vyhřívání zpětných zrcátek

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
RP
Řidič

vyhřívání zpětných zrcátek

Příspěvek od RP »

Měl bych dotaz, mám el. ovládané zpětné zrcátka, ale nejde mi vyhřívání. Problém je v tom, že nevím jestli nevyhřívají protože je to pokažené, nebo protože tam žádné vyhřívání není :oha: . Může mi někdo napsat jestli avensis terra s el. zrcátkama má vyhřívání resp jestli má někdo stejný problém, ať vím jestli mám hledat závadu nebo si koupit rozmražovač a škrabku :mrgreen:
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Pokud vím - mám - Avensis 1,6 r.v. 99 tak u výbavy terra nejsou el.vyhřívaná zrcádtka pouze el. ovládaná
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Přesně tak, Terra nemá vyhřívaná zrcátka. Můžeš se na to případně podívat, když šroubovákem zespoda odloupneš to sklo zrcátka, tak ti zůstane v ruce - pokud je vyhřívané, vede k němu kablík.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Marty píše:Přesně tak, Terra nemá vyhřívaná zrcátka. Můžeš se na to případně podívat, když šroubovákem zespoda odloupneš to sklo zrcátka, tak ti zůstane v ruce - pokud je vyhřívané, vede k němu kablík.
Aby to zrcátko při vyloupnutí nezustalo v ruce napořád,....velmi opatrně :wink: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Dík za odpovědi, zkoušet to ani nemusím, nevím proč ale měl jsem utkvělou představu , že když jsou el. zrcátka musí být i vyhřívání i tak je to pro mě nepřeberný luxus jsem zvyklý na auta ve výbavě social edition, u corolly jsem neměl ani centrál teď jej mám a považte :!: dokonce na dálkové ovládání :P :P
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

RP píše:Dík za odpovědi, zkoušet to ani nemusím, nevím proč ale měl jsem utkvělou představu , že když jsou el. zrcátka musí být i vyhřívání i tak je to pro mě nepřeberný luxus jsem zvyklý na auta ve výbavě social edition, u corolly jsem neměl ani centrál teď jej mám a považte :!: dokonce na dálkové ovládání :P :P

:oha: ale je to paráda že,...:lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Je. Nejvíc mě ale pobaví moje žena, která vezme vytáhne malého ze sedačky zamáčkne kolík na zadních dveří a teď přijde na to že tam žádný kolik není :lol: , nebo když někam přijedeme a ona řídí, kouká na mě a čeká až vystoupím aby mohla zamknout spolujezdce :tongue:
Já jsem si zvykl na "lepší" skoro ihned ale ona to má nějak hluboce zakořeněné.
famous
Člen Týmu

Příspěvek od famous »

Já mám Avensis 1.8 VVT-i,r.v.2001 po faceliftu ve výbavě linea sol a taky bych rád zjistil,jestli má vyhřívaná zrcátka,je to ta lepší výbava,tak by to mohlo mít,ani nevím,kde hledat případný spínač na vyhřívání zrcátek,jestli teda vůbec nějaký je,jestli se to neaktivuje jinak...
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
chmelo
Řidič

Příspěvek od chmelo »

Vypínač tam nieje...vyhrievanie sa aktivuje zapnutím vyhrievania zadného skla. Zistíš to jednoducho...po zapnutí vyhrievania sa zohrejú :wink: Ak nie, tak buď ho tam nemáš, alebo sú obe fólie v čudu...to ale zistíš, až keď zhodíš tú placku so zrkadlom :roll:
AVE mal ale problém s poruchovosťou vyhrievacích fólií v zrkadlách, na rozdiel od CARINY boli totiž o hodne tenšie a náchylnejšie k "prepáleniu". Mne na AVE tiež odišlo ľavé, takže som to musel vymeniť.
Palculienka - Sienna, 3,5L 2GR-FE
Reiner - 4Runner, 2,4 22R-E - v opatere:)
Anička Dušička - Honda CX500C
jarmil
Řidič

Příspěvek od jarmil »

chmelo píše:Vypínač tam nieje...vyhrievanie sa aktivuje zapnutím vyhrievania zadného skla. Zistíš to jednoducho...po zapnutí vyhrievania sa zohrejú :wink: Ak nie, tak buď ho tam nemáš, alebo sú obe fólie v čudu...to ale zistíš, až keď zhodíš tú placku so zrkadlom :roll:
AVE mal ale problém s poruchovosťou vyhrievacích fólií v zrkadlách, na rozdiel od CARINY boli totiž o hodne tenšie a náchylnejšie k "prepáleniu". Mne na AVE tiež odišlo ľavé, takže som to musel vymeniť.
Pouze upresnim, ze pokud ma ave vyhrivany celni sklo (respektive listu pod stiracema), tak se zrcatka (vyhrivani) zapina s polecne s celnim sklem.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
kobo
Navigátor

Příspěvek od kobo »

Dakujem Vam vsetkym za tuto temu.
Vdaka nej som zistil, ze aj ja mam vyhrievane spetne zrkadla. :)
(vybava Terra Sol). Zapne sa to spolu s vyhrievanim predneho skla.
A ci hreju zrkadla sa da zistit prilozenim dlane. Je to zretelne citit.

Som zvedavy, co vsetko este na aute objavim.

len tak na okraj: zistil som, ze mam aj bocne airbagy, da sa to nahmatat na bocnej strane operadla sedadla.

Uz mi chyba len vyhrievanie sedadiel. Kablik ku spinacu ide (spinac vsak nie je osadeny) ale sedadla tuto vymozenost nepodporuju :-(
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Ak by si nahodou zistil, ze mas vyhrievanie motora bufikom, tak mozes vyhrievat motor+ interier a nemusis riesit vyhrievanie sedadiel. Volant byva tiez fest studeny ...
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
kobo
Navigátor

Příspěvek od kobo »

no bufik tam nie je :-), motor uz mam opozerany z kazdej strany. No a ten volant vacsinou vyriesia teple rukavice :)
Toyota Avensis kombi, r.98, 2.0.TD - 2C-TE, black
ex. FAVORIT BlackLine, r.94 - zlate auticko
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

Marty píše:Přesně tak, Terra nemá vyhřívaná zrcátka. Můžeš se na to případně podívat, když šroubovákem zespoda odloupneš to sklo zrcátka, tak ti zůstane v ruce - pokud je vyhřívané, vede k němu kablík.
tak to bohužel vede i k nevyhřívaným zrcátkům, stálo mě to 1000,- a to když jsem vykonal výše uvedený postup a zjistil, že tam vede ,,káblík,, tak jsem zajel do toyoty a tam mi rozebrali půl auta a asi za 2 h řekli,, ne pane, vaše auto nemá vyhřívané zrcátka, ale že nejsme svině, tak vám nebudeme účtovat 800kč/h dáte nám litr a je to srovnané :twisted: ,, rozvod instalace tam je, ale chybí relé, a vyhřívací spirála. ty káblíky jsou píchnuté na takové slepé konektory :roll: no a předělat by to stálo sakum-pikum cca 5000,- :cry: auto za sedmsetpade ...to mě japončíci fakt dostali :twisted:
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Samolepící vyhřívací fólie na zrcátka se dají koupit např. u conrad.cz asi za 170 peněz. Pokud tam máš konektory, je to brnkačka 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Avensis“