Dlouhodobe skusenosti
Tak to tady procitam , mam toyotu uz od 9 mesice roku 2010 a jsem uplne spokojeny, jak pisete zacatky naprd, motor se zda lenivy ale ted se to hodne zlepsuje,, mam najeto cca. 8000, problemy jako sedacka,, je to tak tlaci to jsou tam nesmyslne vyztuhy.. Olej prakticky vubec neubyva, ubylo cca. 3 mm z rysky. Jedine co me nehorazne nastvalo, ze dokaze auto vyjet z fabriky a ma svetla nastavena hodne nizko. Doporucuji zajet na STK jen jetli by Vam to zvedli, date jim 100 korun do kapsy a je to ok, super vyhled pak,, jinak jezdite jako po slepu..svetla jsou hodne nizko. Trosku me zlobilo zavazadlove viko,, pri prejizdeni nerovnosti bouchalo, dal jsem pod nej plstene lepici podlozky a je to cajk.jinak razeni super, svizne je to taky, jel jsem uz i 190 a no problemo.. Jinak mam auriska 2010 1,6 LUNA. ESP, omezovac rychlosti a tempomat skvela vec, hlavne omezovac,, nastavite v jakekoliv poloze a vim auto nepojede at slapete jak slapete.. Jinak spotreba ted co jezdim v zime po praze kratke trasy tak do prace 5 km a zpet tak je kolem 9,7 max!! a to to nesetrim.. jinak kdyz bylo jeste teplo tak spotreba po praze delsi trasy pohodova jizda cca 6,8 a po dalnici kdyz jedete skoro porad 150 na tempomat je praha - brno 7,8 Max.. alke to az po zajeti pretim to taky nebyla zadna slava.. no nic kdyby ste meli nekdo jakekoliv dotazy a chteli poradit pisnite a ja rad pomuzu,,, jinak vahal jsme mezi cernou a popelavou a nakonec popelava vyhrala,,, jen me stve jeste to ze bych chtel denni sviceni,, a nevim jak na to nikam jinam nez misto mlhovek to asi nepujde,, tak jsem premyslel koupit si novy naraznik uz s mlhovkama a s dennim svicenim LED jako ma auris hybrid,,, mohly by narazniky pasovat,, nevim, ale kazdopadne s autem jsem zatim spokojeny,, jen se mi zda ze se mi usazuje vlhkost v levem prednim svetle,, takze pri garancce to pujde asi na vymenu.. zatim ahoj Mirek Praha 5
Tlumice
Je mozny aby po najeti 25 tis. km byl v haji tlumic?
Na pravym zadnim kole podle testu je tak na 30%. Ostatni kolem 60%.
V podstate uz od koupe se obcas zezadu z pravy strany ozyvaly podivne zvuky, hlavne pri pomalem prejezdu nerovnosti. Ze by uz byl z vyroby nejakej vadnej?
Zpocatku jsem to pripisoval nejakemu spatne ukotvenemu plastu, jak je Auris z tvrdyho plastu (pred FL) od podvozku az po strechu ... nekdy to jsou opravdu velmi zajimave zvuky z ruznych stran (nejcasteji z pravy strany palubky a od pasu) ... ale jezdim se zapnutym radiem, tak nektery zvuky jsou prehluseny.
Na prvni servisce jsem na to upozornoval, ale nic nenasli.
Co myslite, pujde to vyreklamovat?
Na pravym zadnim kole podle testu je tak na 30%. Ostatni kolem 60%.
V podstate uz od koupe se obcas zezadu z pravy strany ozyvaly podivne zvuky, hlavne pri pomalem prejezdu nerovnosti. Ze by uz byl z vyroby nejakej vadnej?
Zpocatku jsem to pripisoval nejakemu spatne ukotvenemu plastu, jak je Auris z tvrdyho plastu (pred FL) od podvozku az po strechu ... nekdy to jsou opravdu velmi zajimave zvuky z ruznych stran (nejcasteji z pravy strany palubky a od pasu) ... ale jezdim se zapnutym radiem, tak nektery zvuky jsou prehluseny.
Na prvni servisce jsem na to upozornoval, ale nic nenasli.
Co myslite, pujde to vyreklamovat?
Auris 1.6, r.v. 2008
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
I tech 60% po 25tis je velke opotrebeni, to ja mel na 10let starem aute po 90tis km.
Nicmene, urcite bych ten jeden resil, ovsem je taky mozne, ze si za to muzes sam, tohle by mohlo zapricinit i hodne nevyvazene kolo behem 25tis km,.
Nicmene, urcite bych ten jeden resil, ovsem je taky mozne, ze si za to muzes sam, tohle by mohlo zapricinit i hodne nevyvazene kolo behem 25tis km,.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Test tlmiča na aute je iba orientačný.Ovplyvní to tlak v pneu a odpor na pružine.Ak je ale taký velký rozdiel medzi pravou a lavou stranou tak sa to dá reklamovať,aspoň v značke kde ja robím to uznavam.A na telese tlmiča nemáš stopy po oleji? aj to býva príčina že vyteká a stráca pevnosť.Najlepšie sa tlmič reklamuje na netesnosť ,alebo hluk.Strata účinnosti sa nedá na aute realne zmerať.Nikde sa to nepíše,ale doporučujem pri výmene na záruku doplatiť si aj ten druhý a vymeniť obidve strany naraz,hlavne ak má auto viacej ako 20 000km.
Jak jsem psal, uz od zacatku z ty pravy strany sly divne pazvuky.
Kola prezouvam v servisu a vzdy si je nechavam prevazit. Pokud by kolo nejak vibrovalo, snad bych to na rovny silnici zaznamenal.
Pred testem byl tlak ve vsech kolech stejnej.
Ale mozna ten tester nebyl uplne ready.
Komplet vysledky:
LP: 79%, PP: 62%
LZ: 56%, PZ: 29%
Kola prezouvam v servisu a vzdy si je nechavam prevazit. Pokud by kolo nejak vibrovalo, snad bych to na rovny silnici zaznamenal.
Pred testem byl tlak ve vsech kolech stejnej.
Ale mozna ten tester nebyl uplne ready.
Komplet vysledky:
LP: 79%, PP: 62%
LZ: 56%, PZ: 29%
Auris 1.6, r.v. 2008
caute chcem sa spytat ci ma niekto podobnu skusenost.Ked pri rozbiehani na I.prevod.stupen zoslapnem plynovy pedal auto akoby oneskorene reagovalo,akoby motor dostal menej benzinu.je to len na okamzik ale je to neprijemne hlavne ked potrebujem okamzite zrychlit a auto nereaguje tak akoby malo.obcas to robi aj na inych prev.stupnoch