TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Kocur asi jsem špatně pochopil tvoji otázku ale neva někomu se bude hodit.
Áno, zle si pochopil. Riešenie u toyoty, tak ako ho ty popisuješ, mi je jasné. Nieje mi jasné či pri kontrole tlaku pneumatík systémom prepočítavania otáčok kolesa cez ABS používanom pri iných výrobcoch vozidiel tento systém náhodou nemá problém ak nasadím pneu s iným vonkajším priemerom.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Problém by neměl byt. On snímá otáčky ABS a je jedno jaké kolo tam je. Jediný problém u toho systému je že se rozjedeš třeba s úplně vyfouklou pneu což se u nás stát nemůže. Jenže u nás je to o hodně dražší.
Kocúr:
http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/33 ... aj-na-stk/
(Nepriamy systém monitorovania tlaku - Potrebný reset po dohustení alebo výmene kolesa)!!!
http://www.mpneu.cz/zpusobymerenitlakuv ... umatikach/
http://auto.pravda.sk/poradna/clanok/33 ... aj-na-stk/
(Nepriamy systém monitorovania tlaku - Potrebný reset po dohustení alebo výmene kolesa)!!!
http://www.mpneu.cz/zpusobymerenitlakuv ... umatikach/
Tak čítam že jedna z výhod priameho merania tlaku je detekcia kolesa ktoré má defekt. Tak ja som mal defekt a kontrolka sa rozsvietila ale musel som preveriť všetky pneu, nikde sa mi nevypísalo ktorá konkrétne je podhustená (čiastočne sfúknutá).
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Včera a dnes probíhá maturita s TPMS ale zatím neúspěšně. Včera jsem prohodil sady zmačknul reset 3x to bliklo, počkal jsem 2 min. a vypnul zapalovaní.
Otočil jsem klíčem kontrolka zhasla. Zkušebny jízda proběhla úspěšně a myslel jsem že sem vyhrál.
Dnes jsem šel umyt auto inspirován Kchemlem a po 10km se všimnu že mi bliká kontrolka TPMS a potom začala trvale svítit.
Zajel jsem na první benzinku zkontrolovat tlak a ještě sem zvedl o 0,2 atm oproti normálu. Neúspěšně. Potom jsem přečetl diskuzi tady a vedl se instrukcemi jak je popsal Standa 50 ale také neúspěšně. Čekal jsem se zapnutím zapalováním až začne trvale svítit a zkusil resetovat. Dvakrát to bliklo a začalo trvale blikat. Jsem z toho jelen.
Nevíte někdo co a jak dál?
Auto je Auris FL 10/2015 a ta letní sada měla najeto cca 600km, necelý měsíc jsem s tím jezdil než jsem dával zimní sadu, takže už na autě byla.
Otočil jsem klíčem kontrolka zhasla. Zkušebny jízda proběhla úspěšně a myslel jsem že sem vyhrál.
Dnes jsem šel umyt auto inspirován Kchemlem a po 10km se všimnu že mi bliká kontrolka TPMS a potom začala trvale svítit.
Zajel jsem na první benzinku zkontrolovat tlak a ještě sem zvedl o 0,2 atm oproti normálu. Neúspěšně. Potom jsem přečetl diskuzi tady a vedl se instrukcemi jak je popsal Standa 50 ale také neúspěšně. Čekal jsem se zapnutím zapalováním až začne trvale svítit a zkusil resetovat. Dvakrát to bliklo a začalo trvale blikat. Jsem z toho jelen.
Auto je Auris FL 10/2015 a ta letní sada měla najeto cca 600km, necelý měsíc jsem s tím jezdil než jsem dával zimní sadu, takže už na autě byla.
Mám to úplně stejně!! Když se mi rozsvítila kontrolka během jízdy, myslel jsem ze mám defekt!! Ale tlak v pořádku. Vidím to na servis, ať poradí!!milano píše:Včera a dnes probíhá maturita s TPMS ale zatím neúspěšně. Včera jsem prohodil sady zmačknul reset 3x to bliklo, počkal jsem 2 min. a vypnul zapalovaní.
- Standa50
- Manager Týmu
Na hlídání tlaku jsou tady dvě téma a zbytečně.Zde je i návod http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 5&start=15
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Standa 50 já neotvírám téma tady už je 8 stránek a tu tvoji druhou u Aurise nevidím.
....a teď jsem zkoušel i se zapnutým motorem a zase nic. Jestli mi v servisu nepřepsali letní sadu se zimní sadou to je jediné co mně napadá.
Nerad bych jel do servisu jestli někdo něco ví napište prosím.
Nerad bych jel do servisu jestli někdo něco ví napište prosím.
- Standa50
- Manager Týmu
Nebylo to myšleno na tebe,že otvíráš další téma.Druhé téma je v sekci kola,disky,technika,a hlavní problém je způsob aktivace druhé sady ,která je stejná u yarise,aurise,avensise,ravky.Možná by admin je měl sloučit a vytvořit samostatné téma.
Pokud je druhá sada zaregistrovaná,tak po nasazení jet do doby(cca 20 min) pokud nezačne blikat kontrolka a následně trvale svítit.Potom zastavit a nevypínat motor,3x asi po 1s. stisknout "set" a kontrolka by měla zablikat a zhasnout.Pro jistotu jsem ještě 1x dlouze zmáčknul tlačítko "set" jako při inicializaci tlaku.
Pokud je druhá sada zaregistrovaná,tak po nasazení jet do doby(cca 20 min) pokud nezačne blikat kontrolka a následně trvale svítit.Potom zastavit a nevypínat motor,3x asi po 1s. stisknout "set" a kontrolka by měla zablikat a zhasnout.Pro jistotu jsem ještě 1x dlouze zmáčknul tlačítko "set" jako při inicializaci tlaku.
Já jsem blbec vůbec nečekal a hned jsem to zkusil a vypadalo že je ok ale teď je problém jak se z toho vyhrabat.Standa50 píše:Nebylo to myšleno na tebe,že otvíráš další téma.Druhé téma je v sekci kola,disky,technika,a hlavní problém je způsob aktivace druhé sady ,která je stejná u yarise,aurise,avensise,ravky.Možná by admin je měl sloučit a vytvořit samostatné téma.
Zkusím to ještě jednou po 20-minutove jízdě a potom asi servis nedá se nic dělat.
- Standa50
- Manager Týmu
Asi si můžeš udělat znovu projížďku.
Já takhle"aktivoval" asi týden ,nakonec jsem navštívil servis ,kde mě poučili a teď už to zvládám.Akorát to ježdění kvůli aktivaci mi příjde zbytečný,třeba někdo příjde návodem nastojáka.

Dík za radu zkusím to. Fakt se mně nechce do servisu snad to tady na foru zvládneme.
Tak mě se to nakonec podařilo. Vyzkoušel jsem všechny zde popsané návody a konečně to funguje!!! Snad napořád