Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
no já si to myslím taky, nějak ty jeho spotřeby mě nedávaj smysl. Nebýt ve videu vudět nápis na kapotě HYBRID, tak řeknu, to odpovídá 1.6.
Pokud by měl hybrid takovouto spotřebu normálně, pak nevidím důvod kupovat hybrida oproti 1.6.
Pokud by měl hybrid takovouto spotřebu normálně, pak nevidím důvod kupovat hybrida oproti 1.6.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
No podla mňa zmysel má hlavne pre jazdy po meste. Mať tak v meste 4,5-5 l spotrebu oproti 7-9 je fajn, nie? Okresky a dialnice sú cca na úrovni 1,6ky full petrol.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Aj keby mala ta 1.8 spotrebu na diaľnici ako 1.6 tak stále je to 1.8 hybrid a spotreba je stále akceptovateľná.
Neviem ako je na tom 1.6 teraz ale ak to mám porovnať s mojou 1.6 tak je to darebny výkon. A podradovat sa mi a vytáčať to auto nechce, len preto aby som dakoho "okuril"
A po tom čo som skúsil automat už "kutáč" v aute nechcem.
A zmierňovať sa o rozdiele CVT vs eCVT už nemá ani cenu.
Neviem ako je na tom 1.6 teraz ale ak to mám porovnať s mojou 1.6 tak je to darebny výkon. A podradovat sa mi a vytáčať to auto nechce, len preto aby som dakoho "okuril"
A po tom čo som skúsil automat už "kutáč" v aute nechcem.
A zmierňovať sa o rozdiele CVT vs eCVT už nemá ani cenu.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
No ani tá 1,8hybrid nemá nejaký extra výkon. Tipnem si že pri predbiehaní na dialnici sa podobnému podradzovaniu a vytáčaniu nevyhneš. Podradzovať samozrejme bude automat, ale bude. Ten dvojliter by na tom mal byť lepšie.
Každopádne je lepšie na tom dvojliter.
Stačilo mi malo aby som ten rozdiel pocítil.
Stačilo mi malo aby som ten rozdiel pocítil.
Keby som si mohol vybrat nehladiac na peniaze tak siahnem urcite po 2.0L hybride. Ako poznam 1,6l motor, kde je napisane 97kW len neviem kde mam tie kW hladat teda oni zrejme tam su ale az na 3. prevodovom stupni od 5000ot/min ale je to ako Farnell pisal nemam uz potrebu (vzhladom na vek) kazdeho slimaka na ceste okurovat a podradovat do 3ky a tocit aby som ho bezpecne a rychlo predisiel. Ovela radsej mam jazdu, kde je vykonova rezerva alebo tah motora od 2000ot 

Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
No ono sa ten výkon hybrid vs spaľovací motor ráta inak.
Na to som bol už upozornený predajcom.
Navyše eCVT už vraj častejšie využívajú elektromotor ako CVT.
A výkonovo je rozdiel medzi sedanom s 1.8 a TS s 2.0 výrazne patrny.
Ono zas "ohulovat" dakoho nepotrebujem. Ale ak sa pred tebou vlečie dáke vemeno a ty vieš ,že ho s 1.6 neobehnes tak to vie pekne naštvať.
Ta 1.8 v sedane nie je zlá volba nie je to zas až tak "darebne" auto a aj na obiehanie to stále je.
Otázka je čo to spraví s plným kufrom a 4 dospelými osobami.
Tri dospelé osoby to zvladlo hravo.
Ale stále tam chýbajú dve premenné, jedna osoba navyše a batožina.
Pritom 2 liter bol tichší a aj pružnejší.
Takže tu nemá cenu čokoľvek porovnávať a diskutovať o tom.
Ale samozrejme treba si počkať na lepšie hodnotenia.
30 minút je malo na to aby človek dokázal odhadnúť všetko.
Aj keď dobrý dojem z oboch stále zostáva.
Na to som bol už upozornený predajcom.
Navyše eCVT už vraj častejšie využívajú elektromotor ako CVT.
A výkonovo je rozdiel medzi sedanom s 1.8 a TS s 2.0 výrazne patrny.
Ono zas "ohulovat" dakoho nepotrebujem. Ale ak sa pred tebou vlečie dáke vemeno a ty vieš ,že ho s 1.6 neobehnes tak to vie pekne naštvať.
Ta 1.8 v sedane nie je zlá volba nie je to zas až tak "darebne" auto a aj na obiehanie to stále je.
Otázka je čo to spraví s plným kufrom a 4 dospelými osobami.
Tri dospelé osoby to zvladlo hravo.
Ale stále tam chýbajú dve premenné, jedna osoba navyše a batožina.
Pritom 2 liter bol tichší a aj pružnejší.
Takže tu nemá cenu čokoľvek porovnávať a diskutovať o tom.
Ale samozrejme treba si počkať na lepšie hodnotenia.
30 minút je malo na to aby človek dokázal odhadnúť všetko.
Aj keď dobrý dojem z oboch stále zostáva.
Vono se s tím hybridem fakt musí jezdit trošku jinak, než s normálním autem. Novinář, který na to není zvyklý a beztak hňácá po brzdě místo toho, aby dal nohu z plynu dřív a přibrzďoval plynule, nemůže očekávat menší spotřebu.papi píše:no mě teda zaráží ta spotřeba u hybridu. Takovou bych očekával u klasiky 1.6 benzínu. Asi tomu furt šlapal na krk.
Další faktor - beztak měl nové auto s nájezdem pár srovek km...
No zajímalo by mě, kdybychom vzali Corollu (třeba HB) 1,6 a Corollu 1,8 HSD, obě nové, stejné nájezdy. Dva řidiče, kteří pojedou spolu dva okruhy (kombinace město-okreska-dálnice) v "koloně o dvou vozech", jednou první 1,6 a podruhé 1,8, jednou pojede první řidič a podruhé ten druhý. (vlastně čyři okruhy, aby to bylo z pohledu provedení pokusu úplně správně).
A pak vyhodnotit.
Diskuze srovnávající zajeté motory 1,6 a funglovku s nezkušeným hybrid-řidičem na nezajeté 1,8 HSD, to je k ničomu... zavádějící, neobjektivní.
Ale těším se, až se budu srovnávat s MartinemHSD. Když si půjčil k testování corollu, dosáhl nižší spotřeby než já

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
@MKD:
To je svatá pravda, co píšeš o hybridu, Hybrida člověk musí pochopit a dle toho jezdit, pokud chce spotřebu. Pokud mu člověk nedává prostor a na nabíjení, tak je spotřeba asi logicky shodná s benzínem.
To je svatá pravda, co píšeš o hybridu, Hybrida člověk musí pochopit a dle toho jezdit, pokud chce spotřebu. Pokud mu člověk nedává prostor a na nabíjení, tak je spotřeba asi logicky shodná s benzínem.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Papi a ještě jedna věc vlastně mi došla. Ono taky záleží, jaký přístup má člověk (řidič) k hybridu. Pokud sedá za volant s tím, že výrobce píše 3,8 l/100km a pak tomu dává zabrat, šlape autu na krk jen proto, aby mohl ukázat "výrobce nemá pravdu", tak nikdy nemůže dosáhnout nízké spotřeby. S tím ta technika HSD nic nenadělá.
Musí se holt sám snažit mít tu spotřebu co možná nejnižší a pak to může fungovat.
Ale abych nenahrával takovým řidičům (výše popsaným), samozřejmě není rozumné dělat kolony a prudit ostatní řidiče jen proto, abych ušetřil nějaké deci na sto kilometrů.. To zase prrrr!
Musí se holt sám snažit mít tu spotřebu co možná nejnižší a pak to může fungovat.
Ale abych nenahrával takovým řidičům (výše popsaným), samozřejmě není rozumné dělat kolony a prudit ostatní řidiče jen proto, abych ušetřil nějaké deci na sto kilometrů.. To zase prrrr!

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Jazdiť sa dá ako dobre tak aj zle.
Aspoň ja by som povedal, že s hybridom sa dá jazdiť intuitívne.
Jednoducho som brzdu príliš nepoužíval a bolo cítiť,že ťa prevodovka a motor vedia čo treba robiť. Nohou na brzdu som šliapal minimálne.
A na plyn zas opatrne, čo bolo tak trochu chybou ale to chce iba cvik.
A ako to tu už bolo napísané, tiež nie som defenzívny vodič a využívam akceleráciu iba ak to je nevyhnutné.
Aspoň ja by som povedal, že s hybridom sa dá jazdiť intuitívne.
Jednoducho som brzdu príliš nepoužíval a bolo cítiť,že ťa prevodovka a motor vedia čo treba robiť. Nohou na brzdu som šliapal minimálne.
A na plyn zas opatrne, čo bolo tak trochu chybou ale to chce iba cvik.
A ako to tu už bolo napísané, tiež nie som defenzívny vodič a využívam akceleráciu iba ak to je nevyhnutné.
Auris 1.6 97 kw je fakt dobre auto. Manzelka s nim chodi do prace, jazdime po Trenčine, take auto do mesta a okresne cesty. O 2 mesiace ideme na dovolenku do Talianska a ja si mozem vybrat medzi golfom 1.4 turbo 110 kw a aurisom. Ideme na aurise, lebo aj ked to nie take svizne ako na golfe, radsej soferujem auris. Po kazdej stranke mi auris pripada lepsi ako golf, okrem toho zrychlenia. Ked sa nikde neponahlam, tak si jazdu uzivam a to zrychlenie mi ani nechyba. Nova corolla HB 2.0 je tak o 2 levele vyssie ako auris. Planujem si ho kupit cca o 2 roky, ked budu vychytane muchy a klesne cena.
Honda civic 2003-2007
Toyota avensis 2006-2015
Toyota yaris 2015-2018
VW golf 7 sportsvan 2016-
Toyota auris 1.6 97kw executive 06-2018-
Toyota avensis 2006-2015
Toyota yaris 2015-2018
VW golf 7 sportsvan 2016-
Toyota auris 1.6 97kw executive 06-2018-
Ja som ešte zvedavý na TS Trek.
Ide mi hlavne o to,že na súčasnej Corolla nie je žiaden "body Kit".
A naši cestári sú svetový fenomén.
Teraz vidím ako dopadol Auris takmer denno denným jazdením po okreskách za dobu troch rokov.
Ide mi hlavne o to,že na súčasnej Corolla nie je žiaden "body Kit".
A naši cestári sú svetový fenomén.
Teraz vidím ako dopadol Auris takmer denno denným jazdením po okreskách za dobu troch rokov.
ide aj o to ze na dnesnych lakoch (farbach) sa dost setri, kdezto pri starsich (aj toyotach) to tak rozhodne nebolo.
osobna skusenost s vlastnym zlatym yarisom 99 vs nove aurisky... pri najazde 220k+ ta yaris je stale v skvelom stave oproti mnohonasobne mladsim autam v mojom okoli a to som s nou jazdil snad vsade; prejazdene cele svk/cz - dialnica, mesta, okresky, aj do hory kde ficia 4x4, ci na polnych cestach...
setri sa vsade a tento trend sa nevyhol ani japoncom
osobna skusenost s vlastnym zlatym yarisom 99 vs nove aurisky... pri najazde 220k+ ta yaris je stale v skvelom stave oproti mnohonasobne mladsim autam v mojom okoli a to som s nou jazdil snad vsade; prejazdene cele svk/cz - dialnica, mesta, okresky, aj do hory kde ficia 4x4, ci na polnych cestach...
setri sa vsade a tento trend sa nevyhol ani japoncom

Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

To hej, farby sú čoraz viac eko friendly. O 10 rokov tipujem že budú vodou zmývateľné.
Úradník nariadi eko farbu a čo narobíme. Musíme ju proste na auto napatlať, inak máme mínus body. Úradník zavelí do boja proti spotrebe ropy - tak hurá šup do auta kurvítka alebo hop na elektroautá. Hlavne že on si svoju riť preváža v bmw750i alebo v lietadle. A ukážte mi eko lietadlo s úradníkom na palube. Úradník nakáže šup na stenu baráku 20 čísel polystyrénu aby si mal nižšiu spotrebu plynu a tým aj menej zasieral ovzdušie. Chcel by som vidieť nakoľko ekologicky sa vyrába ten polystyrén.
Sorry za OT.

Úradník nariadi eko farbu a čo narobíme. Musíme ju proste na auto napatlať, inak máme mínus body. Úradník zavelí do boja proti spotrebe ropy - tak hurá šup do auta kurvítka alebo hop na elektroautá. Hlavne že on si svoju riť preváža v bmw750i alebo v lietadle. A ukážte mi eko lietadlo s úradníkom na palube. Úradník nakáže šup na stenu baráku 20 čísel polystyrénu aby si mal nižšiu spotrebu plynu a tým aj menej zasieral ovzdušie. Chcel by som vidieť nakoľko ekologicky sa vyrába ten polystyrén.
Sorry za OT.