Ahoj, obracím se na majitele Yarise HSD, kteří už prošli servisní prohlídkou.
V rámci předepsaných kroků na checklistu je i kontrola hybridního systému s poznámkou, že by měl být dodán protokol z diagnostiky. Dostali jste v rámci servisní prohlídky tento papír?
Mě totiž tento protokol nebyl servis schopen předat při první ani druhé servisní prohlídce. Před rokem při prvním servisu jsem to nijak moc neřešil a spokojil jsem se s tvrzením, že test hybridního systému určitě dělali a mají to uložené u nich. Letos při druhé servisní prohlídce jsem nicméně trval na tom, že ten protokol chci vidět. Opět se situace opakovala a byl jsem technikem ujištěn, že test určitě udělali. Přesto jsem chtěl protokol vidět. Nastal velký problem. Bylo mi řečeno, že musí sehnat člověka, co dělá diagnostiku a ten tam momentálně není. Mezitím auto, které stálo před servisem a mělo být defacto hotové a zkontrolované, zmizelo. Řekl jsem si: "Aha, vysrali se na to a teď to urychleně dodělávají." Čekal jsem tam další hodinu, kdy mě technik krmil naprostými bullshity, aby zakryl jejich totální fail. Po hodině přijel technik s autem a myslíte, že jsem dostal report z diagnostiky? Ani omylem. Opět ta samá písnička - diagnostiku dělali a je vše OK. Jenže žádný důkaz. Naprostý bullshit.
Neměl jsem sílu se už hádat, tak jsem sebral auto a vypadnul odtamtud.
S největší pravděpodobností ani nebyli schopni tu diagnostiku provést, protoze mezi řečí s technikem zaznělo něco o problému se samotným připojením diagnostiky. Jenže co teď? Auto sice jezdí, ale asi tam nějaký problém bude, když nebyli ani schopni připojit diagnostiku a provést vlastní test. Může to být marginální věc, ale taky nemusí.
V tom servisu mě už neuvidí a příště pojedu jinam. Obávám se ovšem, aby to nebylo to samé v bledě modrém
Zkusím napsat i oficiální stížnost přímo na Toyotu, protože takovéto jednání si podle mě autorizovaný servis dovolit nemůže. Uvidíme, co se stane
Tato zkušenost mě bohužel utvrdila ve smutném faktu, že dneska fakt už nejde věřit vůbec nikomu. Co si člověk neudělá nebo nezkontroluje sám, tak ho akorát ojebou. Hlavně, že zákazník solí prachy.