Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MKD
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od MKD »

Já s novou najel sice jen něco přes 200km, ale hluku od kol jsem si vůbec nevšiml. Spíš mě rusil aerodynamický hluk kolem zpětného zrcádka. Ale pravda, se ženou jsme i při rychlosti kolem 90-100km/h mohli skoro šuškat a slyšeli jsme se bez problémů dokonale.. (trasa E50 z Brna na Uherský Brod, i po zimě dobrá cesta).
Až budu mít Corollu se 17" doma, což bude cca za 3 týdny, vezmu si mobil s aplikací na měření hluku a důkladně si pohraji :biggrin:
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No jo ale tu sa spomína sedan.
A subjektivne(môj pocit) bol ten ,že sedan je oproti TS počuť viac.
A to ako motor tak aj hluk od kolies.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

no jenze 16 na auto nedas..jen 17 a 18 ....
jizdu na 17 jsem jel s TS ,ale jak jsem psal rozdil ano ale slyset je porad...
obavam se ze misto Corolly bujdu za ty penize radeji do C-HR kde je ten podvozek lepe vyladen/odhlucnen
jen me bude mrzet nova generace prevodovky a vyladenejsi sw motoru ,ktere v C-HR nejsou
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ani po FL? Keď tam bude 2.0 benzín tak tam nebude už náhodou aj nová generácia eCVT ?
Je ozaj CHR tichšie ako nová Corolla?
Za mňa zatiaľ kvôli batozinovemu priestoru CHR nepripadá do úvahy. Prístup možno podobný ako do môjho starého Auris ale objemovo mensi oproti TS. Ten rozdiel 140-150 litrov je podľa mňa rozhodujuci.
maross
Navigátor

Příspěvek od maross »

Toyoty su zrovna neni najtichsie auta nova corolla je hlucna ako starsia aj ako auris takze tam tocje na jedno chr to same dat si to odhlucnit je jedina vec co pomoze pokial clovek trva na toyote
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

C-HR je 100% tizsi stejne jako Corolla clasic (stary model) nez Corolla 2019, ktera je pro me sklamanim,takze vytez jednoznacne C-HR i co se tyka podvozku vede na cele care...
martinol
Člen Týmu

Příspěvek od martinol »

maross píše:Toyoty su zrovna neni najtichsie auta nova corolla je hlucna ako starsia aj ako auris takze tam tocje na jedno chr to same dat si to odhlucnit je jedina vec co pomoze pokial clovek trva na toyote
nemuzu s tebou souhlasit..(2x prius,1x avensis T27)..
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

martinol píše:no jenze 16 na auto nedas..jen 17 a 18 ....
jizdu na 17 jsem jel s TS ,ale jak jsem psal rozdil ano ale slyset je porad...
obavam se ze misto Corolly bujdu za ty penize radeji do C-HR kde je ten podvozek lepe vyladen/odhlucnen
jen me bude mrzet nova generace prevodovky a vyladenejsi sw motoru ,ktere v C-HR nejsou
Já na Corollce r.v. 2017 mám v TP zapsané 15", 16" a 17". Používám 15 v zimě a 16 v letě. Jestli nová má jen 17 a 18 no nevím, nevím.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No ak už CHR tak jedine s novým 2.0 litrom a eCVT.
Inak to auto nestojí aspoň pre mňa za pozornosť.
A čo je pre jedného hlučné tak pre iného môže byť vyhovujúce.
A mne sa TS nezdá určite hlučnejšie ako to čo vlastním teraz. Práve naopak.
A určite by som nové auto nerozoberal kvôli dodatočnému odhlucneniu.
No kto má na to chuť tak nech sa hrá.

@tisnov
Mal som 15" zimné Continental do doby kým som zistil,že tento rozmer nemám v TP
Obul som presne tie isté 16" Continental a môžem s kludom povedať,že niet za čím banovat.
Viem že na zimu sú lepšie "tenšie" gumy. Ale ..
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Jo, na zimu jsou užší lepší, to mám 15" v šířce 195 a ok.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Kocúr píše:Luke_Luke: Vyčítal som to z cenníka na ofiko webe.
Corolla HB 1.2T štartuje na 1240kg, 1.8hybrid na 1295kg a 2.0hybrid na 1340kg.
Pravda u HB, je to tak, ale napriklad u TS je situace opacna, 1,8 je lehci nez 1,2T.

1,2T od 1305, 1,8 od 1290 a 2,0 od 1370. Zda se mi to skoro jako tiskova chyba, ptz nechapu, proc by vsechny motorizace HB vs TS nabrali na vaze, jen 1,8TS by schudla :-)

Jinak dnes jsem videl hodnoty z technicaku realnych aut:

1,2T HB manual selection na 18'' 1315kg provozni a 1820max
1,8 TS comfort style tech 1375kg provozni a 1835max
2,0 TS execuive 1445kg provozni a 1955 max

No a ted k veci, takze ciste srovnani mezi 1,2T a 1,8H rekneme, ze jsou stejne tezke, hybrid ma cca o 5kw sysemove vice v mnohem sirsim spektru otacek, spodek elektro, vrch atmosfera. Presto je dynamika auta o 1,5s na stovku horsi, bohuzel udaje 60-100 a 80-120kmh nemam k dispozici.
Nechapu, cim to je, proste papirove by ten hybrid mel byt ve vsem lepsi a neni.

Takze mi to nedalo a dnes jsem si dal testovacku s 1,2T HB selection a to auto sviha neskutecne, oproti minule generaci je ten motor skvele odhlucneny, tahne ve velkem spektru otacek a navic ta dynamika je nejen pocitove, ale i realne uplne jinde. Pri 130kmh tacho toci pod 3tis ot. Samozrejme MMT prevodovka zabije pulku dynamiky, zkousel jsem manual. Ale ted uz vim, ze e-CVT zabije 3/4 dynamiky motoru.

Dále jsem testoval Miracast a Mirrorlink.
Na uvod reknu, ze Android Auto ani Apple car play soucasna auta neumi a umet nebudou, az aut vyrobene od zari 2019 budou mit jiny HW/SW, ktery to umozni, ale nebude zpetne kompatibilni.

Pres Miracast se mi podarilo pripojit telefon s Android 9, konkretne Oneplus 6 a v pohode prenest Waze,Sygic, Google Maps na obrazovku, slo tam i Youtube a vicemene jakakoliv obrazovka a ted se podrzte, je tam megafail, kdyz se rozjedes, Miracast se kvuli bezpecnosti odpoji... Takze dokud nekdo na ENG foru nehackne tuhle ficuru, mame smulu.
Mirror link na novych Androidech moc nefunguje, umi ho stare telefony a vetsina modelu Samsungu po S8, z appky udajne prodejkyni fungoval Sygic, ale pry ne moc spolehlive a parovani bylo na dlouhe lokte, Oneplus nepodporuje Mirrorlink(povazuji ho za pohrbeny) kvuli zastarale technologii, takze ja mam v tomhle smulu.

Kdyby nekdo uvazoval o vybave Comfort + Tech, tak jsem zkoumal rozdil parabolicke vs projektorove svetla, mely by byt udajne(podle prodejce) stejne svetlomety, jen ten vnitrek jiny, denni sviceni udajne stejne, takove ty prohnute bile pruhy, coz ale vyvraci katalog, kde je videt, ze denni sviceni ve vybavach Active, Comfort a Comfort Tech a kolem svetla nejaky jakoby plast nebo prolis, ktery zakryva denni svice z modelu style a vyssich, takze to bude zrejme dost odlisne a denni sviceni bude mala kosticka blize stredoveho loga.

No po tomhle dnesnim zjisteni jsem jeste vice na pochybach...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ecvt nemôže zabiť žiadnu dynamiku lebo je to manuálna prevodovka vo svojej podstate. hsd je totiž napriek papierovému výkonu postavená na úsporu a nie na dynamiku. ešte je otázka či sa testuje v režime normal, eco alebo sport. Klasický turbobenzín sa nedá s hsd porovnávať sú to dve rozdielne autá nie dve rozdielne motorizácie.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
peter3422
Člen Týmu

Příspěvek od peter3422 »

ecvt je manualna prevodovka vo svojej podstate ? :))) eCVT a manualna prevodoka je asi tak rozdiel jak juzny pol a severny pol na zemi. eCVT ani nieje prevodovka uz ked (vo svojej podstate).

http://eahart.com/prius/psd/

tu si to mozte vyskusat.

tu to vidno na videu... https://www.youtube.com/watch?v=Zpfs2LPAa6Y
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jaka manualni prevodovka? Zkus o tom neco nastudovat...
Je to jina koncepce, ktera nema s prevodovkou nic moc spolecneho, ale pokud se na to podivas jako zakaznik, tak papirove mas dve auta stejne hmotnosti, priblizne stejnem vykonu, jedno ma vykon ve vetsim rozsahu otacek a druhe ma vetsi kroutak ve vetsim rozsahu otacek, ale dynamika je uplne jinde.

Nema smysl rikat, ze 1,8 je stavena na ECO a ne na dynamiku, pokud ten motor proste dava 90kw, pak je jedno, na co je to auto stavene, proste z nej tahas 90kw a ony se neprenesou na kola. Hadam teda, ze vykon 90kw neni na kolech, ale na "klikovce". Neni mi znamo, ze by tam byl jiny meziclanek, ktery by ten papirovy vykon hybridniho ustroji zabil...

Peter: skvela animace. Akorat, jestli nejsem slepy a v clanku jsem to nevidel, ktera generace HSD na te animaci, je?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

martinol píše:C-HR je 100% tizsi stejne jako Corolla clasic (stary model) nez Corolla 2019, ktera je pro me sklamanim,takze vytez jednoznacne C-HR i co se tyka podvozku vede na cele care...
já jsem jezdil ve vsem co zde zmiňujete, nyní jezdím v aurisu hybrid a kupuji corollu 2.0. CH-R je podvozkově nejvíce zábavné a od kol je tam ten hluk pocitově nejmenší, to ano, souhlas, ale klidně to může být tím, že jsou tam továrně velice kvalitní a tiché gumy Michelin. Na druhou stranu CH-R je daleko více slyšet od motoru a to díky vyladění převodovky e-cvt, kde je vysavačový efekt docela znát, co je lepší ať si každý posoudí sám. U nové Corolly hlavně u motoru 2,0 hsd vynikne nejvíce hluk od kol a pneu dělají hrozně moc, jinak je to hodně tiché auto, motor když jedu klidnou jízdu tak nevím, že v autě mám. Já jsem tento víkend přezul aurise ze zimních 16 Nokian na origo letní 17 Dunlop a hned to slyším.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“