Jak neumětel odmontoval handsfree

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dawidos
Člen Týmu

Jak neumětel odmontoval handsfree

Příspěvek od dawidos »

Vím, jsem lama, nerozumím tomu a už jsem se vytrestal, ale než zajedu potupně do servisu, zkusím to ještě tady :D Bývalý majitel měl v mém současném autě handsfree. Chtěl jsem se zbavit držáku, takže jsem ho v pohodě odmotnoval, nicméně bezmyšlenkovitě jsem taky přecvaknul oba kablíky, který k držáku vedly (odcvaknuto přímo u držáku). Jenže ouha, tím jsem si odstřihnul rádio.

Jeden z káblíku byl přímo k handsfree, je to takovej ten silnější s koncovkou jako k telefonu (vyjmul jsem komplet ze zástrčky), ten slabší je pravděpodobně anténa (skládá se vlastně ze dvou částí, uprostřed je kabel spojený). Každopádně nevím, proč mi to odpálilo rádio. Zajímavý je, že při vypnutí zapalování se na chviličku (čtvr sekundy?) rádio spustí, pak přirozeně zmlkne.

Kamarád z Toyoty mi při telefonické konzultaci (samozřejmě až po tom, co utichl jeho několikaminutový smích) říkal, že to pravděpodobně může být vyhořelá pojistka rádia. Nicméně tu jsem zkontroloval, je ok. Takže nevím. Nechám si poradit, moc díky.
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Do HF vede ztlumení rádia. Zřejmě to bude tím. Máš rádio na ISO konektoru? Tam by pak stačilo ten kablík ztlumení odpojit.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
dawidos
Člen Týmu

Příspěvek od dawidos »

Marty píše:Do HF vede ztlumení rádia. Zřejmě to bude tím. Máš rádio na ISO konektoru? Tam by pak stačilo ten kablík ztlumení odpojit.
No to mě třeba nenapadlo, zkusím, i kyž s mým káblíkovým uměním to určitě nebude úplně jednoduchá operace :) Odpojil jsem zatím jen ten handsfree kabel, to "ztlumení" by mohl být ten druhý, jak říkáš. Akorát je uprostřed spojenej takovým kovovým šroubovacím "čímsi". Připomínalo mi to spíš anténu (navíc se mi nepodařilo najít ve změti drátů ten druhej konec). No jsem v tomhle naprostej zelenáč, ale chybama se člověk učí...
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Jestli máš originální autorádio, většinou se používal celý mute modul, který umožnil poslech tlf z reproduktorů rádia.Stačí ho jen vypojit z autorádia, je to jen zásuvný modul, který se zapojí mezi originální konektory a rádio.(Je to malá černá krabička,která bude umístěná někde za rádiem.
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Odpovědět

Zpět na „Avensis“