Nová Toyota Corolla sedan E15

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Auto už je doma...po prvních sto kilometrech se asi ještě nedají dělat závěry, ale zatím naprostá pohoda :-), spotreba podle pocitace 5,7....
petervop
Člen Týmu

Motory 1,33 a 1,6 v Corolle

Příspěvek od petervop »

Zdraví, len tak by som chcel hodiť do pĺéna otázku: Čo myslíte, sú motory, ktoré sa montujú do corolly a aurisa, resp. avensisu ( 1,6 valvematic ) úplne rovnaké. Viem, že objem, výkon atď všetko sedí a malki by byť úplne rovnaké. Ale, či to platí aj na napr. hlava valcov, prevodovka, riadiaca jednotka adť.
Dík za zamyslenie.........
petervop
Člen Týmu

Motory 1,33 a 1,6 v Corolle

Příspěvek od petervop »

Zdraví, len tak by som chcel hodiť do pĺéna otázku: Čo myslíte, sú motory, ktoré sa montujú do corolly a aurisa, resp. avensisu ( 1,6 valvematic ) úplne rovnaké. Viem, že objem, výkon atď všetko sedí a malki by byť úplne rovnaké. Ale, či to platí aj na napr. hlava valcov, prevodovka, riadiaca jednotka adť.
Dík za zamyslenie.........
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Osobně si myslím, že motor jako takový je naprosto stejný. Nejsem si úplně jistý, zda je tam stejná převodovka a napojení. Minimálně Auris a Corolla bude totožná, Avensis od pohledu při otevření kapoty vypadá také stejně - otázkou je, zda u těžšího auta nejsou jiné převodové poměry.... Nějaký jiný názor?
worry
Člen Týmu

Příspěvek od worry »

reja: Kde mas Corollu podle VIN vyrobenou?
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Podle VINu v JAR. V Japonsku se už snad ani E15 nevyrábí, tam byly možná první série v roce 2007 a 8 - ale možná se pletu....
worry
Člen Týmu

Příspěvek od worry »

Ja jsem si myslel, ze Corolla pro Evropu se vyrabi v Turecku. Takze VIN zacina pismenem A, a ne N?
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Toyota sa robi v Juhoafrickej republike a Turecku aj pre europu. Tak neviem
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

V Turecku se vyrábí Auris a bude se tam vyrábět další generace Corolly. V JAR se dělá E15tka a ještě tuším Hilux, ten by tam měl zůstat. VINko mi začíná A...
petervop
Člen Týmu

Strešné nosiče

Příspěvek od petervop »

Zdravím,

chcel by som sa Vás opýtať na strešný nosič, v príspevku som videl aj foto od firmy Thule ( nejaký kit ), ktorý by som chcel zakúpiť. Aká je zložitosť montáže a pevnosť?
Dik
Vaclav Kopecky
Navigátor

Jakou používáte přenosnou navigaci?

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

Po zakoupení 4" telefonu Huawei Ascend G300(s GPSnavigací Dynavix pro Android) ho provozuji jako autonavigaci připevněnou v uni-držáku Phone Gripper6 k palubní desce přes montážní adaptér Brodit a ProClip Brodit bez vrtání do auta.

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Jaké používáte autonavigace vy a jaké máte zkušenosti s nimi?
Naposledy upravil(a) Vaclav Kopecky dne pát 09.01.2015, 21:38, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mám šestipalcovou navigaci s držákem na sklo, ale je to na dvě věci. Podobný uni držák by mi asi dost bodnul. Také se po něčem podobném porozhlédnu.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Nemají něco na E-Bay? Tam jsem sehnal držák na tablet pro zadní sedačky, aby měli děti na co koukat :-). Btw, vidím na té přístrojovce hodnotu TripA...resp. denní počítač - jak se to dá nastavit? Já tam mám jen ODO, teda celkový nájezd a v počítači nemůžu najít denní počítadlo kilometrů...
Vaclav Kopecky
Navigátor

Mělo by to fungovat i na E15 2012

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

reja píše: Btw, vidím na té přístrojovce hodnotu TripA...resp. denní počítač - jak se to dá nastavit?
Jednoduše, stačí na tu nastavovací "pravou tyčku" v budíkách párkrát zatlačit a je to tam, pořadí znázornění je - celkový stav kilometrů, TRIP A, TRIP B a intenzita osvětlení palubních přístrojů. Oba TRIPy jsou tzv.denní počítadla. Já každé tankování nuluji TRIP A a mám přehled kolik najedu na nádrž a TRIP B slouží jako příležitostné denní počítadlo.
Obrázek
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Já jsem teda jelito :-), pořád jsem se to snažil nastavit přes levou tyčku k ovládání počítače... :-). Díky moc...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“