Generální oprava motoru

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
avenger
Řidič

Generální oprava motoru

Příspěvek od avenger »

Tak už jsem si přivez konečně také Celicu, je v bídném stavu ale za ty peníze, počítam s tím, že jí dám dohromady (lepší než koupit za 100tis a pak spoustu věci vyměnit, takhle budu mít jistotu)

Je to 1991 2l továrních 156 koní klasický liftback

Motor je v hájí, papá olej, všude něco teče, tlaky nic moc. Ale o co mi jde, nikde jsem u druhovýrobců nenašel motorové díly. Dají se někde sehnat věci jako písty, ojnice, vložky válců, ventily, atd atd - prostě střeva. Chci udělat GO úplnou aby motor šlapal jako hodínky.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

napis Idahovi , on sezene vse, ojnice se shani hur, vlozky valcu to snad nema, udelal bych vybrus kliky a valcu - nove loziska , novou vod. pumpu, tesneni nevim jestli se vyplati komplet , srouby hlavy vpohode, a ventily snad taky, pisty - spise krouzky , podle toho jak budou vypadat

dole v sekci Nahradni dily nabidka - nekdo nabizi ojnicni loziska na 3S-GE

neco tady hned + sleva pro toyklub - Idaho

http://www.dicompracing.com/nd/vypis.ph ... =Hledej%21
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Re: Generální oprava motoru

Příspěvek od Radus2,0Gti »

avenger píše:Tak už jsem si přivez konečně také Celicu, je v bídném stavu ale za ty peníze, počítam s tím, že jí dám dohromady (lepší než koupit za 100tis a pak spoustu věci vyměnit, takhle budu mít jistotu)

Je to 1991 2l továrních 156 koní klasický liftback

Motor je v hájí, papá olej, všude něco teče, tlaky nic moc. Ale o co mi jde, nikde jsem u druhovýrobců nenašel motorové díly. Dají se někde sehnat věci jako písty, ojnice, vložky válců, ventily, atd atd - prostě střeva. Chci udělat GO úplnou aby motor šlapal jako hodínky.
Liftback je 5dveřový se šikmou zádí. Celica je kupé, popř. by se dalo brát hatchback.
RAV4 D-CAT
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

http://en.wikipedia.org/wiki/Celica

podívej na tabulku 5. gen ;)

jinak děkuj za příspěvek k tématu :)

pavo: děkuji za pomoc, o těhle věcech zhruba vím, hlavní jsou pro mě písty, koukal jsem na nějaké aftermarket ale na 3sge jsem nenašel nic :(
fannda
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fannda »

Za koli kjsi ji sehnal??
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

za 18tis, je komplet v kůži (ještě nevím jestli nepůjde pryč, není to zrovna pohodlné) a co hlavně je bez koroze proto jsem to vzal nehledě na motor a podvozek, to se bude měnit, moc se toho na ten motor neobjevuje na internetu, spíše na 4. generaci 3sge ale nevím do jaké míry by to bylo kompatibilní, například vačky atd..
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

na webu je tech dílu málo, pokdu neco potřebuješ tak mi písni a seženu i co není na webu.
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

2Radus-Podívej se do mé galerie na tu červenou Celicu.To je liftback(limo),nebo taky fastback.Stejná koncepce jsou i ostatní Celiky,pokud nejsou coupe,nebo kabrio.Zajímavá by byla i kombi... :D Za coupe(notchback) se obecně považuje sportovně laděná karoserie se dvěma dveřmi(ne třemi)a odděleným víkem kufru(např.Megane coupe)
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Odpovědět

Zpět na „Celica“