Hladina oleje ?
- Kotass
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Hladina oleje ?
Možná je to paranoia, možná je něco špatně ...
.. každopádně po otočení klíčku do II. polohy, se mi krom klasických kontrolek rozsvítí žlutá signalizující nízkou hladinu oleje, je to vidět na fotce uplně vlevo dole.
Olej na měrce kontroluju minimálně jednou za týdne pže mám prostě strach abych se něco neposr*alo a tam je ok - asi ve 3/4 mezi min & max. Jezdím teď s Celdou krátký trasy jenom do práce a domů, za studena ji přes 3t nikdy netočím, po nastartování chvilku vyčkám než vyjedu .. no dneska jsem měl pojížďku tak jsem jí trošku vytnul a překvapilo mě množství bílého dýmu, které se zjevilo ve zpětném zrcátku ale jen když byl motor přes 5.000 ot/min. Ano bylo pod nulou a dým vypadal čistě bíle, bez modrého nádechu .. nicméně se ptám jestli nemá někdo podobnou zkušenost či radu co prověřit abych mohl klidně spát.
Díkec
.. každopádně po otočení klíčku do II. polohy, se mi krom klasických kontrolek rozsvítí žlutá signalizující nízkou hladinu oleje, je to vidět na fotce uplně vlevo dole.
Olej na měrce kontroluju minimálně jednou za týdne pže mám prostě strach abych se něco neposr*alo a tam je ok - asi ve 3/4 mezi min & max. Jezdím teď s Celdou krátký trasy jenom do práce a domů, za studena ji přes 3t nikdy netočím, po nastartování chvilku vyčkám než vyjedu .. no dneska jsem měl pojížďku tak jsem jí trošku vytnul a překvapilo mě množství bílého dýmu, které se zjevilo ve zpětném zrcátku ale jen když byl motor přes 5.000 ot/min. Ano bylo pod nulou a dým vypadal čistě bíle, bez modrého nádechu .. nicméně se ptám jestli nemá někdo podobnou zkušenost či radu co prověřit abych mohl klidně spát.
Díkec
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
V druhé poloze kličku je normální že to svítí, kontrolka zhasne, až nastartuješ. Pokud ano tak je to ok. Jinak ten dým je ok si myslím.. Ale nevím jestli je dobré mít dolito po max. Kdosi mi jednou říkal že kvůli guferum.. Tak nevím, kdyžtak mě opravte.
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
- Kotass
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Jimmy, není problém s tlakem, ale s hladinou. Na rovině olej kontroluju ..
Ta červená se rozsvítí normálně při zapnutí zapalování a po nastartování zhasne. Ta oranžová týkající se hladiny oleje mi nikdy nesvítila, ale začala když jsem se hrabal v budíkách kvůli změně podsvícení. Po nastartování zhasne, takže teoreticky OK, dle rysky je oleje dost, ale otázkou je proč začala náhle svítit, když teoreticky nemá důvod.
Tady bych to možná viděl na vadný čidlo, nemá někdo tip kde ho najdu ?
Ta červená se rozsvítí normálně při zapnutí zapalování a po nastartování zhasne. Ta oranžová týkající se hladiny oleje mi nikdy nesvítila, ale začala když jsem se hrabal v budíkách kvůli změně podsvícení. Po nastartování zhasne, takže teoreticky OK, dle rysky je oleje dost, ale otázkou je proč začala náhle svítit, když teoreticky nemá důvod.
Tady bych to možná viděl na vadný čidlo, nemá někdo tip kde ho najdu ?
tam nieje cidlo, ale plavak... je namontovany 4mi srobkami na olejovej vani, z lava, teda na strane, kde mas rozvody. je to taky bakelytovy plavak, ktory spina, rozopina, presne podla hladiny, nema dovod sa kazit, ale cert nikdy nespi....
ja som nevravel ani slovom, ze je to tlakom oleja., ale kedze pri startovani je ten olej este "husty", tak pomalsie sa vracia do tej vane, kde je ten plavak, mozno preto preblikne obcas, ale to tiez nieje tvoj pripad, kedze tebe zhasne.
ja som nevravel ani slovom, ze je to tlakom oleja., ale kedze pri startovani je ten olej este "husty", tak pomalsie sa vracia do tej vane, kde je ten plavak, mozno preto preblikne obcas, ale to tiez nieje tvoj pripad, kedze tebe zhasne.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen
IS 300
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
V druhej polohe kľúčika má svietiť a u všetkých aut aj svieti - si si to asi do teraz len nevšímal...
Čo sa týka hladiny olej - pokiaľ to máš na "max" nič nepokazíš. Ak budeš mať na "max" skutočne Ti začnú prepúšťať guferá ventilov a olej pôjde do spaľovacieho priestoru čo môže spôsobiť veľa nie moc dobrých vecí. Uvedom si aj to, že rozdiel medzi "max" a "min" na odmerke hladiny oleja je cca liter.
Čo sa týka hladiny olej - pokiaľ to máš na "max" nič nepokazíš. Ak budeš mať na "max" skutočne Ti začnú prepúšťať guferá ventilov a olej pôjde do spaľovacieho priestoru čo môže spôsobiť veľa nie moc dobrých vecí. Uvedom si aj to, že rozdiel medzi "max" a "min" na odmerke hladiny oleja je cca liter.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na tlak oleje je cervena kontrolka a ta kdyz se rozsviti, tak to je pak zle... nastesti ji mam odpojenou
Jinak urcite to bylo tou zarovkou, nebo spatne potocenou patici.. A co se tyce toho plovaku, kdyz jsem mel rozdelany motor a videl jsem to, tak jsem nechapal, jak mohl nekdo neco takoveho vymyslet, kazdopadne to funguje naprosto presne, driv kdyz jsem mel malo oleje, tak to na me bliklo, popr se rozsvitilo a vzdy to bylo na spodni rysce..
Jinak urcite to bylo tou zarovkou, nebo spatne potocenou patici.. A co se tyce toho plovaku, kdyz jsem mel rozdelany motor a videl jsem to, tak jsem nechapal, jak mohl nekdo neco takoveho vymyslet, kazdopadne to funguje naprosto presne, driv kdyz jsem mel malo oleje, tak to na me bliklo, popr se rozsvitilo a vzdy to bylo na spodni rysce..
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
hovoris suvislo, toto co pises je pravda, ale dotycny urcite mluvil o prelevani, tudiz dolevani nad horni carkuja_ma píše:V druhé poloze kličku je normální že to svítí, kontrolka zhasne, až nastartuješ. Pokud ano tak je to ok. Jinak ten dým je ok si myslím.. Ale nevím jestli je dobré mít dolito po max. Kdosi mi jednou říkal že kvůli guferum.. Tak nevím, kdyžtak mě opravte.
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
- Kotass
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
O-hó .. tak znovu a pomalu :
- při zapnutým zapalování svítí oranžová kontrolka hladiny oleje - to signalizuje její funkčnost a je to v pořádku
- po nastartování zhasne, to znamená, že hladina oleje je OK
- pokud začne blikat (ať už při běžícím motoru nebo jenom při zapnutým zapalování) je něco špatně a potřeba zkontrolovat olej
Tato varianta mě nenapadla, skutečně mohl být na žárovce špatný kontakt a proto předtím nesvítila, nicméně mě to zmátlo a myslel jsem, že je něco špatně.
Díky všem za rady.
- při zapnutým zapalování svítí oranžová kontrolka hladiny oleje - to signalizuje její funkčnost a je to v pořádku
- po nastartování zhasne, to znamená, že hladina oleje je OK
- pokud začne blikat (ať už při běžícím motoru nebo jenom při zapnutým zapalování) je něco špatně a potřeba zkontrolovat olej
Tato varianta mě nenapadla, skutečně mohl být na žárovce špatný kontakt a proto předtím nesvítila, nicméně mě to zmátlo a myslel jsem, že je něco špatně.
Díky všem za rady.