Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

já vám půjčím současné moje Mondeo z roku 2001 a u něho můžete řešit hluk :D
Podle mě už se tu řeší, v kterým autě je víc slyšet, když spadne špendlík :). Ale určitě na to mají velký vliv pneumatiky.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

U kazdeho je ten pocit a preferencie iné.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
ewzenQ
Navigátor

Příspěvek od ewzenQ »

papi píše:já vám půjčím současné moje Mondeo z roku 2001 a u něho můžete řešit hluk :D
Podle mě už se tu řeší, v kterým autě je víc slyšet, když spadne špendlík :). Ale určitě na to mají velký vliv pneumatiky.
tak toto mi pride dost odveci :D taky ho niekto od teba kupuje za 500-600k? :D
proste si clovek kupi auto za vacsie uspory a taka vec ako hluk moze byt jedna vec co mu bude vadit na uplne novom aute v 2018/19. Sme sa snad za tie roky niekam posunuli, nie? ci je v poho ze to auto huci/ je pocut podvozok, lebo doma mam zaparkovane 15-20 rocne auto a to huci viac .. tak preco to riesit :roll:
Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

já jej chápu jak to myslelel. Ano určitě se doba a hlavně technika posunula, nicméně ceny nových vozů se zase od toho roku 2001 tak moc nezměnily. Já když jsem kupoval novou Corollu v roce 2005, tak stála to samé co stojí +- dnes. Nesrovnávám s hybridem. Rozdíl ve výbavě a toho co to auto umí velký, rozdíl ve zpracování a použitých materiálech minimální. Nicméně o kolik od té doby stouply náklady na výrobu, především mzdy, energie, logistika atd ?. Cena vozu se však moc nezměnila, proto pro mne logicky vychází, že ona kvalita právě ve věcech jako jsou materiály na odhlučnění apod nemůže být extra jiná než byla v té době. Toyota je nyní dražší hlavně kvůli hybridnímu pohonu a cena se určuje také podle nabídky a poptávky. Poptávku mají vzestupnou, proto si dovolují zvyšovat ceny vzlášť když srovnatelná konkurence o moc levnější není. Když já a mnoho mne podobných jim to za to dá, tak proč by šli s cenou dolů :-).
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Dobře to vystihl @MartinHSD jak sem to myslel.
Za mě současný téměř 20letý auto mě nepřijde nějak extra hlučný a nová corolla určitě na tom bude líp než staré Mondeo a není to pro mě věc, kterou bych moc řešil apotrpěl si na ní.Já sem ze škody 120 přesedlal na Mondeo rv 2001a příští rok z jara přesedlám na Corollu r.v. 2020 a věřím, že to bude obdobný skok jak tehdá ze škody 120. Nepředpokládám, že bude hlučnější než Mondeo, jde mi spíš o spolehlivost a praktičnost, než o to, jestli vněm uslyším tikat hodinky - pak si musím připlatit a koupit digitálky :D.

A jak píše správně MartinHSD, ceny aut se zas tak hrozně nezměnili, tehdy třeba Mondeo stálo myslím přes 500t , ted corolla za ty prachy je pomale v hybridu a výbava a comfort zase o dva levely výš.
Ale každý samozřejmě preferuje něco jinýho, ale asi každý chce za svoje peníze dostat co možná nejlepší výrobek.
Já třeba nebudu kritizovat corolu sedan, že to není žádný trhač asfaltu, to bych si šel koupit jiný auto ... . Někdo řekne, že v té cenové relaci jsou rychlešjí auta a ne takový hlemejžd, já zas mu řeknu, jakou má spotřebu a zda potřebuje takový výkon.

Já chci za svoje peníze kvalitní spolehlivé, pohodlné auto s co nejlacinějším provozem, což podle mě corola splňuje na 1.
když koukám na konkurenci, kde auto za půl míče tam má litrovej motor s turbem, tak se mě to zdá výsměch a divím se, že nejde radši do Corolly ..., ale každej chce od auta něco jinýho.

Na současné Mondeo nedám dopustit, má najeto 205t a kromě destiček, oleje,sem za celou dobu vyměnil jen termostat, chladič (mou vinou) a pružiny, které jsem přetížil.
Když kouknu na nové Mondeo, cena je ještě výš a samozřejmě turbo, tak proto měním značku. Prostě poměr cena/spolehlivost/komfort/výkon/ pro moje potřeby zatíém vede jednoznačně Corola.
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Kocúr píše:Dnes každý blb má poriadne natónované zadné okno. Ak ideš za takýmto autom nevidíš čo sa pred ním deje. S vyšším posedom pri troche šťastia to vidieť môžeš - a ver mi že sa to môže hodiť.
:mrgreen: Tak aj ja sa hlasim :mrgreen: Zadne okno je zatmavene od toyoty v ramci balika. Co mam teraz robit aby som nebol za blbca? :wink: :lol:
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

:wink:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

Corollu 2019 je potreba si projet trochu dele a nejlepe 2x aby opadlo prvni nadseni z testovaci jizdy,zvlast u cloveka ktery s hybridni motorizaci nema zkusenosti...ano reseni je si kola prezout,ale ja nedam 600t abych si hned koupil za dalsich 20 pneu a zkouset jestli je to ok nebo ne (ne kvuli penezum,ale z principu)
hybridni pohon se musi clovek naucit ovladat ,odmenou bude eliminace "vysavace"..me diskutabilni dynamika nevadi,nejsem ridic brzda-plyn a zkusenosti mam s priusu druhe i treti generace a aut ciste na elektricky pohon ktera vyzaduji take u rizeni premyslet...
Corolla 2019 je bezesporu nove auto s novou generaci e-CVT plne novych a vylepsenych technologii nicmene po ujeti cca 50km me nepresvedcila hlukem a jizdni projev v zatackach mno dobry ale zminene C-HR je na tom i pres svou vysku lepe
porovnavat hluk/vlastnosti/cenu/technologie v 10-20 let starem vymlacenem mondeu a novem aute je mimo misku
uz jen proto ze v dobe kdy bylo mondeo nove byla cena koruny jina nez je dnes a v techto letech mela Toyota systemy ktere nektere renomovane automobilky uvadi jako strasnou noviku,nektere o nich jeste ani nevim...
jak tu nekdo napsal kazdemu vyhovuje neco jineho,me lepe sedla a vyhovuje C-HR a po prvnich cca 1000km jsem presvedceni ze to je lepsi volba nez corolla 2019
ano v pulce roku pravdepodobne vyjde facelift C-HR s 2.0 HSD ,nicmene to cenove jinde jsme
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

martinol:
to je opravdu tak šílený zvuk od kol, že se to nedá poslouchat ?
Já nepředpokládám, že je tam horší zvuk oproti mému 20 let starému Mondeu, který je v pohodě a proto mě přijde scestné řešit hluk od kol ..., ale třeba až se svezu, tak třeba budu vědět víc.
CH-R může být třeba i lepší volba, ale je o 100t dražší, to už je pro mě moc.

Pro mě je strop 560t a pokud pro mě má někdo lepší volbu za tyto peníze, tak rád se nad tím zamyslím :)
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

pro me ktery presedl z Priuse a Avensise ten hluk sileny je...
me prijde zcestne srovnavat hluk u 20 let srale pastiky v hodnote 20t s autem v hodnote 600t+ ;) sorry ;)
pokud si projdes ceniky zjistis ze C-HR je levnejsi nez corolla 2019
za 560t koupis C-HR uplne v klidu rekl bych..ja za sve v Executive s LED paketem dal 600
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

martinol ma podla mna pravdu.
Co pozeram testy, tak Corolla Kombi 2.0H (potencionalna kupa) je hlucna dokonca aj z kufra a spatnych zrkadiel. No plnokrvna nahrada Avensisu to rozhodne nie je.
Niektori (ADAC test 1,8H) si stazuju aj na hluk odo motora.
Pritom cenovo to skace cez Avensisa.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

martinol:
ty sem právě projížděl, ale srovnával sem je v ceně hybridů ....
A nejlacinější hybrid CH-R je 634 900.
Ano, ty seš asi zvyklej na větší ticho, tak ti to vadí, já sem zvyklej na 20 letou paštiku, tak mě to nevadí , pokud teda není hlučnější než moje paštika :D :).
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

Papi :

hele i kdybych presedl z favorita tak mi to za 600 fakt vadi ;) :) ...mimochodem zkus si sednout do 20 let stareho avensise,pokud je v poradku muzete si v predu septat ;)

za me je to sice pekne ,systemy nacpane ale nedotazene auto
jinak se slevou kdyz si ji vyjednas se na tech 600 dostanes a pokud si koupis treba predvadecku s najezdem 5-10 tak se vejdes i do Executive ,kdyz neco pridas i Sellection
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

martinol píše:pro me ktery presedl z Priuse a Avensise ten hluk sileny je...
me prijde zcestne srovnavat hluk u 20 let srale pastiky v hodnote 20t s autem v hodnote 600t+ ;) sorry ;)
pokud si projdes ceniky zjistis ze C-HR je levnejsi nez corolla 2019
za 560t koupis C-HR uplne v klidu rekl bych..ja za sve v Executive s LED paketem dal 600
jenom k té ceně, těch 600 tis za Hybrid Executive s LED je za nové auto ? nebo za předváděčku ?. Upřímně za nové se mne to moc nezdá. Akční cena je za toto 694 tis, ano prodejce něco dolů dá, ale 100 tis ?. Jinak netahal bych sem ceny za předváděčky, nebo bych to uvedl, pak ty ceny lehce mystifikují.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“