Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
rezance
Člen Týmu

Re: Yaris HSD

Příspěvek od rezance »

zajtra ho idem kupit, ak daju nejaku vysoku dotaciu bude si trhat vlasy:D ak by dali zadarmo parkovanie to by potesilo, eei parkovacia sluzba uz teraz dava 10% zlavu, co pri parkovacej karte moze byt aj 50e rocne :) aj ked aj teraz je to celkom fajn, budem mat paket zdarma zimne kolesa, PZP...
Inak vybral som si bielu, lebo je celkom pekna a zadarmo, lahka udrzba, no prekvapilo ma ked mi predavac povedal ze je to +80e, nieze by to bola velka ciastka pri kupe auta, ale nepaci sa mi to.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S tou farbou máš pravdu, svojho času bola biela naprieč spektrom značiek zadara. Teraz sa takmer všade pripláca. :bomb: A to predtým tvrdili že je zadara lebo je najlacnejšia a najľahšia jej príprava. Problém je v tom že sa začala predávať, je v trende. A nie žeby sa jej príprava zmenila.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Presne tak :roll:
Ja ked som predával v r. 2007 corsu - bielu do bazaru, ponukali mi práve kvôli tej farbe menej za to, lebo vraj biela sa zle predáva. Je to aj kvôli tomu, že z bezp. hladiska sa biela lahšie "prehliadne". Aj ked je to podla mna relatívne...(vtedy zasa ešte nebolo povinné denne svietenie)
Biela spolu s čiernou sú však najnešťatnejšími farbami na údržbu.Mal som yarisa čierneho a spomínanú corsu v bielom.. Biela je ale o niečo na tom lepšie ako čierna. Tam zasa nevidieť hned drobné škrabance. Ale biela na hybride zasa robí práve hybrid "originálnejším" . 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Na údržbu sa mi vidia najlepšie odtiene striebornej. Vyslovene zlé sú tmavé farby. Biela je niečo medzi - plus bonusom sú takmer neviditeľné oderky z parkovania v zmysle buchancov dverami do dverí a podobne. A tá biela mojim corollám vyslovene sekne 8)
Inak tuto v Košiciach v poslednej dobe vidieť občas parkovať BMW M3 pri Double Three ( neviem či to je Rezešova nová hračka) s úžasnou matnou striebornosivozlatohnedou farbou. Neviem či to je fólia alebo originálna farba ale je úplne že super parádna, na slnku má nádych do zlatavohneda a pod mrakom do strieborna. Minule Bentley za ním nikto neriešil a to BMW si každý obzeral.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

chameleonová farba ??
Inak-ako píšeš-najlepšia na udržbu je strieborná alebo šedá metla (mal som aj yarisa a teraz mám tohoto Note-ho v šedej). Fakt to cítiť, že ma to neťahá každú chvilu umývať a leštiť... 8)
Ved viete aký som... U mna 3 ročné auto musí vypadať akoby z linky zišlo. 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rezance
Člen Týmu

Příspěvek od rezance »

ako bielu som myslel zhladiska udrzalnosti ak by trebalo daco tmelit a striekat, metaliza hned vsetko prezradi..
rezance
Člen Týmu

Příspěvek od rezance »

este otazka pre tych co na auto cakali dlhise (ako som cital v tejto teme, niektory aj vyse pol roka), ako to bolo so spisanim zmluvy? spisali ste nieco ako zmluvu o buducej zmluve a tak cakali? kedy ste platili a kedy stesa stali oficialne majitelom vozidla, koli prihlaseniu a poistke... az po brebrati, ci?
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Nazdar, co si pamatam, ja som platil pri objednavke 1000 € (kartou) a zvysok (prevodom) ked mi dali vediet, ze auto je pripravene na prevzatie. Dostal som docasnu spz, ktora je na par dni (je tam limit) do kedy mas auto prihlasit na vb.
jees
Navigátor

Příspěvek od jees »

Ahoj, obracím se na majitele Yarise HSD, kteří už prošli servisní prohlídkou.
V rámci předepsaných kroků na checklistu je i kontrola hybridního systému s poznámkou, že by měl být dodán protokol z diagnostiky. Dostali jste v rámci servisní prohlídky tento papír?

Mě totiž tento protokol nebyl servis schopen předat při první ani druhé servisní prohlídce. Před rokem při prvním servisu jsem to nijak moc neřešil a spokojil jsem se s tvrzením, že test hybridního systému určitě dělali a mají to uložené u nich. Letos při druhé servisní prohlídce jsem nicméně trval na tom, že ten protokol chci vidět. Opět se situace opakovala a byl jsem technikem ujištěn, že test určitě udělali. Přesto jsem chtěl protokol vidět. Nastal velký problem. Bylo mi řečeno, že musí sehnat člověka, co dělá diagnostiku a ten tam momentálně není. Mezitím auto, které stálo před servisem a mělo být defacto hotové a zkontrolované, zmizelo. Řekl jsem si: "Aha, vysrali se na to a teď to urychleně dodělávají." Čekal jsem tam další hodinu, kdy mě technik krmil naprostými bullshity, aby zakryl jejich totální fail. Po hodině přijel technik s autem a myslíte, že jsem dostal report z diagnostiky? Ani omylem. Opět ta samá písnička - diagnostiku dělali a je vše OK. Jenže žádný důkaz. Naprostý bullshit.
Neměl jsem sílu se už hádat, tak jsem sebral auto a vypadnul odtamtud.

S největší pravděpodobností ani nebyli schopni tu diagnostiku provést, protoze mezi řečí s technikem zaznělo něco o problému se samotným připojením diagnostiky. Jenže co teď? Auto sice jezdí, ale asi tam nějaký problém bude, když nebyli ani schopni připojit diagnostiku a provést vlastní test. Může to být marginální věc, ale taky nemusí.

V tom servisu mě už neuvidí a příště pojedu jinam. Obávám se ovšem, aby to nebylo to samé v bledě modrém :|

Zkusím napsat i oficiální stížnost přímo na Toyotu, protože takovéto jednání si podle mě autorizovaný servis dovolit nemůže. Uvidíme, co se stane :D

Tato zkušenost mě bohužel utvrdila ve smutném faktu, že dneska fakt už nejde věřit vůbec nikomu. Co si člověk neudělá nebo nezkontroluje sám, tak ho akorát ojebou. Hlavně, že zákazník solí prachy. :(
slaavko
Člen Týmu

Příspěvek od slaavko »

ja som bol v oktobri na prehliadke po 45t. km a potvrdenie kontroly stavu hybridneho systemu som dostal prvy krat, predtym sa neunuvali ani v mojom servise :)
Toyota Yaris Hybrid Style, Senso
jees
Navigátor

Příspěvek od jees »

slaavko píše:ja som bol v oktobri na prehliadke po 45t. km a potvrdenie kontroly stavu hybridneho systemu som dostal prvy krat, predtym sa neunuvali ani v mojom servise :)
A je tam vidět něco zajímavého? Testuje se jenom hybridní baterie nebo i něco dalšího?
slaavko
Člen Týmu

Příspěvek od slaavko »

jees píše:
slaavko píše:ja som bol v oktobri na prehliadke po 45t. km a potvrdenie kontroly stavu hybridneho systemu som dostal prvy krat, predtym sa neunuvali ani v mojom servise :)
A je tam vidět něco zajímavého? Testuje se jenom hybridní baterie nebo i něco dalšího?
podla mna nic zaujimave...
Přílohy
IMG_6113.JPG
(77.64 KiB) Staženo 1070 x
IMG_6112.JPG
(70.52 KiB) Staženo 1070 x
jees
Navigátor

Příspěvek od jees »

No jo, ale aspoň víš, že to máš (snad :D ) OK. Já nevím ani to... :|
slaavko
Člen Týmu

Příspěvek od slaavko »

ja som cakal, ze tam budu aspon nejake cisla. a ono je to len OK. ale aspon nieco. skus kontaktovat importera. robit vramci garancky to maju, tak nech to preveri on
huli
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huli »

rovnaky papier som dostal. pred par tyzdnami mi skoncila zaruka a co sa hned nestalo? z nicoho nic sa mi zmenila geometria. teraz mam volast trosku doprava aby som siel vobec rovno. neviem si to vysvetlit. ziadny naraz, smyk ani vytlk som nechytil. divne nie? co s tym? mam chut ist do toyoty aby to spravili v ramci zaruky ved skoncila teraz nedavno. hm..?
Peugeot 206 1,4E
Toyota Yaris HSD Style, Senso 2012
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“