shepardN7 píše:Tak dnes jsem provedl první delší jízdu s naloženým autem.
No, bylo to docela šokující seznámení s 1.6
Ještě nikdy jsem nejel v autě, které do kopce na plný plyn se zařazenou 4 nejen, že nezrychluje, ale nedokáže udržet rychlost a zpomaluje. To bude chtít hodně zvykání
Opravdu tomu motoru neškodí chod na vyšší otáčky?
Jinak zatím jen drobnosti - chybějící čas na displayi mezi budíky, nezobrazení zařazeného stupně, hluk v kabině a "nebrzdící" tempomat.
Spotřeba kolísá od 8 po 5,6l/100, ale ještě se s tím učím.
Zbytek zatím pozitivní
Mam tiez 1.6 a je to tak. ak idem nalozeny tak kopce v 4ke ak nieje priestor na rozbehnutie je trapenie pre motor tak radsej pordadim do 3ky a tocim motor na vyssie otacky a vtedy to pekne taha. Ak su kopce brutalne strme tak jazdim v 2ke ked to inak nejde. Auto mam zatial 6k km a nejak nepocitujem rozdiel stale sa mi zda ze ide rovnako a nemozem povedat zeby bol motor slaby. Ale ani za boha neviem v meste docielit papierovu spotrebu. Aj ked jazdim na spotrebu ,brzdim motorom atd tak je spotreba tak 8.5l , je pravda ze kazde rano a poobede cestujem do prace cca 5km a v zapche .
Ak ale beham okresky a dialnice tak som mal najlepsiu spotrebu 5.9l/100 a dojazd cca 650km ... dojazd ak jazdim cisto len mesto je tak je niekedy zalostny .. cca 350-450km na plnu nadrz (teda nejdem az po rezervu)
Ale auto za cenu ktoru som ho kupil vo vybave FINAL EDITION hodnotim velmi kladne