a tiež pri jazde s poslednou 1/3 nádrže a pri jazde do kopca..teda ked je nadrz naklonena.
A nešrotuj ho..je predsa ešte v záruke .
------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
Tak ano, aj mne to zacalo robit s tym yarisom, trhanie motora, akoby stracal vykon. Asi je hold ten motor citlivy na necistoty, zly benzin a neviem co este. V zahranici je benzin ok, ale u nas...fakt si clovek nemoze byt isty. Idem na servis, auto je nove tak v ramci zaruky mi to musia pozriet. Pred tym islo vsetko ok.
Daj potom vedieť co zistili..ale predpokladám že nič...mne to už asi rok (20000km) neurobilo..a to len tak ..potrhá na 200metroch a potom ide normálne. Keď to už robí tretiemu autu...dačo to bude znamenať...ale čo? Možno by vedeli majitelia Priusov...Aurisov..či fakt ten motor (Atkinson) nie je citlivý na palivo.
Tearz som zistil, teda co mi povedal znamy v renomovanom servise lexus/toyota,..yariska ma motor 1,5cm plus elektro, je to motor z priusu starsej generacie, prius terajsi ma motor 1,8cm a tie sa davaju aj do aurisa, prius najnovsi ma aj najnovsi motor tak isto ako raw4, tieto motory 1,5cm vraj boli dost nachylne na nepravidelnejsi chod, enormne na nekvalitne palivo, a trebalo to nejako v servise zostelovat. Dost casto im vadnu brzdy a treba ich tak isto v servise nastavit, tak ako aj paka rucnej brzdy ked je velmi volna. Preto sa tato 1,5cm okrem yarisky uz nikde nevyuziva. Teda ten clovek co som sa ho pytal vravel ze yariska nie je zla, len treba proste pocitat s tym ze sa tam mozu vysk. tieto problemy. Kamarat ma aurisa, 1,8cm a sice princip chodu motora je ten isty, ale auto je chodom motora aj vsetkym ostatnym o 2-3 triedy lepsie auto.
To s tou citlivosťou na benzín je to asi pravda...na toto som mal od začiatku podozrenie aj ja. Ale o brzdách nemôžem povedať krivé slovo..a to už mam 70 000km. Jediné náklady mimo servis boli žiarovky predných svetiel, prvá v 45 000km druhá pri 60 000 myslím. Cena originál 28eur..cena čína 9 eur.
Mozno zalezi od kusu auta ake clovek dostane z linky. Ked je to v zaruke, treba dat na servis a basta. Akurat mne sa ten rezim eco nepaci, yariska je s nim taka lenivsia. Ked ho clovek vypne ma pokoj, aj tak ma to auto dobru spotrebu. Skor sa mi paci ze v zapche vie clovek skoro stale jazdit na baterky.
trud: Mám už najeto 95tis. Žárovky jsem měnil taky dvě. V 90tis jsem měnil zadní brzdy, přední mám na 8mm, říkal mi v servise, že nové mají 10mm. Opravdu 2mm za 90tis? A brzdím normálně brzdama.
Ako kvalita auta vseobecne a pouzite technologie, plus nadstandartna vybava je super. Akurat sa clovek podivy ci, naozaj je ten motor tak citlivy na palivo a potom reaguje divnym prejavom, inak je auto naozaj zive, po stlaceni pedalu na doraz pridava ako besne. A brzdy su tiez celkom v pohode, ved je to male auto.
descent píše:trud: Mám už najeto 95tis. Žárovky jsem měnil taky dvě. V 90tis jsem měnil zadní brzdy, přední mám na 8mm, říkal mi v servise, že nové mají 10mm. Opravdu 2mm za 90tis? A brzdím normálně brzdama.
Prvé predsa odchádzajú predne...nešiel ti na tom dakto na ručnej?
Mne práveže pri zhodení kolesa hovoria aby som viac brzdil..zadné sú ako nové....záleží aj od štýlu jazdy.
A 2mm z čoho? Brzda či kotúč?
trud píše:Prvé predsa odchádzajú predne...nešiel ti na tom dakto na ručnej?
Mne práveže pri zhodení kolesa hovoria aby som viac brzdil..zadné sú ako nové....záleží aj od štýlu jazdy.
A 2mm z čoho? Brzda či kotúč?
Tak to nevím teď Říkal, že první jdou zadní, že to brzdí jinač, kvůli rekuperaci. Taky mi říkali ať brzdím více kdysi, ale jako už víc nemůžu, musím taky někam dojet
Nazdar, nase faro bude mat pomaly 4 roky a tak sa pripravujem na TK/EK. Davnejsie som tusim tu cital, ze TK/EK pre hybrid je potrebne prehnat cez autorizovany servis (AS). Dufam, ze tomu (uz) tak nie je (mam AS v mojom okoli v zuboch a oni asi tiez mna). Mate niekto uz za sebou TK/EK pre toto auto, idealne bez pouzitia AS? Mame najazdenych len okolo 23000 km a ziadne havarky, tak rozmyslam, ci vobec platit nejaku pred-pripravu alebo ci prichystat, overit a opravit co bude v mojich silach.
Aj mna to čaka 3.7. ma auto 4 roky...len trocha viac km (v lete 75 000 ?) , podla mna normalna STK..ved tam zavolaj a opytaj sa...a pripravovat nemusiš nič..preboha auto co ma 23000km predsa nemôže mať nič zle.Skontroluj žiarovky...lekarničku a môžeš isť
PS: kedy si presne kupoval?
Ano, planujem zavolat do dvoch najblizsich STK co mam po ruke. Len ma napadlo, ci uz to tu niekto absolvoval.
Kupoval som 26.7.2012 (objednaval 29.5.2012).
To auto ma zial par zlych veci (startovanie, radio, info o dojazde, tempomat, trojblik). Riesim to dlhodobo (prve dva problemye odo dna prebratia). Ale nemalo by to byt nic, kvoli comu by nepresla TK+EK. Problemy riesim momentalne s Toyotou v Prahe a planujem to tu neskor nahodit, ked to bude dotiahnute do konca, nech uz bude akykolvek.
ace960 píše:Ano, planujem zavolat do dvoch najblizsich STK co mam po ruke. Len ma napadlo, ci uz to tu niekto absolvoval.
Kupoval som 26.7.2012 (objednaval 29.5.2012).
To auto ma zial par zlych veci (startovanie, radio, info o dojazde, tempomat, trojblik). Riesim to dlhodobo (prve dva problemye odo dna prebratia). Ale nemalo by to byt nic, kvoli comu by nepresla TK+EK. Problemy riesim momentalne s Toyotou v Prahe a planujem to tu neskor nahodit, ked to bude dotiahnute do konca, nech uz bude akykolvek.
Co mas zo startovanim? Radio? Info o dojazde ? To ma nikdy nezaujimalo, ani tam neprepinam display...naco taka info..či jazdiš do poslednej kvapky?..Tempomat nemam,a trojblik? ..v ziadnom aute som to nemal..a vobec neviem preco sa to tak strasne riesi..