Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Pavel Liška
Věčnej rejpal

mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od Pavel Liška »

Jak to je teda v mém případě?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

ne toyota,prostě reklamace na olej atd. V tvém případě je vše tak jak má být. Tedy přeplňovana aplikace.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
zejdy
Manager Týmu

Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od zejdy »

Pavel Liška píše:Ahoj Zejdy,
na srazu jsem se zapoměl zeptat jestli jsi už měříl tlaky a jak se motor po go
chová.
Ahoj Pavle,
tlaky jsem ještě neměřil,ale už se na to chystám.Teď jsem řešil spojku, ze srazu jsem polovinu cesty jel bez spojky, při předjíždění při podřazení se mi už nepovedlo zařadit výš.Jakoby spojka nešla "došlápnout" a nevypínala. Taky zvuky při použití spojky nebyly moc povzbuzující. Nicméně s meziplynem se řadit dalo, motor šel úplně normálně, žádné pazvuky, domů jsem dojel v pohodě. Po demontáži převodovky a spojky jsem našel 3 přetržené šrouby na setrváku. Nic nebylo poškozené, takže jsem objednal nové šrouby - jeden 250,-Kč!!! - smontoval a vše je OK. Po mých negativních zkušenostech se spojovacím materiálem(šrouby hlavy 4 přetržené,teď šrouby setrváku) budu vždycky doporučovat šrouby nové. I když jsem je měřil a vše bylo v toleranci. Pro rejpaly dodávám, že na utahování používám kalibrovaný momentový klíč od TONY.
Olej zatím spotřeba nulová, ale mám najeto jenom cca 1500 km. Motor chodí velmi dobře, spotřeba šla dolů na 7 l (2x plná nádrž,spotřeba 6,8 a 7,2) i když jí pokaždé pořádně protáhnu. To bych asi přičítal zvýšenému výkonu.Takže spokojenost. Jediná vada teď je tekoucí převodovka - někde to rosí v horní části, kolem indikátoru zpátečky. Co jsem mohl, to jsem dotěsnil, ale vypadá to, že převodovka byla rozdělávaná a někdo dal asi málo tmelu. Není to žádná tragédie, takže to nebudu řešit. Jenom mě se**, že jsem dvakrát kupoval simering na poloosu, protože to vypadalo, že to teče kolem něj. Teprve potom jsem přišel na to, že mám loužičku oleje nahoře na hausingu převodovky, který stéká pochopitelně dolů na poloosu a všude se rozstřikuje. Takže tak.

To Libor> takže jestli jsem to dobře pochopil, máme s Pavlem každý jiné rozměry pístů? Co by to znamenalo, kdybych osadil turbo? Čistě teoreticky, nechystám se na to :D
Nižší tlaky na utěsnění kroužků chápu, rozdíl teplot mě dost překvapil, i když bod varu s tlakem stoupá, 130°C se mi zdá hodně. Zajímavé.....
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

no tak teď koukám jak puk. :) nevím jestli si děláš legraci nebo to myslíš vážně?! Pisty jsou +/- stejné. Liší se tolerance mezi pistem a válcem. Zrovna tak se liší rozměr mezery pistních kroužku. Dokonce je na to vzorecek. :) 90% motoraren na to sere a těží z dob škodovek,kdy milimetr žádná míra. Potom vznikají fámy a bludy o nekvalite toho či onoho výrobce. To že je někdo analfabet a neumí si přečíst návod a udělá to tak jak uzná za vhodné a pak vlastní hloupost svádí na vadu výrobku... No to snad ani nepotřebuje komentář. Když ty by si dal turbo na tvůj motor,asi by brzo praskl kroužek,nebo by profukovalo kolem pistu. Opačně motor žere olej netěsnosti. Dej si tam teploměr EGT. Uvidíš sám. I když ji hodně zatopís nebude teplota vyšší jak 770-780st. Běžná bude kolem 730st. U turbo mluvíme v střední zátěží okolo 820 a v plné si při této kompresi můžeš sáhnout až na 900. Zavolám ti a prozradím malé tajemství proč Ti odešly šrouby na setrvačníku. ;)
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Po roce opět dovolená a já bláhový si myslel,že s pomocí mechanika co mě doposud vše dělal dám do hromady celku.
Na motor mám všechno,ale kenny nemá čas.Poslední věc věc,kterou nemám koupenou,ale zamlouvenou je sací vačka s vahadly z důvodu záruky.Tu poslední jsem prošvihnul o 14 dnů díky tomu,že jsem neměl rozdělaný motor. Motor jsem nikdy neskládal né,že bych na to neměl nářadí,ale neznám ty fígle jako tady píše Libor ohledně šroubů setrváku na Honzově motoru.Možná jsem až dost "punťa" na práci co dělám,ale kvůli nějaké blbosti,kterou neznám nebo něco špatně složím,tak to asi nechám zase u ledu.Co se týká motoru,tak není věc co by nebyla nová nebo stavu nového neodpovídala a pustit se neodborným hurá nasazením do montáže není můj šálek kávy.Ten kdo dělal podobnou opravu určitě ví kolik stojí všechny díly na tento motor.Asi jsem ze staré šloly,ale očekával jsem jiný
pšístup k dotažení této věci do konce po všech problémech,které provázeli tento projekt z různých důvodů.
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

libor12 píše: Zavolám ti a prozradím malé tajemství proč Ti odešly šrouby na setrvačníku. ;)
Ty Genie a proc to nereknes vsem .... jakysy suskani po telefonu ...
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Se chce Libor tulit.. Znáš ho.... Nejdřív trochu sladkého tajemství......
Back in Czech.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Kubrt píše:
libor12 píše: Zavolám ti a prozradím malé tajemství proč Ti odešly šrouby na setrvačníku. ;)
Ty Genie a proc to nereknes vsem .... jakysy suskani po telefonu ...
Asi aby ze mě nedělal blba veřejně.... :D

Libor> Sorry za ty rozměry pístů, neuvědomil jsem si vložkování, kalkuloval jsem se seriovými válci. Měřák EGT si kupovat nebudu, ale mám laserový teploměr, zkusím s tím zablbnout, jenom pro představu teploty výfuku. Spíš mě trápí svítící kontrolka motoru a chyba P420 a to i přesto, že mám nový kat Magnaflow a emise byly hluboko pod normou. Kontroloval jsem celou výfukovou soustavu, žádnou netěsnost jsem nenašel. Lambdy?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

zejdy píše: Asi aby ze mě nedělal blba veřejně.... :D
není tomu tak. Jsou ale informace,které jsou určeny pouze určitému okruhu lidí. :) Kubrt už dostal politické školení mužstva. :D víš sám a může potvrdit třeba i Pavel,že když se zeptá rád odpovím. Zavolej ty mě,mám už třetí telefon tento měsíc a nějak nejsi v seznamu. 420 je druhá lambda. Pokud kat je v pořádku. Podívej se na to přes live data. Jakmile budou signály podobné bude to tuto chybu vypisovat. Signál druhé by se měl pohybovat v užším rozpětí cca 0.5V max.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Nebudou lepší na turbo jako or?
http://www.ipg-supertech.com/2ZZ-GE/
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

jsou k tomu určené,přeci jen toy s přeplnovaním nepočítala,i když ty oem jsou také ss a kvalitní.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

Pánové podle manuálu co mám doma se utahuje hlava 35 N.m a potom o
90 stupňů.Při poslední montáži hlavy ji kenny utahoval na 35 N.m a následovně dvakrát po 90 stupních v určitém intervalu.Mám vtom hokej a nevím co je dobře.
Honzo do nového motoru jsi dával jaký olej a po jaké době jej vyměnil-dík.
zejdy
Manager Týmu

Re: mám po go nebo přestavbě motora toyota,kde kdo,jak?

Příspěvek od zejdy »

Pavel Liška píše:Pánové podle manuálu co mám doma se utahuje hlava 35 N.m a potom o
90 stupňů.Při poslední montáži hlavy ji kenny utahoval na 35 N.m a následovně dvakrát po 90 stupních v určitém intervalu.Mám vtom hokej a nevím co je dobře.
Honzo do nového motoru jsi dával jaký olej a po jaké době jej vyměnil-dík.
Hlava - kenny postupoval správně, 35 Nm a dvakrát 90°.
Olej dávám Texaco Havoline Extra 10W-40 a ještě jsem ho neměnil - 1200 km.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

v těch manuálech je chyb jako hub po dešti. Přesně ze stejného důvodu se ti přetrhly ty šrouby setrvačníku.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

libor12 píše:v těch manuálech je chyb jako hub po dešti. Přesně ze stejného důvodu se ti přetrhly ty šrouby setrvačníku.
V manuálu je 49 N.m a 90°. Vůbec tohle nechápu, proč se nedotahuje na přesný moment, ale takhle kravsky. Mám u toho vždycky hodně blbej pocit.... A jak to vypadá, tak oprávněně. Nicméně věřím i na únavu materiálu, šrouby hlavy mi několikrát praskly při povolování.
Odpovědět

Zpět na „Celica“