Zkušenosti
Re: Zkušenosti
Krádeže baterií u nás zatím asi nehrozí, ale dobře vědět: http://www.autoforum.cz/bleskovky/zlode ... aut-videa/
Myslel jsem si,že mě zlodějíčci už ničím nepřekvapí-krade se opravdu všechno,ale baterie do Priuse?Tak to je opravdu vrchol!Nezbývá než se modlit aby to tady někoho nenapadlo...

V Evropě na to není odbyt, to je vyloženě problém Ameriky. Ale dokážu si představit, že se v Evropě najde gang, který s tím během pár měsíců dokáže naplnit kontejner a šup s tím přes oceán 

Zeman není můj prezident
Nevíte za kolik kilometrů počítá II. generace průměrnou spotřebu? Stilo to počítá z denního počítadla - po třech tisících se spotřeba začala počítat znovu. Tady jsem si ale po deseti tisících, kdy se nuluje počítadlo, žádného skoku nevšiml... Po 13 tisících jsme se tento víkend konečně dostali na 5,0 na sto 

Prius II 2007
U IIIG mi to počítá nonstop. Mám tam 2 paměti, jednu si nuluji sám po každém tankování, abych byl v obraze
a tu druhou držím schválně bez nulování (aktuálně 120 tis km). KM se automaticky nulují při 10 tis, ale spotřeba pokračuje dál.

Zeman není můj prezident
Zdravim priusaky. Našel by se tady někdo z okolí Uherského Hradiště kdo má III Priuska? Chtěl bych se na něj podívat, pokecat a popřípadě udělat nějakou projížďku. Docela mě Prius láka, ale dokud neuvidím
neuvěřím 

-
- Řidič
v nedelu bude mať náš prius narodeniny (4.roky)dnes sme absolvovali prvú emisnú a technickú kontrolu.chlapci trošku maturovali dokedy nahodili priusa na servisný mód,ale po chvilke to zvládli.chlapci sa snažili ,ale žiadnu závadu nenašli.priusík má najazdených 169.480km a technik skonštatoval že po technickej stránke je v stave ako nové auto.technici sa povypitovali ako to funguje,ešte trošku poobzerali vypísali papiere,nalepili nálepky a bolo hotovo. 

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Lidi,prosím vás,nepište tu jen samou chválu,vždyť já si toho Priuska budu muset nakonec taky koupit!!!
Ale vážně.Po dvou měsících studií informací,recenzí,videí už mě asi nic nezviklá.
Za dva týdny mi totiž známí z Berlína přivezou jejich Prius II.G r.v.2008 protože si pořizují nové.Samozřejmě opět Prius,ale už ten novější model IV.G
Takže bych se rád stal členem zdejší komunity "Priusáků".
Tímto vás všechny zdravím a předem děkuji za shovívavost a pochopení,kterých je u nováčků zpočátku někdy třeba.
Na začátek by mě zajímalo k čemu slouží režimy:OFF,ACC,IG-ON?(spinač POWER bez brzd.pedálu)
A poradíte někdo kam na EMISE a STK v Ostravě?Volal jsem do Hrabové,Třebovic a Mar.Hor,ale všude mi řekli,že STK trvá "do čtyř dnů"!!!Co na tom probůh 4 dny hledají???

Ale vážně.Po dvou měsících studií informací,recenzí,videí už mě asi nic nezviklá.
Za dva týdny mi totiž známí z Berlína přivezou jejich Prius II.G r.v.2008 protože si pořizují nové.Samozřejmě opět Prius,ale už ten novější model IV.G
Takže bych se rád stal členem zdejší komunity "Priusáků".
Tímto vás všechny zdravím a předem děkuji za shovívavost a pochopení,kterých je u nováčků zpočátku někdy třeba.
Na začátek by mě zajímalo k čemu slouží režimy:OFF,ACC,IG-ON?(spinač POWER bez brzd.pedálu)
A poradíte někdo kam na EMISE a STK v Ostravě?Volal jsem do Hrabové,Třebovic a Mar.Hor,ale všude mi řekli,že STK trvá "do čtyř dnů"!!!Co na tom probůh 4 dny hledají???
PRIUS II.G 2008
Pokud jde o STK: není to vyřízení veškerých importních formalit? Já tedy (za Prahou) neměl na emisích ani STK nejmenší problém - ale auto už bylo v ČR registrované. Naopak bych řekl, že čím míň o tom autě technik věděl, tím míň si troufal do něčeho šťourat a pokaždé jsem byl venku za pár minut.
No jo.Jenže,my jsme tady " Ďura na severu ",tady je všechno tak trochu komplikovanější!
Obvolal jsem několik provozoven STK a z toho v některých ještě HYBRID vůbec nedělali
Nejspíš tomu nechám volný průběh.Šlo mi o to,že pokud na STK bude auto 4 dny,přesáhnu platnost červených převozních značek o 1 den!A to už bych z STK nemohl odejet jinak,než na podvalníku,nebo to risknout po vlastní ose.
(5-10 000 pokuta a řidičák na 6-12 měs.)

Obvolal jsem několik provozoven STK a z toho v některých ještě HYBRID vůbec nedělali

Nejspíš tomu nechám volný průběh.Šlo mi o to,že pokud na STK bude auto 4 dny,přesáhnu platnost červených převozních značek o 1 den!A to už bych z STK nemohl odejet jinak,než na podvalníku,nebo to risknout po vlastní ose.

PRIUS II.G 2008
Hoj, na titulce prius fóra je sekce Petrův Prius.
Majitel je z Karviné, což je v našem kraji "razovytem" kousek od sebe.
Auto sice dovezl z Prahy a STK bude nejspíš od bazaru ale za zeptání nic nedáš.
Kolem priuse dost studoval tak možná řešil i tuto, časem nevyhnutelnou věc.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 39&t=36131
Majitel je z Karviné, což je v našem kraji "razovytem" kousek od sebe.
Auto sice dovezl z Prahy a STK bude nejspíš od bazaru ale za zeptání nic nedáš.
Kolem priuse dost studoval tak možná řešil i tuto, časem nevyhnutelnou věc.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 39&t=36131
Ahoj,diky za tip.Fórum jsem se zájmem prostudoval ještě před registrací,včetně vlákna Petrův Prius.Mimo jiné má krásného,červeného Priuska.
Ale k věci.Nechtěl jsem nikoho přímo otravovat.Ten,kdo ví a může,poradí,třeba jako ty.
No a kdybyste někdy po 19.9.náhodou někde potkali černý Prius II.G s OV SPZetkou,je můj
Ale k věci.Nechtěl jsem nikoho přímo otravovat.Ten,kdo ví a může,poradí,třeba jako ty.
No a kdybyste někdy po 19.9.náhodou někde potkali černý Prius II.G s OV SPZetkou,je můj

PRIUS II.G 2008
jop, čtu to tady pravidelně, ale nepsal jsem, neb k tomu nemám moc co říct:( Auto jsem koupil včetně technické, resp bylo provozované jen v čr a stk to má do zimy. Jen ze zvědavosti jsem načetl co to obnáší, někde jsem dohledal i návod, jak motor donutit vytočit se, aby mohli změřit emise. Co jsem našel komenty, tak se nikdo nezmiňoval, že by to trvalo delší dobu, prostě klasická prohlídka za půlhodinu hotová. Můj plán je, že pokud by byl v Karviné problém (doporučuji ti to tam zkusit, jsou docela šikovní), tak bych se domluvil s Toyotou Autobond group, která je v Ostravě (tam dávám auto servisovat, naprostá spokojenost), aby to zařídili oni, stk mají hned naproti.
Jednou jsem našel koment, že stk má problém s měřením emisí, proto to dávají měřit do autorizovaného servisu. Nevím, nezdá se mi to, ale vysvětlovalo by to, proč by to mohlo trvat tak dlouho.
Jednou jsem našel koment, že stk má problém s měřením emisí, proto to dávají měřit do autorizovaného servisu. Nevím, nezdá se mi to, ale vysvětlovalo by to, proč by to mohlo trvat tak dlouho.
Prius II 2008
Nevím, nakolik je to tu relevantní, ale.. Na emisích, kam jsem chodíval, mi řekli, že to změřit nesmí, protože by technik musel mít padesátku (nebo jaké elektro zkoušky), jinak že s tím žádný zvláštní problém není. Tak že obvolám stanice v okolí, hned na první další mi řekli, že v poho. Dorazil jsem tam, k dědulovi do zaplivané garáže, vsadím botky že hybrida v životě neviděl ani na ulici. Nasadil hadici, pro forma mě poprosil, ať to zkusím nějak vytočit (spokojil se už spalovákem v běžných otáčkách na topení a dobíjení, ani jsem nelezl do diagnostiky) a po chvilce napsal protokol, shrábnul vatu a basta. Na STK měli štempl z emisí a ani necekli, proč taky. Takže tak... je jasné, o co v tomhle konglomerátu jde a netřeba to prožívat - hlavně se vyhnout aktivním blbcům, aby zbytečně něco nenapáchali.
to PetrPH>
S technikem z Autobondu jsem mluvil.Dávají to jak říkáš přes cestu na STK,ale stejně neovlivní dobu procedůry.Doufal jsem,že pokud to zaštítí Toyota,bude to dříve.Ale ne.Jen vozidlo připraví a samozřejmě vyinkasují za to poplatek.
Ta STK má pobočky v Hlučíně a Porubě,a jelikož jsem Porubak,mam to blíž tam.
Technik z Toyoty (mimochodem ochotný a vstřícný,slovensky mluvící)vzpomínal Certificate of Conformity
Ten by prý mohl vše urychlit.?U nás se tomu myslím říká KO(kontrola originality?)
Včera jsme mluvili se známým z Berlína a údajný certifikát k vozu má!Tak za týden přijede,přiveze a pojedu na STK.
S technikem z Autobondu jsem mluvil.Dávají to jak říkáš přes cestu na STK,ale stejně neovlivní dobu procedůry.Doufal jsem,že pokud to zaštítí Toyota,bude to dříve.Ale ne.Jen vozidlo připraví a samozřejmě vyinkasují za to poplatek.
Ta STK má pobočky v Hlučíně a Porubě,a jelikož jsem Porubak,mam to blíž tam.
Technik z Toyoty (mimochodem ochotný a vstřícný,slovensky mluvící)vzpomínal Certificate of Conformity
Ten by prý mohl vše urychlit.?U nás se tomu myslím říká KO(kontrola originality?)
Včera jsme mluvili se známým z Berlína a údajný certifikát k vozu má!Tak za týden přijede,přiveze a pojedu na STK.
PRIUS II.G 2008