RENAME : Málo chladí a blbne startování :(

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět

Líbí se vám moje Rollka po úpravách?:)

Anketa končí za pon 05.05.2008, 08:28

Líbí, dobrá práce :)
5
63%
Nelíbí, shoď to ze skály :)
2
25%
Líbí, je jedinečná :)
1
13%

Celkem hlasů: 8

Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Na seřízení předstihu je třeba něco propojit na diagnostice (to je asi ta kancelářská svorka, že....? :) ), ale přiznám se že nevím, kam ten stroboskop připojit....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kancelářska svorka na propojeni. Tim vyradis veskerou regulaci ecu z provozu. Stroboskop pokud jsi ho viděl,ten nejběžnější má 3 kabely,nebo alespoň ten co já mám doma. Připojiš na baterku a ten co zbývá tak na kabel svíčky 1 válce směrem od rozdělovace k motoru. Na hlavní řemenici a bloku motoru jsou rysky. Na ty namířís lampu a v okamžiku jiskry lampa bleskne. Pokud je správně nastaveno,rysky lícuji. Pokud ne pootáčís rozdělovacem až lícovat začnou. V případě že se Ti začnou zvyšovat či snižovat ot. volnoběhu je potřeba je doladit šroubem volnoběhu. Poté vyndat svorku a předstih je hotov. ;)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

Teda krásnej návod, ale já bych do toho nešel ani za svět :lol: bych se bál :oops:
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

wmousew píše:Teda krásnej návod, ale já bych do toho nešel ani za svět :lol: bych se bál :oops:
Á někdo si hrál co :lol: Pěknej obrázek Rollky :)
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

No v tom má prsty Mazi :D stavil se u mě fotil a tohle vytvořil :lol: moc se mu to povedlo :D
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Pár kliků myší :P
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Tak včera sem vyvařil Rollku na cestě z Brna do Přibic :(

Sice sem měl foťák u sebe ale bohužel v tom zmatku se nefotilo, jinak byste viděli jakou sem měl fontánu z chladiče :roll:
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ing_Mazi píše:Tak včera sem vyvařil Rollku na cestě z Brna do Přibic :(

Sice sem měl foťák u sebe ale bohužel v tom zmatku se nefotilo, jinak byste viděli jakou sem měl fontánu z chladiče :roll:
Jak je to možný? Samo od sebe nebo jak to probíhalo? A taky už víš čím by to mohlo být? Já že osobně se mi nestalo aby někdy teplota přelezla přes půlku ukazatele a to mohla jezdit naložená po horách a nevím co...

A taky kudy si to bral? Přes pohořelice (po dálnici/po staré - tam sou pěkný kopečky)? Nebo D2 blučina - židlochovice?
Holomek!
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

RAmpa : po té staré brno - pohořelice, nějakej ten kopeček tam je, ale jinak celkem rovinka.
No jel sem ve 4 lidech a snažil sem se dojet kolegy v novým Golfu +, kteří jeli předemnou 130km/hod, nemohl sem to za boha vytáhnout přes 120km/hod, plyn na podlaze nepomohl a vtom sem si všiml že mi blikla kontrolka chladiče a hned vidím teplotu úplně nahoře, tak sem zpomalil na 80km/hod a posléze zastavil v odstavným pruhu, otevřel kapotu, která byla jakoby na půl odjištěná, což sem nepochopil. zkontroloval sem chladič a tak a už sem viděl unikat páru. Asi za 10min sem otevřel chladič a koukal na ten gejzír :) no a pak sem tam nalil vodu co sem měl v autě a nechal to chvilu vychladnout, ikdyž na tom slunku to šlo asi hůř. Pak sem nastartoval a teplota už byla v normálu, tak sem dojel v poklidu na místo. Tam sem ještě dolil do vrchovata chladič obyč. vodou.
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Kontrolka chladiče.....? A jak to vypadá? :roll:
No, jestli leješ studenou vodu do čerstvě vyvařenýho auta, tak potěš koště. Nemluvě o otevírání chladiče na horkém motoru - to je skoro nastejno.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Jimmi píše:Kontrolka chladiče.....? A jak to vypadá? :roll:
No, jestli leješ studenou vodu do čerstvě vyvařenýho auta, tak potěš koště. Nemluvě o otevírání chladiče na horkém motoru - to je skoro nastejno.
No nic jiného po ruce nebylo, měla pokojovou teplotu, páč byla v tom hicu v autě.To auto cca 10min stálo s otevřenou kapotou než sem to otevřel a pak asi po 5min sem to tam nalil. Studenou vodou sem tam dolil pak až po půl hodině stání ve stínu.

Holt poprvý sem vyvařil auto a nikdo odbornej nebyl po ruce.
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No ono že ses nemohl dostat přes 120 se nediv když se ti to přehřívalo, jinak pár známých kopečků tam je, takovej smolíňák nebo u ledce ty sou povedený... A tomu gejzíru se nesmíš divit, já měl jednou auto nastartovaný asi minutu, říkal sem si že to přece nemůže být zahřátý (chtěl sem ještě zkontrolovat jestli je tam vůbec voda - auto sem kupoval a dlouho stálo) a hned sem měl umytý ruce fridexem a né zrovna studeným. Proto se trochu divím žes to otvíral, to byla prázdná nádržka či co? Co vím tak pokud neuniká pára, jako žes psal že ti utíkala, tak to stačí nechat běžet na volnoběh (samozřejmě pokud není prasklá řemenice od čerpadla) a nechat to uklidnit, jinak v tvým případě teda vypnout ale maximálně dolívat do nádržky. Jinak v minulosti ještě za dob Garde si tvým postupem máma způsobila prasklou hlavu.... a jinak je to dobrý? Jak teď jezdí?

PS: K otázce co nalít do chladiče říká chytrá knížka aby to bylo na bázi etylengykolu... 4,6l celkem. Posledně sem lil myslím zelenou, ale zajeď se poradit jak psal puttner na tu pražákovu.
Holomek!
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Rampa89 píše:No ono že ses nemohl dostat přes 120 se nediv když se ti to přehřívalo, jinak pár známých kopečků tam je, takovej smolíňák nebo u ledce ty sou povedený... A tomu gejzíru se nesmíš divit, já měl jednou auto nastartovaný asi minutu, říkal sem si že to přece nemůže být zahřátý (chtěl sem ještě zkontrolovat jestli je tam vůbec voda - auto sem kupoval a dlouho stálo) a hned sem měl umytý ruce fridexem a né zrovna studeným. Proto se trochu divím žes to otvíral, to byla prázdná nádržka či co? Co vím tak pokud neuniká pára, jako žes psal že ti utíkala, tak to stačí nechat běžet na volnoběh (samozřejmě pokud není prasklá řemenice od čerpadla) a nechat to uklidnit, jinak v tvým případě teda vypnout ale maximálně dolívat do nádržky. Jinak v minulosti ještě za dob Garde si tvým postupem máma způsobila prasklou hlavu.... a jinak je to dobrý? Jak teď jezdí?

PS: K otázce co nalít do chladiče říká chytrá knížka aby to bylo na bázi etylengykolu... 4,6l celkem. Posledně sem lil myslím zelenou, ale zajeď se poradit jak psal puttner na tu pražákovu.
No jezdí pořád stejně bez problémů, ve čtvrtek s tím jedu do Vedrovic za známým od Charlieho na seštel předstihu a aby se mi koukl na ten chladič teda. Doufám, že nic nikde prasklý není :(
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pořád nevím, jak vypadá ta kontrolka chladiče.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Jimmi píše:Pořád nevím, jak vypadá ta kontrolka chladiče.
přijď se podívat...
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Odpovědět

Zpět na „Corolla“