verso??
tak jsem dnes vyměnil svíííce u Versa i malýho dal jsem jim ty NGkáčka a jěště by mě zajímalo na kolik kilometrů jsou stavěný respektivě po kolika je toyota doporučuje vyměnit. Jen takový poznatek v obouch autech byly Densa a stejnýho označení ale odrth byl jak má být u každého 0,8 u prcka a Versa 1,1 a to jedno z čech a druhý Ital asi se tam mají spíš dát ty Densa ??? no snad to bude v klidu zdravím
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
U kterého prcka jsi měnil svíce? Nemáš těch yarisů trošku moc?
Mně stačí jeden až nad hlavu.
Záleží to na tom, jaký máš u Versa kód motoru, pro
2SZ-FE jsou stejné svíčky jako do Yarise 1.0 do června 2001 a jsou to Denso K16R-U, 0,8 mm.
Denso K16R-U11, 1,1 mm jsou pro 2NZ-FE 1.3, tak máš asi stejný motor jako Telleke, protože další varianta pro tento motor jsou právě ty co psal NGK BKR5EYA11, 1,1 mm.
1.0 1SZ-FE
do června 2001 Denso K16R-U, 0,8 mm nebo NGK BR5EYA 0,9-1,0 mm
od července 2001 Bosch FR7KCU 0,8 mm nebo Denso K20R-U11, 1,0-1,1mm
Interval výměny pro platiniové nebo iridiové svíčky každých 90 tis. km, pro obyčejné každé 4 roky nebo 60tis. km.

Mně stačí jeden až nad hlavu.
Záleží to na tom, jaký máš u Versa kód motoru, pro
2SZ-FE jsou stejné svíčky jako do Yarise 1.0 do června 2001 a jsou to Denso K16R-U, 0,8 mm.
Denso K16R-U11, 1,1 mm jsou pro 2NZ-FE 1.3, tak máš asi stejný motor jako Telleke, protože další varianta pro tento motor jsou právě ty co psal NGK BKR5EYA11, 1,1 mm.
1.0 1SZ-FE
do června 2001 Denso K16R-U, 0,8 mm nebo NGK BR5EYA 0,9-1,0 mm
od července 2001 Bosch FR7KCU 0,8 mm nebo Denso K20R-U11, 1,0-1,1mm
Interval výměny pro platiniové nebo iridiové svíčky každých 90 tis. km, pro obyčejné každé 4 roky nebo 60tis. km.
- salome
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo Densa mi tam dali ve Freyovi. Vlastně teď sama nevím, jestli mám v motoru správné svíce, protože po výměně motoru jsem se ptala, jaký tam mám dávat a prý pořád ty samý. Oni snad na ten motor z vrakáče přeházeli všechno z mýho motoru, protože tam nic není a pak mám spoustu součástek vymontovanejch, čidla, svíčky a všechno možný. Kód motoru je stejný, ale nevím jak zjistit, kdy byl vyroben a pokud před červencem 2001 tak by tam měly být jiný svíce.
Jinak Pavle, jestli se ti líbilo to měnění svíček, tak si to můžeš dát podle autora Jak na to každé 2 roky nebo 30tis.
Je to překlad z anglického originálu a prý to jsou minimální výrobcem doporučené intervaly pro vozidlo Toyota, které je denně v provozu. Provádění údržby vozidla a intervaly prohlídek závisí jen na provozovateli. Každopádně v tiráži je tučně uvedeno že všechny údaje jsou bez záruky.
A prohlíd sis ty starý svíce, prý se podle toho dá určit celkový stav motoru, tak to bych se na ně měla taky podívat, abych konečně věděla na čem jsem s tímhle motorem
No jestli ti do otvorů nic nespadlo, nepoškodil jsi izolátor, utáh si to momentem 18Nm a já nevím co ještě, tak to v pohodě bude.
Jinak Pavle, jestli se ti líbilo to měnění svíček, tak si to můžeš dát podle autora Jak na to každé 2 roky nebo 30tis.

A prohlíd sis ty starý svíce, prý se podle toho dá určit celkový stav motoru, tak to bych se na ně měla taky podívat, abych konečně věděla na čem jsem s tímhle motorem

No jestli ti do otvorů nic nespadlo, nepoškodil jsi izolátor, utáh si to momentem 18Nm a já nevím co ještě, tak to v pohodě bude.

Ahoj Dělal jsem vše jak se má ,zkontroloval jsem odtrhy a i prohlídka starých svíček byla - jsou vypálené pěkně jako do bělošeda tak to má být. Pakliže by byly černé bylo by něco v nepořádku.
To kdy byl motor vyroben by se mělo poznat podle VINu ale nevím jak a kde se to hledá snad někdo poradí hlavně ať nám to všem dobře jezdí
To kdy byl motor vyroben by se mělo poznat podle VINu ale nevím jak a kde se to hledá snad někdo poradí hlavně ať nám to všem dobře jezdí

YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu taky někde radil....většinou stačí vzít WDčko, případně Konkor a prostříknou navíjecí mechanizmus. Usazuje se tam dost bordelu a společně s původním mazadlem to vytváří celkem slušné lepidlo. WDčko to odstraní pryč a pak je dobré to stříknout trochou silikonového oleje.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zkus kouknout na allegro.pl, odnož českého aukra. Poláci mají spousty dílů na Versa.
Lékárničku jsem měl nejdříve v kufru u rezervy, ale pak jsem jí přesunul pod sedačku spolujezdce. Koupil jsem si tam tu "poličku" (malý Yaris tam má šuplík) a taštičková lékárnička tam padne přesně a drží. Plastovou krabici bych tam nenacpal.
Lékárničku jsem měl nejdříve v kufru u rezervy, ale pak jsem jí přesunul pod sedačku spolujezdce. Koupil jsem si tam tu "poličku" (malý Yaris tam má šuplík) a taštičková lékárnička tam padne přesně a drží. Plastovou krabici bych tam nenacpal.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
lékárničku buď volně v kufru s tím, že ji dávám nahoru, kdyby byla potřeba a nemuselo se pro ni vyhrabat celý kufr a pak ji občas dávám pod sedadlo řidiče.Bodle píše:ahoj vsichni,
nevite prosim nekdo, kde by se dal sehnat a na kolik by prisel vnitrni kryt dveri do kufru (calouneni?) s kapsou po cele delce?
v nahradnich dilech ho nemuzu sehnat a na vrakovistich nic neni
jeste by me zajimalo, kde mate kdo ulozenou lekarnicku?
telleke
ty jsi takový profík. našel jsi nějaký figl na rozdělávání těch plastových věciček, kterýma je na vesru přidělané k sobě ledasco? zrovna včera jsem chtěl sundat ten plastový díl karoserie, co je nad zadním kolem. ten drží jedním šroubem ke karoserii nad kolem a druhým vzadu jak se otevřou dveře kufru a kromě toho je ještě dvěma těma plastovýma mrchama k nárazníku. Dá se to nadzvednout šroubovákem a povytáhnout, ale když jsem za to zatáhl větší silou, tak jsem to zlomil.....