Je to velký rozdiel ked si dal tú foliu na predné sklá -teda v porovnaní s tonovanými sklami od vyroby?smutok píše:V cechach mozes mat slnecne folie na prednych bocnych ale priepustnost musi byt 70% na skle, lebo aj to je tonovane. Na slovensku mozes mat bezpecnostne folie na prednych bocnych, takze kludne si pohladaj na googli bezpecnostne tepelne folie alebo ako presne sa volaju. Ja ich mam na obpch autach a je to super. Samozrejme mam k tomu aj karticku.
EDIT: opravene
Fólie
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mal som moznost to dobre odskusat, lebo celu cestu od cloveka co mi to robil (http://toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?f=52&t=4447) svietilo slnko zo strany vodica. Bola to cesta z Dunajskej stredy do Bratislavy a absolvoval om ju raz s foliami a raz bez a bolo to lepsie. Teplo od slnka kleslo tak o polovicu subjektivne. Takze ja urcite odporucam, vyskusane na corolle a yarise.
Vo všetkých firmách ktorí majú certifikáciu na lepenie folií si môžeš vybrať akú foliu len chceš - teda z ich ponuky. Oni by už mali vedieť,čo môžu a čo nemôžu nalepovať.Ja neviem sice akú mám priepustnosť,ale do auta mi neuvidíš aj keby si si oči nalepil na sklo.

Ak si ale chceš dať nalepiť folie,tak odporúčam aj na 5 dvere,pretože zadok budeš mať aj tak rozpalený od slnka a práve zadné piate dvere ti najviac pohltia tie horúce lúče slnka.A okrem toho to bude aj blbo vypadať (na bočných sú folie a na zadku nie sú???)

Ak si ale chceš dať nalepiť folie,tak odporúčam aj na 5 dvere,pretože zadok budeš mať aj tak rozpalený od slnka a práve zadné piate dvere ti najviac pohltia tie horúce lúče slnka.A okrem toho to bude aj blbo vypadať (na bočných sú folie a na zadku nie sú???)
Naposledy upravil(a) muco dne pon 30.07.2012, 19:47, celkem upraveno 1 x.
Sorry,zasa budem reagovať..to by som už asi nebol ja. Niekedy sa mi zdá,že toto forum je pre mna droga.
Tak či onak:
" alfou - omegou " je mať certifikované folie so seriovým označením (vlepené vo folii - teda žiadne dodatočné "nálepky" a označenia).K foliam musíš dostať certifikát ako taký,teda papiere s vodotlačou s rôznymi bezpečnostnými prvkami a musí si tá firma do svojho systému aj všetko zaevidovať - vrátane tvojho VIN kodu....
Takže ako som už písal a píše aj smutok:
- je to uplne jedno,aké si dáš nalepiť pretože firma,ktorá má oprávnenie ich montovať(lepiť) musí mať v ponuke LEN certifikované folie !
čo sa týka toho tretieho brzdového svetla-neviem či môže byť alebo nemôže byť zakryté foliou .To mi ani nenapadlo zisťovať lebo nemam prečo nedôverovať firme ktorá mi to lepila-(teda mala by toto určite vedieť),ale mne sa tak zdá,že ja mám na celom skle foliu a to 3 brzd. svetlo teda je "zakryté" foliou.
Tak či onak:
" alfou - omegou " je mať certifikované folie so seriovým označením (vlepené vo folii - teda žiadne dodatočné "nálepky" a označenia).K foliam musíš dostať certifikát ako taký,teda papiere s vodotlačou s rôznymi bezpečnostnými prvkami a musí si tá firma do svojho systému aj všetko zaevidovať - vrátane tvojho VIN kodu....
Takže ako som už písal a píše aj smutok:
- je to uplne jedno,aké si dáš nalepiť pretože firma,ktorá má oprávnenie ich montovať(lepiť) musí mať v ponuke LEN certifikované folie !

čo sa týka toho tretieho brzdového svetla-neviem či môže byť alebo nemôže byť zakryté foliou .To mi ani nenapadlo zisťovať lebo nemam prečo nedôverovať firme ktorá mi to lepila-(teda mala by toto určite vedieť),ale mne sa tak zdá,že ja mám na celom skle foliu a to 3 brzd. svetlo teda je "zakryté" foliou.

a když máš dodávku s plechovýma dveřma? tam se měří propustnost jak?aczasa píše:Nejsem si stopro jist, ale na zadni nesmi byt tmavsi nez 60% zatmaveni.
pro zadní sklo není omezení propustnosti.
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky
01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010

06/2010
A opet rikam.... myslim si, ze pokud je zatmavovaci folie homologovana pro typ auta, tak jeji zatmaveni na zadni casti vozidla neni vyssi nez 60%. Mimo toto omezeni je myslim i omezeni "zrcadloveho efektu" a zvlastni kategorii jsou kovove "polepy" jako na taxi.... atp... Ale je to jen z hlediska homologace a tak... ne o filozofii jestli omezeni je ci neni primo v zakone o silnicnim provozu...
Back in Czech.
OK
citace ze zákona:
Čelní skla nesmí být upravována ani čirým filmem
Na bočních sklech sloužících k výhledu z místa řidiče (horizontální úhel 180 stupňů před řidičem) nesmí být po úpravě skel celková propustnost menší než 70%
Fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu
v odkaze máš homologaci folii firmy SunTec propustnost od 70 do 5%
http://www.trieste.cz/cz/tonovani-autos ... omologace/

citace ze zákona:
Čelní skla nesmí být upravována ani čirým filmem
Na bočních sklech sloužících k výhledu z místa řidiče (horizontální úhel 180 stupňů před řidičem) nesmí být po úpravě skel celková propustnost menší než 70%
Fólie na zadním skle nesmí zakrývat třetí brzdovou svítilnu
v odkaze máš homologaci folii firmy SunTec propustnost od 70 do 5%
http://www.trieste.cz/cz/tonovani-autos ... omologace/
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky
01/2012
06/2010

06/2010
No a máme to komplet hotovo
Len mi neide do hlavy,prečo mi dali na celé zadné sklo foliu,ked zákon neumožnuje mať ňou "zakryté" 3 brzd. svetlo.
Tá firma -čo mi to robila sa tým zaoberá XY rokov a aj policajtom lepí folie.......-mala by teda vedieť čo môže byť a čo nie. Na zadnom skle je ich logo a aj kontakt,takže môže im hoci kto aj zavolať v prípade-že...Takže nie je to firma typu " No name".
No takéto zákony by mali byť jednotné vo všetkých štátoch-teda aspon v EU.
Možno sa u neho zastavím a spýtam sa ho. Na takéto veci som citlivý
Nerád sa pohrávam so zákonmi (nieže by som bol anjelom na cestách,ale nie som ani pirátom
)

Len mi neide do hlavy,prečo mi dali na celé zadné sklo foliu,ked zákon neumožnuje mať ňou "zakryté" 3 brzd. svetlo.

No takéto zákony by mali byť jednotné vo všetkých štátoch-teda aspon v EU.
Možno sa u neho zastavím a spýtam sa ho. Na takéto veci som citlivý

- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na slovensku nie je upravovane zatmavenie skla pri 3 brzdovom svetle.
Vid paragraf 3 vyhlasky http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/vyh ... nikaciach/
Vid paragraf 3 vyhlasky http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/vyh ... nikaciach/