Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Zdravím, nevíte někdo jak to je se životností automatické převodovky multidrive s u corolly ? Slyšel jsem, že prý může odejít i hodně brzo třeba ve 120 000 km.
Ahoj, a já zase slyšel že vydrží třeba i 200tisíc a víc.
Ale taky jsem slyšel že třeba DSG odchází na 60 tis. km.
Co si z toho vezmeš?
Ne ale reálně co jsem si studoval o CVT tak u corolly by problém být nemusel - motor není extra výkonný a kroutící moment není velký (proto jí taky toyota nedává do nafťáků), asi i záleží na způsobu užívání...
Ale taky jsem slyšel že třeba DSG odchází na 60 tis. km.
Co si z toho vezmeš?
Ne ale reálně co jsem si studoval o CVT tak u corolly by problém být nemusel - motor není extra výkonný a kroutící moment není velký (proto jí taky toyota nedává do nafťáků), asi i záleží na způsobu užívání...
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Nemám zkušenosti, abych mohl cokoli tvrdit, ale podle mě to ani tvrdit nejde, maximálně podle nějaké hromadné statistiky, kterou si ale povede jenom Toyota, zbytek budou odhady podle kusých informací.Jaaggi píše:Zdravím, nevíte někdo jak to je se životností automatické převodovky multidrive s u corolly ? Slyšel jsem, že prý může odejít i hodně brzo třeba ve 120 000 km.
Kilometrově to podle mě nejde říct. Když někdo těch 120 tisíc najede za 2 roky po dálnicích, bude ta převodovka vypadat úplně jinak než po 10 letech s 50tisícovým nájezdem po městě. Jistě, oba příklady jsou extrémy, ale pro "průměrný" případ nebudeme mít dost informací. V nejlepším případě seženeme pár lidí, kterým odešla brzo, pár těch, kterým slouží 250 tisíc km a dál, a bude to pořád neprůkazné. Koupě a obecně vlastnictví jakéhokoli auta je majetkové riziko a čím více automatizace, tím více věcí, které se můžou pokazit.
Faktem je, že oprava, případně přímo výměna automatické převodovky je dražší než oprava/výměna manuálu. Když přihodím svůj názor: manuál podle mě vydrží víc, když ho bude řídit jeden člověk a naučí se s ním správně zacházet. Automat pak vydrží dýl, když s autem bude jezdit více lidí na střídačku - odpadají chyby při práci se spojkou a při řazení samotném. Ani náhodou to ale nejde tvrdit absolutně.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Díky za názor chlapi... Nevíte kolik by případně stála výměna toho automatu ?
nevím, tak 150 tisíc ?
Ale taky to nehodlám měnit
Ale taky to nehodlám měnit
Osobne si myslím, že pri normálnom jazdení cvtčko vydrží dlhší kilometrový nábeh po meste ako po dialnici, pri ktorom sa na kužeľoch tým pásom prenášajúcim výkon môžu vydrať drážky prakticky permanentným zaťažením v rovnakej polohe. Môj názor.Intri píše:Nemám zkušenosti, abych mohl cokoli tvrdit, ale podle mě to ani tvrdit nejde, maximálně podle nějaké hromadné statistiky, kterou si ale povede jenom Toyota, zbytek budou odhady podle kusých informací.Jaaggi píše:Zdravím, nevíte někdo jak to je se životností automatické převodovky multidrive s u corolly ? Slyšel jsem, že prý může odejít i hodně brzo třeba ve 120 000 km.
Kilometrově to podle mě nejde říct. Když někdo těch 120 tisíc najede za 2 roky po dálnicích, bude ta převodovka vypadat úplně jinak než po 10 letech s 50tisícovým nájezdem po městě. Jistě, oba příklady jsou extrémy, ale pro "průměrný" případ nebudeme mít dost informací. V nejlepším případě seženeme pár lidí, kterým odešla brzo, pár těch, kterým slouží 250 tisíc km a dál, a bude to pořád neprůkazné. Koupě a obecně vlastnictví jakéhokoli auta je majetkové riziko a čím více automatizace, tím více věcí, které se můžou pokazit.
Faktem je, že oprava, případně přímo výměna automatické převodovky je dražší než oprava/výměna manuálu. Když přihodím svůj názor: manuál podle mě vydrží víc, když ho bude řídit jeden člověk a naučí se s ním správně zacházet. Automat pak vydrží dýl, když s autem bude jezdit více lidí na střídačku - odpadají chyby při práci se spojkou a při řazení samotném. Ani náhodou to ale nejde tvrdit absolutně.
Každopádne nikdy som nepočul o vysypanej cvt pri toyote ale počul som o vysypanom manuále, či dsg (u koncernu).
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Toto můžu potvrdit, kolega z práce dával 60 tisíc za opravu převodovky u 4 roky starého passata (nejsem si teď jistý, jestli to měl automat, nebo manuál). Druhý kolega s cca 5 let starou oktávkou po 120 tisících řeší každou chvilku nějakou drobnost, ale už měnil i vstřiky a dával za to tuším 25 tisíc (benzín, navíc 77 kW, takže docela slabý, ale dost možná k tomu přispělo LPG). A to těch lidí kolem sebe neznám nijak moc. U Toyot jsem nikdy o problémech v podstatě s čímkoli neslyšel. Běžně člověk slyší stížnosti na komfort, že po pár letech začne auto vrzat a tak, ale nikdy nic, co by z auta udělalo těžítko. Je ale pravda, že koncernovek u nás jezdí řádově více než Toyot, a tuším, že na Slovensku to nebude lepší...Kocúr píše:Každopádne nikdy som nepočul o vysypanej cvt pri toyote ale počul som o vysypanom manuále, či dsg (u koncernu).
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 16:07, celkem upraveno 1 x.
U ravky se da tohle nastavovat pres radio touch 2, tak zkus mrknout, treba to tam mas taky. Myslim, ze je to v nastaveni autarogerer píše:Vyzkousite prosim nekdo kdo mate automat toto?
Zarazeno P, zavreny vsechny dvere.
Smart key- ignition on, do dvaceti sekund zmacknout a 5 sekund drzet tlaciko zamknuti vsech dveri (u ovladani oken) pote uvolnit. Tim by se mela aktivovat funkce automatickeho zamknuti auta z prerazeni z P (deaktivace obdobne jen odemykacim tlacitkem)
Bez Smart key - obdobny postup ale klicek ON.
U auta se smart key a automatem by mel obdobny postup fungovat pri zarazenem N a tam by se auto melo uzamknout ne po prerazeni ale podle rychlosti 15kmh)
U manualu a bez smart key to nejde asi vubec.
Diky:-)
Mozna to vse plati jen pro neevropske verze
RAV4 HSD FWD
Vim, ze tu nekdo resik problem s CVT u RAVky, ale to bylo na novym aute, takze asi vyrobni vada. Nakonec dostal novouCorolla2014 píše:Skutečně by bylo dobré, kdyby se zde někdo ozval, zda má či nemá problém s CVT. Ale, pokud by někdo ten problém řešil, tak to zde někde na fóru bude. A ač jsem hledal, tak jsem nenašel. A nebo špatně hledám?
RAV4 HSD FWD
u avensise to jde taky nastavit v nastavení auta v touch 2.
Corolla to tam nemá, ani v manuálu
Corolla to tam nemá, ani v manuálu
V mojí Corolle to není. V nastavení auta je sice nabídka s nastavením zámku dveří, ale v ní jsou jenom dvě zaškrtávátka, jedno pro bezklíčový vstup, druhé chápu jako problik blinkry při odemknutí/zamknutí (nezkoušel jsem ještě ani jedno vypnout). Není tam ale nic, co by evidentně ovlivňovalo chování zámků při rozjezdu.kadel píše:U ravky se da tohle nastavovat pres radio touch 2, tak zkus mrknout, treba to tam mas taky. Myslim, ze je to v nastaveni auta
Zdarec. Len jedna vec, ohľadom tankovania. Hrdlo od tankovacieho otvoru je voči rúre v takom tvare a v takej pzícii, že nie v akejkoľvek polohe vôjde dovnútra celá hlaveň tankovacej pištole tak, aby sa dalo tankovať bez držania pištole aby sa nevysúvala. Niekto tu na fóre tuším s tým mal svojho času problém. Je treba nájsť si tú správnu polohu.
Prikladám fotku ako to je správne.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Jenom doplním, že doporučuju "učit" se správnou polohu opatrně, ona ta pistole fakt hodně ochotně vylézá ven. Ale na to přijde každý majitel velmi rychle.Kocúr píše:Zdarec. Len jedna vec, ohľadom tankovania. Hrdlo od tankovacieho otvoru je voči rúre v takom tvare a v takej pzícii, že nie v akejkoľvek polohe vôjde dovnútra celá hlaveň tankovacej pištole tak, aby sa dalo tankovať bez držania pištole aby sa nevysúvala. Niekto tu na fóre tuším s tým mal svojho času problém. Je treba nájsť si tú správnu polohu.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019