Svody,..?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jsem koukal kde jsi ji tak rychle sehnal a on to není problém. Ani cena není nijak dramatická vzhledem k tomu kolik informací Ti poskytne. Manuál jak jinak je v angličtině,ale je doplněny obrázky takže by ani s tím neměl být problém pokud jsi s angličtinou na tom hůře jako já. ten tvůj setrvačník je z jakého materiálu?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
no libor, to neviem.. ale je od landera, on to dal dole z beams motoru, daval tam nieco lahsie. ze aky to je material, neviem, ale zrejme origo, co tam na beams davali.
no anglina, no uvidime, nieco snad
a knihu som objednaval na nete z sk, takze cca za 7-8 dni by to tu malo byt. :-)a vyjde ma na 500sk aj s postou.
no anglina, no uvidime, nieco snad
a knihu som objednaval na nete z sk, takze cca za 7-8 dni by to tu malo byt. :-)a vyjde ma na 500sk aj s postou.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No tak hliník by jsi asi poznal ne? No ono to není všechno jen o tom to odlehčit. Důležitá je hmota na obvodu a méně u středu. Protože setrvačna síla roste s druhou mocninou rychlosti. Takže i ocelový setrvačník se správně umístěnou setrvačnou hmotou o kg těžší než hliníkový udělá mnohem více užitku. Také záleží na tom jak silná je třeci plocha pro spojku a jak je schopna odvádět teplo.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No jestli nějaké máš tak sem s ním. Já jsem si cca před rokem hrál s optimálním rozložením hmotnosti setrvačníku. Strávil jsem nad tím docela dost času a de facto jsem vymodeloval tvar paprskoveho kola. No a pak jse se dozvěděl,že někdo už byl rychlejší a dokonce to vyrábí alespoň mě potešilo,že jsem se dopracoval podobného tvaru i výsledku.
tak, teraz som to vrychlosti nafotil mobilom...
libor, je to seriove beams? teda malo by byt.. aky ale je rozdiem medzi origo 3S-GE a tymto, neviem.. tento vazi presne 6,5kg. kolko moze vazit origo? uz to radsej neoslabovat, predpokladam, ze?
jo a je tam znacenie, vidiet tam taake V-cko a nejaka jednotka.. ako to teda nasadim, aby to bolo spravne?
libor, je to seriove beams? teda malo by byt.. aky ale je rozdiem medzi origo 3S-GE a tymto, neviem.. tento vazi presne 6,5kg. kolko moze vazit origo? uz to radsej neoslabovat, predpokladam, ze?
jo a je tam znacenie, vidiet tam taake V-cko a nejaka jednotka.. ako to teda nasadim, aby to bolo spravne?
Naposledy upravil(a) gabko24 dne čtv 25.12.2008, 14:21, celkem upraveno 2 x.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
IS 300
IS 300
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takže nejprve si musíš uvědomit proč tam ten setrvačník vůbec je. Za prvé používá se při přenosu síly z kh do převodovky. Spojka. První věc. Druhá je že motor potřebuje setrvačnou hmotu k prekonání mrtvého bodu horní uvrati. Motor má 4 cykly. Když takto budeš počítat dál tak se dostaneš k tomu že u 12v motoru už by jsi žádný setrvačník nepotřeboval protože vždy jeden z válců vykonáva práci a tím pokryje potřebu překonání jedné z uvrati. Při konstrukci setrvačníku sériového auta hraje hlavní roli komfort. Pokud ten jde stranou tak pak můžeš odlehcovat. Ale jen do té míry než kolik je potřeba k překonání 3cyklu nevykonávající práci. Samozřejmě je to pozitivum k ohledu výkonu motoru. Je to snížení parazitních ztrát které motor dává do jejich pohybu.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si na to vyrobil takový přípravek se sloupcem vody. Používáji to zedníci. Dám místo svíčky a pomalu otáčím řemenici a pist jde k hu až se sloupec vody zastaví. To je přesně hu. Dělám to při seřízení předstihu. Tobě stačí použít značku na hlavní řemenici a bloku. Nastav její značku proti 0 na bloku.