Celica 6g - jakou máte? Kde sehnat díly atd...
Celica 6g - jakou máte? Kde sehnat díly atd...
Písejte jaký jste měli či neměli potíže s autem jako takvým nebo jaké díly nebo doplňky se vám sháněli nejhůř.....aneb pomáhejme si
Taky bych chtěl zjistit, kolik těch šestek tu je
Taky bych chtěl zjistit, kolik těch šestek tu je
Naposledy upravil(a) Raimok dne ned 12.04.2009, 12:53, celkem upraveno 2 x.
Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Začnu...
mám ST202 SS = 3S-GE SS. Auto kompletně renovuju, protože jsem ho koupil v bída stavu = CHYBA, takže jsem kupoval a repasoval spustu věcí. Největší problém byl se skoro vším okolo brzd. Hlavně opravné sady gumiček do třmenů. V tom mi pomoh pan Matějček a taky Autoexpres v Litvajzu...tam to bylo ale na dýl
mám ST202 SS = 3S-GE SS. Auto kompletně renovuju, protože jsem ho koupil v bída stavu = CHYBA, takže jsem kupoval a repasoval spustu věcí. Největší problém byl se skoro vším okolo brzd. Hlavně opravné sady gumiček do třmenů. V tom mi pomoh pan Matějček a taky Autoexpres v Litvajzu...tam to bylo ale na dýl
Mám 6G 2.0 129 kW.Problém s dílama zatím žádnej významnej kromě termostatu který jsme museli měnit na 3x a deskama na brzdy na 2x jsou tam 2 možnosti AISIN, Summimoto.Na mojí je je vše dobré si nejprve ověřit dle VIN a podle toho pak náhradní díly kupovat.Vyměněné silentbloky na zadním stabilisátoru caa 600 Kč.Auto mám v podstatě udržované v takovém stavu že nemám zásadnejších problémů. Akorát jsem měl kvůli fakt směšné věci - z ostrikovače vlevo u řidiče při děšti kapala roky voda na rozdělovač ,dostala se tam voda do oblasti kabelů do zdírek a zničil se kabel ke svíčce - výsledek od IDAHA koupě kompletně nových origo od Toyoty kabelů.Jinak olej 5W-50 Mobil, čištení Greeen filtru, kontrola klimatizace a výměna brdové kapaliny.Prostě další věci běžné údržby nové pneu Eagle F1, xenony HID, folie- drobnosti.Bez zásadních nutností něco dělat.Jinak mám trochu štěstí před rokem jsem náhodně za velkých peripetiíí došel k rozbité na předek 6G na náhradní díly s nápravou SS na repas tím pádem bude základna na následné vkládaní do mé když díly dožijou respektive budou dožívat díly.Na starších autech je to dost zažívaný postup mít nějakou základnu a dávat věci repasovat a pak nakládat opět samozřejmně jen u dílu kde to jde atd.Opakuju VIN je grem protože se to často vymstí nehezky při kopí nových dílů.Doporučuju kontaktovat Idaha když nesežene což je málokdy tak poradí kde by se mohl člověk obrátit.
Nějaké ty auta doma jsou.
mám 3S-GE SS rok 94, mám ji rok a půl, krom běžnejch věcí, ktyrý se měněj, sem teď řešil výměnu 2/3 výfuku ( krom svodů a první části ), kterej sem si nechal udělat od jednoho místního výfukáře a momentálně čeká Celicu výměna homokinetickejch kloubů ( levej mi dosluhuje ) díly už mám doma ( díky Idahovi ) čekám už jen jak bude čas a místo na dílně, dál mám v plánu opravu defektů plus celkovy oživení laku a po výměně těch kloubů se chci mrknout na podvozek, jestli by si již taky nezasloužil ňákou tu rekonstrukci. Jináč jsem s autem moc spokojenej, dobře si rozumíme
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jak mám uvedeno v podpise, taky mám 6 g s SS nápravou a už mě to nějaké ty nervy a práci navíc stálo Auto jsem koupil docela v dobrém stavu a auto dostává pravidelné servisní výměny daných náplní a ND takže sem s ním spokojený a ono se mnou snad taky Jinak že existuje nějaká SS náprava sem si uvědomil až při výměně tlumičů, kdy došli samozřejmě špatný, ale podle VIN měly být OK Další zajímavost byla se spojkou tam sem narazil na problém s lamelou, zase podle VIN OK ale nepasovala Leňulka by mohla vyprávět jak se mnou měla spoustu starostí a přes spoustu objednaných lamel mi na několikátý pokus sehnala tu správnou lamelu (z Camry 2.0 D) Takže občas je to fakt zajímavý Na SS nápravě jsem vyměnil všechny kosti a spodní ramena a jízdní vlastnosti se změnili o hooodně k lepšími až mě to překvapilo I ceny některých dílů mě bohužel překvapily páč byly pouze v Toyotě A něco mě i rozesmálo, chtěl jsem vědět kolik si řeknou v Toyotě za tu origo tepelně zvukovou izolaci kapoty, páč mi ji nějaká kun*a lesní zničila Cenovka 5600 je fakt za 1 m2 látkou potažené skelné vaty s pár otvory na připevnění velmi úsměvná Teď na jaře budu dávat nový brzdy napředek, tak sem zvědav co mě tam zas čeká Ale eště nejsem rozhodnutý estli budu dávat OEM nebo něco jinýho
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
- Bozsky.Paja
- Navigátor
Takže mám Čeldu 6. gen 1999, motor 1,8 cca 130k. Před rokem mi vlítla do sání matka, takže následovala výměna celého polomotoru jelikož byl na hadry. Hodně zábavy sem si užil při shánění předních tlumičů, který jsem namísto z 6. generace musel nahradit těma ze 7., jelikož měly linak dělaný úchyty. Jedinná nespokojenost byla se sériovými brzdami, které absolutně nevyhovovaly mýmu stlu jízdy, takže následovala výměna za silnější kousky.S cecilkou sem jinak spokojenej, akorád v létě zlobila a papala asi litr oleje na 100km ...naštěstí je to už v cajku...
Celica 6.gen, 1.8 120k....Soul of Japan...Kde většina aut končí, Celica začíná...
No vida kucí
To Spookey : Já dával kotouče od nipparts a co se týče brzdového vedení - tak to muselo být objednáno z Japanu.
Kdyby někdo potřeboval čísla brzdových hadiček, kotoučů, řídících čepů i s ramínkama, čepu zavěšení, simeringu v rozvodnici nebo těch těsnících gumiček do třmenů, tak mám.
Jinak co se týče čepů, já vše nechal repasovat....mnohonásobně se vyplatí.
To Spookey : Já dával kotouče od nipparts a co se týče brzdového vedení - tak to muselo být objednáno z Japanu.
Kdyby někdo potřeboval čísla brzdových hadiček, kotoučů, řídících čepů i s ramínkama, čepu zavěšení, simeringu v rozvodnici nebo těch těsnících gumiček do třmenů, tak mám.
Jinak co se týče čepů, já vše nechal repasovat....mnohonásobně se vyplatí.
Joooa jinak...kompletně jsem rozebral celou brzdovou soustavu,vyčistil a rovnou přegumičkoval válec, protože jsem tam měl šlemovitý usazeniny....takže teď mě čeká natlačení brzdovky a odvzdušňování. Nejhorší bylo, že ABS bylo totálně zaprasený. Minulej majitel by zasloužil.
- Kotass
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Cecilii jsem dotáhl z Německa léta páně 2008 takže za sebou máme zhruba půl roku a jelikož byla ve voňavým stavu tak jsem provedl tradiční výměnu oleje a filtrů, vyměnil termostat a jinak zatím nic zásadního.
Teď se chystám na podvozek hlavně přední náprava asi bude potřebovat jemně ozdravit neb snížený podvozek v kombinaci s českými tankodromy je fatální.
Jinak v plánu na 2009 jsou přední brzdy, již zmiňovaná přední náprava, renovace origo trónů, možná fólie ..
Do budoucna bych rád nějak vyřešil xenony do čočky protože potkávací světla jsou fakt tragédie a zvlášť na mou noční slepotu.
Teď se chystám na podvozek hlavně přední náprava asi bude potřebovat jemně ozdravit neb snížený podvozek v kombinaci s českými tankodromy je fatální.
Jinak v plánu na 2009 jsou přední brzdy, již zmiňovaná přední náprava, renovace origo trónů, možná fólie ..
Do budoucna bych rád nějak vyřešil xenony do čočky protože potkávací světla jsou fakt tragédie a zvlášť na mou noční slepotu.
- DrGis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
mam GT4 a prozatim resim jenom silentbloky, resp. ramena predni napravy, ktera je shodna s verzi SS predokolky a silentblok zadniho diffu
dale bych rad obmenil ulozeni zadni napravy, mozna i tlumicu a tlumice samotne, dal komplet cely vyfuk a nedej boze turbo
cisla dilu zjistite tady:
podle VINu - http://www.repart.ru/_pages/toyota/
nebo zde http://www.toyodiy.com/parts/q.html
dal netshopy v UK
http://www.fensport.co.uk/
http://www.tcbparts.co.uk/
add Spooky - zapomnel jsi napsat, ze potize s dohledanim spravnych dilu byly dusledkem dodatecne vymeny predni napravy na typ SS. Uvadim jen pro pripad, ze by si nekdo nemyslel, ze mas auto nejaky bastl
dale bych rad obmenil ulozeni zadni napravy, mozna i tlumicu a tlumice samotne, dal komplet cely vyfuk a nedej boze turbo
cisla dilu zjistite tady:
podle VINu - http://www.repart.ru/_pages/toyota/
nebo zde http://www.toyodiy.com/parts/q.html
dal netshopy v UK
http://www.fensport.co.uk/
http://www.tcbparts.co.uk/
add Spooky - zapomnel jsi napsat, ze potize s dohledanim spravnych dilu byly dusledkem dodatecne vymeny predni napravy na typ SS. Uvadim jen pro pripad, ze by si nekdo nemyslel, ze mas auto nejaky bastl
TOYOTA CELICA ST205
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
jj to sem mohl napsat 1. majitel si nechal v Toyote udelat komplet napravu SS vcetne toho LSD diffu do prevodovky a proto mi nepasovala ta lamelaDrGis píše:
Celica 94' ST202 SS, 3S-GE 129 kW "Vendulka"
- Kysi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam GTcko teprv asi 2 tydny a co je hlavne potreba, je geometre a srovnat napravo stocenej volant Jinak kdyz ho projizdel Spooky, mel dojem ze do volantu je velka odezva... me to prijde stejne jako kdyz dam na 1,8mu 16ky kola, tak uvidime po serizeni... kazdopadne ted resim filtry a naplne a asi tady bude trosku vetsi problemek s vymenou palivoveho filtru (na 1,8me slo ven cele sani a i pak ve dvou s otcem sme meli co delat s povolenim onoho filtru a ze to byl sakra hnus co z nej pak vyteklo - ne nadarmo se doporucuje vymena po 40.000km, ale kdo by to furt rozdelaval ze? ).
No a ted otazecka pro fundovane...v manualu sem u prevodoveho oleje narazil na nasledujici popis, z kereho mi neni moc jasne coze to tam teda mam nalit a kolik toho...nebo spis co je to za typy tech prevodek s diferakama (souvisi to nejak s tou SS napravou nebo sem uplne mimo...? )
3S-GE:
Oil kapacity L;
Without limited slip differential 2,6
With limited slip differential 3,5
Oil type:
Without limited slip differential - API GL3, kdyz neni ten, tak GL4 nebo Dexron II
With limited slip differential - GL3 nebo 4 nebo 5
Objasnete mi to konecne...
No a ted otazecka pro fundovane...v manualu sem u prevodoveho oleje narazil na nasledujici popis, z kereho mi neni moc jasne coze to tam teda mam nalit a kolik toho...nebo spis co je to za typy tech prevodek s diferakama (souvisi to nejak s tou SS napravou nebo sem uplne mimo...? )
3S-GE:
Oil kapacity L;
Without limited slip differential 2,6
With limited slip differential 3,5
Oil type:
Without limited slip differential - API GL3, kdyz neni ten, tak GL4 nebo Dexron II
With limited slip differential - GL3 nebo 4 nebo 5
Objasnete mi to konecne...
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)