RENAME : Málo chladí a blbne startování :(

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět

Líbí se vám moje Rollka po úpravách?:)

Anketa končí za pon 05.05.2008, 08:28

Líbí, dobrá práce :)
5
63%
Nelíbí, shoď to ze skály :)
2
25%
Líbí, je jedinečná :)
1
13%

Celkem hlasů: 8

Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

CharlieCh píše:Mazi, kdybys chtěl, kontaktoval bych kamoše, kousek od Mor. Krumlova, tj. cca 30 km do Brna, který mi dělá na autě téměř vše, na co já nemám, dělal mi i tlumiče, výměna po dohodě na počkání, sám sežene dle tvého přání díly, solidní cena práce...pokud budeš mít zájem, tak se ozvi. A ještě samozřejmě, jestli bude mít čas/zájem on :D :D
Tak pokud je to jak říkáš a zvládá tyto úkony s tím že bych klidně nakoupil součásti u Idaha a on to jen udělal a udělal by mi lepší cenu, tak budu rád když mi dáš kontakt do vzkazů :)
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Ing_Mazi píše:
Beaver píše:Odvaznejsi jedinci stahnou pruzinu poradnym dratem, aby nevystrelila, zodpovedni si koupi stahovak - http://www.uni-max.cz/stahovak-vinutych-pruzin/d/

Kazdopadne pozadovat 3k za vymenu prachovek je nehoraznost, protoze za ty penize koupim prachovky i stahovak a jeste mi zbyde... Stahovak pruzin si asi stejne koupim :D
Dle jeho slov, ty prachovky 1400kč 4ks + 2000kč práce, jelikož se musí sundat celej tlumič.
Tak ti nevim, 2000 me naposled stala vymena spojky a to se musela sundat prevodovka :D Je jasny, ze je potreba sundat tlumic, ale tak sakra dyl jak hodinu by jeden tlumic netrval ani mne, takze pokud on potrebuje 4 hodiny, potom bere za praci 5 stovek, coz teda je docela dost na to aby byl levnej. A ty prachovky v tom pripade bere ty nejdrazsi co jdou sehnat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Beaver píše:
Ing_Mazi píše:
Beaver píše:Odvaznejsi jedinci stahnou pruzinu poradnym dratem, aby nevystrelila, zodpovedni si koupi stahovak - http://www.uni-max.cz/stahovak-vinutych-pruzin/d/

Kazdopadne pozadovat 3k za vymenu prachovek je nehoraznost, protoze za ty penize koupim prachovky i stahovak a jeste mi zbyde... Stahovak pruzin si asi stejne koupim :D
Dle jeho slov, ty prachovky 1400kč 4ks + 2000kč práce, jelikož se musí sundat celej tlumič.
Tak ti nevim, 2000 me naposled stala vymena spojky a to se musela sundat prevodovka :D Je jasny, ze je potreba sundat tlumic, ale tak sakra dyl jak hodinu by jeden tlumic netrval ani mne, takze pokud on potrebuje 4 hodiny, potom bere za praci 5 stovek, coz teda je docela dost na to aby byl levnej. A ty prachovky v tom pripade bere ty nejdrazsi co jdou sehnat.
No jak je vidět, pan Liška ve mě vidí někoho kdo tomu moc nerozumí, tak si řekl proč si trochu nevydělat že....

takže na pana Lišku kašlu a nechám si to udělat někde jinde...
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Ing_Mazi píše:

Prachovky si kup sam..v autokelly treba... a praci zvladnes doma :)
je to celkem hracka :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Mazi: Pan Liška nemusí být zrovna vykuk. Jsou to sice velké pálky, ale je běžné, že když mají řemeslníci hodně práce, tak se proti tomu brání tím, že zdraží, byť krátkodobě. Je to lepší, než slibovat nesplnitelné termíny. Prostě jen vyrovná poptávku na únosnou mez. Můžeš se s ním zkusit domluvit, že si díly koupíš sám, a za kolik ti je vymění. Pokud nabídka bude nepřijatelná, navštiv jiného servismana.
Obrázek
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Tak aby nám to tu neumřelo :)

na doporučení Charlieho jsem zkontaktoval jeho známého a tak nějak jsme se domlouvali že mi udělá cenu a zatím se teda pochlapil jen s cenou za práci ( 3100kč za manžety, ložiska, předstih, pal. filtr, silentbloky) , tak mu říkám na kolik by teda vyšel matroš, že buď bych si to koupil u Idaha nebo to nechám vše na něj a on že s cizým nedělá, že by to muselo jít vše za ním, tak říkám OK, dejte mi ceny za matroš a od té doby klid na pěšině a zatím nic sakra...

a aby toho nebylo málo, tak asi po oslabení laku Tempem se mi objevily brutální fleky vybledlé na kapotě a zadních dveřích , asi od slunka a vody, zajímavý je že na střeše kde mělo Tempo nej účinek nejsou fleky.....:(

Foto dodám později
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ing_Mazi píše:a aby toho nebylo málo, tak asi po oslabení laku Tempem se mi objevily brutální fleky vybledlé na kapotě a zadních dveřích , asi od slunka a vody, zajímavý je že na střeše kde mělo Tempo nej účinek nejsou fleky.....:(

Foto dodám později
Obávám se, že za to nemůže tempo. Je sice lehce abrazivní, ale málo na to, aby ses u originálního laku tak snadno dostal na plnicí tmel.
Fleky vyskáčí nějčastěji proto, že auto bylo nekvalitně nastříkáno. Předpokládám, že barva není původní, aspoň na některých dílech karoserie. Buď není nastříkána rovnoměrně, nebo v příliš tenké vrstvě, nebo je to nějaká levná náklaďáková řada barev s horší pigmentací nebo nekvalitním UV filtrem nebo všechno dohromady.
Obrázek
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

ombre píše:
Ing_Mazi píše:a aby toho nebylo málo, tak asi po oslabení laku Tempem se mi objevily brutální fleky vybledlé na kapotě a zadních dveřích , asi od slunka a vody, zajímavý je že na střeše kde mělo Tempo nej účinek nejsou fleky.....:(

Foto dodám později
Obávám se, že za to nemůže tempo. Je sice lehce abrazivní, ale málo na to, aby ses u originálního laku tak snadno dostal na plnicí tmel.
Fleky vyskáčí nějčastěji proto, že auto bylo nekvalitně nastříkáno. Předpokládám, že barva není původní, aspoň na některých dílech karoserie. Buď není nastříkána rovnoměrně, nebo v příliš tenké vrstvě, nebo je to nějaká levná náklaďáková řada barev s horší pigmentací nebo nekvalitním UV filtrem nebo všechno dohromady.
no ty zadní dveře bych tipl že máš pravdu, ty jsou přetírané, ale u kapoty jsem si to vůbec nevšiml :roll:

Jak je odstranit? Pomůže znovu přejet Tempem?
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Z toho si nic nedělej, taky mám na kapotě světlý fleky a to i přes to, že sem se o to staral hodně. Dřív byla stříkaná a podle toho, co se s ní stalo, z toho soudim, že stříkano na... :roll: :lol: Takže jedině znova nastříkat, ale nevim teda, protože barvy vodouředitelný jsou pěknej šit :oops: :lol:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ing_Mazi píše:Jak je odstranit? Pomůže znovu přejet Tempem?
Nejlépe zabírá se s tím smířit a dělat, že to tam není ;).
Nebo obrousit, vykytovat a znovu nalakovat.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Než navštívíš lakyru tak zkus toto. http://www.brusivo-luko.cz/product/unipol-gw-71-38/
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

ombre píše:
Ing_Mazi píše:Jak je odstranit? Pomůže znovu přejet Tempem?
Nejlépe zabírá se s tím smířit a dělat, že to tam není ;).
Nebo obrousit, vykytovat a znovu nalakovat.
kdybys to viděl jak to vypadá, tak bys věděl že se s tím smířit nedá :(
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

libor12 píše:Než navštívíš lakyru tak zkus toto. http://www.brusivo-luko.cz/product/unipol-gw-71-38/
co to je a co to umí?
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Ing_Mazi píše:
libor12 píše:Než navštívíš lakyru tak zkus toto. http://www.brusivo-luko.cz/product/unipol-gw-71-38/
co to je a co to umí?
Vypadá to jako lešticí pasta. Pokud se pletu, ať mne libor opraví.
Mám pocit, že pokud tempo ty skvrny vytáhlo, tak tohle tomu ještě přidá, ale takhle na dálku se můžeme jenom dohadovat.
Jinak existují pasty a leštěnky s pigmentací, které jsou určeny spíše na rozleštění šrámů, ale mohly by to s nějakým úspěchem zamaskovat.
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

2 ombre: Kdepak nepleteš. :D je to,nebo spíše jsou to leštící a brusné pasty. Propatrej stránku dále. Ty fleky jsou narušený lak ne barva. Je to pracné,ale zcelit to jde. Pokud není narušený moc což z fotek nepoznám,tak tu vrstvu laku rozbrousíš a znovu vyleštíš a bude jako nová.;)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“