Chyba motoru ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Chyba motoru ?

Příspěvek od Enginedriver »

Tak celda mě dneska nepotěšila, během klidné ustálené jízdy ca 90kmh se zničehonic rozsvítila kontrolka nesprávné funkce motoru, vůbec netuším proč.... nic ostatní nesvítí.

Žádnou změnu v chování (tah, zvuk, ...) jsem nezpozoroval, chápu že to asi může být skoro cokoliv, ale nemáte nějaký příklad co třeba konkrétně to může znamenat?

V pondělí asi stejně budu muset zajet na diagnostiku...no doufám že to nebude nic hrozného...

Díky za případné tipy :)
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no u mojej byvalej sa to stalo po poskladani motoru (iked to je 5gen) tiez sa to chova tak, ze jej nic nieje, ale proste to svieti kamosovi.. analyzujeme postupne, ze co to moze byt... no tie motory nemaju nic spolocneho... :wink:
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

mas tam dost oleje? zkus se podivat jesli neni vypadle nejake cidlo...
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Olej se zrovna před 4 dny vyměňoval....po výměně jsem kontroloval hladinu a byla pod horní ryskou.....no zkusím prohlídnout ta čidla....

A můžu s tím zatím dál jezdit bez obav?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

nejdriv zkus jenom restartovat ecu, vypoj baterku , a pak zkus znova jet a kdyz se to objevi znova tak zkus diagnostiku
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba motoru ?

Příspěvek od Haky »

Enginedriver píše:Tak celda mě dneska nepotěšila, během klidné ustálené jízdy ca 90kmh se zničehonic rozsvítila kontrolka nesprávné funkce motoru, vůbec netuším proč.... nic ostatní nesvítí.
Me tohle udelalo, kdyz sem vzal ve Slovinsku nekvalitni benzin... v servisu mi rekli, ze hlasila problem lambda, tak to vynulovali a od ty doby zase klid... ja normalne beru na shellce, ale tam nebyla bohuzel jina moznost... :twisted:
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

otázka o ničem, vyblikej si kod chyby a potom budeš vedet co řesit...
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba motoru ?

Haky píše:
Enginedriver píše:Tak celda mě dneska nepotěšila, během klidné ustálené jízdy ca 90kmh se zničehonic rozsvítila kontrolka nesprávné funkce motoru, vůbec netuším proč.... nic ostatní nesvítí.
Me tohle udelalo, kdyz sem vzal ve Slovinsku nekvalitni benzin... v servisu mi rekli, ze hlasila problem lambda, tak to vynulovali a od ty doby zase klid... ja normalne beru na shellce, ale tam nebyla bohuzel jina moznost... :twisted:
No je fakt že mně se to stalo krátce po tankování, ale na té benzince taknuju celkem často a problém nikdy nebyl....tak nevím
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

jj jak píše Idaho-nech to vyblikat a uvidíš. Může to dělat cokoli :?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Tak auto teď cca 30 hodin stálo a po startu kontrolka zhasla stejně nečekaně jako se předtím rozsvítila... jestli se znova objeví, zajedu na diagnostiku asi :)
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Já mám na 5g STi problém s nediagnostikovatelnou chybou 8) už od koupě když s autem jedu cca minutu na trojku a držím furt stejnou polohu plynu tak se me rožne kontrolka, jenže když plyn uberu/přidám/přeřadím kontrolka po 10s zhasne. Diagnostikovat za jízdy to nemůžu co s tím ??? :shock: :D ale asi to nechám být... chyba se do ECU neuloží je to ta přechodná a co to způsobuje netušímn, auto jede skvěle.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

MichalS píše:Já mám na 5g STi problém s nediagnostikovatelnou chybou 8) už od koupě když s autem jedu cca minutu na trojku a držím furt stejnou polohu plynu tak se me rožne kontrolka, jenže když plyn uberu/přidám/přeřadím kontrolka po 10s zhasne. Diagnostikovat za jízdy to nemůžu co s tím ??? :shock: :D ale asi to nechám být... chyba se do ECU neuloží je to ta přechodná a co to způsobuje netušímn, auto jede skvěle.
Zdravím, diagnostikovat za běhu prý jde podle tohodle:

http://toyota.justanswer.com/uploads/sk ... _rolla.pdf

Je to zrovna na 4A-FE, a jestli umíš trochu anglicky tak rozlušti Diagnosis Inspection. Akorát nevím, jak to s tím 3° provedeš.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Celica“