Auris model 2011
Tak jsem se dnes díval na TN Nova a dověděl jsem se, že naši policajti mají zařízení na měření zatmavení automobilních skel a poprvně jej "nasadí" na Moravě a budou jej zajímat tuneři. Takže bacha na "vylepšené" atesty, kdy máte zatmavení větší než máte na atestu.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
super a to zrovna pojedu příští víkend na Moravu tak až je potkám dám vědětČepo píše:Tak jsem se dnes díval na TN Nova a dověděl jsem se, že naši policajti mají zařízení na měření zatmavení automobilních skel a poprvně jej "nasadí" na Moravě a budou jej zajímat tuneři. Takže bacha na "vylepšené" atesty, kdy máte zatmavení větší než máte na atestu.

2 Luke_LukeLuke_Luke píše:to neni zadna novinka, maji proste zatmavene sklicko o 30% a porovnaji to, jako na technicke
Je to sofistikovanější zařízení, ukazuje hodnotu na dispayi a údajně jej mají od polských policajtů, kteří jim předávají zkušenosti. Najdi si TN Nova hlavní zprávy ze včerejška na netu a mrkni se na to.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ja jsem to blbe napsal...nepochybuju, ze maji sofistikovane zarizeni, spise jsem chtel rict, ze to, ze muzou zkontrolovat zatmaveni skel na miste je stara vec, at uz k tomu pouzivaji sklicko nebo moderni masinku...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Zdravím všechny, auto je doma a jelikož jsem měl náročný víkend zatím najeto asi 50Km ale jsem z něho unešen
Zatím je docela lenivé, ale to se určitě poddá
Nicméně jsme tady narazili na problém s tonováním skel tak jsem dostal kartičku s homologací. Takže čelní sklo zatmavení 0%, přední boční 30%, zadní 80%. ven je vidět krásně. Nicméně je tam napsána věta:
Toto tónování skel vozidla splňuje požadavky VYHLÁŠKY MINISTERSTVA DOPRAVY A SPOJŮ ČESKÉ REPUBLIKY 341/2002 Sb. a předpisů souvisejících. Tónování skel vozidla je v souladu s JEDNOTNÝM USTANOVENÍM PRO HOMOLOGACI BEZPEČNOSTNÍCH ZASKLÍVACÍCH MATERIÁLŮ VYDANÝCH ORGANIZACÍ SPOJENÝCH NÁRODU EHK (ECE) ČÍSLO 43 00.
Takže předpokládám že s tímhle osvědčením a atestem na každém okně mi nemůže ani Slovenská policie přece nic říct

Nicméně jsme tady narazili na problém s tonováním skel tak jsem dostal kartičku s homologací. Takže čelní sklo zatmavení 0%, přední boční 30%, zadní 80%. ven je vidět krásně. Nicméně je tam napsána věta:
Toto tónování skel vozidla splňuje požadavky VYHLÁŠKY MINISTERSTVA DOPRAVY A SPOJŮ ČESKÉ REPUBLIKY 341/2002 Sb. a předpisů souvisejících. Tónování skel vozidla je v souladu s JEDNOTNÝM USTANOVENÍM PRO HOMOLOGACI BEZPEČNOSTNÍCH ZASKLÍVACÍCH MATERIÁLŮ VYDANÝCH ORGANIZACÍ SPOJENÝCH NÁRODU EHK (ECE) ČÍSLO 43 00.
Takže předpokládám že s tímhle osvědčením a atestem na každém okně mi nemůže ani Slovenská policie přece nic říct

Hele měly by mi svítit dvě zadní mlhovky???? Protože mi svítí jenom jedna
Tak jestli mám prudit prodejce nebo ne
Jinak dneska najeto už kolem 600 KM a dálnici z Prahy do Ostravy jsem si díky tempomatu užíval
A když jsem teď v noci jel přes Ostravu 50Km/h s tempomatem tak jsem měl spotřebu pod 5l
ale na 5 rychlostní stupeň, po rovince a konstantní rychlostí 

no právě že zpátečku mám nad mlhovkou na obou stranách, a v místě kde mi vlevo svítí mlhovka je to stejný na druhý straně ale nic tam nesvítí ale vypadá to stejně.Luke_Luke píše:No tu dalnici si neuzivam hlavne v oblasti Brna, to auto proste trpi.
Zrovna zitra jedu...
Jinak na miste mlhovky v druhem svetle je zpatecka
-
- Navigátor
Ak sa nemýlim tak u Aurisov s pravostranným riadením je to naopak a svieti len zadná hmlovka bližšie ku stredovej čiare a aby to na aute nevyzeralo blbo tak sú sklíčka na oboch stranách ale žiarovka je iba jednadavcomp píše:jj koukal jsem na ty světla, pod ten kryt a na pravé straně je místo žárovky pro mlhovku jen záslepka a nikde žádná žárovka a ani žádní drátkytakové trapné úspory.
- radys03
- Věčnej rejpal
to jsem měl i na favoritu,corolle E10 i E11 to tak má. Svítí mlhovka jen na levý stranědavcomp píše:jj koukal jsem na ty světla, pod ten kryt a na pravé straně je místo žárovky pro mlhovku jen záslepka a nikde žádná žárovka a ani žádní drátkytakové trapné úspory.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG