prave že není problém typ diffu souhlasím s diffem použitým v MKIV, liší se toy kod housingu diffulibor12 píše:Ted jsem to prave prohlizel. Asi je tam fakt davali,jenze to muze byt jako nejaky mezityp a to se pak dopatrej nahradniho dilu.
Celica 3.gen
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
stop, prrr, dost...libor12 píše:Pockej,ale ty jsi uvadel mkIIIs. Tam je papirove podle toymods i podle vividu typ lsd. Ale ty rikas ze tam je torsen. To znamena ze bud ho tam nekdo dal,nebo ze ho tam dala toyota jako treba mezityp k mkIV. A to potom nemuzes nikde najit.
ano Vivid, techdoc atd uvádí.. ale v odkazech na ty články co jsem sem dal najdeš zmínky o tom že : " vyměnil diff za LSD torsen z modelu MK3 90-92" nebo "srovnání výhod Torsen vs klasické LSD v mK3 " atd... ( takže předpokládám že model 90-92 v nekterých přídech torsen používal - alepson podle prvního ze zminovaných - jinak by nemohli z tohoto modelu použít torsen ale normal samosvor.. a zároven mne to utvrzuje tom že muj mel torsen. moje supra nemela ani sportovní fitlr vse bylo dokonale seriové, dokonce rok před prodejem její majitel kupoval nové katalyzátory v toyote, takže pochybuju že jediný upg na celé supře který by kdy udelal byl rovnou výmena diffu za torsen..
to že ho potom už používali vsechyn MKIV jsme dal jen jako info navíc, protože tím si zduvodnuji jeho přítomnost v posledních modelech - testování pro použití v MKIV...
když jsem shánel gudfera na poloosy koukla po tesnení housingu ( prosakoval ) tak jsem podel VIN v toy EPC objevil lamelovej Diff kterej ale byl uplne jinej než to co na aute bylo. U dajbycha mi to ale ukazovali že v jejich EPC ten torsen je. Bohužel ted mám nové EPC ale nemám puvodní vin , tudíž nevím jak ho dohledat v EPC..
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
snažím s epoužívat origo tesnení, pokdu není vyhnutí používám tesnící silikony Victor Reinz.libor12 píše:Aha. Kdyz jsme u tech tesneni,nahrazujes je treba novym nebo pouzivas tekute? Ja ho nahrazuji tekutym. Pouzivam loxeal 59-20. Vynikajici prilnavost,pruznost,chemicka i teplotni odolnost a super se rozebira.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
az na neco narazis, tak mi dej vedet, penez to bude stejne stat vzdycky dost, kdyz jsem delal svoji 5 gen. tak z porizovaci ceny 15 tisic jsem se dostal k 70 tis. a to chybi tlumice a novy gumy , pak uz bude jak novaTak ta je pěkná,ale není to ona.Tahle je v mnohem lepším stavu.Stejně je předražená.Ta co myslím byla za 25 a i to je hodně.Zas takový šperk to není.Svou druhou generaci jsem pořídil za 8,což je vzhledem k stavu auta de facto před renovací adekvátní.Podobně bych to viděl i u 1gen.Strop by byl 20.Ono,když to auto pořádně prohlédneš a bez odflinknutí dáš do kupy,tak vyleze na 100...a za to už seženeš lepší strojky

hlavni je aby byla v poradku kastle coz po prvnim prozkoumani ty cerveny celkem byla az na shnily podbehy kvuli ty zbastleny uprave na rozsireni lemu, jinak celkem v poradku
jinak sehnat 1.gen za slusnej peniz v slusnym stavu ( karoserie ) je prace obzlast nekde blizko v EU , kdyz na neco narazis tak to sem hod
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tim lepsim strojkem asi Keeek mysli treba fabiiPavo.B. píše:az na neco narazis, tak mi dej vedet, penez to bude stejne stat vzdycky dostOno,když to auto pořádně prohlédneš a bez odflinknutí dáš do kupy,tak vyleze na 100...a za to už seženeš lepší strojky

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Takze, LSD neni nazev, je to proste technicky popis, znamena to diferencial s omezenou svornosti a hotovo.
Pro predohraby a auta s motorem vzadu se da (dal) koupit napr. Helical LSD a to primo od TRD.
Zadohraby maji bud lamelovy nebo mechanicky. Oboje dvoje jsou ale LSD, protoze 100% svornosti maji jen diferencialy s uzaverkou.
Dale, diferaky se jeste deli na jednocestne, jedno a pul cestne a dvoucestne. Jednocestne funguji jen pri zaberu, tj. akceleraci, jinak se chovaji jako obycejny otevreny diferencial. 1.5cestny funguje pro zaberu jako jednocestny a zhruba polovicni ucinnosti pri deceleraci. Dvoucestny se chova stejne jak pri akceleraci, tak pri deceleraci. Torsen je citlivy na kroutak (TORque SENsing), rozdil zpusobuje zvetsovani svornosti.
Jenomze moc se v tom nevyznam
Pro predohraby a auta s motorem vzadu se da (dal) koupit napr. Helical LSD a to primo od TRD.
Zadohraby maji bud lamelovy nebo mechanicky. Oboje dvoje jsou ale LSD, protoze 100% svornosti maji jen diferencialy s uzaverkou.
Dale, diferaky se jeste deli na jednocestne, jedno a pul cestne a dvoucestne. Jednocestne funguji jen pri zaberu, tj. akceleraci, jinak se chovaji jako obycejny otevreny diferencial. 1.5cestny funguje pro zaberu jako jednocestny a zhruba polovicni ucinnosti pri deceleraci. Dvoucestny se chova stejne jak pri akceleraci, tak pri deceleraci. Torsen je citlivy na kroutak (TORque SENsing), rozdil zpusobuje zvetsovani svornosti.
Jenomze moc se v tom nevyznam

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pozor neplest svornost s uzaverkou. Uzaverka diffu zpusobi ze bez ohledu na smer jizdy a prokluz kol se otaci kola stejne. Svornosti se rozumi prerozdelit tocivy moment prokluzujiciho kola na kolo druhe. Lsd to umi maximalne s 98%,kdezto u torsenu je to 100%. To znamena ze prerozdeli kroutici moment i na kolo stojici stejnou merou. Normalni diff-otevreny se chova treba na snehu. Jedno kolo stoji a druhe se protaci. Vysledek nikam nejedes. Lsd a hlavne torsen pri prokluzu jednoho kola stejnou silu prenese na kolo druhe. Vysledek: obe kola se stridave protaci a ty stejne nejedes.
pochopil jsi? 

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Chapu moc dobre, kdyz jsem se Suprou zapadl do bahna, nebyl mi nic platnej ani samosvor 

Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na kola jsem koukal, ale po pravde nejak moc sportovne na me nepusobi, zkoumal jsem ty napisy, ale vyrobce jsem nevylustil (krom toho Made In Germany a rozmeru rafku).
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ta znacka na nich mi je povedoma,nevim ale kam ji zaradit. No a kdyz odmyslim 25let a to,ze jsou udajne elektronova. Pro neznale slitina hliniku,zinku a horciku vysoke pevnosti a nizke hmotnosti. Nevyhoda je spatna strojni obrobitelnost. Staci tupy soustruznicky nuz a uz horite. Chlazeni nechlazeni. 

- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
prave ze u 1.gen je dost velka sance ze se ti investice vrati, protoze kdyz ji udelas dobre tak cena na netu se pohybuje okolo 10000 eur coz neni malo, ale kdo by ji pak zase prodaval kdyz by ji udelal vidlibor12 píše:Tim lepsim strojkem asi Keeek mysli treba fabiiPavo.B. píše:Ono,když to auto pořádně prohlédneš a bez odflinknutí dáš do kupy,tak vyleze na 100...a za to už seženeš lepší strojky![]()
Souhlasim s tebou,ze penez to bude stat vzdy dost a je to investice,ktera se Ti pri prodeji stejne nevrati.

p.s. 3 generace se mi taky libi a to dost , ale prvni je prvni
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)