Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Richi1
Člen Týmu

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od Richi1 »

Ahojky RAVtaci..tak se chci podelit o par postrehu po 6tisicich hybridnich km...co se tyce dalnicniho provozu...z Aše do Berlina jsem jel na tempomat 140km/h za 7,8l...coz podle meho nazoru je uplne uzasny...jedine,co me trochu prudilo,ale chapu,ze je to stroj a je nastaven tak aby plnil nase pozadavky,je to,ze se parkrat stalo,ze aniz by bylo neco v mem pruhu tak zaclo auto prudce brzdit jako bych nejake auto dojizdel,coz pro ty za mnou muselo byt docela nemile,dale ze po zpomaleni se motor vytocil do maxima aby dosahl pozadovane rychlosti,coz ja bych kdyz by za mnou zrovna nekdo nevisel,akceleroval pozvolneji...tim se samozrejme zvysovala prumerna spotreba...a v neposledni rade kdyz se sjizdi z kopce tak rekuperuje ci uz brzdi aby se vzapeti hnal motor do maxima pri mirnem stoupani,coz clovek sam neudela...pri ceste zpet sem mel prumernou rychlost bez tempomatu 139km/h coz odpovidalo spotrebe 14l...podotykam,ze to bylo prumerna rychlost,takze sem fakt valil,kdyz to zrovna slo na doraz omezovace...takze to uz sem trosku posmutnel,ale clovek takhle nejezdi kazdy den...celkovou prumernou spotrebu mam rovnych 8l...spotreba opravdu odpovida tomu co ukazuje palubni pocitac...co se tyce navygace tak sem byl celkem zklamanej...hnalo me to porad nekam z dalnice aniz by tam nekde byla zacpa ..ve finale me to hnalo prez uplne centrum Berlina,podotykam,ze jsem tam byl prvne a fakt jsem ji duveroval...nazpet sem najel okamzite na okruh a pak na dalnici uplne v pohode,takze palec dolu...a konecne se dostanu k poslednimu odhalenemu zadrhelu,a to jsou 5dvere,ktere si uz nekolikrat proste rekly,ze se me neotevrou i kdybych u nich klecel...a samozrejme vzdycky kdyz sem byl ovencenej jak vanocni stromecek a nebo kdyz sem potreboval co nejrychleji do kufru..pokazde nezbylo nic jineho nez vypnout motor a chvilku vytrvat a neco podobneho se me stalo uz asi 2x s dvermi u ridice kdyz sem chtel zamknout dotykem...proste bez reakce..jen pip a nic..s dalkacem cvak a zamknuto ale pri prichodu sem musel zase dalkacem odemknout,pac klika nereagovala...uffff..tto sem se rozepsal,to asi ani nikdo z vas cist nebude :lol: ...ale jinak naprosta spokojenost..pohodlny,musel jsem si koupit bederni operku a zada cajk...topeni do sedacek by mohlo byt rychlejsi...volant je rychlejsi...tak zatim packo a preji klidne silnice a pohodove hybridacke jezdeni...cauky :wink:
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

V tom případě hybrid není na dalnice, já nemám hybrid a tímto tempem jezdím za 8,5.
Ty dveře mě taky zlobily a za hodku to měli opravený, asi něco přehráli...
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
alesho
Člen Týmu

Příspěvek od alesho »

rafkař píše:V tom případě hybrid není na dalnice, já nemám hybrid a tímto tempem jezdím za 8,5.
Vážně máš 8,5l/100km při průměrný rychlosti 139km/h? Richi psal o německých dálnicích a že jel 180km/h když to šlo. Nebo myslíš 8,5l/100km na českých dálnicích?

Nicméně to, že se na dálnicích síla hybridu příliš neprojeví, je fakt - teda než přijedeš do zácpy - od tý doby, co mám hybrid, mě zácpy vyloženě baví :D.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

rafkař píše:V tom případě hybrid není na dalnice
Je to tak, ale to neni nic novyho i kdyz porad tech 8 je podle me dobry. Spotreba se nam motala kolem 7 litru (6,8 az 7,2) a ted mame dlouhodobou uzavirku dalnice a na vetsine je snizena rychlost na 80, 90% jizd prave vede po ty dalnici do Prahy a zpatky. Spotreba sla dolu o litr.

Treba svagr ma ted pujcenyho Koleose 2,0 diesel, 177 koni, pravda je to 4x4 a vetsi nez ravka, a spotreba mu tam sviti 9 litru.
RAV4 HSD FWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

No Koleos asi větší není...
To bych být jim hodil ten klumpr co má ve znaku ku..u ze skály :angry:
Já mám benzín automat fór kolku a za 8,5? Nemá chybu!!!
Vůbec to po mně nechce bankoffky za opravy, nejlepší auto co jsem kdy měl.
A že jsem jich měl, jen tohle je moje deváté SUV :biggrin:
RAV4 HSD AWD 2018
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

Richi1 píše:ze se parkrat stalo,ze aniz by bylo neco v mem pruhu tak zaclo auto prudce brzdit jako bych nejake auto dojizdel,coz pro ty za mnou muselo byt docela nemile
Jake tam jsou moznosti nastaveni u toho adaptivniho tempomatu a safety sense ? Vim ze safety sense ma 3 urovne citlivosti, ovlivnuje to pak chovani toho adaptivniho tempomatu ?
Richi1
Člen Týmu

Příspěvek od Richi1 »

psal jsem,ze pri prumerne rychlosti 139km/h jsem mel prumernou spotrebu 14litru...ale ject prumernou rychlosti 140km/h je opravdu ficak,byli ueky kdy sem jel na doraz omezovace...pri tempomatove rychlosti 140km/h jsem mel prumernou asi 93km/h a spotrebu 7,5l takze opravdu spokojenost...co se tyce ty citlivosti..dal jsem nejkratsi rozestup od prede mnou jedouciho auta a citlivost tu nejmin citlivou...je to opravdu o zvyku zacit predjizdet ve vetsi vzdalenosti za predjizdenym autem,coz vita ma manzelka,ja se priznam,ze ne ze bych se lepil na kufr ale jezdim k predjizdenemu autu bliz nez ten automat,coz tez zapricinilo i kolikrat ze jsem misto pridavani plynu zacal brzdit,ale to bylo opravdu jen o to to vychytat a o zvyk..ale to ze si to myslelo ze je prede mnou prekazka a nic tam siroko daleko prede mnou nebylo bylo fakt na hrane,pac ta auta za mnou necapaly prc najednou brzdim,ale ja nic,to to auti :lol: ..jo a jeste bych rekl ze automaticke prepinani svetel je taky obcas zpozdene a nebo ja uz bych dalkac nedal,pac treba uz vidim v mirne zatacce auto a ono si to napali a chudak na me blika pac ja sem vlastne hnup :biggrin: ...tak je to obcas takovej adrenalin..at tempomat tak dalkac...tak co vy na to,mate taky takovou zkusenost???...jo a jinak s tou spotrebou sem opravdu spokojenej,pac nejezdim po dalnici kazdej den,kdyby ano tak by to bolelo..tak se mejte a jezdete s radosti a bez nehod
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jo jo, taky nejak nemuzu vychytat ten tempomat. Je to dobry kdyz jedes o dost rychlejc nez ostatni, ale kdyz jedes o par km/h vic nez predjizdenej, tak porad blokujes levej pruh. A taky se mi stalo, ze tempomat nastavenej na 140, zamyslel jsem se a najednou koukam a ja jedu 110 za nejakym vocasem i kdyz mam volno.
RAV4 HSD FWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

kadel píše:Jo jo, taky nejak nemuzu vychytat ten tempomat. Je to dobry kdyz jedes o dost rychlejc nez ostatni, ale kdyz jedes o par km/h vic nez predjizdenej, tak porad blokujes levej pruh. A taky se mi stalo, ze tempomat nastavenej na 140, zamyslel jsem se a najednou koukam a ja jedu 110 za nejakym vocasem i kdyz mam volno.
Tohle nemá vychytaný nikdo, busy si taky žijí vlastním životem. Prázdná dálnice a začne přibržďovat a nebo frajer koulí popelnici po chodníku a začne řvát výstraha nehody :mrgreen: Nebo máme v sedačce vibrace na opuštění jízdního pruhu a v těch zůžení jak jedu blízko pruhů tak furt střídavě vibruje levá nebo pravá strana :mrgreen:
Když jedu na tempomat do kopce a za horizontem se to mírně svažuje, tak se tempomat vypne nechápu proč neboť právě Setra se z kopce nerozjede víc jak 104 pak začne sama brzdit.

Holt musíme počkat než soudruzi z NDR napraví chybu :mrgreen:
RAV4 HSD AWD 2018
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

rafkař píše:..... nechápu proč neboť právě Setra se z kopce nerozjede víc jak 104 pak začne sama brzdit.

Holt musíme počkat než soudruzi z NDR napraví chybu :mrgreen:
Jestli to není proto, že má omezovač na 100
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Rosik
Člen Týmu

Příspěvek od Rosik »

S tím tempomatem mám stejnou zkušenost. Je potřeba se s ním naučit jezdit. Prostě nepřijet až na prdel kamionu a pak to švihnout do levýho pruhu, ale pěkně 100 metrů za kamionem se už zařadit do levýho a je to v pohodě. Spíš bývá občas problém v prudším levotočivém oblouku, že to někdy bere ta auta z pomalýho pruhu. Jinak tempomat je super i na státní silnici, nebo i v obci. Jen mě mrzí, že se při poklesu pod 40 km/h vypne. Kdyby to bylo třeba až u 20, nebo ideálni do nuly, bylo by to lepší. Tempomat vždy nastavuji na 1 čárku. Blbý je, že si to nezapamatuje a musí se to nastavit po každým nastartování.

Co se týče automatických dálkových světel, tak fungují celkem OK. Jediné, co mi občas vadí je, že v obci se slabším pouličním osvětlením se ta dálková nevypnou. Pak chudáci chodci. Ale v takovým případě je vypínám ručně. Jo a co se týče světel, tak v poslední době pozoruju u ostatních takovej nešvar, že nechají svítit v mlze jen světla pro denní svícení a tím pádem nemají vůbec osvětlenej zadek. To je pak průšvih, když nejsou skoro vidět.

Ještě takovej dotaz: Už jste někdo aktualizovali navigaci přes flešku? Jak dlouho to trvá? Já to zkoušel zatím jednou, ale nevydržel jsem to. Vypadalo to, že je to tak min. na hodinu.
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Rosik píše:S tím tempomatem mám stejnou zkušenost. Je potřeba se s ním naučit jezdit. Prostě nepřijet až na prdel kamionu a pak to švihnout do levýho pruhu, ale pěkně 100 metrů za kamionem se už zařadit do levýho a je to v pohodě. Spíš bývá občas problém v prudším levotočivém oblouku, že to někdy bere ta auta z pomalýho pruhu. Jinak tempomat je super i na státní silnici, nebo i v obci. Jen mě mrzí, že se při poklesu pod 40 km/h vypne. Kdyby to bylo třeba až u 20, nebo ideálni do nuly, bylo by to lepší. Tempomat vždy nastavuji na 1 čárku. Blbý je, že si to nezapamatuje a musí se to nastavit po každým nastartování.

Co se týče automatických dálkových světel, tak fungují celkem OK. Jediné, co mi občas vadí je, že v obci se slabším pouličním osvětlením se ta dálková nevypnou. Pak chudáci chodci. Ale v takovým případě je vypínám ručně. Jo a co se týče světel, tak v poslední době pozoruju u ostatních takovej nešvar, že nechají svítit v mlze jen světla pro denní svícení a tím pádem nemají vůbec osvětlenej zadek. To je pak průšvih, když nejsou skoro vidět.

Ještě takovej dotaz: Už jste někdo aktualizovali navigaci přes flešku? Jak dlouho to trvá? Já to zkoušel zatím jednou, ale nevydržel jsem to. Vypadalo to, že je to tak min. na hodinu.
Navigace stáhnout do auta cca 20min. Na flešku dle rychlosti připojení cca 30 min.
Láďa
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Rosik: ty mas v eshopu aktualizaci zadarmo? Ja ji tam mam za nejaky 3000 a neco. Ja jsem mel aktualizovano asi za 10 minut. Nahazel jsem tam jen CR a okolni staty.
RAV4 HSD FWD
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

kadel píše:Rosik: ty mas v eshopu aktualizaci zadarmo? Ja ji tam mam za nejaky 3000 a neco. Ja jsem mel aktualizovano asi za 10 minut. Nahazel jsem tam jen CR a okolni staty.
Tři roky jsou aktualizace zdarma, stejně jako záruka na auto, alespoň já to tak mám.
Láďa
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ladahori: a dival ses na eshop ted? Ja to tam mel taky vzdycky zadarmo. To driv bylo na strance toyota custom bla bla bla. Ted eshop prehodili na toyota.cz a nemam v databazi svoje auto a kdyz ho chci pridat, tak mi to pise, ze uz auto mam pridany. A v eshopu jsem mel u mapy cenu 0, ted tam mam 3200 nebo kolik to je.
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“