Rada s koupí avensisu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

bartp píše:
Atreides6 píše: od novoty registrovane v CZ tak máte aspoň jistotu že to bude fungovat na 99%
tak to zas neni zadna vyhra lepci z DE.
a inac jak tady mame [benzinaci] problemy s tema naftakama tak to jo, neco resit musime dyz je ten nas benzin mrtvy tema bez problemu :satisfied:
to je silné tvrzení vzhledem k tomu, jak některy toy benzíny problémy mají, až vám ty benzíny oturbí a daj přímej vstřik budete tu plakat vy :-D

ne že by sme teď plakali :-P
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Hm,to by mě zajímalo proč to nemám,když to kolem všady cpou horem dolem :? no nezoufejte,třeba se taky dočkáte :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

neboj to přijde, já jen doufám, že bude na výběr mezi turbo a atmosférou... a ne vše turbo...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

KarlosCZ píše:stani: nudzak, je nouzovy rezim, to je takova mistni pani colombova, CommonUser o tom porad mluvi a jeste to nikdo nikdy nevidel :-D
Ja som to maval na TDI a ako to prebieha na DCATe ti opise matus69 Mozno aj dalsi ak sa priznaju. :oha: A pri novom aute co nema ani 100 tkm, to nie je bohvieco.
matus69 23.02.2012, 13:08 píše: Ano, do nudzaku sa mi to obcas (2x za rok) hadze, nehovorim, ze ma to nerozculuje, ale momentalne mi to nestoji za to aby som do toho investoval ~300eur (egr)
http://www.toyotaklub.cz/forum/posting. ... e&p=224083

Atreides6:
...zatlaci do sedacky ? Myslis skor kopne a pusti.
Naftu s piezovstrekmi by som si od novoty nekupil, ibaze mam znameho v servise.

BTW ...a ze sa nam nejak vyrojili specializovane diesel servisy ... akoby nestacilo tych normalnych ... hmmm.

Slusna zabava tu je.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

extremehany píše:neboj to přijde, já jen doufám, že bude na výběr mezi turbo a atmosférou... a ne vše turbo...
Ani do GT-čka turbo nedali, to už něco signalizuje :?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

to je pravda, že by toy jako jedna z mála tomuto trendu nepodlehla, když už vedle koncernu podlehl i ford ?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

celá pointa tejto nezmyselnej diskusie je v tom, že benzínoví fórumaci sú stresovaní problémami naftových motorov viac ako ich majitelia. Pritom informácie majú iba z fora! Skutočné trápne!

Ja sa pýtam - o čo vám ide? Už dávno ste zabudli o čom tento topic je, zasa sa len snažíte kopať..-ja tomu nerozumiem, nechápem váš mindrak. Nevidel som tu nikoho skákaťdo benzínakov ako vy skáčete naftakov. Podľa mňa skôr toto o niečom vypoveda.

Každý jeden z vás je zakomplexovany a tak aj beriem vaše vyjadrenia aj k iným témam pretože som si istý že aj v iných témach sa nevyjadrujete podľa vasich realnych skúsenosti ale podľa informácii z tretej ruky.

Mne je úplne trápne toto písať dospelým ľudom ale vlastne prečo sa čudujem, veď preto to takto v našich zemiach vyzerá.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

No to je teda debata.
CommonUser píše:BTW ...a ze sa nam nejak vyrojili specializovane diesel servisy ... akoby nestacilo tych normalnych ... hmmm.
Protože majitelé dieselových motorů nemají čas a potřebují jezdit a už je štvalo, že museli v běžných servisech čekat až opraví nějakých deset benziňáků než na ně přijde řada, tak si založili vlastní servis kde je benziňácí nebrzdí :lol: :lol: :lol:
Samozřejmě to byl vtip, nová technologie, která nebyla z počátku moc spolehlivá se zasloužila o vznik těchto specializovaných servisů. V dnešní době už jsou na tom se spolehlivostí diesely dobře, proti oturbeným benziňákům dokonce výborně (viz průsery motorů TSI a THP) :wink:

Něco málo k dieselům zde:
http://www.auto.cz/diesel-nic-lepsiho-s ... mame-64188
extremehany píše: to je pravda, že by toy jako jedna z mála tomuto trendu nepodlehla, když už vedle koncernu podlehl i ford ?
Doufám, že Avensis půjde cestou nové Mazdy 6, která je na tom s nabídkou benzínových motorů mnohem líp než Toyota, viz motory 2.0 107kW, 2.0 121kW a 2.5 141kW.
Upravená 2.4 z Camry nebo 2.5 z Lexusu v Avensisu chybí jako sůl.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

CommonUser píše:Ja som to maval na TDI ...
Tak to se ti nedivím, že nemáš rád diesely, ale to není problém dieselů, ale koncernu VW, protože 2.0TDI je ten největší dieselový šmejd co jezdí po silnicích, ne nadarmo je to v testu AutoBildu nejhorší auto v dějinách (viz Touran a Passat).
Bratránek jej taky má a už se na dálnici dostal do nouzáku s následnou výměnou vstřiků při cca 100tis. km. Služebního Passata už dvakrát kolega odtahoval kvůli čerpadlu atd.
Obrázek
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

saab píše: V dnešní době už jsou na tom se spolehlivostí diesely dobře
Nerad se pouštím do této flame-war, ale právě kvůli tomu, že dnešní diesely jsou méně spolehlivé, více komplikované a poruchové, jsem šel do benzínu.
Je to tedy přesně naopak, předtím byly diesely spolehlivější, třeba můj 1.9 TDI u B5 Passata, to byl držák bez jediné(!) poruchy za 7 let. A to jezdil i na naftu odkudkoli.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

kdyz pouziju CommonUserovu teorii o tom ze kdyz potkam spatnej kus tak jsou automaticky spatny vsechny tgak v praci mame sluzebni Fobii prvni generace, motor 1.4 16v nejakejch tech 80 zdechlejch poniku....

to auto zacalo z niceho nic v cca 30000 km pri pribrzdovani rozsvecovat kontrolku abs doprovazenou zvukovou signalizaci a zdechavat motor, po nastartovani to sice jelo ale bez posilovace rizeni a s palubkou jako vanocnim stromeckem, musel se vzdycky vytahnout klicek ze zapalovani a znova ho tam strcit..... ani servis si s tim nevedel rady

a co z toho plyne? benzinovy auta jsou proste nahovno protoze se jim stava tohle :lol: :roll:

pro m5t: no zatim takovyhle moderni kurvitka nemas ale s pristim autem pravdepodobne budou, nekde tady na foru nekdo hazel odokaz na clanek ve kterym toyota popisuje vizi do budoucna a bohuzel, taky hoidla jit touhle cestou :cry:
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
trca
Manager Týmu

re

Příspěvek od trca »

tak tak,2,5 v6 z lexe v avensisu chybí.proto mam dilema co mam koupit jestli is 250 nebo avensis.jestli to bude avas tak asi naftu,ten benzin mi přijde slabý na tak veliké auto.
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
extremehany
Věčnej rejpal

stani píše:
saab píše: V dnešní době už jsou na tom se spolehlivostí diesely dobře
Nerad se pouštím do této flame-war, ale právě kvůli tomu, že dnešní diesely jsou méně spolehlivé, více komplikované a poruchové, jsem šel do benzínu.
Je to tedy přesně naopak, předtím byly diesely spolehlivější, třeba můj 1.9 TDI u B5 Passata, to byl držák bez jediné(!) poruchy za 7 let. A to jezdil i na naftu odkudkoli.
poruchové ? zase to bereš na základě informací z fora ?
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

stani píše:Nerad se pouštím do této flame-war, ale právě kvůli tomu, že dnešní diesely jsou méně spolehlivé, více komplikované a poruchové, jsem šel do benzínu.
Flame-war je tu posledních několik desítek příspěvků :-)
Co přesně odchází na dieselových Avensisech T27 ? Případně to můžeš vzít i globálně, tedy které dieselové motory poslední doby jsou problémové a srovnej to např. s motory TSI, THP, HTP atd.

Můj Avensis bude příští měsíc slavit 8 let a jediná věc, která na něm odešla je palubní počítač od Panasonicu, který se montoval i do benzínových verzí kde taky odchází. Letos mi na emisích naměřili hodnoty pod polovinou přípustné hodnoty, takže v tomto ohledu je motor v perfektním stavu (kouřivost 0,61 - povoleno je 1,7).
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Re: re

Příspěvek od saab »

trca píše:tak tak,2,5 v6 z lexe v avensisu chybí.proto mam dilema co mam koupit jestli is 250 nebo avensis.jestli to bude avas tak asi naftu,ten benzin mi přijde slabý na tak veliké auto.
V dnešní době bych bral novou Mazdu 6 s 2.5 :) Lex mi přijde malý.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“