Montáž Handsfree do Avensis T22

vše ohledně modelové řady Avensis
Matik
Navigátor

Montáž Handsfree do Avensis T22

Příspěvek od Matik »

Chystám se instalovat Handsfree Sony Ericsson HCB 300. Nemá někdo zkušenosti s montáží Handsfree do Avensise obecně? Teoreticky vím jak na to a mám i mute kabel, ale ještě jsem u tohohle auta přístrojovku nerozebíral a tak by se mi určitě hodil nějaký konkrétní tip, než se s tím začnu mořit. S napojením na rádio nebude problém, ale nevím jak na elektro zapojení. Kde hledat připojení na zapalování a baterii? Díky.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž Handsfree do Avensis T22

Příspěvek od Gongush »

Matik píše:Chystám se instalovat Handsfree Sony Ericsson HCB 300. Nemá někdo zkušenosti s montáží Handsfree do Avensise obecně? Teoreticky vím jak na to a mám i mute kabel, ale ještě jsem u tohohle auta přístrojovku nerozebíral a tak by se mi určitě hodil nějaký konkrétní tip, než se s tím začnu mořit. S napojením na rádio nebude problém, ale nevím jak na elektro zapojení. Kde hledat připojení na zapalování a baterii? Díky.
Jednou sem kolegovi vytahoval HF sadu z RSa a měl to připojené na kabelech od radia, ale nevim jak se to děla profi... :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
aczasa
Věčnej rejpal

HF

Příspěvek od aczasa »

Já zapojoval hafo HF. :-) Hlavně Parrota a nokie. A bere se vše z kabelů rádia. Takže buď ISO redukce a mezi ně HF, nebo speciální mosty kabelů Toyota. Takže velice jednoduché. Nejhorší je si nepoškrábat plasty šroubovákem při demontáži palubky. :-)
Back in Czech.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: HF

Příspěvek od Gongush »

aczasa píše:Já zapojoval hafo HF. :-) Hlavně Parrota a nokie. A bere se vše z kabelů rádia. Takže buď ISO redukce a mezi ně HF, nebo speciální mosty kabelů Toyota. Takže velice jednoduché. Nejhorší je si nepoškrábat plasty šroubovákem při demontáži palubky. :-)
u T22 neni třeba šroubovaku pro oddělani středoveho panelu, alespoň u mě ne ( '98 ) :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

pravda....

Příspěvek od aczasa »

Jsem se spletl.. :-) Stačí lehce škubnout popelníkem a jde to samo. :-) Ten šroubovák až od 2004 r.v. nebo u versa a tak. :-)))))) Moje chyba.
Back in Czech.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: pravda....

Příspěvek od Gongush »

aczasa píše:Jsem se spletl.. :-) Stačí lehce škubnout popelníkem a jde to samo. :-) Ten šroubovák až od 2004 r.v. nebo u versa a tak. :-)))))) Moje chyba.
popelnikem? :shock:
mi popelník zustane v palubce pokud se teda nepletu...
aczasa
Věčnej rejpal

ty si teda.... rejpal. :-)

Příspěvek od aczasa »

Ale myslím si, že ti nezůstane. Že vyndáš popelník i zapalovač a ten mezikastlík a rádio a ofuky. :-) Ale je fakt, že je to už asi pět měsíců, co jsem to tam naposled dělal. Holt je to už moje ex......
Back in Czech.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: ty si teda.... rejpal. :-)

Příspěvek od Gongush »

aczasa píše:Ale myslím si, že ti nezůstane. Že vyndáš popelník i zapalovač a ten mezikastlík a rádio a ofuky. :-) Ale je fakt, že je to už asi pět měsíců, co jsem to tam naposled dělal. Holt je to už moje ex......
stopro zapalovač a popelnik zustane...

Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

to jsou věci...

Příspěvek od aczasa »

Tak asi teda joooooo. :-))))))))) Máš pravdu óóóó všemocný. :-))))) A vševědoucí. :-)
Back in Czech.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: to jsou věci...

Příspěvek od Gongush »

aczasa píše:Tak asi teda joooooo. :-))))))))) Máš pravdu óóóó všemocný. :-))))) A vševědoucí. :-)
to ne, tak to neřikej... to fakt nejsem, ale už sem byl nachystany že vletim ven a začnu to zkušat... měl sem to rozebrane vicekrat a pamatuju se že ten popelnik i se zapalovačem zustane na mistě, bo sem na něj napojoval i to CBičko. Bohužel nemam fota když sem to měl rozebrany...
aczasa
Věčnej rejpal

Fakt ano.

Příspěvek od aczasa »

No, tak asi jsem to nakonec dělal nějak zautomatizovaně. otevřel popelník, chytl tu lištu a táhl lehce do kabiny a nahoru. Proto jsem si asi zapamatoval popelník. :-) No, jinak jak říkám, asi deset montáží na tomhle modelu, HF, MP3 přehrávače a tak. Ale měl jsi pravdu, že popelník a zapalovač asi zůstanou v palubce. :-)))))))
Back in Czech.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Fakt ano.

Příspěvek od Gongush »

aczasa píše:No, tak asi jsem to nakonec dělal nějak zautomatizovaně. otevřel popelník, chytl tu lištu a táhl lehce do kabiny a nahoru. Proto jsem si asi zapamatoval popelník. :-) No, jinak jak říkám, asi deset montáží na tomhle modelu, HF, MP3 přehrávače a tak. Ale měl jsi pravdu, že popelník a zapalovač asi zůstanou v palubce. :-)))))))
no proto... porvat to i s popelnikem by asi nebylo to prave ořechove, šlo mi hlavně o to aby to tak někdo fakt neudělal... :lol:
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

aczasa píše:Já zapojoval hafo HF. :-) Hlavně Parrota a nokie. A bere se vše z kabelů rádia. Takže buď ISO redukce a mezi ně HF, nebo speciální mosty kabelů Toyota. Takže velice jednoduché. Nejhorší je si nepoškrábat plasty šroubovákem při demontáži palubky. :-)
Děkuji za odpovědi. U toho SE handsfree jsou ale dráty, který se mají připojit k baterii, potom jeden k zapalování a jeden do radia, jako mute, má to svůj reproduktor, takže tohle je asi jiný případ, ne? Díky.
famous
Člen Týmu

Re: ty si teda.... rejpal. :-)

Příspěvek od famous »

Gongush píše:
aczasa píše:Ale myslím si, že ti nezůstane. Že vyndáš popelník i zapalovač a ten mezikastlík a rádio a ofuky. :-) Ale je fakt, že je to už asi pět měsíců, co jsem to tam naposled dělal. Holt je to už moje ex......
stopro zapalovač a popelnik zustane...

Obrázek
Jen tak mimochodem jsem si všiml,podle fotky,že používáš nějaký Ambipur,nebo nějakou podobnou vůni v nádobce,instalovanou s držákem do větrací mřížky,pánové pokud i vy nějakou podobnou sr@čku používáte tak vás varuju!Dokáže to i leptat plasty a představte si že to dýcháte vy a případně i vaše děti.Kamarád (vedoucí servisu) v Toyotě mi ukazoval už pár mřížek větrání naleptaných,nebo rozpadlých po používání tohohle...no ale je to každého věc,jen jsem chtěl upozornit.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Matik píše:U toho SE handsfree jsou ale dráty, který se mají připojit k baterii,...
= napájení (což může být napájení autorádia). Rádio musí byt pod stálým napětím aby byla napájena pamět (aby nezapoměl naladěné stanice)... příliš laidsky řečeno :lol:

Takže není třeba tahat dráty až k baterce.
Já osobně bral proud pro CB ze zapalovače.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“