Auris II

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: Auris II

Příspěvek od Luke_Luke »

Peter Fransky: dobre jsi pobavil...

Jestli chces srovnavat 1,2TSi s 1,6valvematic nebo dokonce s VVTi a rikat, ze TSi je skvely motor, tak musis byt jedine komik...nebo nevim :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Navic Toyota se touto cestou neubira a diky bohu to vypada, ze ani v pristi generaci motoru se ubirat nebude. Mazda taky porad jede velkoobjemove motory a drti tim konkurenci s malym turbem. Toyota predstavila nove motory, u kterych se zvysila ucinnost spalovani benzinu na uroven malych turb ala tsi...a ja jim drzim palce za to, ze se nevzdavaji!

S TSi mam najezdene dost a je to strasne...atmosfera ma okamzitou odezvu na plyn, ale turbo nez zabere, pak chvilku tahne a pak uz zase musis radit :))
Jo od spodu je to prijemne...ale celkove ten motor neni moc zazracny a navic docela poruchovy...

A ma podstatnou nevyhodu...u atmosfery kdyz na to neslapu jedu za 6,5 - 7,5. Kdyz na to slapu, tak max 9. Ale u 1,2TSi, kdyz jsem to prohnal v ochcavce na serpentinach bylo tam 13,5 jen to hvizdlo...jo do EU ekotabule uzasny udaj nejakych 5,2 nebo 5,5? Ale realita je jinde.
Naposledy upravil(a) Luke_Luke dne pát 16.05.2014, 08:04, celkem upraveno 1 x.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Kluci před Aurisem sem měl Fabii kombi Elegance DSG TSI 77kw tal můžu porovnavat. Najel sem na ni 70tis a pak koupil Toyotu. Motor byl super ten zátah atd jen každých 30tis sem dělal rozvody a v 50tis odešlo DSG musela byt vyměněna prevodovka. S Aurisem zatim maximální spokojenost najeto skoro 20tis jem dan nový koncový díl výfuku. Jinak cena aut byla skoro stejná. .
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

Zdravím všechny. Já jako dlouhodobý uživatel škodovek, jsem se letos poprvé rozhodl pro jinou značku (auris touring sports) a to právě díky motorům TSI. Četl jsem toho už hodně na fórech, ale říkal jsem si, že už to mají snad vychytaný a už jsem měl vybranou oktávku s 1.4 tsi motorem, ale kamád automechanik mě to rozmluvil, že je to pořád problémový a potvrdil mě to i borec v áčkách, kde jsem prodával svoje auto, že jsem udělal dobře :)
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Peter Fransky
Řidič

Příspěvek od Peter Fransky »

tak podme na to postupne..

1. ad Toyota 1,6 benzin = zly motor.
Nie, fakt si to nemyslim. Hovorim iba, ze je na dnesnu dobu (pruznost a dynamika premavky) uz nedostatocny (pre mna).

2. ad hybrid = dobre riesenie.
Suhlasim, kombinacia elektromotora v case, ked potrebujem zatah a dlshodobej spolahlivosti atmo motora je dobre riesenie, zial stale trochu drahe.

3. ad maly objem = nespolahlivost.
Nesuhlasim. Priklady: 2,5 TD VM Motori, 2,5 TDI R6, 2,9 CRDI, 1,9 DCI = totalne nespolahlive motory. Naopak: 1,6 CRDI, 1,6 TDI, 1,4 HDI = spolahlive motorizacie. Navyse na rozdiel od predoslych, stihaju plnit aj EURO 5..

a perlicka od Toyoty: 2,2 D-CAT = totalny shit vs. 1,4 D-4D = velmi spolahliva a odolna motorizacia.

Takze neexistuje presna korelacia medzi objemom motora a jeho trvanlivostou.

4. ad TSI je ubermotor.
Nesuhlasim. TSI otvorili novu etapu konstrukcie motorov. Koncepcia je vyborna - o com svedcia predaje a napokon aj 1,0 ecoboost ako motor roka, 0,9twinair od Fiat powertrain.
Opel tiez nieco zbuchal, ale vysledky su dost rozpacite (aj ked to bude aj tym, ze ople su skratka brutalne tazke.)
Japonci, korejci aj francuzi sa zufalo snazia dohnat technologicky naskok Nemcov a Talianov - aj ked zatial s biednymi vysledkami: Aziati zatial nedokazali postavit male turbo = preto ho nepredavaju, Francuzi nieco postavili (TCE), realne je to vsak uzitkovo dost biedny motor. PSA zacina prave predavat male turbo - na hodnotenie je este skoro. Korejci sa snazia, co sa da, zatial su vysledky slabe a funkcne male turbo nepostavili.
Najblizsie k malemu turbu ma Mazda - ktora uz oficialne oznamila, ze turbomotory bude v buducnosti ponukat.

5. ad velebenie Skodovky.
Nesuhlasim. Osobne by som Skodu bez predlzenej zaruky, alebo ojazdene, nekupoval. Je to riziko, obzvlast v pripade TSI motorov prvej generacie = to by som nekupil vobec. EA211 (novy Golf, O3) by som pri predlzenej zaruke uz riskol (keby som natocil menej km rocne).

Takze tak ako korejci pred casom sposobili pokles ceny novych aut a predlzovanie zaruk, tak male turba teraz menia uplne automobilovy trh.
Vyberajte rozumne a uzivajte nove moznosti! :biggrin:
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

Tak já věřím, že turbomotory mají budoucnost, uživatelsky jsou příjemnější, ale podle mě je na koupi ještě brzy. Slyšel jsem o nich spoustu příhod a i kdyby byla jen polovina pravda, tak je to pro mě prostě risk. Teď budu mít minimálně 5 let Toyotu, u které bude motor doufám v pohodě a za 5 let se uvidí :D
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

????? Uživatelsky privetivejsi? To je doufám jen velmi spatný sen.
Nutnost mazáni a chlazení turba, stále ještě pozorovatelný turbo-efekt....
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Vlastne súhlasím s boginom2010. Mne sa s tsi jazdilo fajne. Len tie obavy z poruchovosti...
Len sa obávam jedného - ako dlho sa vyvýjajú a robia turbodízle? 20 rokov? A stále sú echt poruchové. Ako dlho sa budú musieť vyvýjať turbobenzíny aby sa ich poruchovosť znížila na úroveň poruchovosti atmosférických benzínov? Alebo sa ich poruchovosť nezníži, len sa emisné normy posunú tak aby atmosféry neprešli a inej cesty ako turbobenzín nebude?
Peter Fransky
Řidič

nuz, je to presne tak.

turbomotor je uzivatelsky prijemnejsi.

po cesky: taha vocpoda, vole. :-)

emisne normy sa uz posuvaju.. coskoro nas caka EURO 6 a filtre pevnych castic aj na benzine.

Osobne si skor vsak myslim, ze problem nie je atmo motor a jeho emisie ako skor jeho normovana spotreba - vysoka spotreba nie je povolena, preto sa konstruuju motory, ktore dokazu vykazat papierovo nizsiu spotrebu (hoci v realite to take ruzove nie je.)
Naposledy upravil(a) Peter Fransky dne pát 16.05.2014, 09:24, celkem upraveno 1 x.
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

Tak já myslel jízní vlastnosti, menší potřeba řazení, vyšší kroutící moment v nižších otáčkách a menší spotřeba při klidné jízdě.
Údržba a spolehlivost je věc jiná, proto jsem do toho nešel, jak píšu.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Blbost. Jediné co ničí turbodyzl je spatne zacházení a nekvalitní nafta. Navíc turbo benzíny se dělají přes 30let... Největším jejich zabijákem je pravě tlak na emise a "nevzdělanost" uživatelů.
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A nemá nižší spotřebu... Turbo benzin nemá nikdy nižší spotřebu než atmo ve shodném objemu...
Back in Czech.
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

No ale výkonově proti sobě nestojí motory se stejným obsahem, tak že ta spotřeba je určitě nižší.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Si prejes viď? Za kolik jezdí "podobná auta"? Krátká Fabia 1.2tsi a za kolik Yaris 1.3? Oba maji stejný problém se dostat pod 5.3 litru na sto.
Back in Czech.
Peter Fransky
Řidič

spotreba je podobna. Ale dynamika je uuuuuuuuuuplne niekde inde.
E12 wagon, 1.4 D4-D

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Auris“