Co říkáte na tohoto Priuse z bazaru?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
halusiak
Člen Týmu

Re: Co říkáte na tohoto Priuse z bazaru?

Příspěvek od halusiak »

imho to bolo tym ze sa uz ocakaval novy prius. tiez cakam kym sa rozbehne predaj stvorky, a snad sa tie ceny dvojky znormalizuju
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

PetrPH píše: Pridal bych jen jeden postreh (ktery nevim, jak je pravdivy) - lepsi je kus s vetsim najezdem, nez kus, ktery stal. Udajne kvuli bateriim, stani a male cestovani jim ma vadit. Ale jak rikam, nemam to podlozeno.
Ano, je to těmi baterkami, je to tak, jak píšeš.
Zeman není můj prezident
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

mida píše:Ano, je to těmi baterkami, je to tak, jak píšeš.
Taky to nemám podložené důkazy, jen úvahou. Imho je to složitější a samozřejmě u auta z bazaru (notabene DE) nevíš nic. Usuzovat podle historie km v servisce natož podle celkového nájezdu je podle mě křišťálová koule.
1) Baterky může opravdu (z)ničit dlouhé skladování (stání) ve vybitém nebo téměř vybitém stavu. Myslím tím opravdu vybitém, ne že je na displeji jedna čárka - to ve skutečnosti znamená cca 50% nabití, pokud vím. Reálně asi málokterý Prius stál v jednom kuse tak dlouho a v takových podmínkách, aby došlo k tak hlubokému samovybití trakční baterie - ty poslední desítky procent jdou o dost pomaleji než zpočátku. Podle mě je to proces na řadu měsíců až let, nebo se pletu? Vybíjení 12V je reálnější, ale ta při nákupu není rozhodující.
2) Nezanedbatelné procento Priusů asi sloužilo jako poskakovadla. Čili nájezd jednotlivé tisíce km ročně, záznamy sporadické. I když jim budeš věřit: jak odlišit auto, které jezdilo denně 10km, nebo jednou týdně 100, nebo čtyřikrát ročně tisíc a zbytek v lepším případě v garáži nebo v horším případě na hliněném dvorku? A je tu myslím víc řeč vlivu na zbytek auta než na baterky.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

skúste mi povedať... podľa mna tie priusy majú cenovky neprimerane vysoko vzhľadom na vek... ak mi stojí vedľa seba prius r.v. 2010 za 12000e a auris 2012 za 9500e je to v poriadku? Prius je asi od novoty dražší, je asi vačší ale mne to nejako primerané nepripadá... o cenách druhej denerácie si myslím detto... za 10 ročné pýtať 6-7 000e je moc.... je úrius o toľko vačší kus auta oproti aurisu?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Auris je proste mensi auto (kdyz se nebavime u kufru u kombiku), 10cm rozdil na rozvoru je prave to, proc je v Priusu vzadu super posezeni. Jinako ac by se zdalo, ze oba jsou hybridy a tudiz jen rozdil ve velikosti, neni tomu tak. Prius ma mensi spotrebu, aerodynamika dela hodne.

Popravde, kupovat Priusa ted, tak bych si ho nekoupil. Pro mne bylo druhe preferovane auto Citroen C4 rocnik 2012. To prvni Prius 2008. Tehdy C4 stala v dobre vybave 220tis, Prius 150tis. Ale dnes? Stejna C4 kolem 190tis, Prius 180tis. Neco je s tou cenou spatne. A je otazka, jak se cena bude hybat - alespon mi vydrzi auto 2-3 roky, nez vymenim. A predstava, ze by cena z 180tis spadla za dva roky na vykupni 110tis neni uplne to prave.

Vratit se k otazce rozhodovani jake auto, uz bych si radsi prisetril a priplatil za III. generaci, ktera ma dle mne aktualne lepsi pomer cena/vykon (vykonem nemyslim motor:D )
Prius II 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ceny sú vôbec taká zvláštna vec... ono mi síce vidíme za koľko to chce majiteľ predať ale už nevidíme za koľko a po akom čase sa aj predá... ja by som do II šiel jedine ak do mesta a jedine za veľmi zaujímavú cenu. Ak by som ho nechcel dojazdiť do šrotu už asi vôbec nie.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

Zdravím všechny zde na fóru.Dosud jezdíme s vozem Citroen C4 Picasso,1.6HDi.Zvažujeme koupi Priuse II.Konkrétně tohoto kusu:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Jaký je váš názor na tento kus?Dále jak moc je vůz hlučnější oproti naftovému autu.Chystám se na něj hned po svátcích v úterý.

děkuji za názory a informace.
Rád bych se stal jedním z vás,majitelem tohoto výjimečného auta.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

Nejdrive odpovim na hlucnost: :D Prius je hodne, ale opravdu hodne tichy. Pri akceleraci ho uslysis (jakoze slysis, ne ze rve), pri konstatni jizde se pak zvuk motoru naprosto ztraci a slysis jen pneumatiky a svist okolniho vetru.

Ted konkretni kousek: ja bych ho nekoupil. Rok 2006 by pro mne byl moc stary. Pokud si co rok nechas proverit stav baterie apod, Toyota dava zaruku na hybridni system 11 let. Tudiz pokud planujes tyhle kontroly delat, prodlouzena zaruka uz jen rok. Zkusil bych alespon rok 2008 apod. Nicmene zatim se zda, ze Priusy problemy nemaji, takze je sance ze i 2006 bude fungovat dlouho. Dale: v CR je tenhle Prius 3 roky a ma jeden zaznam o poskozeni. Predem bych zasel do autorizovaneho servisu (coz mozna prodejce je) a zjistil, co s vozidlem bylo. A pak bych si to vyzadal i z nemecke strany - Toyota vede el knizku.

Hlavne bych se obaval, kdo tohle auto vlastnil v CR. Na fotkach sice vypada pekne, ale zaroven to ocividne nebylo na ofic servisce od 55630tis km. Takze pulku zivota. A kdo to jak v garazi servisoval (byt Prius servis nepotrebuje)? Pravda je takova, ze aktualne pekny Prius za dobrou cenu na sauto.cz neni. Klidne bych si pockal i 2-3 mesice.
Prius II 2008
halusiak
Člen Týmu

Příspěvek od halusiak »

ja kukam priusy uz od vianoc 2015 a podla toho co som zatial zistilmi pride, ze tento prius vyssie spominany ma dost opotrebeny volant, a niektore tlacitka co viem tak interier dvojkoveho priusu zvycajne takto vyzera o 200 tisic km a viac
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

To nevím,na obrázku nepoznám stav volantu.Každopádně se na něj jedu v úterý podívat.Prodejce je značkový dealer a servis.Podám zprávu.Uvidíme.
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...taky by mě zajímalo,to opotřebení volantu,/že se leskne?/ani nějaké odřené knoflíky nevidím,jen stopy prachu - ale to bude i po vyčištění za chvíli zpět,jestli se nepoužívá nějaká extrastatika...- tím spíše odrbaný interiér...pouze viditelný šrám na horní straně displeye...že by od dámského podpatku..??? :biggrin:
Že nebyl v ofiko servisu,hm - mohl bez problémů jezdit do levnějšího servisu,výměnu oleje,klima atd zvládnou i jinde
Spíš jsem koukal na olej - 0W20 je na P III...ale asi to nevadilo
S firmou Dolák mám osobně dobrou zkušenost /Tábor/ fajn přístup,ochota...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

ja by som to videl ako plus... nejaká predpredajná prehliadka asi bola, možno dajú nejakú záruku v zmluve, možno sa bude dať dohodnúť nejaká lacnejšia... zadarmo... následná prehliadka- prehliadky... interiér je vypulírovaný tam nič z foto nevidieť.... na stojan a pokukať zospodu...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

předprodejní prohlídka vozu v servisu je zdarma - v Táboře/stejně jako v Jihlavě/ jsem měl i možnost být v dílně u toho - pod autem...a prohlídnout s technikem stav
Jestli pan jmenovec má takovou chuť na tenhle vůz a nebude čekat na mladší ročník,jak píše "PH",- má možnost nechat udělat test hybridního systému za nižší cenu - protože je potřeba udělat výměna oleje.
Brno - Modřice nabízí teď ročník 08....ale taky o 40 t dražší...,,,nebo v Praze je taky jedna 08...s českou historií a servisem
Mallory
Člen Týmu

Příspěvek od Mallory »

Zdravím, konkrétně tento kus jsme si v listopadu 2015 byli projet, motoricky mi připadal v pořádku, jen mne zarazilo, že v autosalonu už stojí tak dlouho (v listopadu měl v inzerátu propadlou technickou do 07/15, už má samozřejmě novou).
Bude potřebovat nové pneumatiky, jedna(už nevím která) byla z boku poškozená.
Potvrzuji, že v autosalonu jsou vstřícní, dali nám v pohodě klíčky, ať si ho jdeme projet.
Perlička: mají tam na pakovišti i Prius I. generace :-)
Toyota Yaris Verso 1999 alias "BOBO"
Toyota Estima Emina 1997 (NZ)
Suzuki Ignis 2004
Toyota Prius III 2009
Pilsner12
Člen Týmu

Příspěvek od Pilsner12 »

Pilsner12 píše:
milanos píše:Vždycky mě dostanou tyhle přízemní plky" brzy ti odejde baterka,to se nevyplatí,ap"
Taky jsem si to v práci vyslechl.Přitom dotyční o tom vědí absolutní prd,ale hrají si na chytrolíny.
Baterka je samozřejmě podstatná,ale celý systém obsahuje X důležitějších dílů,bez nichž by to nefungovalo.
A jak píše ježek2,lehká noha a plachtíš.Na elektriku klidně i 100km/h,když to není do kopce.Uvidíš sám. 8)
Pujčil jsem si II. gen na víkend a jsem přesvědčen!! CHCI HO!!

jen mám pár postřehů.
- 1,5 motor je skutečně na hraně, okreska ok, dálnice při jízdě kolem 120km/h často vytáčení do otáček
- při jízdě v noci se trochu odráží display rychloměru na přední sklo
- ve zpětném zrcátku je omezený výhled (nezvyk oproti yaris verso;) )

každopádně první odkaz (prius z Norimberga) je prodán. Blbec to prodal, ačkoliv jsem potvrdil, že ho chci a kdykoliv pro něj zajedu..

Teď je v hledáčku tento - čekám na odpověď.
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 47224.html
nevěděl jsem, že už Prius II. gen má parkovacího asistenta!! máte s tím zkušenost?
Já zaparkovat zvládnu, je to pochopitelný/užitečný pro ženu?
Tak stále není odpověď.. a já furt bez auta..

S tímto majitelem už jsem v kontaktu, poslal i vin (bohužel nepodařilo semi ho vyhledat a ověřit.. (JTDKN36U305011549)), je to podle vás adekvátní cena vs. auto?
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 46906.html#
Prius II, 2007
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“