tak podme na to postupne..
1. ad Toyota 1,6 benzin = zly motor.
Nie, fakt si to nemyslim. Hovorim iba, ze je na dnesnu dobu (pruznost a dynamika premavky) uz nedostatocny (pre mna).
2. ad hybrid = dobre riesenie.
Suhlasim, kombinacia elektromotora v case, ked potrebujem zatah a dlshodobej spolahlivosti atmo motora je dobre riesenie, zial stale trochu drahe.
3. ad maly objem = nespolahlivost.
Nesuhlasim. Priklady: 2,5 TD VM Motori, 2,5 TDI R6, 2,9 CRDI, 1,9 DCI = totalne nespolahlive motory. Naopak: 1,6 CRDI, 1,6 TDI, 1,4 HDI = spolahlive motorizacie. Navyse na rozdiel od predoslych, stihaju plnit aj EURO 5..
a perlicka od Toyoty: 2,2 D-CAT = totalny shit vs. 1,4 D-4D = velmi spolahliva a odolna motorizacia.
Takze neexistuje presna korelacia medzi objemom motora a jeho trvanlivostou.
4. ad TSI je ubermotor.
Nesuhlasim. TSI otvorili novu etapu konstrukcie motorov. Koncepcia je vyborna - o com svedcia predaje a napokon aj 1,0 ecoboost ako motor roka, 0,9twinair od Fiat powertrain.
Opel tiez nieco zbuchal, ale vysledky su dost rozpacite (aj ked to bude aj tym, ze ople su skratka brutalne tazke.)
Japonci, korejci aj francuzi sa zufalo snazia dohnat technologicky naskok Nemcov a Talianov - aj ked zatial s biednymi vysledkami: Aziati zatial nedokazali postavit male turbo = preto ho nepredavaju, Francuzi nieco postavili (TCE), realne je to vsak uzitkovo dost biedny motor. PSA zacina prave predavat male turbo - na hodnotenie je este skoro. Korejci sa snazia, co sa da, zatial su vysledky slabe a funkcne male turbo nepostavili.
Najblizsie k malemu turbu ma Mazda - ktora uz oficialne oznamila, ze turbomotory bude v buducnosti ponukat.
5. ad velebenie Skodovky.
Nesuhlasim. Osobne by som Skodu bez predlzenej zaruky, alebo ojazdene, nekupoval. Je to riziko, obzvlast v pripade TSI motorov prvej generacie = to by som nekupil vobec. EA211 (novy Golf, O3) by som pri predlzenej zaruke uz riskol (keby som natocil menej km rocne).
Takze tak ako korejci pred casom sposobili pokles ceny novych aut a predlzovanie zaruk, tak male turba teraz menia uplne automobilovy trh.
Vyberajte rozumne a uzivajte nove moznosti!