Čaute,chtěl bych se zeptat,zda někdo nemáte na prodej do Avensise 2002 místo kazeťáku CD-čko.Jako vyměnit kus za kus..Sháním to už jakou dobu a je to prostě nedostatkový zboží..Nebo alespoň poradit,kde by se to dalo sehnat..Vrakárny mám obvolaný
Díky za info
Asi Tě zklamu, ale toto je problém a nejen u Toyoty. Spousta lidí schání CD přehrávač místo kazeťáku. Dokonce jsem se bavil na jednom vrakáči v Praze a tam mi borec říkal, že má asi 10 kontaktů lidí, co mají zájem o origo rádio s CD. Například u Mitsubishi je to úplná mánie. Rádio stálo u prodejce kolem 10k a nestojí za moc, lidi ho však chtějí, protože bez něj neukazuje PP všechny údaje:-(
Je to problém který je ale snadno řešitelný - místo investice do rádia investuj do Changeru na CD - propojení s rádiem je možné a pokud máš originál rádio je Changer ovládán přímo z rádia
No nad tím jsem už také přemýšlel.Ted bych potřeboval ještě radu,zda tam jde jakákoli značka,nebo se musí dát originál aby to komunikovalo s rádiem..A ještě jedna technická,kolik to tak přibližně může stát?
Co se týká použití - changer je doplňek stejně jako rádio, proto je potřeba se podívat pouze na konektor na rádiu do kterého se to dá zastrčit a myslím že to bude vcelku jednotné.
Co se týká značky - platí výše uvedené a asi není rozhodující značka.
Cena - asi bych šel na nějaký bazar server (Avízo,Aukro...) dá se pořídit od 2 500 do ....
Jinak ho mám v kufru přišroubovaný zespoda na stropě kufru. Nepřekáží ale když jedeš na dovolenou je lepší špalek na štípání dřeva dát na druhou stranu.
pokud máte pořád někdo zájem, koupil jsem Avensis 2004 a vymontoval původní original rádio (CD player+kazeťák). Je naprosto nepoškozené, na ceně se nějak dohodneme.
V minulém Avensisu r.v. 98 sedan jsem mel CD changer pridelany napevno v kufru. Ted v kombiku r.v. 01 je v kastliku u spolujezdce. Jeden byl Panasonic, druhy je "origo" Toyota (PP i jejich ovladani funguje jak z radia, tak z volantu). Musim rict, ze lepsi je v tom kasliku, protoze, kdyz chces nejaky CD vymenit, nemusis kvuli tomu behat ven . Jinak kvalita prehavani je super, zadny cd nepreskakuje. Tzn. sel bych do CD changeru a nic bych neresil .
Nazdar pánové, taky řeším tento problém. Ptal jsem se v Toyotě, kolik by stálo to překopatna CD, teda hlavně mp3 a řekli mi takovou pálku, že se mi protočily panenky(15000 Kč) , tak jsem se rači přiklonil k řešení ne až tak nákladnému. Mám tam sice přípravu na CDměnič, ale takovou krávu velkou do kufru, či jinde nechci. Mp3 do zapalovače( neznám přesný název), co vysílá rádiové FM vlny a ty to přijímáš anténou na střeše taky nechci, protože mi kumpáni, kteří to testovali, sdělili, že tudy cesta, hlavně přes kvalitu nevede. Kazetový adaptér na mp3 jsem zkoušel, a celkem se mi to líbilo, ale vadil mi tam ten drát, co ti leze z přehrávače, na který je připojena ta mp3. Nakonec jsem narazil na kazetový adaptér na paměťovou kartu, který sháním, ale je to novinka, která se ještě v Evropě neprodává. Je to prostě kazetza, která má v sobě mp3 přehrávač s SD paměťovou kartou a funguje to jako klasický mp3 přehrávač. Prostě to bouchneš do toho kazeťáku a ono ti to sedum hodin hraje. Potom to musíš přes cigareťák a USB za hodinu a půl nabít. Šak se kukněte na http://velesoft.speccy.cz/zx/mp3_cassette.htm a uvidíte. Nemám ještě zjištěno, jestli to umí i náhodný výběr skladeb, což je pro mě dost důležitá věc. Prozatím se to prodává jen v Asii a USA, ale je jen otázka krátkého času, kdy to to přijde i do EU.
Měniče ,které jsem prohlížel byly na deset CD a byla to kostka asi dvacet cenťáků dlouhá velikosti obalu CD, a to se mi zdálo dost velké. Do přihrádky u spolujezdce by se to určitě nevlezlo. A neumělo to mp3. Tady, pro mě, jde spíše o to, abych za co nejmenší náklady měl co největší konfort. Nemusím nic investovat do předělávky, či doplnění rádia o měnič (ani nevím kolik stojí), a budu používat tu starou mechaniku kazeťáku. Do té kazety se strká dvougigová paměťová karta s foťáku, na kterou jsi schopen natlačit tak shruba 30 cédéček, což je asi 400 pecek v mp3 formátu, a pokud to umí tzv. náhodný výběr skladeb, tak nikdy nevíš, kterou ti zrovna pustí. A to je to, co já chci. Samo, že si to můžeš pustit i po jednotlivých cédéčkách. Když se podívám na cenu v Americe, asi 17$, což je méně než 300 Kč a cenu 2G karty, což jsou tak dvě- tři stovky, tak by se to tady v Evropě mělo prodávat do tisícovky, a to je při tom konfortu, co ti to dává je určitě méně, než za měnič, a to nemluvím o překopání rádia. Možná, že bude trochu problém s tím nabíjením, ale to je podle mě celkem prkotina. Kdybych měnič už měl, tak ho taky určitě používám, ale nemám ho a už si ho pořizovat nebudu. Dnešní rádia už umí mp3, tak tam problém není, ale co ze staršími kusy, ty je třeba nějak ještě dohrát a pokud to funguje, tak ať to maká, ne.
Podle všeho to ale přehrávat náhodné skladby nebude umět . Tlačítka tam jsou jen na EQ, volume +-, předchozí nebo následující skladbu a stop /play.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Z toho mám trochu strach. Jelikož umím hovno a ne anglicky, tak si nemůžu přečíst recenze na amerických stránkách, abych věděl. Ale moji mladí, kteří mp3 používají říkají, že to umí každý přehrávač, tak proč ne ten. Na těch fotkách je jedno tlačítko označeno jako kniha, pokud dobře vidím. To by mohlo být třeba nějaké nastavení? Ale mám na čtení přes tři dioptrie, tak se možná mýlím.